- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
humigabi
aktív tag
-
-
humigabi
aktív tag
válasz
AstraCDX #8314 üzenetére
Én innen IMEI check néztem, de azt nem tudom, mennyire megbízható. Kíváncsiságból beírtam a telóm számát, arról minden infó korrekt volt.
-
Buckey
őstag
válasz
AstraCDX #6896 üzenetére
Én egy ilyennel oldottam meg a LAN portok hiányát.
Így a mobilrouter csak a netet adja, a switch meg eloszt. Mindegyik a saját dolgával foglalkozik.A Huawei B525 nekem is szimpatikus volt, de nekem nem érte volna meg a felárat. Itt nincs, és gondolom már az 5G bevezetéséig nem is lesz 100 megánál nagyobb 4G mobilnet.
Majd az 5G-re beruházok valami komolyabb cuccal, addig meg jó lesz (ha csak valami csoda folytán nem jön errefelé az optika). -
humigabi
aktív tag
válasz
AstraCDX #6901 üzenetére
100 nm alapterületű földszint+tetőtér családi házban a földszinten a ház egyik sarkában van. Míg gariban kicsertélték az RT1900-et, addig használtam a wifi részét. 2.4 Ghz mindenhol volt, 5Ghz a földszint 80%-n (több fal után már csak gyengén) tetőtérben a készülék feletti részen (födémben nálunk 7 db nagy I gerenda van beépítve). Szóval ha a lakás/ház középső részén tudod elhelyezni, akkor egész jó lehet.
-
humigabi
aktív tag
válasz
AstraCDX #6898 üzenetére
Huawei B525. Modem router. A szolgáltatóktól vett változatban nem tudsz bridge módba kapcsolni, és a NAT sem kikapcsolható. De ha csak magában használod, és nem raksz mögé másik eszközt, akkor jó lehet. Eleve 4g+, tehát 300/50 Mbps a sebesség, és tudsz rá külső antennát kötni. Mivel a wifit belső antennáról szórja, a lefedettség korlátolt a külső antennás eszközökhöz képest. Én egy RT1900 elé raktam, teljesen jól és megbízhatóan üzemel.
-
Buckey
őstag
-
-
-
cocka
veterán
válasz
AstraCDX #6612 üzenetére
Még a honlapjukon is ott vannak a hivatkozások az alkalmazásukra.
A 3 GB bekapcsolásához szükséged lesz valamilyen egyéb internetre is.
Na ez sem igaz. Nekem semmilyen "egyéb internet" nem volt megrendelve, az egyenleg is 0 Ft, a Fix meg nem tartalmaz tarifacsomagba foglalt adatkeretet, szóval az sem volt.
Másik: [link]
Domino kártyás előfizetőként időszaki díjas net csomaggal rendelkezel.
Ez is hazugság, mivel ha ez igaz lenne, akkor valamilyen mobilnetes szolgáltatást meg kellett volna rendelnem ahhoz, hogy ezt igénybe vehessem. Ilyen nem történt.
A promóció keretében a 3 GB-ból felhasználható adatmennyiség a Telekom alkalmazásban és az online ügyfélszolgálat Áttekintés oldalán jelenik meg.
Ennek meg a második része nem igaz, mert hiába nézed meg a weben, a 3 GB-ás adatforgalom nem jelenik meg, csak az alkalmazásban.
-
4Grider
félisten
-
Diák66
őstag
válasz
AstraCDX #6471 üzenetére
Sajnos csak nem hivatalos úton, vagy hivatalos szervizben (utóbbi esetben valószínűleg ugyan az az fw. kerül vissza). Előbbi garanciavesztéssel jár. Így ha problémába ütközöl, inkább állj el a szerződéstől és küld vissza a terméket. Mobilszolgáltatóknál kapható eszközökkel nem szokott gond lenni és már ők is árulnak függetlenül eszközöket. Egyéb forrásból sajnos bizonytalan.
-
Diák66
őstag
válasz
AstraCDX #6469 üzenetére
Nincs mit. A technikai adatlapokat elnézve egyiknél USB 3.0 van írva, viszont helytelenül! Európába csak USB 2.0-val jön elvileg. Amúgy a két eszköz tudásra szerintem tök ugyan az, csak az egyik újabb hardver és szoftver párossal van. De tök ugyan azt tudja szerintem. Szolgáltatóknál némileg eltérhetnek a firmware verziók, így változhatnak a specifikációk is. (pár szoftveres dolog más lehet).
Amúgy szerintem, ami a lényeg, hogy Cat.6 (300/50 Mbit/s) és van külső antenna csatlakozója. Ha megveszed, mindenképpen nézd meg, hogy minden funkciója jól működjön. Én a Huawei 5787 megosztóval jártam úgy, hogy olyan firmware volt rajta, amivel az 5 GHz wifi sáv lényegében használhatatlan volt.
-
Bence008
tag
válasz
AstraCDX #6433 üzenetére
Kitöltöttem azt a néhány alap információt, rányomtam, hogy érdeklődés és 2 percen belül már csörgött is a telefon az ajánlattal.
Pontos összegekre nem emlékszem, de jóval olcsóbb ajánlatokat találni a mobil flottás topikban. 1 db korlátlan adatkártya talán 5-6 ezer forint körül mozgott. Hagytam is.
-
cocka
veterán
válasz
AstraCDX #6347 üzenetére
Nyugodt lehetsz, én sem ismerem a termékeiket.
Megkérdezem, mert vannak akik tudják, hogy PöLö, egy Dominó Maraton nem egy közvetlenül megvásárolható csomag.
Nagyszerű. A honlap elég egyértelműen az összes itt feltett kérdésedről tájékoztat. Tehát nem értem, hogy miért hitelesebb és egyszerűbb itt olvasgatni, mint a honlapon végigvinni egy rendelési folyamatot, de mindegy. De a díjszabás sincs annyira eldugva, hogy ezt előre ne tudhatnád.
Nekem nem fáj, csak sose értettem mi élvezet van abban, ha valaki másokat kérdezget ahelyett, hogy saját maga olvasná el az adott honlapon a releváns infókat. Ekkor persze mindig jönnek az időhiánnyal, de nyilván ha egy szolgáltatást óhajtasz igénybe venni, akkor előtte tájékozódsz, ami időbe kerül és valószínűleg több idő itt a folyamatról naphosszat kérdezgetni, mint a rendelést elindítani. Na mindegy. Te tudod.
P.S. Ráadásul a Telekom az utóbbi időben igencsak megkönnyítette a kártyás csomagok közül választást, hiszen csak a Domino Fix van meg valami bónusszal Fix Extra de az ugyanaz. A netes opciók közt sem sokkal nagyobb a kínálat.
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
AstraCDX #6332 üzenetére
Lehet váltani, csak drágább, mint ha kérsz egy domino SIM-et rajta 1 GB nettel és 80 perc beszélgetéssel 1000 Ft-ért házhozszállítással és ezután lemondod telefonon az előfizetést. Persze ha jó csaj dolgozik a T-nél, vagy annyira jó szám tartozik az előfizetéshez, akkor lehet ott is ügyintézni, de többe fog kerülni ugyanennyi szolgáltatás. A maraton egyébként egy opció, arra nem válhatsz, csak domino-ra, javasolt a domino fix, mert a maratonhoz kell alap net, vagy a fixen bekapcsolt technikai net.
-
4Grider
félisten
válasz
AstraCDX #6156 üzenetére
A Telenornál és a Vodánál nem válsz meg olyan könnyedén a sim-locktól, mint a Telekomnál. A Telenornál pl. csak az eredeti vásárló/előfizető kezdeményezheti, Vodánál fizetős a nem eredeti előfizetőnek. Ráadásul hűségidőben necces. A Telekom ebből a szempontból is pozitívan lépett tavaly.
-
4Grider
félisten
válasz
AstraCDX #5910 üzenetére
Mivel a legtöbbet használt T-Mobile-os B593-as a mai napig működőképes, és már a franc se emlékszik hány évig és hány autóban használtam, így - utólag - már nem igazán tudom magam izgatni azon, hogy a router sok ezer kilométeren keresztül 12 V feletti feszültségen üzemelt.
-
Diák66
őstag
válasz
AstraCDX #5448 üzenetére
Itt találsz róla információkat. [link ppp-hitelesites-pap-chap]
-
-
cocka
veterán
válasz
AstraCDX #5367 üzenetére
Nálam nem. Viszont ez valami lengyel PLAY alapprogit használ. Ettől függetlenül nyilván kártyafüggetlen, mert ellenkező esetben meg se vettem volna.
Az viszont egy baromság, hogy a kontaktokat csak exportálni és importálni lehet, míg az SMS-eknek van egy "local" mappa, ahová átmásolható mind. Na mindegy ez mondjuk nem nagy gond, részletkérdés.
-
meszi3
tag
válasz
AstraCDX #5243 üzenetére
A felháborodásod egyre inkább tárgytalan, a Telenor igencsak belefingott a nulláslisztbe a Hello Dataval ~20 Euroért adnak korlátlan netet ez pl simán übereli amit te írtál. Még az olcsóbb korlátos adatcsomagokon van mit reszelni mindegyik szolgáltatónál, kérdés van-e értelme mikor opció a korlátlan is...
-
juliabrilke
veterán
válasz
AstraCDX #5106 üzenetére
2500Ft volt nekem, mert már egy ideje lejárt a 2 éves hűségnyilatkozat.
Bemész bármelyik boltba, kifizeted és majd elküldjük postán, kicsit idejét múlt megoldás...
Persze ez a teljesen legális módszer, az árak viszont esetleges hátralévő hűségidő miatt eltérőek.Diák66: igen, bár azért reménykedtem, hogy kicsit gördülékenyebben bonyolítják le és mondjuk email/sms/postagalamb vagy hasonló modern opciók legalább vannak.
-
törölt tag
válasz
AstraCDX #4978 üzenetére
Az én helyzetemen sem fog sokat javítani az "eltörlés".
-
cocka
veterán
válasz
AstraCDX #4740 üzenetére
Hát ez a kérdés szerintem így ebben a formában értelmetlen.
Ez nem szolgáltatói elvárás, hanem ha pl. egy modem kezelőfelülete ezt megkívánja (amit nem is biztos, hogy a szolgáltatótól vettél), akkor be kell írni a dial numberhöz valamit, mert anélkül SEM fog menni a net, hiába van helyesen beírva az APN.
De ha a telefonodba USSD-ként beírod, hogy *99# majd nyomsz egy hívásindítót a Telenornál pl. megjelenik ez:
Telenor ZMSS2 (VLR-MSC)
Aki tudja, hogy ez micsoda, tisztelettel megkérném, hogy írja már le legyen szíves!
-
cocka
veterán
válasz
AstraCDX #4721 üzenetére
Ugyan nem Huawei, de egy régebbi vodás modemmel jártam meg úgy, hogy függetlenítés után csak linuxszal ment, kiderült, hogy debrandelni is kellett még. Lehet hogy a Huaweinél is van egy ilyen probléma. Bár én szarok az egészre, amióta csak és kizárólag kártyafüggetlen eszközöket veszek és nem azért, mert hú de gazdag vagyok, hanem a későbbi szopások elkerülése végett. Feleslegesen idegesíteném magam és annyira nem olcsó, hogy nekem megérje a plusz költséget és az utánajárást, hogy hogy is kell kifüggetleníteni.
-
Viktor77
titán
válasz
AstraCDX #4517 üzenetére
iQpro:
4 GB adat+net (150 Mbps): n.1335.-Ft (ha elfogy a 4 GB akkor korlátlan 60Kbps)
7 GB adat+net (150 Mbps): n.1808.-Ft (ha elfogy a 7 GB akkor korlátlan 60Kbps)
13 GB adat+net (150 Mbps): n.2319.-Ft (ha elfogy a 13 GB akkor korlátlan 60Kbps)
24 GB adat+net (150 Mbps): n.3304.-Ft (ha elfogy a 24 GB akkor korlátlan 60Kbps)
Teljesen korlátlan adat+net (150 Mbps): n.3690.-FtÉs ezek még az ÁFAcsökkentés elötti árak.
-
törölt tag
válasz
AstraCDX #4465 üzenetére
Attól függ, hogy mivel szeretnéd használni a sticket. Ha min Win SP3 -at, vagy min. v4.4 kerneles Linuxot futtató eszközön, akkor a Hi-Linkes verzió a jobb. Router USB -jéhez csatlakoztatva, vagy Androidon a Hi-Linkes firmware cumi.
Win, és Linux alatt, csatlakoztatás után automatikusan indítja a böngészőt a korábban írt IP -vel. Ott látod a modem kezelőfelületét, de akkor már megy a net.
Win alatt még lehet vele egy olyan szívás, hogy a Win kommunikációja zabálja az adatkeretet. Erre kitalált az MS egy un. Metered módot, amit aktiválva meszűnik a felesleges kommunikáció. Elvileg! Ugyanis, a Metered módnak van egy korlátozása. Csak Wifi, vagy modemes kapcsolatnál aktiválható, vezetékesnél nem. A Hi-Linkes stick viszont nem modemként szerepel az OS -ben, hanem virtuális ethernet portot hoz létre, és egy külső hardvert emulál, ami ezen az ethernet porton, Lan kapcsolattal csatlakozik az eszközhöz. Vagyis, az OS szerint vezetékes kapcsolattal. Gratulálok, MS! -
törölt tag
válasz
AstraCDX #4463 üzenetére
Attól függ, hogy az E3372 -ből melyik verziót kapod. A 22 -es kezdetű firmwaresek Hi-Linkesek, amik semmilyen külön szoftvert nem igényelnek, mivel egy vezetékes (LAN) kapcsolatot emulálnak, és mint egy routert, a 192.168.8.1 -es IP -címen, böngészőből, webes felületen konfigolhatók. A 21 -es kezdetű firmwaresek hagyományos modemként jelennek meg a rendszerben, és a hozzájuk kapott szoftverrel konfigolhatók
-
HXY
addikt
válasz
AstraCDX #4454 üzenetére
Van gyári sw is, de a legújabb Telekom-os modemeken nem lehet azt lecserélni.
Kb. az utóbbi fél évben eladottak ilyenek. Eleve kell hozzá egy FW update kód, amit könnyen meg lehet szerezni, szóval az még nem lenne gond, de valami érthetetlen módon az új FW telepítése alatt a frissítő mindig kifagy. Bootpointal történő összekötést, még nem próbáltam. De ehhez szét is kell szedni a modemet.
Lengyel és orosz oldalakon jó kis olvasmány van belőle, Google Translate-tal érdemes angolra fordíttatni, mert magyarul nagyon halandzsának tűnik. -
cocka
veterán
válasz
AstraCDX #4450 üzenetére
Internet Manager software-el
Kérdés, hogy ki adta hozzá ezt a szoftvert. Ha valami tés okosság, akkor simán lehet szoftverbug. Ahogy a weboldalukat képtelenek rendbe tenni, a szolgáltatások megrendelése lapot nem képesek összehangolni a *111#-en elérhetőkkel, nem csodálkoznék egy modemes szoftverhibán sem.
Nekem gyárilag kártyafüggetlen, szal. nálam nincs ilyen probléma.
-
4Grider
félisten
válasz
AstraCDX #4253 üzenetére
Mivel ma már Magyarországon majdnem full 4G lefedettség van, szinte teljesen mindegy, hogy milyen csak 4G-t tudó eszközt veszel hétköznapi használatra. Erősebb használatra (pl. torrent, vagy 30-40 GB/nap feletti kétirányú adatforgalom) a mifi-k viszont elég könnyen megfektethetőek, oda mindenképp vezetékes LTE routerek ajánlottak.
-
4Grider
félisten
válasz
AstraCDX #2976 üzenetére
A Magyarországon (Európában) használatos LTE modemek/routerek jellemzően a B3/B7/B20 (1800/2600/800 MHz) körüli frekvenciákat használják.
Az Észak-Amerikában használatosak a B2/B4/B7/B12/B13/B17/B25/B26 frekvenciákat használják.
Ha megnézed, nem nagy az átfedés, inkább ne rendelj onnan modemet, max. ha kapható náluk európai szabványú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest