Új hozzászólás Aktív témák

• Longeye

tag

Sziasztok!

Nemrég beszereztem egy mini pc-t Aliexpress-ről. Rengeteg kedvezmény volt rá, így 8. gen, i9-es procival, 16GB RAM és 256GB SSD-vel került kb. 60000 Ft-ba. Természetesen átverés volt. Buherált BIOS-szal érkezett, tehát mutatta a hirdetett paramétereket. A win11 kms aktivált volt, tehát még 180 napig lett volna használható. Tettem is rá Debian-t ás minden kiderült.
    N5095 proci, 8GB RAM és 1TB ssd( :Y ) Természetesen az SSD sem annyi, 128GB-os, csak az is buherált.
    Nem jól működött, ezért kerestem hasonló paraméterű mini pc-khez tartozó bios-t a neten és azzal próbálkoztam. A BMAX B3 biosa jó és a Beelink két gépének BIOS-ával is működik, csak az a baj velük, hogy az érzékelőket nem tudják olvasni, illetve a hálózati kártya sem megy.
    Valószínűleg a GbE régió nem jó.
    A neten keresgéve a Teclast N20 mini pc-hez hasonlít legjobban a doboz és a nyák is, amennyire unboxing videókból meg tudtam állapítani.
    Sajnos csak windows telepítőt lehet letölteni tőlük, ami a bios-t nem tartalmazza.
    Ha esetleg van valakinek ilyen pc-je, el tudná küldeni nekem a bios fájlt? Vagy a teljes kellene, nem csak a BIOS régió, tehát a 16K-s fájl, vagy csak a GbE régió belőle.
    Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.
    Az eredeti bios-t nem mentettem el :B , ezért nem tudom abból visszaállítani a GbE régiót.

Új hozzászólás Aktív témák