Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Melyik tápegységet vegyem?
- HP nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VGA hiba
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
A Huawei E5186 routerem is tudta a CAt, az a B525 elődje.
-
sepsi0
őstag
Értem...
Nekem is fél év kellett, meg pár nagy pinges gémelés, hogy rávegyem magam. Most még az időjárás sem kedvez...
Én csak az időtállóság miatt vettem a Cat 6os modemet, de nem használom, szerintem vásárlás előtt adj egy esélyt a másik toronynak, a modem cseréhez is fel kell menni a tetőre.Bár én áthelyeztem az antennát, így elérem a tetőablakból, pont a fentiek miatt.
Most ilyen, lehetne még finomítani, pl a 11eft-os céleszközzel, de késő este sokkal jobbak az értékek és nem ingadoznak annyira az alsók: -
sepsi0
őstag
Ahoz meg kell antenna... Én nem bántam meg, hogy elhagytam a Huaweit. Nekem itt a CA nagyon rosszúl muzsikál, pedig próbáltam sokszor, van is stabil kapcsolat. Sőt mikrotik mindig azt akarja, parancssorból kellett B3 onlyra és adótoronyra fixálnom.
Szerintem ahol a B3 leterhelt ott a B20 is le lesz.Másik adótoronyra nem látsz rá?
-
sepsi0
őstag
Nálam a Mikrotik nappal B3on olyan 60-70mbit le és 40/45 fel. Éjfél után stabilan 100/50,ennyit tud a 10/100as lan miatt, amit nem is értek MikroTikéktől, de tudtam mikor megvettem, csak nem értem. CA meg CAT6 alapból több lenne elméletben, de 10/100 as lan....
Azt azért hozzá teszem, hogy a stabil 100/50 nekem kiváló lenne. Még lehet is mert erre terjed a fénykábel a legkisebb településen is.
-
sepsi0
őstag
Erre keress rá: MIMO technológia ( Multiple Input Multiple Output)
Nem tudom eddig milyen eszközöket próbáltál, de ami nekem anno bevált és aránylag olcsó volt, bánom is, hogy eladtam:
Huawei B593 + egy ilyen antenna
Nehéz volt beállítani, de stabil volt utána. Én persze újjat akartam...
Persze lehet nálad máshogy teljesítene, de ez a "kit" majdnem hozta a mostani MikroTik teljesítményét, igaz nem volt mindig stabil -
sepsi0
őstag
Szia!
Először teszteld egy napig a fix B3-at.
Nálam a CA a B20 leterheltsége miatt rosszabb értékeket produkál, mint a fix B3.
Igaz ez Telenor.(#8409) totron
A technológia miatt mindenképp 2db antenna kell. Van 10-15eft körül is használható antenna, igaz kisebb jelnyereséggel.
Vagy Ebay, pl én magánembertől vettem Németországból panel antennát 50eur-ért.
De eddig legjobb LTE antennám/modemem MikroTik LHG LTE6 kit, drága de megéri. -
sepsi0
őstag
Hát igen, a régi szép idők, meg a megosztó kártya korlátlan net mellé.
Nekem szerencsére van 3db korlátlan simem, ebből 2db adatmegosztó sim.
Az eszköz kint van a tetőn, igaz a tetőablak mellett, de elég volt beletenni a simet, nem hogy kiszedegetni. Nagyon eltoltak ezen az eszközön valami a sim helyével. -
sepsi0
őstag
Nekem ez van.
Eddig a legjobb router/antenna párosom. Stabíl és a ping ugrálás is megszünt. Egy jó ideig sokat szenvedtem a Huawei routerekkel a ping miatt, simán felment tartósan a pingem 1500ra. Nagy panel antennám volt. Előtte jól működött, de egyáltalán nem bántam meg a Mikrotiket. Lesz ugye újabb is, de nekem egyelőre elég a 10/100 csati, a net úgy sem tud jobbat. -
sepsi0
őstag
Szia!
Bár igaz, hogy nem a legajánlottabb a routered, de természetes jelenség, ha terheled a hálózatot nő a pinged.
Ugyan ilyen a vezetékes neten is. Nekem volt több Huawei routerem, most MikroTik van. Ha elkezdenek tőlteni a pingem elindúl felfelé. Ez ellen max annyit tudsz tenni, hogy nem töltötök játék közben, vagy letőltési korlátot állítasz be a klienseknek.
Mást nem nagyon tudsz csinálni. -
sepsi0
őstag
válasz
alfaplace #8162 üzenetére
Winbox és próbálj meg MAC címmel csatlakozni, ne ipvel.
Nálam is csinált ilyet, mikor barátkoztunk, akkor kezdőként reseteltem. De már barátok vagyunk, bármilyen megkeresésemre válaszol.
Nem tudom mitől volt ez, vagyis egyszer azért, mert bridge modba raktam, akkor nem elérhető... Próbálj resetet vagy winbox+MAC -
sepsi0
őstag
Mi sokat használjuk így a mobilnetet. Általában asszony osztja meg a gyerekeknek. Autózás közben hosszabb utakon. Simán kiszolgál egy telefon 4-6 eszközt. Nyaraláskor még a szálodai tvbe dugott Chromecast is így működik. Tökéletes működik, nem volt még gond. Volt amikor 3 fiam youtube-ozott, mi meg chromecaston filmeztünk. Nem volt akadozás.
De pont ezért gondolkozom azon, hogy az egyik "levetett" telefont eladom 10-15eft-ért és az árából veszek egy céleszközt pl a Telekomnál..... -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Korlátlan beszéd és net kártyának müködnie kellne routerben (Huawei E5186)?
online APN-el csak 2g van, net APN-el nem csatlakozik fel.
Lehet csak net kártya működik routerben és beszéd kártya nem? LTE stickel viszont mükodik ez a sim online apn-el.Eladtam a routerem és a vevőnél nem megy....
Köszönöm! -
sepsi0
őstag
MIKROTIK LHG LTE6 kit
Azért durván jó ez a cucc, előző konfiggal 1-2 naponta új ip-t kaptam a szolgáltatótol.
A Mikrotik-el ha nem lett volna áramszünet, már 20+ napja ugyanaz az ip címem lenne, kvázi fix ip.... 12 napja ugyan az az ip címem.
Megért minden forintot.Még annyi, hogy késő este, éjszaka sokkal jobbak az értékek, nem ingadoznak. Sőt éjjel maxon jön a sávszél (100),napoal 50-60,este 40-50.
-
sepsi0
őstag
válasz
MrSealRD #7963 üzenetére
Akkor lesz konfig.
Én eladtam egy pár sticket és elajándékoztam a rokonságban.
Egyet megtartottam vészmegoldásnak, de most az meg kölcsönben van a haveromnál az egyik megosztó simmel.
Én is most fogom felrakni az Apróra a régi router+antenna párost, de nem akarom apróért adni, mert akkor inkább megmarad tartaléknak az.
Én B593-at vennék. Nálam az volt a legmegbízhatóbb, bánom is a cserét, gondoltam legyen 1000 lan meg cat6 így lett E5186.
Láttam volt most fent B525 12eft-ért telenor függő, meg E5186 telenoros 15k-ért,ezek nagyon jó árak.
Én routert vennék, mert egy Openwrt képes router 7k + stick 6k. B593 meg kb 12k-ér.(#7964) MaCS_70
Nem ismerem. Azokat írtam le, amiket már használtam, láttam.
Az biztos, hogy vagy Huawei vagy MikroTik, mást nem vennék. -
sepsi0
őstag
válasz
MrSealRD #7961 üzenetére
Ha nem régi az eszköz, akkor elvileg független kell hogy legyen, vagy ingyen kell függetlenítse a szolgáltató.
A gond inkább a szolgáltatói firmware. Pl. Huawei E5186 van Telenoros firmware-el ami nagyon le van korlátozva tudásban.
Különféle tools-okkal lehet rájuk rakni gyártói vagy más szolgáltatói firmet (pl a Finn firmek sokat tudnak), de nem olyan egyszerű, nem próbáltam.
Ha emlékeim nem csalnak te otthon vagy a routerekben és az alternatív firmwarekben (Openwrt) így neked nem lehet gond.
Lehet keverem a nicked.Persze van más alternatíva, pl Tplink, de nekem nem jellene.
Anno egy Asus lte routert próbáltam.... Fix antenna, cat 4,buta firm,.... soha többet.
Csak olyan eszközt vennék, amin van külső antenna kimenet.A sticket úgy ajánlottam neked, hogy router+pl Openwrt.
Függetlenítés. 2-3 éve vettem a Tescoban több darab Huawei E3372 dominos sticket, mind független volt.
-
sepsi0
őstag
válasz
MrSealRD #7958 üzenetére
Szia!
- Mobil stick kb 10eft. Akkor jó, ha a cella mellett laksz.
Nagyon ritkán ki lehet fogni 2-3eft körül, én is annyiért vettem több darabot (Domino)- Huawei B593 16-20eft. Szerintem nagyon stabil, ez is cella közelében jó. Lehet hozzá kültéri antennát kötni 10-20eft. Ez már távolabb is jó. 10/100 lan.
-Huawei E5186 18-20eft. Ez is kültéri antennával jó szerintem.
Ezek mind voltak nekem, az árak használt árak.
Ami még van, de nincs tapasztalatom. Huawei B525/B535 25-35eft.
Eddigi legjobb eszközöm a kolléga által is említett MikroTik LTE 6 61eft.
Nekem a játék közbeni pingel volt mostanában gondom, a Mikrotik megoldotta. Ha játszani nem akarsz, akkor a fentieket is ajánlom, lehetőleg független gyári firmmel, ha nem az azt is meg lehet oldani.De tényleg a Mikrotik a legjobb. Talán a Stick nem annyira stabil. Régebben nem volt ping gondom a felsorolt eszközökkel. A fentiekből a legstabilabb a B593 volt, ha jó a 100-as lan, de nem hiszem hogy nagyobb sebességet produkálna mostanában a 4G. Ez Cat 4-es, a Stick is az nem tudnak CA-t. Az E5186/B525/B535 Cat 6-os és tudják a CA-t, de nem sok értelmét láttam eddig, nekem a stabil B3 sáv (1800mhz) vált be.
Nálunk ez a fő net lassan 4 éve. -
sepsi0
őstag
válasz
Zwodkassy #7917 üzenetére
Köszönöm az ajánlást.
A gond csak az, hogy betonozva van minden a ház mellett a hátsó udvaron a faltól vagy 3m-ig (terasz pl), így jó hosszú lenne a kábel, meg a terasz mellett sem ásnék, utána meg füvet is kellene nyírni, a kiálló vast nem szereti a fűnyíró.
Ha már ekkora szonda, 1,5-2,5mm kábel elég? Vagy fordítva, mert vastagabb kábelt körülményes lenne rákötni, kell ekkora átmérőjű kábelhez ekkora szonda?
Ha jól sejtem, ennél az antennánál nem a villámvédelem miatt van a főldelés, hanem az elektromios zajokat, hatásokat vezetné le, hogy ne zavarja a jelet.
De javítsatok ki, ha rosszúl gondolom.
Villámcsapás esetén ott van még a földeletlen lan kábel, ami a routerhez csatlakozik, így gondolom ott is menne a kóbor áram...
Router meg az egész hálózathoz. Bár itt a Belkin villámvédős elosztóm amin van lan védelem, oda akarom bekötni, de pl B és C védelem még nincs itthon, az is kellene. -
sepsi0
őstag
Én rádugtam egy 2,5mm-es pont főldkábelt (zőld-sárga), leütöttem egy 30cmes vasat a főldbe és arra kötöttem rá. Megkérdeztem ismerősöm, azt mondta jó lenne így, de nem ártana egy nagyobb vas, lehetőleg olyan, ami nem rozsdásodik. Legalább 50cmre üssem le és minél rövidebb legyen a kábel.
Azért kérdeztem itt, hárha mondtok okosabbat.Azt mondata a főld szonda is jó csak drágább.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
RBLHGR&R11e-LTE6 jelentem agyontesztelve.
Úgy néz ki marad, bár mintha a fogamat húznák (62eft).
Nagyon beleástam magam a dolgokba. Maga az eszkök 2kg, eléggé gyengének tünhet, de az eddigi legjobb eszközöm mobilnethez. Mióta itt van 3x volt RouterOS frissítés és ma frissítettem a modemet. Most még routol, később lehet bridge lesz.
Ping problémám megoldódott, 19-40 között ingadozik, nagyon ritkán van 150-es tüske. Sebesség nem nőtt, lehet lassabb is, bár most itt nálunk nagyon leterheltek a cellák. MTU-t módosítottam 1280-ra,ez is segített a pingen (napokon keresztül teszteltem).
Maga az eszköz nagyon profi, talán a fele dolgot tudom mire való, de legalább tanúlni fogok.
CA nem akar rendesen menni, de olvastam a Telenor topikban, hogy év elején volt egy cella hibás firm frissítés, ami rontott a teljesítményen....Nagyon nehezen barátkoztunk össze, gondolom az ára miatt is. Ez eddig a legjobb eszközöm, már nézegetem a Mikrotik routereket is.
Komoly Mikrotik fórumok vannak, sokat olvasgattam, tanúltam.Majd még próbálkozom az antenna helyének változtatásával, tetőn jobb volt.
A Huaweihez képest nem jobbak a jelszintek, de stabilabbak.
Én ajánlom az eszközt, igaz megkérik az árát. Remélem sokáig hibátlanúl fog szolgálni.Ami kimaradt, B3-on használom.
Az értékek így ugrálnak most, viszont 1:00-7:00 között sokkal jobbak. Pl SINR 16 fix, RSRQ 0 RSRP 85 volt az említett idószakban, nagyok kevés kilengéssel. Gondolom a cella terheltség muatt van. Jelenleg az RSSI 56-60 között van.
-
sepsi0
őstag
Köszönöm!
Nekem még sohasem volt 100Mbps
nem is kell, jó ping kell.
Simán elvagyunk 60-al is. Remélem lesz előre lépés, ha mégsem, akkor élek a 14 nappal. Ezért is kérdeztem, mert még le tudnám mondani. Drága dolog ez a mobilnet. Kábel itt nincs, helyi szolgáltató (mikro). Most érdeklődtem körbe a szomszédokat, már elfelejtettem, miért hagytam ott őket. 70/35-ös net legjobb esetben 30/10, csúcsidőben 2/1... -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Igazából csak megerősítés kellene.
Eddig volt Huawei B593 és most egy E5186 routerem és egy nagy panel antennám 10m kábellal. B593-al el is voltunk, aztán lett az E5186. Egy ideje nagy a csomagvesztésem és ugrál a pingem 30-800 között, sávszél az elmegy 60/30.
Ilyen értékek vannak: viszont a 3. érték - 3 és 11 (SINR) között ugrál, gondolom ez a pingem gondja...Tegnap rendeltem egy ilyet, remélem nem lőttem mellé:
RBLHGR&R11e-LTE6Mivel itt nincs antenna kábel, remélem jobb lesz.
Amúgy Bicskén lakom, B3 torony kb 4km-re van tőlem, de van fizikai rálátás.
Fél éve már nem tudunk semmit játszani a ping miatt, pár hónappal előtte vettem az E5186-ot.A lényeg, ugye a Mikrotik nem volt rossz döntés?
Köszönöm! -
sepsi0
őstag
-
sepsi0
őstag
Igen én is így gondokoztam.
A terv az volt, hogy a most a telefonomba lévő flottás korlátlan net megy bele a routerba, amit a telenor ad + még a megosztó sim megy a telefonomba és a fiaméba. Így ingyen lenne a router a net meg úgy is kell.
Aztán itt a ph-n olvastam, hogy többen probálták a netet és máshol nem megy. Felcsatlakozik, de nincs net.
Igen azt sehol nem írják, én is csak itt olvastam, gondolom ezzel akarják ránkeröltetni a drága mobilos netet... 1GB=1600ft vs 100GB=5900ft....
Olyat is olvastam, hogy 3 hónapig minden ment flottúl, aztán jött a korlátozott sebességű net. Panasz ment, válasz az ÁSZF-ben van... Garantált le és keltöltés 0kb/s..... Én nem kockáztatom meg, pedig jó lett volna az új router 0ft-ért.U. I.
Szerintem a telefonnak nem használ a megosztás, nem erre van kitalálva.
Olcsó 4G hotspot? Hol? Sokat lehet olvasni itt is, hogy a mifik hamar beadják a kulcsot a 0/24-től.
Inkább egy router és kábel, az a biztos.... -
sepsi0
őstag
válasz
castiels #4836 üzenetére
Én is most kezdtem a 4G ipart.
Eddig ez a router szóba sem került. Nem kerestem rá.
Egy bajom van vele, 10/100-as lan....
Olvass utána milyen vélemények vannak, ha nem sürgős és csak hazai beszerzés érdekel, akkor nézegess az aprón is.
Nem merem ezt ajánlani, de azt sem mondom ne vedd, tény hogy régi lehet. -
sepsi0
őstag
válasz
castiels #4834 üzenetére
Na ez a nehéz kérdés... Nem a router, hanem az ár miatt.
Telenornál néztem a B525-öst, gondoltam rendelek még home netet, de ezt elvetettem, mert állítólag csak a lakhekyed szerinti tornyon megy... [link]Aztán szóba került az ebay, többen vettek itt használt felújított routert, 16eft szállítással, többen innen vették Huawei B593 [link]
Nekem szerencsém van, mert a németben élő barátomnak van egy komoly 4G routere, ezt átveszem tőle FRITZ!Box 6840 LTE
Vagy szóba jöhet még Huawei 3372, én vettem itt a Tescoban tmobilost, de nem sikerült függetlenítenem, elvileg Pesten 4eft-ból megcsinálják, ehhez szerintem nagyon kell egy 4G antenna...
-
sepsi0
őstag
válasz
Smoke8604 #4830 üzenetére
Én most próbáltam ki, a telefonommal osztottam a routeremnek a netet és úgy Battlefield 3-aztunk egész este.
Német szervereken stabil 40 volt a ping. Most tervezem leváltani én is a WDSL netemet 4G-re.
Nyugodtan válthatsz, jó lesz csak normális és lehetőleg vezetékes 4G routert szerezz be.
Ja és nálam külső antenna is tervben van, mert vasbeton házunk van és rendesen árnyékol.... -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség, vélemény kellene.
Venni akarok a Telenortol internet mellé routert, modemet és két kiszemeltem van. Nem tudom melyiket válasszam és ebben kellene a segítség.
Rá lesz kötve 2 router és 1 switch.huawei e5186s
Huawei B525 (nekem ez tetszene)
Szóval a kérdés, melyik jobb és miért. 4G nethez lesz.
Köszönöm!(remélem jó helyen kérdezek
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vicces képek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest