- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gamepad
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autóhifi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dvico
csendes tag
Sziasztok!
Akinek van tippje kérem segítsen: MKV Merge GUI-val mostanáig rendben szerkesztgettem MKV konténereket, felirat, hang ki-be stb.Most azonban miután elindítoma muxolást pár másodperc után kiírja hogy elkészült, semmi hibaüzenet, és a 7-10GB-os file helyett csak pár 100 MB-os file-t ment a megadott könyvtárba.Mi lehet a gond??!!Köszi! -
Kowa
tag
Sziasztok
kérdésem az lenne hogy egy 1080p MKV t hogy lehetne ujrakodolni hogy be lehessen rajta kapcsolni DXVA támogatást? Egyáltalán milyen progival ha létezik ilyen?
-
snpetit
aktív tag
Sziasztok!
Egy muxolt mkv-ből, hogyan lehet megtudni mekkora delay lett egy hangsávhoz beállítva? próbálkoztam sok mindennel, de ezt az információt nem láttam sehol semelyik programban sem
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Én DTS fileokat szeretnék összefűzni.
hogy tudom megcsinálni?
AC3.makat már fűztem össze, de dts-t még nem. és nem sikerüla másik kérdésem, az hogy mkvmerge progival rátenném ezt egy filmre, de bisztos lesz pár hely ahol elcsúszkál, mert ez egy HD-TV rip.
tudsz segíteni ebben? hogy csináljak ilyen timecode filet?
(ugye ez "igazítja" a hangot a helyére?)
Mert Media Player Classic-al betallóztam a hangot, de egy-két jelenetnél elmászott 1-2 másodpercel, aztán nem elég ha csak az egy "globális" csúsztatást adok mag -
Vekiboy
tag
Olyat esetleg tudok csinálni az mkv-s filmekkel, hogy bizonyos szinkronhangot/feliratot törlök a fileból??? Mert többször előfordul, hogy kikapcsolva van a media playerben a felirat és mégis megy a film alatt.... (ezt csinálja bsplayerben is...)
-
buksza
csendes tag
A segítségedet szeretném kérni, mert ugyanígy jártam, ezt a hibaüzenetet kaptam.
Mit csináltam rosszul?
Mi a megoldás?Előre is köszönöm: Buksza
Azt eltudnád mondani lépésről-lépésre, hogy hogy lehet egy újabb hangsávot rápakolni? Úgy próbáltam, hogy a megnyitottam az mkv-t majd append-eltem egy újabb hangsávot ami meg is jelenik a többi sáv mellett. Viszont amikor muxolni akarom azt írja ki, hogy: mkvmerge failed with return code of 2. There were error's. Ez a progress résznél jelenik meg.Az error mezőben ezt írja ki: Error: The track number 0 from the file 'F:\.....mp3' cannot be appended to the track number 1 from the file 'G:\.......mkv' because the formats do not match.
-
VonDeak
csendes tag
Hi!
A problémám az lenne, hogy van két mkv fájlom és egy hang fájlom külön.
Az mkvmergevel sikerült a hangot rátennem, de csak az első fájlra, magyarán a problémám, hogy hogy tudnám a ketté vágott filmet össze illeszteni? -
daemonati
csendes tag
Szasztok!
Olyan kérdésem van, hogy találkoztatok-e már olyan problémával 1080p-ből 720p-be konvertálás során, hogy mikor GotSent-el megcsinálom az mp4-et, akkor jönne a NeroRecode-ban való kódolgatás, viszont nekem nem nyitja meg az mp4-et a a Recode.
Eleinte simán ment, megjelent az óra mellett a Haali-ikon, és simán indult a kódolás.De egy ideje csak homokórázik, és nem csinál semmit, el sem tudom indítani az átméretezős konvertálást.
Van valakinek tippje hogy mit csináljak ilyenkor?
(minden kodeket és programot leszedtem, és újra visszaraktam, új Recode-dal is próbálkoztam már)Plz Help!
THX !
-
adalbert1
veterán
Van pár koncert dvd-m, amit szeretnék x264-es codecet és mkv-t mint containert használva átkódolni.
Valaki tud arra valami jó megoldást, hogy a chapterek is megmaradjanak?
Eddig úgy nézett ki a dolog, hogy lerippelem Decrypterrel a dolgot, megcsinálom az avs. file-t és bedobom a MeGUI-ba, utána mkvmerge-dzsel rárakom az eredeti hangsávot a video file-ra.
Viszont olyat sehol nem találtam, ahol a chaptereket megtarthatnám.Ill. MeGUI-nál az encoder settingset érdemes piszkálni? Vagy hogy érhető el, hogy egy adott méretre csinálja a filet?
-
GrooveHero
addikt
sziasztok. Megvan a transformers 2007-es film mkv-ban, külön volt hozzá magyar szinkron ac3-ban, belemuxoltam, tök jó. Felvágtam két részre. Szeretnék csinálni belőle DVD-t...AUDIO_TS, VIDEO_TS...stb...stb...
de a film nem menüs. megoldható lenne, hogy a sima dvd verzióbol kivágom a menüt és ezzel együtt írom meg a filmet DVD5-re? -
kkjoco
csendes tag
héló!
van valami ojan progi amivel rohatt egyszerüen lehet 1080 ból 720-ast csinálni, mer' amiket eddig láttam az mind ojan hogy vagy nem is lehet vele ijet aplikálni vagy pedig tele van űber mega giga hyper full extrás geci rohatt sok opcióval, nem akarok én semmit demuxolni meg egyéb ijen hülyeségeget csinálni csak simán aszondani neki hogy csinálj 1920*1080 ból 1280*720-t azt jóvan mer' gagyi a gépem, a 720-ast még viszi simán de a fullhd-t már nem
-
hykao
csendes tag
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy .mkv esetében megoldható-e valahogy (pl. valamilyen timecode parancsokkal), hogy a film egyes szakaszaihoz különböző delay érték tartozzon?
Jelen állás szerint ilyen értékeket kéne hozzárendelni:
00:00:00 - 00:08:40 -> 25.050
00:08:40 - 00:09:24 -> 21.550
00:09:24 - 00:10:00 -> 21.050
00:10:00 - a végéig -> 20.000...de, hogyan? Egy delay érték nem gond...de többet, hogyan? Ha nem muszáj, nem barkácsolnék bele se a kép, se a hang anyagba...
-
Locsi
senior tag
válasz
!!!D00M3R!!! #185 üzenetére
Mkvtoolnix.
-
!!!D00M3R!!!
csendes tag
válasz
!!!D00M3R!!! #184 üzenetére
up
-
!!!D00M3R!!!
csendes tag
És lenne még egy kérdésem. milyen programmal tudok feldarabolni egy Mkv videót?
előre is kösz! -
ERPY
őstag
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy az mkv az tulajdonképpen bármilyen tulajdonságokkal rendelkező videót tartalmazhat?
Szal lehet x264, mpg, de akár xvid is? Ha igen, akkor önmagában mi szükség az mkv-ra? Mert akkor lehetne akár dualauidós xvid-es avi is, nem?
Ha pedig nem, akkor mik a szabványok mkv esetén?
Elnézést, de kezdő vagyok, és nemigen tudom a lehetőségeket. -
válasz
!!!D00M3R!!! #180 üzenetére
Ha mkv, akkor az mkvtoolnix egyszerű megoldás, simán beledobod a listába, így egy fájlban lesz a film és a felirat.
-
!!!D00M3R!!!
csendes tag
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy SRT feliratot milyen programmal tudom ráégetni egy filmre?
Előre is köszi! -
Gabson730
tag
Már megint gebasz
Nem tagadom kezdő vagyok ugyan meg angolul is van sajna..következő történt:
kaptam egy 2Gb -os file-t ,a kmplayer szerint 1900x ... maradt a képfelbontás , noha elfogadta amit beírtam(1280*720) a resizeba.(5900kbps 25 frame).
Ráadásul szép is a képe , csak ha beletekerek beáll a gép az első 30 percnél.
nem értem ..szar a recode? (2.2.6.17. verzió freeware)
-
Gabson730
tag
heh ez a szar nero recode ...
nem engedi megváltoztatni a felbontást.. beírom kikattintok belőle és visszaváltja.
Ez miért lehet ? -
teken22
csendes tag
nekem megvan a Vissza a jövöve 1-2-3 részének az eredeti szinkronja az léene a kérdésem hogy eset leg nemi lenme ked ve valakinek a szinkronokat a 720p verziohoz idöziteni ha igen irj az email cimem re cimem teken2@freemail.hu és köldöm is a szinkronokat
-
Locsi
senior tag
-
Gabson730
tag
Van megint egy gondom.
1900*800 felbontású mkv fájlból 1280*720-t akarnék csinálni.
Nem tudom hogy ehhez használni kell-eJobbra be van írva a képméret, most ha ehhez nem használom a Fourcc- ben az mp4 kódolást akkor semmit nem csinál a fájlal, ha meg kiválasztom akkor meg képtelenség belenézni , lejátszani.
Hogy lehet akkor átméretezni?
kinek működött?
A segítséget előre is köszi!
-
Gabson730
tag
Én nem tom mi lehet a probléma , de
adott: MKVExtractGUI-1.6.4.1
indításkor ezt műveli:
mikor megnyitok egy mkv-t pedig ezt:
de hogy miért ? na mind1 én nekem mindenesetre sikerült , de csak is az
MKV wizard- al
fura hogy mindenki az mkv extractal csinálta meg.
Ezt csak azért írtam le hátha másnak is hasonló gondjai lesznek. -
xl3
csendes tag
hali valaki nek esetleg nincs meg az akira szinkronja? ha meg van valaki nek akor el köldené nekem légyszives ? nagyon kelene
-
xl3
csendes tag
NiLL légy szives eltudnád köldeni a szinkron oldal címét? pm ben ami teszerkesztesz?
-
2ning
tag
Nos, betűméret probléma LCD tv-n nem jelentkezett. ( Ugyan azt a DVD-t néztük ) Valószínűleg a konvertáláskor kell kissebb felbontást állítani, ha CRT tv-re szánjuk az anyagot.
-
2ning
tag
OK! Mindent értek.
Azt hittem ha magam konvertálom jobb lehet (anno a másolt igen sz@r minőségű dvd-kből kiindulva, amikor a kis szőke meg a 8 éves kis csávó is hülyének nézett hogy miért nem jó az amit ő másolt) főleg hogy nekem kellene a magyar felirat. Már a magyar szinkronról nem is beszélve. Az aláírásodban szereplő linkeket majd jól átnézem érdekesnek tűnnek így első ránézésre is, főleg a szinkron beillesztése érdekel
. Az általam keresett sorozat (Planet Earth) ment az M1-en ennek kellene a szinkronja majd
valahonnan.
Sajnos dvd verzió ritka, a divatos tömörített rippelt kakik vannak túlsújban (Xvid divx) az meg nem kell.
Köszönöm mégegyszer a segítséged.
Ja, ezt a fekete csíkokat 720p-nél nem értem!
Egyébként az miért van hogy a dvd felbontása is messzze a tv felbontásához? 720x576 > 560 x 480hd ready felbontásnál sem értem 1280x720 > 1366x768
/ full HD az ok.
"PC-t kötni a TV-re"
Ha lesz nagyfelbontású tv-m majd lesz htpc-m is. -
NiLL
csendes tag
Sima asztali lejátszóval HD formátumot sehogy nem fogsz tudni nézni, ahhoz tényleg vissza kell konvertálni a képet, ami pedig jelentős minőségromlással jár, hiszen még a gyengébb 720p HD videó felbontása valahol 1280px*500-600px (720px a fekete csíkokkal) között van (nem beszélve a 1920*1080px-es full HD-ről), addig egy sima DVD még mindig csak 720px*576px.
Ha tehát asztalin nézed, jobb, hogy DVD verziót töltesz inkább, hiszen az jobb minőséget fog adni, mint amit te HD-ból visszakódolsz magadnak, plusz a nem kevés kódolási időt is megspórolod!
Legolcsóbb megoldás (ha egy jó pc vásárlását nevezhetjük így) PC-t kötni a TV-re, és úgy nézni a HD-t!
nem kell hozzá lejátszó, és nem kell akkor konvertálgatni. Persze ennek is főleg Full hd, vagy hdready tv esetén van jelentősége, igaz azért sima tévén is szebb a kép, mint egy DVD esetén!
-
2ning
tag
Asztali lejátszón nem lehet betűméretet állítani! pioneer 433 dvr
Az srt-t megpróbálom köszi!
Mi a legjobb konvertálási módja akkor annak, hogy HD videót nézhessek asztali dvd lejátszón? Nyilván a lehető legkissebb minőségromlás a cél. Nincs pénzem kék lézerre.
Köszönöm a válaszod !!!!!!!! -
NiLL
csendes tag
Sziasztok!
Ha jól értettem a kérdésedet, mkv fájlba tettél feliratot, de kicsi a betűméreted?!
1: fölösleges srt-t ass-be konvertálni, mert srt is bőven jó mkv fájlba.
2: nem kell betűméretet konvertálni, mert nem érsz vele túl sokat. mkv-ben a felirat nagyjából hasonló múdszerrel kerül rá a filmre, mint avikra a külső srt fájlok. Így tehát egyszerűbb, ha lejátszáskor a ffdshow video decodernél a font fülön beállítod a neked megfelelő betűméretet, és úgy jelenik meg.Bár, ha jól értem, te mkv-ból dvd-t konvertálsz! Nem értem minek? Hiszen, akkor a minőségét, a felbontását el is veszted a HD filmnek! Akkor mi értelme HD-ban szedni? Egyszerűbb akkor sima DVD-ként leszedni. Másfelől, ha DVD formátumú filmet babrálsz az nem ez a topic!
üdv,
NiLL -
2ning
tag
Senki nem tett még magyar feliratot mkv-ba, és konvertált szöveget srt-ből ass-be és írta ki DVD-re?
Ne má!
/ Nem Divx, Xvid, avi meg ilyen izéségek! /
-
2ning
tag
Jó lett!
A betűméretet hogyan lehet növelni? Nagyon aprók. A Subtitle Worksopban hiába emelem a méretét, miután bemuxoltam és kiírom DVD-nek (ConvertXtoDVD progival) nem nő a mérete!
Valaki HELP! -
2ning
tag
Ez is sikerült az mkvmerge-vel, de nem jelenik meg választható nyelvként.
Ha bejelölöm defaultnak, vagy felteszem legfelsőnek akkor sem.
? -
2ning
tag
Mostmár csak be kellene valahogy tenni az mkv-ba!
Tud valaki segíteni? -
2ning
tag
Közben megtaláltam!
A Subtitle Workshop kellett nekem.
-
2ning
tag
Sziasztok!
A kérdés a következő:
Egy mkv-s kiterjesztésbe hogy tudok belerakni egy magyar feliratot? Illetve a benne lévő feliratok .ass kiterjesztésűek, a beszerzett magyar felirat pedig srt.Ez probléma? Ha igen hogy tudom átalakítani? -
Sullivan
aktív tag
valaki megtudja mondani hogyan lehet 20-30gb-os 1080p-s mkv fájlból 4 vagy 8gb-os 720p-s mkv-t csinálni?
keresgettem már sok helyen de semmi értelmes megoldást nem találtam
talán elég lenne egy matroska directshow convert filter is de azt sem találtam -
Asura
csendes tag
Hali
érdekelne annak a honlapnak a címe ahol az időzítések és a hangok vannak elhejezve
elvileg Nill szerkeszti Tudna valaki segíteni? -
rolandvida
csendes tag
SEGÍTSÉGETEKET KÉREM ABBAN, MELYIK PROGRAMMAL TUDOM AZT MEGCSINÁLNI, HOGY EGY .MKV FILET 24-RŐL 25 FPS-ESRE KONVERTÁLOK, DE MINDEN MÁS MARADJON!!
kÖSZI!
-
footy
addikt
Van arra valami egyszerű program, hogy hd-filmet (mkv) 1080p-ről 720p-re konertáljak?
-
XPLogan
csendes tag
Sziasztok,
Hogyan lehet egy mkv-ból a képsávot a legegyszerűbben kinyerni? Mert akkor valszeg már át tudnám konvertálni valamilyen másik formátumba is az ilyen kiterjesztésű fájlokat.
Előre is thx!
-
Shia-ko
aktív tag
Hali!
Próbáltam egy 8 gigás .mkv-t 25fps-re átállítani a korábban Nill által írt módon és .txt file-lal, és return code of 3 errort kapok.
Van valami ötlet a megoldásra? -
Locsi
senior tag
válasz
muveszur #134 üzenetére
Lehetni, éppen lehet, csak marha macerás.Én is csináltam DVD9-ből DVD5-öt, a menete a következő volt mkv extractorral kiszedem az mkv fájlból az audió sávot, a méretét kivontam a 4483MB-ból (DVD5), utána fogtam az mkv fájlt, és a GOTSent nevű progival csináltam belőle mp4-et. A GOTSent progi amit konvertál aac hangot annak a sávnak a méretének a felét levontam az előbb kapott méretből (4483MB - AC3, vagy DTS audió, - AAC audió/2). A GOTSent által csinált mp4-et meg már megnyitja a Nero Recode, ott beállítod , hogy Nero digital, Cinema, a videó beállításnál megnézed, hogy nem akarja-e levágni, és átméretezni a képet, utána már lehet konvertálni. A kapott fájlt megnyitod, a régivel együtt az mkv mergével, kiszeded a pipát a régi videó, és az új mp4 audió fájl elől, megadod mi legyen a fájl neve, mert az mkv merge ugyanoda akarja menteni az új fájlt min a régit, Start muxing, és kész is.
Remélem segítettem, és valamelyest érthető voltam.
Üdv, Locsi.
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Hozzájutottam egy mkv filmhez, és ki akarom irni dvdre mint mkv fájl. De kb 150megával több mint egy dvd. Hogyan tudok egy kicsivel többet tömöriteni a filmen h ráférjen egy DVD5re??? Köszi!
-
Locsi
senior tag
válasz
mikka_makka #128 üzenetére
Én is beleszaladtam hasonlóba.Csak azt tudtam csinálni, hogy mkv extract-tal szédszedtem videó, hang, és felirat fájlokra, utána meg újra összeraktam az mkv merge-vel.
Üdv, Locsi.
-
mikka_makka
csendes tag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy mit tudok kezdeni a köv. hibaüzenettel, amit az mkvmerge gui generál:
'die' called: bref_packet == NULL. Wanted bref: 167000000.
Ez miatt nem tudom szétdarabolni a Mr.es.Mrs.Smith.720p.dual.x264-runner.mkv fájlomat.
Bárkinek bármi tipp?Előrei is köszi!
-
törölt tag
sziasztok,
a wmplayer nem jatssza le az mkv fileokat, pedig a codec fel van telepitve
mi lehet a gond? -
vlaci79
senior tag
válasz
attyspocak #122 üzenetére
Szia!
Nem tom mi lehet a gond nálad. Megynyitottam az első fájlt, majd appendnél megkerestem a másik fájlt majd start muxing. Kész fájlt én simán le tudtam játszani, jól.
Amúgy még most barátkozok mkv konténer formátummal
VLaci -
vlaci79
senior tag
válasz
attyspocak #120 üzenetére
"append" "add" mellett találod.
VLaci -
Locsi
senior tag
válasz
petyuska74 #118 üzenetére
Használd a "The Filmmachine" nevű progit. [link]
Üdv, Locsi.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
tudnátok nekem olyan programot mondani ami átalakítja .mkv kiterjesztésű filmet DVD formátummá?
nekem ilyenek vannak de nem tudom működnek-e?
sony vegas 8, sony dvd architect 4, power producer, pinnacle studio 11 ultimate, Abobe elements 4 és premiere pro cs3, adobe encore, ulead videostudio 11 plus, ulead dvd workshop.
nem akarom mindet feltenni csak azt amelyik jó erre.
és még valami...létezik x264 standalone codec, mint pl a divx xvid, vagy egészen hülyeséget kérdeztem?üdv és előre is köszi
-
ham_
tag
Sziasztok
Az jutott eszembe, hogy valahol olvastam hogy az eredetileg 24 fps-es filmbol a PAL dvd-t ugy csinaljak, hogy egyszeruen 24 fps helyett 25 lesz, azaz az NTSC valtozathoz kepest gyorsabban megy le a film (ezaltal a hang is picit magasabb lesz).
Namost, azoknal a hd-ripeknel (24 fps), amikhez PAL dvd-rol teszik hozza az eredeti nyelvu hangsavot, ott mi a bevett szokas ? Time-stretchelik a hangot, vagy egyszeruen beallitjak 24 fps-t es ezaltal egyszeruen "visszalassul" az eredeti sebessegre ?
Remelem erthetoen fogalmaztam meg a kerdest -
fiATHaLON
őstag
Volt itt valami induló mkv topic sügéreknek (mint jómagam
),
de az eltűnt...
Elnézést, de itt tudom csak megkérdezni, hol kell és mit állítani,
ha egy mkv video lejátszásánál 3-4 masodpercenként enyhe
begyorsulás van kb. fél másodpercre, az egész film alatt...
Kódeknek a CCCP van fenn semmi más.
Előre is köszönöm. -
Locsi
senior tag
válasz
attyspocak #112 üzenetére
Nem tudom, próbáld ki. De az biztos, hogy nem lesz minőség romlás, mert nem konvertálod újra.
-
Locsi
senior tag
válasz
attyspocak #109 üzenetére
De lehet vele vágni. Itt a beállítás.
-
attyspocak
aktív tag
Segítség!
Az MKV fájlokat az MKVmerge progival nem tudom ketté vágni ugye? Vagy igen? De akkor hogyan? Vagy mivel tudom, ha nem ezzel? Ha kettévágom egy arra alkalmas progival, akkor az a beágyazott srt vagy egyéb felirat fájokat is kettévágja?
-
Locsi
senior tag
válasz
petyuska74 #106 üzenetére
Ha van a tévédnek hdmi bemenete, és a videókártyádon van szabad dvi kimenet, akkor nincs baj, mert lehet kapni DVI/HDMI kábelt, igaz hogy nem olcsón. [Galax]
Üdv, Locsi.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
tudtok olyan asztali DivX/DVD lejátszót, ami le tudja játszani a .mkv kiterjesztésű fájlokat?
jó lenne, ha lenne HDMI kimenete is.
másik problémám, de lehet, hogy nem ide tartozik...
olyan videókártya, aminek van HDMI kimenete, van-e?
mert hát a Plazam tévének van PC bemenete, de a régebbi fajta, nem a DVI.
Szóval az a lényeg, hogy minél jobb minőségben átkerüljön a pc képe a plazmára.
a segítséget előre is köszönööm.
üdv
-
válasz
IcebirdMK #103 üzenetére
Szerezz be valamilyen hangszerkesztő programot, pl. Cooledit 2000. Transform/Time-Pitch/Stretch/Constant Stretch és itt beállíthatod hogy mennyivel tömörítse illetve nyújtsa a hangsávot időben a progi.
pl. ha 25 ről alakítunk 23.976-ra akkor 25/23.976=1.0427-et kell beírni a ratiohoz és nyújtást fog csinálni a program, ha 23.976ról alakítunk 25-re akkor pedig 23.976/25=0.959-et kell beállítani és időben tömöríteni fog a program.
-
1, -Feltelepítesz a gépre egy avisynth nevű frameserver programot.
-Total Commander alatt Shift+F4 létrehozol az mkv filmed mellett egy akarmi.avs nevű fájlt.
-A fájlba pedig beírod ezt:DirectShowSource("C:\Filmek\film fileneve amit meg akarsz nyitni.mkv",fps=23.976,pixel_type="RGB")
Az fps lehet 25 is, pl. kmplayer/media info alatt meg tudod nézni hogy a te filmed milyen.
Ezután a virtualdubbal már csak az akarmi.avs fájlt kell megnyitnod ami egy virtuális aviként fog viselkedni.
2, Második megoldás: A matroska egy konténerformátum, az mkv extractal egyszerűen kiszedheted az mkv fájlból külön a videót (H.264/Xvid stb. formátum) a hangsávot (AC3/mp3 stb.) és a feliratokat is.
Ha van hozzá megfelelő kodeket akkor az mkvból kibontott videó fájlt már meg fogja nyitni a virtualdub. -
Daweee
őstag
Nekem olyan problémám van, hogy a Vdubmod nem hajlandó MKV-t beimportálni: írja hogy parsing Matroska file, xxxK of 390037, erre amikor eléri a végét, mintha semmi nem történt volna, megy tovább... a csík végigment, de nem hajlandó abbahagyni, 390000ből már 3 millánál tart
mibaja lehet?
-
IcebirdMK
csendes tag
válasz
MrTwister #78 üzenetére
Én timecode-al csináltam hogy 25fps lett a film és csak simán hozzá adtam a magyar szinkront.
Az angolt meg 23.976/25.000 Stretch-el, és valóban akadozik a kép azzal a hanggal nézve ami Stretch-el lett igazítva.
Levettem a DVD-ről a 25fps angol hangot is és ezt alá rakva már jó lett.
Láttam bizonyos oldalon jó pár HD filmet, aminél magyar és angol hang is van viszont 23.976 fps a film. Jó lenne tudni mivel csinlják ezeket, ha csak nem eleve 23.976 a hang.NiLL pls küld át a szinkron oldal címét!
-
attyspocak
aktív tag
válasz
attyspocak #98 üzenetére
Persze az MKVmergre erre is jó, de nem tökéletes ASS esetén valahogy!
-
attyspocak
aktív tag
Nos sikerült, csak elsőre megszakadt valamiért.
-
attyspocak
aktív tag
Már csak azt nem értem, hogy hol a feliratok szövege?
Ugyanis a kimentett ASS (ezt nevezte feliratnak a MKVkonvertáló és az extrack is) ennyit tartalmaz:
[Script Info]
; Script generated by Aegisub v2.00 PRE-RELEASE (SVN r1611, ArchMageZeratuL)
; http://www.aegisub.net
Title: Default Aegisub file
ScriptType: v4.00+
WrapStyle: 0
PlayResX: 640
PlayResY: 480
ScaledBorderAndShadow: yes
Last Style Storage: default
Export Encoding: UTF-8
Video Aspect Ratio: 0
Video Zoom: 6
Video Position: 0[V4+ Styles]
Format: Name, Fontname, Fontsize, PrimaryColour, SecondaryColour, OutlineColour, BackColour, Bold, Italic, Underline, StrikeOut, ScaleX, ScaleY, Spacing, Angle, BorderStyle, Outline, Shadow, Alignment, MarginL, MarginR, MarginV, Encoding
Style: runner,Tw Cen MT Condensed Extra Bold,36,&H00F6FFFE,&H000000FF,&H00000000,&H00000000,0,0,0,0,100,100,0,0,1,2,1,2,10,10,10,0[Events]
Format: Layer, Start, End, Style, Name, MarginL, MarginR, MarginV, Effect, TextAztán túl gyorsnak ís tűnt, mert alig egy fél perc alatt végzett. Kezdem előről.
-
Locsi
senior tag
válasz
attyspocak #93 üzenetére
Két dolog kell neked. Az MKVextract, és az MKVextractgui.
Üdv, Locsi
-
attyspocak
aktív tag
Segítség!
MKV fájból kimenteni feliratot hogy lehet?
Van benne egy rakat és a fordítást szeretném megcsinálni az angol alapján, de ugye ehez az ASS vagy milyen fájlt ki kellene menteni a MKV kontánerből. Hozzá már adtam egy másik filmnél, de nem találok olyan funkciót, ami kimenteni, csak olyat, ami kikapcsolja amit akarok és így zárja vissza a konténert. -
easy...rider
őstag
válasz
easy...rider #91 üzenetére
találtam megoldást!
bocsi a fölös hozzászólásért ... -
TB
tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem!Adva van egy mkv fájl,2 hangsávval!MIndkettőt meg szeretném tartani,de így nem fér rá egy DVD9-re!Nem lehet tömöríteni rajta valamivel?A választ előre is köszi! -
MrTwister
őstag
-
banderasz77
addikt
Találtam pár helyet!
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Én még új vagyok az mkv terén, és semmi extrát sem akarok, csak lejátszani őket, ha lennének. Esetleg priviben tudna valaki küldeni oldalakat ahol letölthetők? HD és Blue-Ray rip-ek érdekelnének.
Előre is millió köszönet.Nagy Házi-mozi fan.
-
NiLL
csendes tag
válasz
MrTwister #83 üzenetére
próbáld még meg CoreAVC pro codec-el! Hogy azzal mit alkot a drága! VLC playerrel megnézted? Azzal is ez volt?
Még egy ötlet, bár valszeg ez sem oldja, de egy próbát megér.
MKV fájlban, demux előtt, Video FPS-t tedd át 25.000-ra, timecode-val! Magyar hangot akkor nem kell stretch-elni (mert az gyárilag 25), viszont akkor kell az angolt, az érték a pal fordítottja, vagyis 23.976/25.000. Most elvileg a magyar hang jó! Kérdés: most angol szaggat?
üdv
NiLL -
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Kipróbáltam mindent amit beszéltünk. Angol hanggal tökéletes a film(5.1 Dolby D., NTSC), magyar hanggal(2.0 Dolby D., PAL) röcög a kép még mindig sajna(nem folyamatos) egyébként a film egy Esir féle NTSC-s mkv a Planet Earth egyik része . Próbáltam Vistán ott is ezt csinálja, bár ott is a K-lite codecpack van feltéve. Egyébként megnéztem a MP Classic a lejátszás során az ffdshow-t haszálja meg a Haali Media Splittert. Nem rossz ez a codecpack ezerszer jobb mint az ACE meg társai és eddig saját tapasztalat már jó ideje használom és eddig még minden okó volt vele kivéve ezt a magyar hangos szaggatást. Ez egy X-akta. -
NiLL
csendes tag
válasz
MrTwister #80 üzenetére
huh!
hát, nem vagyok egy codecpack párti...
de mind1!
K-Lite-ből melyik van?ha jók az információim, bár ez nem biztos ezen a téren, 3.5.3 körül tart a pack!
Abban viszonylag friss ffdshow van, de talán azt érdemes frissteni, mivel már az 1589 (10.30) verzió is kijött!Próbáld meg azért VLC playerrel! Valami frissel! Az nem teleptett, hanem saját codec könyvtárral dolgozik, viszonylag frissel. Ha azzal jó, vagy jobb, akkor codec gond lesz!
Más nem nagyon jut most eszembe... VGA amúgy nem lehet gond, az 100-as, Memória sem! AMD mondjuk nem a legjobb HD terén, tapasztalataim szerint, de olyan erős procival még nem teszteltem, mint a tiéd. Így csak azt tom mondani, hogy elvileg az sem nagyon lehet gond! Esetleg nézd meg, hogy proci terhelés mekkora a film nézése közben!
Üdv,
NiLL -
MrTwister
őstag
Media Player Classic, K-Lite codecpack, Windows XP SP 2. Most, hogy mondod mindjárt megnézem Vista alatt is. De mondom ha eredeti hanggal nézem akkor minden ok, ha magyar szinkronra váltok akkor akadozik és már régebben is tapasztaltam ezt a problémát. Régi filmeknél is pl. a Csillagkapunál is(2 DVD-s nem tudom milyen release és persze mkv).
-
MrTwister
őstag
Sziasztok és elsősorban szia NiLL! Van egy kis problémám hátha tudtok rá megoldást. Tegnap megcsináltam az Independence Day Esir változatából(NTSC-s) a szinkronos mkv-t természetesen PAL szinkronnal méghozzá a leírásod alapján NiLL azaz beraktam a mkvmerge-ben a Form. spec. opt.-ba a Strec. by.-hoz a 25.000/23.976-ot. Na most a dolog tökéletesen működött. Ezt mecsináltam a Planet Earth 9. részével is(NTSC képre PAL szink.) és azon is ok volt. DE! Észrevettem hogyha a magyar szinkronnal nézem a filmeket akkor igencsak észrevehetően darabos a film, azaz néha főleg akkor ha sok "információ"(gyors mozgások pl.) van a képen beszaggat. Ugyanez angol hanggal nézve nincsen, tökéletesen folyamatos a kép! Ez miért van? (A procim dual magos X2 4400+. Nem hiszem, hogy ez lenne a lassú, vagy a 7800GT vidkarim vagy a 2GB memóriám se hiszem, hogy kevés lenne.) Vajon amikor átváltok magyarra akkor ennyire sok erőforrást megeszik a film, hogy szinkronba tartsa a 25fps-es hangot a 23,976-os képpel vagy mi van? Nem értem. Ti tapasztaltatok már ilyet? Mi lenne a megoldás?
-
MrTwister
őstag
Szia NiLL! Légyszíves nekem is küldd el azt a címet. Köszi szépen. Ja és köszi a tippet az Mkvnix progihoz. Nemtudod mit összeszenvedtem a "PAL ac3 to NTSC ac3" konverzióval míg rátok nem találtam.Mindig nekem is kattogott-pattogott a hang Besweet-es konverzió után. Most meg megy mint a karikacsapás! Nagyon köszi mégegyszer!
-
NiLL
csendes tag
hali!
ment a privi, a címmel!
igen, csak úgy tudod beállítani, hogy "szemre" (fülre) belövöd!
persze, ha van egy jó értéked, akkor csak beírodüdv,
NiLLMásik lehetőség, hogy egy hangszerkesztőbe behúzod a két fájlt (hangot) egymás alá, aztán keresel valami olyan hangot, ami mindkét hangban egyezik (ajtó csapódás, lövés, stb), azt egymás alá igaztod, aztán látod, hogy mennyit toltál rajta!
-
Ginbo
csendes tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a szinkronoknál a delay-beállításokat sok próbával szemre kell beállítani, vagy van valami jobb módszer?
-
Locsi
senior tag
Sziasztok.
Valaki el tudná mondani, amúgy szájba rágósan, hogy a bánatba lehet egy AAc formátumú hangot AC3-ba konvertálni, hogy megmaradjon mind a 6 csatorna rendesen. Én találtam is egy fasza progit, csak az a baja, hogy ac3-nál egyesíti a bal és a center csatornát, wav-nál meg a jobb, bal csatornákat mixeli össze, az meg ugyebár úgy mono.
Üdv, Locsi
-
NiLL
csendes tag
Sziasztok!
Volt régebben szó egy HD-s "szinkronos" oldalról/adatbázisról! Nem tudom ki emlékszik még rá! Akit esetleg érdekel még a dolog, annak elküldöm a készülő oldal címét privátban.
Publikba inkább nem írom be, nehogy az legyen reklámozom itt az oldalt!Ha beleegyeztek, akkor a korábban, a topikban már megosztott szinkron értékeket viszont áttenném az oldalra, hogy minél több infó legyen benne az "indulásra"!
Első körben bekerült egy új leírás, ami szemlélteti konkrét példával, hogy minként oldható meg, hogy mindenféle csúszás nélkül működjön egy NTSC videó és hang (23.976 fps) mellett egy PAL (25.000 fps) szinkron, konvertálás nélkül, egy mkv konténer fájlon belül!
Üdv,
NiLL -
Hando
tag
Az mkv az általában mpeg-4-s videó H264 vagy X264-s kodekkel és azért nem tudja lejátszani az asztali dvd lejátszó mert lehet a mpeg-4-t támogatja de a H264 és X264-s kodeket nem és azért nem játsza le!
-
Shadows
senior tag
nelem valaki azt mondja meg hogy a *mkv fájl hogy írjam ki hogy jó legyen az asztaliban, az asztali tudja a hd-t meg tv-is csak én nem tom kiírni
-
Hando
tag
Helo!
Valaki eltudná mondani részletessen hogy hogyan kell még egy hangsávot rakni a filmre mkvmerge-velmert van egy filmem ami angol és szeretnék rárakni magyar hangot amit leszedtem egy dvd-ről és odáig jutottam hogy ráraktam de akkor mind 2 hangsáv szól a filmen egyszerre, utánna ráraktam csak a magyarhangot és jó volt de én szeretném ha rajta lenne mind a 2 hang-sáv.válaszokat előre is köszi!
-
törölt tag
sziasztok, az mkvectract progival szetszedtem egy mkv filet, de egy h264 es egy aac kiterjesztesu filet kaptam...
ezekbol raktak ossze az mkv filet? nem lehetne ezt vhogy egy ac3 es m2v formaban demuxolni? -
punish3r
aktív tag
adott 2db 4 gigás *.mkv file (van rajtuk DTS angol, DD magyar hangsáv + magyar felirat)! össze szeretném fűzni 1 db file-á! mkvmerge progival próbáltam! összefűzte, de vmi hibát írt ki! kipróbáltam és csak az első file-t játszotta le, holott minden 2X volt rajt ( de lehet h csak az első file volt rajt 2X :S)! mi lehetett a hiba? hogy tudnám jól megcsinálni?
[Szerkesztve] -
törölt tag
sziasztok, a hd-dvd-krol keszult rip az mkv file?
vagy a blue-ray lemezeknel is ugyanez a formatum?
egyebkent milyen asztali lejatszo tudna ezeket a fileokat lejatszani?
van erre egyaltalan mod? -
lorcsi
veterán
VirtualDubMod-al szeretnék mkv-t szerkeszteni (túl nagy nem fér fel egy dvd-re)
angolt(15.10.2) és magyart(15.41) is szedtem le, de a fájlt csak az angol nyitja mag, a magyar elszál a megnyitáskor stream error-al
-
NandApc
csendes tag
Na úgy látom ez a topik se egy pörgős.
-
NandApc
csendes tag
Blood.Diamond.2006.720p.BluRay.DTS.x264-ESiR-hez,
Blood.Diamond.2006.HUN.DVDRip.XviD_HXT-ből demuxolt ac3_5.1_384kbps.
delay: (+) 2115 ms
--------------------------------
mkvmerge:
videosáv
hun_ac3_5.1_384kbps
eng_dts_1.5Mbps
hunsub
hunsub szinkronoshoz
engsub
Global/enable splitting: 8135M
---------------------------------
Még így is marad 2perc a stáblistából.
Ráfér DL-es lemezre dual hangsávval. -
NandApc
csendes tag
Szasztok.
Deja.Vu.2006.720p.BluRay.x264-ESiR-hez,
Deja.Vu.2006.HUN.DVDRip.XviD-HXT-ből demuxolt ac3 5.1 384kbps
delay: 3560 (nem-)
DL-es DVD-re ráfér dual-hangsávval! -
Josi76
csendes tag
Hali !
Olyanban kérném a segítségeteket hogy lehet-e valahogy mkv fájlt átkonvertálni wmv formátumba ???
Előre is köszi. Josi. -
BaliBoy
csendes tag
Ne Kodekekkel próbálkozz, hanem használd inkább a KMplayert. Beépített kodekjei vannak és nagyon jól kezeli, hogy a film ne akadozzon. Sztem nincs még egy ilyen jó univerzális lejátszó mint ez.
Darabolni az mkv merge nevű progit ajánlom. Természetesen darabolás után is mkv-s fájlokat kapsz. Pikk-pakk gyorsan fel lehet vele darabolni.
A HD ready csak az eredeti B-DVD vagy HD DVD-re vonatkozik. Mégpedig a másolás védelmére. -
mclaren18
csendes tag
Sikerült megcsinálnom a Tróját.Magyar DVD hangsáv 5.1. Delay: -1250
Ja és át kellett konvertálni 25fps-re a videót. -
REVO
csendes tag
Ami meg dupla kamu,az hogy rentgeteg kodeket találtam , de mkv hez 1ik sem jo
-
REVO
csendes tag
Sziasztok! Nekem is van 1 hd filmem. mkv a kiterjesztés. A kérdésem az lenne hogy ,ha darabolom akkor marad e mkv kiterjesztés? Pc vel le tudom e játszani? Mert gondolom asztali dvd lejátszó nem kezeli az mkv-t
Nekem elég lenne ha a pcről tudnám nézni, mert a projector HD ready.
Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék. Köszi -
törölt tag
Az md5 egy ellenőrzőöszeg, arra szolgál, hogy letöltés után ellenőrízni tudd, hogy sértetlenül jött-e le. Ha szerkeszted a stream-ek valamelykét, akkor természetesen az eredeti md5 nem fog megfelelő eredményt visszaadni. [link]
Egyébként semmi köze a file-hoz, szerte-szíjjel vagdalhatod. -
lorcsi
veterán
van egy mkv-s filmem és van mellette egy ugyanolyan nevű md5 fájl.
a kérdésem az lenne hogy az md5 -nek mi köze van az mkv film fájlhoz?
szerkeszteni akarom a filmet és nem világos hogy fűződik a kettő egymáshoz -
scorpy02
aktív tag
Olvastam, hogy készülőben van egy honlap, ahol gyűjtitek majd, hogy melyik filmhez milyen delay értékek szükségesek. Én ma a Sin City c. filmhez csináltam meg a szinkront a #24-es hozzászólásban lévő módszer alapján.
A film: Sin.City.2005.720p.DTS.x264-THOR
A szinkron hanganyag hozzá pedig: Sin.City.HunDub.PAL.DVDR-Zso (Sin.City.Hun.Ac3.5.1.448.kbps.ac3)
Delay érték: -1000
Egyébként lehet már tudni, hogy kb. mikorra készül el a honlap? -
scorpy02
aktív tag
A delay értékét hogyan tudom pontosan meghatározni, nem pedig csak úgy, hogy próbálgatással? Mert nekem sosem passzol a szinkron a filmhez, mindig hamarabb beszélnek, mint kéne.
-
NiLL
csendes tag
szia,
huh, de nehéz így látatlanban...
bár, annyi szent, a képeddel (ID 1) van valami gond, nem a hanggal!
Elképzelhető, hogy valamo codek probléma, így első körben jó lenne tudni, hogy maga a kép milyen kódolású??
Képnél bejelölted, hogy az legyen a default?
Amúgy én csak v2.0.0-t használok, mert a 2.0.2 még pöppet bugos! Próbáld meg esetleg a korábbi verzióval! -
T-master
tag
Amikor kipróbáltam ezt a módszert, ilyen hibaüzenetet kaptam: mkvmerge v2.0.2 ('You're
Error: Packet queue not empty for new track ID 1 (flushed: 0). Frames have been lost during remux. This should not have happened. Please contact the author Moritz Bunkus <moritz@bunkus.org> with this error/warning message, a description of what you were trying to do, the command line used and which operating system you are using. Thank you.
Mi lehet a gond? -
NiLL
csendes tag
Igen, én mondtam hogy nem lesz egy gyors kör!
A lényeg, hogy sikerült! Gratula akkor!
A honlapot már csinálgatom, szóval lesz belőle valami, csak azért egy ilyet összedobni idő kérdése! Addig, a tapasztalatokat tessék feljegyezni, hogy aztán induláskor legyen egyből mit beletölteni! -
NiLL
csendes tag
halihó!
természetesen jó lesz más gépen is.... ha már egyszer megcsináltad! lényégében a következő dolog történik: van egy filmed, ami egy fix, adott számú képkockából áll... mikor beállítod az FPS-t annyi történik, hogy beállítod, másodpercenként hány képkocka menjen le (így lesz rövidebb időben a pal film, mint az ntsc!) Ezt a paramétert írod be az mkv fájlodba!
nah, akkor felírom, hogy annál nem kell delaymár csak azt mond meg, melyik HD release-re raktad rá!
[Szerkesztve] -
emde
csendes tag
Na sikerült nagy nehezen butítani a képet, kemény 19óra alatt
, szemre semmi változás viszont a fájl pont ráfér egy dvdre 2 hangsávval meg felíratokkal. Végülis csak 44megát kellett lecsiszolni belőle mert lekaptam a stáblistát is.
Abból a honlapból lesz vmi? Mert szabadidőmben én is elkezdem rátenni a subokat meg a szinkronokat és jó lenne elsőre elkészíteni, vagy akár én is megoszthatnám tapasztalataimat.
-
zotyes
csendes tag
lehet h hülye kérdés de a time code parancs az csak megnézésre szól vagy tényleg átalakítja a videót és más gépen már nincs rá szükség és gond nélkül játszható?
amúgy a májámivájszt csináltam ha erre vagyol kíváncsi
[Szerkesztve] -
NiLL
csendes tag
Igen, szerencsés esetben nem kell semmi... De pont most szinkronizáltam le a halálos iramban trilógiát- Az első rész jó volt, ahogy volt, de a második és harmadik résznek bizony kellett egy picit szórakozni a delay értékeivel!
Ekkor jött az ötlet, hogy jó lenne egy ilyen adatbázis... csak megnéz, beállít, demux, aztán szórakozik!
Persze azt is érdemes felírni, ha nem kell delayÉs akkor az ember ezt a próbát is megspórolhatja, és egyből mehet biztosra!
Melyik film klappolt amúgy? -
NiLL
csendes tag
Értem, ha szinkront nem piszkálhatod, akkor tényleg csak a kép marad!
Ebben az esetben tudom ajánlani neked a http://www.x264.nl/ oldalról letölthető MeGui-t ([link])!
Annyira nem bonyolult ennek a használata sem!
ctrl+b-vel elő tudod hívni a bitrate calculátort benne. Itt megadod a film hosszát, a szinkron 1 és szinkron 2 bitrátáját, hogy mekkora méretet szeretnél összesben, és kiszámolja neked, hogy mekkora lehet akkor a kép bitrátája!
Ha esetleg nem bodogulnál vele ezen a linken talán találsz egy kis helpet:
[link]
Igaz, az wmv to mkv, de ebből kitalálható az mkv to mkv
sok sikert!
[Szerkesztve] -
emde
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Hát a hangot nem nagyon piszkálnám, angol 1536kbps DTS ami igen durván szól és nagyon ritka az ilyen minőségű hang, magyar meg asszem 364es 5.1, ezért gondoltam hogy lejebb veszem a kép minőséget, szerintem 5-6-7000ezres bitrátából -100 nem is észrevehető, de legalább ráférne egy lemezre.
Az ilyen hang konvertálással meg fps-el nincs bajom elég sokat csináltam már régebben, még olyat is hogy VHS-ről digiztem be a hangot vagy tv-ből. Sok MKV formátumú filmem van, szinte mind angol, de valamelyik megérdemelne egy dual hangsávot is, de ha ráteszem akkor megint ott vagyok, hogy nagyobb mint egy átlag dvd. Inkább konvertálnám egy napig is csak valahogyan jöjjön össze
[Szerkesztve] -
NiLL
csendes tag
Hali,
hát a stáblista levágása mellett talán annyit javasolnék, hogy a kevésbé fontos szinkron (gondolom ez az angol) bitrátáját vedd vissza!
Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy az MKVextract (van neki GUI is), kiszeded az angol hangot, majd azt valamilyen progival (pl.: besweet!?) átkonvertálod alacsonyabb bitrátára, és ezt visszateszed az mkv-ba MKVmerge progival.
Persze lehet a képet is konvertálni, de azt már nagyon vágni kell, és egy kép átkonvertálása egy jobb gépen is minimum egy napig tart!
üdv,
NiLL -
emde
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van pár *.mkv fájlom két hangsávval, de a méretük nagyobb pár száz megával egy DVD5-nél. Szeretném megtartani mind a kettő hangsávot, de ki szeretném írni egy dvd-re, kétrétegű lemezt nem pazarolnék pár száz megára. Arra gondoltam, hogy konvertálni kéne valamivel kisebb bitrátára az mkv-kat, de nem nagyon találok ehhez semmiféle progit, próbáltam azt is, hogy levágom a film végéről a stáblistát, de még így is nagyobb maradt
Tud valaki erre megoldást? -
NiLL
csendes tag
igen, igen! Pont erre utaltam, hogy ezzel a megoldással semmi bíbelődés nincs, kb 5 perc, ameddig a mkvmerge összeteszi, ráadásul jó az eredeti origi magyar szinkron!
Örülök, hogy segíthettem!
azt viszont már kitaláltam (bár lehet nem elsőként, csak nem találtam még ilyet), hogy készítek egy egyszerű honlapot, adatbázissal, hogy melyik HD release-re, milyen delay értékekkel játszható rá tökéletesen a magyar szinkron! Így aki már egy filmet megcsinált, és megosztja a nagyérdeművel, azzal sokat lehet rövidíteni a szinkronizáláson.
Mellé meg fel lehetne dobálni egyszerű leírásokat, hogy mit hogy is kell megcsinálni! Szerintetek, milyen ötlet?
[Szerkesztve] -
zotyes
csendes tag
-
NiLL
csendes tag
Hali!
Igen, jól értetted, így magát a videó FPS-ét növeled meg. A dolog jó oldala, hogy ezzel egyidőben ha ráteszed a mayar hangot is, akkor ugyanannyi idő alatt végez az összeillesztéssel, mint egyébként, és a szinkronnal egyáltalán nem kell bíbelődni, (én most a hétvégén egy óra alatt 6 filmet szinkronizáltam le, és mindre tökéletes lett a magyar dvdről szedett szinkron) ráadásul én akárhogy kódoltam a hangot, az valahogy minőségromlással járt.
A besweet vagy a headac3 pl a guival könnyen kezelhető, és gyors is, de egyértelműen minőségromlással jár! Értem itt a hangban keletkező pattogásokat, amire lehet csak én vagyok háklis, de engem zavar.
A graphedit már jobb minőségben kódol, de valahogy az sem az igazi, ráadásul bonyolult.
Próbálkoztam én is az 5.1 es hangok 6 wav fájra bontásával, és azok nyújtásával, és igazítgatásával, de az meg nagyon nagy munka!
Így a duál hangnál mondjuk lehet bibi az elérő FPS miatt, de persze ha az angol hangot is a magyar szinkront is tartalmazó PAL dvd-ről szedjük, akkor már ez a probléma is megoldott!
Amúgy a v1 nem a videóra vonatkozik! az mkv timecode-olásnak két fajtája van, ezzel az első sorral adjuk meg, hogy mi most melyik verziót használjuk!
Az mkvtoolnix könytárában az examples könyvtárban találsz mind a kettőre példát, és pontos leírást!
üdv,
NiLL -
NiLL
csendes tag
Sziasztok!
Én is sokat bajlódtam a fentebb említett problémával, hogy a NTSC (23.976 fps) HD ripre egy magyar szinkront, esetünkben PAL (25.000 fps) tegyek...
Próbálkoztam is mindenféle megoldással, hogy konvertáljam a szinkront, de aztán találtam egy egyszerűbb megoldást!
Ez pedig a következő!
Csinálni kell egy sima txt fájlt, aminek ez legyen a tartalma:
# timecode format v1
assume 25.000
mkvtoolnixben (mkvmerge gui), betöltve az eredeti mkv fájlunkat, ki kell választani a videó sávot, majd a timecodes-nál betallozni az előbbi txt!
Az eredmény, egy 25.000 fps film, amire már konvertálás nélkül simán rámegy a magyar hang, esetleg kell neki delay, de már az a legkevesebb!
Remélem, segítettem a témában!
üdv Mindenkinek,
NiLL
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
zotyes
csendes tag
válasz
#54715584 #18 üzenetére
megoldottam és ebben a következő linken található leírás nagyban hozzásegített
[link]
és aki hasonló jellegű problémákkal küszködik akkor különösen ajánlom figyelmébe a PAL NTSC átalakítást
''a progi nem valtja at automatikusan a 25 fpst 23.976-ra?''
nem audio fájloknál neked kell resample-zned!
[Szerkesztve] -
BaliBoy
csendes tag
Meg csináltam életem első HD filmjét magyar hangal. (Mármint szinkront tettem alá) Nem volt nehéz.Amit már linkeltem oldalon nagyon jó leírások vannak. A távkapcsot csináltam meg. A hang alapját egy 5.1-es AC3-as hangú avi adta. VirtuaDubMod-al leszedtem a hangot, majd BeSliced nevű programmal kijavítottam a fejlécét. Mivel ez is olyan volt, hogy a forrás 25fps-hez készült a HD filmhez meg 23,976 fps-es hang illett át kellett konverzálni rá. Ezt tulajdonképpen a BeSweet nevű progival egyszerüen meg lehet csinálni, + adtam neki egy kis hangerősítést. Mikor kész lett a hang az MkvMerge-el összeraktam (be kellett állítani egy 2 tizedes késleltetést) és szépen összemuxolta. És kész is van!
-
törölt tag
hogy haladsz a mutatvannyal?
azt tudom, hogy feliratoknal a subtitleworkshopban meg lehet adni a legelso es legutolso idejet a feliratnak, es annak megfeleloen szethuzza az idozitest a fileon belul, rengeteg sajat feliratot gyartottam igy
nem tudom, hogy audional letezik-e ilyen
a progi nem valtja at automatikusan a 25 fpst 23.976-ra?
a feliratoknal is lehet ilyet -
BaliBoy
csendes tag
Azt eltudnád mondani lépésről-lépésre, hogy hogy lehet egy újabb hangsávot rápakolni? Úgy próbáltam, hogy a megnyitottam az mkv-t majd append-eltem egy újabb hangsávot ami meg is jelenik a többi sáv mellett. Viszont amikor muxolni akarom azt írja ki, hogy: mkvmerge failed with return code of 2. There were error's. Ez a progress résznél jelenik meg.Az error mezőben ezt írja ki: Error: The track number 0 from the file 'F:\.....mp3' cannot be appended to the track number 1 from the file 'G:\.......mkv' because the formats do not match.
-
zotyes
csendes tag
nem dvdmerge hanem -->> mkvmerge egyébként pontosan úgy ahogy a monstre kolléga mondja nincs más dolgod mint visszapakolni a fájlokat kivéve azt a hangsávot amire nincs szükséged és gyönyörűen újra összemuxolja immár a nemkívánatos hangsáv nélül.
bár ennyi lenne az én problémám
mkvmerge-t használtam/ok (mkvmerge GUI v2.0.2)
adott egy 23.976 fps hd video
meg egy 25.000 fps szinkronom
4perc 35 sec összesen a különbség a teljes anyagra nézve (audio kb ennyivel rövidebb)
Cool Edit Pro 2.0-val szétnyújtottam a hangsávot pontosan a video anyagnak megfelelően és összemuxoltam de még így is volt némi csúszás
aztán használtam mkvmerge-ben a delay funkciót javult megint de a film különböző részein még mindig észrevehető csúszás
arra gondoltam minnél több részre szétdarabolnám (több meló) annál pontosabb lenne, így 6 részre szétvágtam és mostmár gyak. észrevehetetlen
és most 6 db mkv fájlom van lejátszáshoz nem vmi kényelmes egybe szeretném tudni őket.
kérdésem h mkvmerge-ben melyik az a funkció v. parancs amivel ezt meg lehet oldani ill van jobb megoldás erre?
van olyan progi amiben lehet olyat állítani hogy nem az egész anyagot csúsztatja egyben hanem meg lehet adni egy felosztási finomságot vagy adott frame-enkénti csúsztatást? -
sorrow
csendes tag
üdv.
Azt, hogy tudnám megoldani, hogy a hddvdrip filmemen 2 hangsáv van (igy 4,8GB-ot nyom), de ha az egyiket leszedném akkor kitudnám írni egy dvd5 lemezre.
Eza dvdmerge program kifogott rajtam, annyit értem el vele, hogy szétszedte az mkv fájlt: egy video, 1-1 hangsáv(ac3), és 1-1 felirat fájlra.
Tehát hogy kellene leszednem az egyik hangsávot?
Kössz. -
zotyes
csendes tag
válasz
jodamester #9 üzenetére
jodamester: mkvmerge tökéletes erre a (amit így keresve meg is találsz: mkvtoolnix-unicode-2.0.2-1-setup xp-re) feladatra nem is igazán a ráillesztés a problema hanem az időzítés nekem most pl 23.976-os hd-m van és szinkronom meg 25.000-ás (fps)
egy ilyen szinkronos portal télleg jó lenne... -
zotyes
csendes tag
jah potnosan ien dolgokkal foglalkozom én is vágásra télleg bőven elég a virtualdubmod megadhatod frame-re potosan a vágást
mien verziószámúd van mkvmerge-re gondolok nekem v2.0.2 de GUI vagy nemtom mi miatt fps-el nem lehet babrálni és pont ez a problemám
[Szerkesztve] -
jodamester
tag
Helló Mki! Nekem is lenne egy két hd-filmem mkv-ban, csak az a baj, hogy angol nyelvűek. Szal tegyük fel, tudnék szerezni valahonnan magyar szinkront-mondjuk egy sima dvd-ről. Hogy tudnám rápakolni ezt, az mkv-s hd filmekre? Milyen progik kellenek hozzá? Ja és ha már itt tartunk, honnan lehet (ha egyáltalán lehet) letölteni magyar szinkronokat?
-
Memora
senior tag
Igaz, nem néztem meg a lejátszóprogramban az eredeti képméretet, lehet hogy tényleg ilyen az eredeti is
. Egyébként az mkvmerge meglepően gyorsan vágta ketté a file-t, kb 5-10 perc alatt kész volt vele, úgyhogy valószínüleg nem kódolt át semmit. Egyébként nem tudjátok, hogyan lehet hozzáadni felirat file-t az mkv.-hez? Alapból speciel 4 féle felirat van beleintegrálva, persze magyar nincs...viszont a feliratok.hu-n van kimondottan ehez az mkv-hez készült felirat, ami persze nem lesz jó hozzá, ha kettévágom az eredeti file-t (legalább is a második fele biztos nem). Jó lenne valahogy belepakolni az mkv-be a feliratot, és úgy kettévágni. Az mkvmerge-ben eddig ez nem sikerült, nem tudom, a virtualdubmod tud e ilyet (ezt még soha sem használtam eddig)?
-
Memora
senior tag
Sziasztok!
Manapság egyre nagyobb teret nyernek az mkv. file-ok, ezérk gondoltam, hogy nem fog üresen maradni egy külön topic a témában (a fórumban eddig csak olyan ''csökevény'' topicokat találtam, hogy: Mkv -> avi, Mkv - hangcsúszás, stb). És mivel sokan, a laikusok (köztük én is) nem mozognak még olyan otthonosan ebben a HD témában, jó lenne egy átfogó topic a részünkre. Én most próbálok kettévágni egy méretesebb (7.88GB) file-t, hogy két DVD5 lemezre ki tudjam írni. Ehhez egy mkvmerge GUI nevű (vagy mkvtoolnix talán a telepítendő exe. neve, de az asztalon az ikonjára az előbbi van írva) programot tettem fel. Elég sok beállítást lehet eszközölni a programban, de ami engem aggaszt, az az, hogy a kimeneti file-nak a méretét (szélesség-magasság: display-dimensions) 1:1280x544-ben állapítja meg, ami tudtommal meg már nem egészen HD (az eredeti HD formátumok 1920x1080, 1366x768, 1280x720). A konvertálandó file 720p eredetileg, úgyhogy az az 544 nagyon nem stimmel. (Persze kézzel is be lehet állítani a felbontást a konvertálás előtt, na de az már milyen? Csinálja meg rendesen a program, azért van
Nem merem így átalakítani, nehogy esetleg veszítsen a minőségéből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged