-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sfx méretű tápok sem hangosak még játék konfig alatt sem.
Legalábbis én sosem hallottam az SG05 gyári FSP 80+ -os táp hangját.Panel tápos kuckók általában 6, 6.5, 6.8 cm magasak.
Igen olcsón, belső 120-as táppal amihez csak a külsőt kell megvenned az EPC2 vagy EPC3
LC-POWER LC-1360mi + 75W külső táppal
Aplus CS-160 + 72W -
NTX
tag
Esetleg hasonló méretben 7-8 cm magas, 20-30 cm széles paneltápos, min 75wost, tudna valaki ajánlani, ami kapható is itthon? A lényeg az lenne, hogy hangtalan legyen. Valahogy sehogy sem találok ilyet, kivéve azokat amikbe sfx, flex atx tápok vannak, de félek attól, hogy azok meg hangosak lesznek a kis ventilátor miatt.
-
HookR
addikt
Ahogy azt zodo is mondja, abban a házban, ekkora méretű hűtőkkel az említett processzort passzívan hűteni nem reális elvárás. Amit tehetsz a csendre való törekvés érdekében:
- Processzort alulfeszeled és/vagy alacsonyabb órajelen járatod a kisebb hőtermelés érdekében.
- Minél nagyobb méretű (legalább 120mm-es), alacsony fordulatú ventilátorhoz választasz méretben passzoló, 50mm-be vele együtt beférő hőcsöves léghűtőt. A szűkös magasság okán a venti vastagságát is célszerűbb minimalizálni a léghűtő javára.A Kozuti még a 12mm magas Scythe Slip Stream 120mm-es ventivel is 52mm lenne, arról nem is beszélve, hogy szerintem a lapátjainak felülete, méretükből fakadó kialakítása nem elegendő a kielégítő légszállítás biztosításához alacsony fordulatszám (és így a lehetőségekhez mérten csendes működés) mellett.
25mm-nél alacsonyabb ventilátor pl.:
- Cooler Master XtraFlo 120 Slim (120x120x15mm)
- Yate Loon D12SL-12C (120x120x20mm)
- Aerocool Silent Master 200mm (200x200x20mm)Hogy melyik mennyire csendes, és pontosan mekkora a légszállítása, azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, érdemes kutakodni a neten tesztek, vélemények után.
A linkelt oldalról a CM XtraFlo 15mm magas venti két hónapja - amikor legutóbb néztem - €11.- volt postával együtt magyar honba.U.I.: Ha esetleg eladóvá válna a Kozuti, szólj! Lehet, hogy érdekelne.
-
zodo
nagyúr
Majdnem írtam valami csúnyát mert ilyen hetem van.
Neked is csak azt tudom javasolni mint st6969-nek.
Tető kivág, halk vagy szabályzott 12-es venti beüzemel.
Háztípusra keresve is ez látszik az első képtalálatok közt mint kézenfekvő megoldás.Ekkora fogyasztású procit passzívan (35-45W TDP-s még ok, de az is valami toronyhűtővel plusz jó ház szellőzés mellett) légszállítás nélkül hajtani kicsit bátor dolog lenne.
Tudom, I gyár az év elején készített i7 (95W TDP-s) passzív gépet persze ház ventivel szerelve. (Azóta se hallottuk felőle)Esetleg egy arra alkalmas házban tudom elképzelni ami viszont nem két fillér.
-
-
MZperX75
addikt
Alulfeszelés nélkül...elképzelhető.
Ha alulfeszeled ( a CPU ,APU)-t1.42V-ról 1.2-1-25V körülire akkor a max fogyasztást leviheted 60körülire.
piszkálgatja az ember, akkor SSD-vel akár lejjebb is vihető.Ez a konfig ami nálam van, 65W-os paneltápról elment SSD-vel csak.(hosszútávon nem tesztelve.)
A gond igazán ott jelentkezik, mikor játszanál vele a GPU nagyon megdobja a fogyasztást.
A Gigabyte mib5140-es házat 5 napja adtam el,mert olcsóbb az új ház mint egy tápcsere.
(120W-os paneltáp belső+külső 11.000Ft)"működés közben sok szituációban túlterhelheti a 12 V-os ágat, és ez korai meghibásodáshoz vezethet. Ahhoz a konfighoz olyan tápot kell választani aminek a 12 V-os ága legalább 6 A-el, "
Leegyszerűsítve -
Mattanyahu
tag
intel t-sorozat, amd e- és u-sorozat (am3 socket)
az utóbbiak ugyan nem apu-k, de 785 vagy 880 chipsettel bőven jó htpc-nek (nekem is ilyen kombó van)
legutolsó steppingből még talán van pár új darab
amd utóbbi időben hanyagolta az alacsony fogyasztású asztali procikat (ott van nekik a brazos), de állítólag fm2 sockettel már lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest