- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivana
Ármester
Szerintetek le lehet fújni plasti-dippel egy billentyűzetet (természetesen szétszedve a a műanyag részeket). Egy elég rossz állapotú ilyenen szeretném csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Thermaltake swing silver házam, aminek a csupa fém oldalát szeretném moddolni. A cél az lenne, hogy egy egyelőre ismeretlen alakzatot lézerrel kivágjanak belőle, és alá LED szalagot, esetleg UV csöveket (szerintem kevés a hely nekik) tennék. A minta egy olyan alakzat kéne legyen, ami semmiképp sem közhelyes, mégis utal a manapság divatos poszt-apokaliptikus világképekre. Tehát lehet egy véletlen minta, valami jelkép, esetleg rövidke szöveg (értelmetlen rövidítés is lehet), ilyesmi.
Egy elektronikát szeretnék majd készíteni még hozzá, ami időben változó, de meghatározott keretek között random függvény szerint változtatná a szalag fényerősségét.
A végeredmény az lenne, hogy a ház oldalán egy sejtelmesen megvilágított alakzat/felirat fénylik, ami gyengén villódzik, egy haldokló gép hatását kell, hogy keltse.
Biztos láttátok már filmekben, ahogy koszos sikátorokban a szemétben, törmelék között egy félig kilógó Motel tábla halványan villog még, meg zümmög. Na, ezt a hatást szeretném elérni.
A ti segítségeteket abban szeretném kérni, hogy milyen megmunkálással, milyen elektronikával érjem el a végeredményt? Mintázatokban is szívesen vennék ötleteket, nem sok moddolt gépet láttam eddig, hátha van valami jó ötletetek.Köszi szépen a segítséget!
https://rendeljkinait.hu/
-
flymi
addikt
válasz tvamos #16952 üzenetére
Ellenállás?
Mondjuk veszek egy flexlight led szalagot meg még 1-2 darab 3-5mm-es 2 pin-es ledet, akkor ezeket csak simán rá kell dugjam molex-re, vagy mindenképp kell hozzá valami led kontroller?
Vagy csak akkor kell, ha ki-be akarom kapcsolni a fényt, hogy csak akkor menjen, amikor én azt akarom? Tudnátok ajánlani ilyen vezérlőt? Kizárólag kék színű ledek lennének a gépben.
Előre is kösz a válaszokat![ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
ITX házba szeretnék egy kis inkább optikai cicatuningot, mint moddingot. A helyzet az, hogy a meglevő SATA adatkábelteim 50cm-es hosszal bírnak (a ház meg úgy 22 x 30 x 6 cm, azaz a vinyó kábel oda vissza végigéri a házat, és még hosszú is). Míg s kisebbik rossz a normál, mely az alaplapot a vinyóval összekötni hivatott kábellel van. Láttam az eBolt oldalán van is arasznyi SATA adatkábel. Nem is egy ló ára. De a slim DVD-t ez nem segíti ki.
A kérdésem az lenne, hogy létezik-e megfelelő boltokban házilag forrasztható SATA adatkábel fej? Találkozott-e valaki vele, illetve milyen néven. Mert a molex katalógusban annyit találati, mint égen a csillag, de egyesével a keresőbe írva egy releváns sem akad találatok között.
Segítségeteket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
tvamos
nagyúr
Vegyel csak flex szalagot, amit lehet darabolni, es vagogasd el... altalaban harmassaval lehet. Ne bonyolitsd szerintem! Marcsak azert se, mert nem biztos, hogy ugyan az lesz az arnyalata a kulon vasarolt LED-nek, mint ami a szalagban van, az meg szerintem nem mutat jol!
Ha "muszaly" heftelned, (belso kenyszer,) akkor elotte ezt olvasd el! Nem hosszu.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
macko20
őstag
válasz infectedmann #16958 üzenetére
kis forrasztás és zsugor csővezés,mi a kérdés
az olvasztótt gyantát kipiszkálod és kint van első ránézésre[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
infectedmann
őstag
-
Pubszon
veterán
válasz zeusz55 #16946 üzenetére
A táp hatásfoka Bronz minősítésű, tehát 82-85% a a hatásfoka.
De mivel neked a komplett fogyasztás számít, és amit írtam az a konnektorból felvett fogyasztás.
Tehát ha a géped felvesz 200W-ot, akkor mondjuk 85%-os hatásfokkal, az azt jelenti, hogy a gépben lévő alkatrészek 170W-ot fogyasztanak, 30W-ot pedig elfűt a táp.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
mijos
senior tag
Sziasztok. UV csöveket keresek, vagy UV fényeket. Csak 2 db 30 cm-es UV fénycsövem van ,de ezt szeretném bővíteni. Mit tudnátok ajánlani ? Nem ragaszkodom csak a pc-s megoldáshoz, 230V-ról működő csövek is szóbajöhetnek vagy UV ledek.
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
dudasmisi
csendes tag
sziasztok nekem lenne egy corsair 600t white házam erre szeretnék egy üveg oldallapot de nem tudom hogy honnan szerezem be vagy a mostani oldallapnak ki böviteni a plexiét szerintetek melyik lenne a jobb megoldás?
most igy néz ki:
[link]Szép napot mindenkinek!!!
-
ProdiG
tag
válasz talpas #16964 üzenetére
Sziasztok! Remélem jó helyre írok,elvégre elektronika. Van egy 600Wos tápom,és egy videókártyám ami most érkezett. A videókártya megkövetel tőlem egy 6pin-es és egy 8pines csatlakozót. A 6pin-essel nincs is baj, kaptam hozzá átalakítót. A 8pinessel van probléma. A tápból kijön egy 4+4es csatlakozó,ami alaplapra,CPU-hoz való. Ha ezt a 4+4es csatlakozót átalakítanám a következő képpen nagy odafigyeléssel és óvatossággal,
akkor működne a kártya,vagy hazavágnám? -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Az alaplapomon elszállt egy 3310GH jelzésű fet. Honnan tudnék ilyet szerezni, vagy olyat ami ezt helyettesítheti?Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
GeronimoTama
tag
Sziasztok!
Ha veszek led szalagot Például, azt elég lenne bekötni molex-re? Vagy kellene elé ellenállás?
GTAO: tamadotcom
-
fero02
nagyúr
válasz GeronimoTama #16973 üzenetére
Be tudod, nem kell előtét ellenállás.
-
Because
őstag
meg tudnátok mondani, hogy a PC tápegységekben milyen fajta kábelt használnak? hány eres? gondolom ónozott?
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Corsair full moduláris táp vezetékeit szeretném egyedire megcsinálni. Elég kesze-kusza a vezeték elrendezés főleg a 24pin ATX esetében. Eleve két részre lett osztva a csatlakozó a tápnál. A másik gond, hogy van egy olyan szál, ami a táp felöl mindkét (ketté osztott 24pin - 10/14) csatlakozóból kiindulva a másik végen (24pin - alaplap) egy pin-re van saruzva, ergo közös szál. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet úgy csinálni, hogy az alaplap felöli részbe már csak egy szál menjen úgy, hogy a ketté osztott táp felöli oldalon egy áthidalást alkalmaznék?
Így valahogy: (az én verziómban gondolom vastagabb egy szál vezetéket kell alkalmazni ezen az ágon)
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
mcload21
tag
Sziasztok. Tápegységhez szeretnék venni ATX - AT átalakító adaptert - amivel az ATX tápokat AT-s gépben tudom használni.
Ilyenre gondoltam: http://www.amazon.com/ATX-Motherboard-Power-Converter-Cable/dp/B000E7JUVOLehet itthon valahonnan rendelni, vagy venni ilyet?
Házilag már készítettem. Gányolásnak nem mondanám, de nem is mutatós. -
vegyszer
addikt
válasz #17954112 #16984 üzenetére
Ha nem olyan friss vágás, hogy tegnap este még a rigó fütyült rajta, akkor nem az. Jobban szigetel hangot, és egyéb mechanikus rezgést. Ellenben elektromágneses sugárzás ellen nem árnyékolt lesz a cucc (bár ennek, hogy mekkora is a valódi jelentősége kérdéses).
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
macko20
őstag
válasz #17954112 #16984 üzenetére
Ha átlátogatsz a barkács topicba láthatsz is párat
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
mcload21
tag
Sziasztok. A mostani ATX házakba be lehet még rakni a viszonylag "újabb" AT-s lapokat? A furatok megvannak még hozzá?
Nemrég kezdtem el összerakni egy P1 233mmx-et. A lapot egy P2-es atx házba raktam , amiben még megvannak a furatok a rögzítéshez. Hogy elférjen a nagyméretű cpu hűtőborda és venti (hogy halk legyen), a 3,5-ös helyeket ki kellett szerelnem. A floppy és vinyó átkerült 5,25-ös helyre, viszont a floppy eredeti helyén ott maradt az előlapon a gyárilag kialakított nyílás. Hogyan lehetne eltüntetni?
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Egy zener dióda kifingott a monitorom vezérlőpaneljén(legalábbis meg van feketedve körülötte a panel) A monitor bekapcsol de nem veszi a vga jelet. Na most én honnan tudom megállapítani, hogy milyen csere dióda kell? A panelen ZD103 jelzése van.Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
HollyBoni
veterán
Üdv!
Házam 1-2 részét szeretném átfesteni. Spray festéket használnék, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Ha lakkozom, akkor mindenképp fényes felületű lesz a cucc? Valahogy vissza kéne csiszolni hogy matt legyen mintha sima matt festéket fújnék rá lakk nélkül, vagy csak fóliázással lehetne elérni matt felületet? Simán matt festéket lakk nélkül nem akarok ráfújni, mert rálehelek és feljön.
-
Lompos48
nagyúr
válasz Bagira01 #16989 üzenetére
A panelen ZD103 jelzése van.
Az sajnos csak a kapcsolási rajz számozása. Jó lenne egy monitortípus alapján valami szervízkön yvet keresni, abból derülne ki.
...(legalábbis meg van feketedve körülötte a panel)...
Ez inkább arra utal, hogy megeledett/melegedik becsületesen. Érdemes lenne bekapcsolva (vagy azután) megtapogatni. Ha melegszik, akkor még nem halott. Vagy egy feszültséget mérni rajta, az is mondhat(na) valamit.
-
Bagira01
veterán
válasz Lompos48 #16991 üzenetére
Villámcsapás áldozata lett, gépet érte a hálókártyán keresztül és úgy a monitor is kapott a vga bemeneten. Az lcd panel hátulján is van égésnyom, a tápegységné, de azon nincs semmi látható. Bekapcsol, asus logót is látni, de utána vga-n nem veszi a jelet. Egy asus vw193d monitor. Ezen az egy helyen van égésnyom, a diódát pedig sikerült letörnöm a nyáról, de olyan pici, és nincs rajta semmi jelzés.
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Lompos48
nagyúr
válasz Bagira01 #16993 üzenetére
Nehéz ügynek tűnik. Találtam szervízkönyvet, de letölteni nem tudom. Ha neked sikerül, mákod van. Az alkatrészlisták szerint ZD103 nincs. A ZD101, ZD102 azok MM3Z5V6B típusú, valószínűleg a címkézésük 9Z. Ha ki tudod spekulálni, hogy esetleg (ugyanúgy?) digitális szálakat védett túlfeszültségtől, esetleg ez is olyan lehet.
Innen tovább PASSZ! -
HollyBoni
veterán
Udv!
Lehet kinyirtam a vizpumpat a gepemben, kene megerosites. A 12v-os sarga kabelt fekete molexbe, a fekete kabelt molex 12v sargaba dugtam figyelmetlensegbol, es nem indul mar helyesen bekotve sem. Kuka?
[ Szerkesztve ]
-
ZS3NI
őstag
Hi!
Rossz minőségű kínai töltő tönkreteheti egy új telefon Li akkuját?
Adott egy coolpad F1, melyben rendesen felpúposodott az akksi, nem nagyon merem bekapcsolni. Mi lehetett az oka?
2A kínai microusb töltővel volt töltve, amelyet egy tablethez adtak.
Érdemes venni egy minőségibb töltőt, vagy ez az akksi gyári hibájának tudható be? (2014.04-es gyártásu akku volt benne)
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy 3pin-es csatlakozójú, 0-12V között változtatható feszültségű ventivezérlő, amire szeretnék rákötni egy LED sort, hogy ki-be tudjam vele kapcsolgatni. A probléma az, hogy az összes ilyen LED sor kivétel nélkül négytűs molex csatlakozóval rendelkezik. Eddig csak olyan adaptereket találtam, amivel 3pin-es venti köthető rá 4pin-es molex csatlakozóra, de nekem pont a fordítottja kéne. Van ilyen egyáltalán?
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest