Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davidkoma
tag
Ahoj!
Elnézést, hogy belepofázok, de én is kvázi ugyanazt az alaplapra csatlakoztatandó IrDA-t épitettem meg, és használom, mint elttiL-kartárs, az alaplapom is SIS-es (igaz, nem ECS, hanem ASUS, 735 helyett 745-ös a chipset), valamint az OP-rendszerem szintén Windows 98SE.
Gondolom a topic-inditó is ezt használja, az XP és W2K utalásából adódóan.
A BIOS-ban nálam nem volt sok beállitani való, mindössze az UART-ot kellett áttenni IR-re.
Nálam a soros 1-es porton egy külsö modem csücsül, a soros 2-esen pedig a korábbi mobilom adatkábele kapaszkodik.
A gépet újrainditva egyböl megtalálja a Windows az IrDA-t, szabványos Infravörös Kommunikációs Eszköznek véli helyesen, amihez semmilyen spec. szoftver plusszban nem kell, telepiti magának rendesen a Windows.
Ekkor nem árt egy restart, majd kiabálni fog a Windows a kommunikációs szoftverért, amit vagy a telefonodhoz mellékeltek, vagy beszerezted magad egyéb forrásból.
Nekem Alcatel 715-ös mobilom van, a szoftver nálam is Xp-alá javallott, de közkézen forog némi javitás Win9x-alá.
Ha nem vagy nagyon képben a telcsid ilyetén szoftver-ellátottságáról, erösen javallott egy márkatársaktól hemzsegö fórum áttanulmányozása, amit a Telefonguru-oldalán a KÉSZÜLÉK-GURU alatt meg is találhatsz.
Valószinüleg lesz jónéhány ''sorstárs'', aki szivesen segit majd a PC-s illesztésben, nem beszélve a tömérdek ''egyéb'' hasznos információról.
Ha már szuperál az IrDA-d, célszerü lesz valamilyen tetszetös házikóba beleintegrálnod, ehhez jó ötleteket mazsolázhatsz az inraport.de -oldalon, ahol a fotókon, ötleteken kivül majd mindenféle IrDA-s gondra, problémára választ találhatsz, ill. kérdezhetsz is tölük.
A TFDS4500-al éitett IrDA egyébként nem kényes az elhelyezésre, egy a lényeg, hogy a ''szeme'' lássa a telefonod infráját, nem kell szorosan elé pakolnod használata elött.
Nálam kommersz 4-eres telefonvezetékkel kapcsolódik a PC-hez, igy kényelmesen bontható, ha a gépet mobilizálni akarom.
Hardverrel WIndows alatt nem akad össze, és elönyös tulajdonsága, hogy újabb, infrás mobillal is müködni fog majdan, mindössze 1 ezer forintért, amibe az elöállitása került.
Ha kontrol LED-del épitetted meg (ami egyébként el is hagyható), akkor alaphelyzetben egyenletesen szaggatva pislákol, adatcsere közben pedig a bájtok áramlásának megfelelöen.
Ha passziv helyzetben (mikor nem töltesz le-, vagy fel semmit) elveszed elöle a mobilt, kiabálni fog a Windows, hogy rakd elé vissza, igy ilyeténképpen is meggyözödhetsz, hogy müködik-e.
Nálam az Alcatellel ki-, be kapcsolható az IrDA, igy gondolom nálad is a kezelö-szoftverrel tudod majd aktiválni.
Nem árt tudni, hogy Infrás üzemmódban azért kicsit jobban merül az akksi, hisz' az infra LED-et is meg kell hajtania a telcsinek.
Mondjuk ez engem tulságosan nem zavar, mivel nem netezésre használom az IrDA-t, mindössze animációk, melódiák, háttérképek és egyéb adatok le-, és feltöltésére.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest