Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Scaevola #11551 üzenetére
Ha egy áramszolgáltatótól érkezik a hálózat, akkor köteles vagy megoldani a földelést a házban (épületben). Létezik földbeásott földelések is. Mindenképp kell valamilyen a balesetek kiköszöbölésére. Ha pedig már létezik egyetlen földelés is a házban, azt szét kell osztani a konnektorokhoz. Kötelező vasalóhoz, mosógéphez, hűtőhöz stb. Akkor pedig jut a PCnek is.
A szobámban, ahonnan most pötyögtetek (tömbház), a konnektorom nem volt földelt. Konnektor cseréltem, a hálózat jön a falból, földelést hoztam a parkettaszegély alá rejtva.
Az előző házam full fém volt..... egy darab kábelt kötöttem egy csavarral a házra és a radiátorra.
Megoldottad a problémát bent a házban. Most utólag ujjongj, mert megtörténhetett volna, hogy latyakban, vizes lábbeliben bejárati lépcsőre/ről lépve a lábad közé "kaptad" volna a 230V-ot. Most nem írnál!
De ahogy Storm mondta... ha a táp házát hasonlóképpen leföldelem (leradiátorozom) akkor az kihat a többi cuccra is, HDD, alap, stb.
Ez részben igaz. Nem fog rázni a táp és külső HDD (és többi cucc) között. De ha a táp nem földelt konnektorból eszi az áramot, akkor csak imádkozhatsz, hogy ne legyen hálózati zárlat a tápban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master MWE 750 Gold V2 750W 80 PLUS Gold
- EVGA SuperNOVA 1600 G2 1600W 80 PLUS Gold Fan-Stop 120-G2-1600
- Corsair HX1000 1000W Moduláris, 80+Platina hatékonyságú és gyakorlatilag hangtalan
- Nyuszi HOP! Szép és Jó! Sok ventivel! DeepCool CC560 v2 üveg ablakos fekete számítógépház INGYÉ MPL
- Egyszerű De Nagyszerű Kecó érdekel?! Kolink Stronghold Barricade ATX! INGYEN MPL az árban!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Tenda 4G Simkártyás Router 6hó jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest