Hirdetés

A híresztelésekkel ellentétben elérhető marad a Pentium G4560

Az Intel nem vezeti ki a terméket, egyszerűen csak átmeneti hiány alakult ki, ami az árára sincs pozitív hátással.

Hirdetés

Az elmúlt két napban olyan híresztelések kaptak szárnyra, hogy az Intel csak azért kivezeti a forgalomból a Pentium G4560-at, mert az túl jó ár-érték aránnyal rendelkezik, és ez negatívan érinti a Core i3 sorozat eladásait. Ezt a vállalat ugyanakkor határozottan cáfolja, és állításuk szerint a Pentium G4560 elérhető marad.

Ugyanakkor azt nem lehet tagadni, hogy van némi ellátási gond a termékkel kapcsolatban, mivel mára lényegében hiánycikké vált, emiatt az ára is emelkedett. Az Intel vizsgálja az esetet, de valószínűnek tartják, hogy csak ideiglenes problémáról van szó. Annyi biztos, hogy a cég nem tervezi kivezetni a fentebb említett processzort, valamint a listaárán sem változtatott.

A gondokat egyébként elképzelhető, hogy a bányászok okozták, ugyanis a Pentium G4560 az egyik legjobb választás a bányászatra szánt alaplapokba, köszönhetően annak, hogy viszonylag olcsó, és az árához képest a teljesítménye is igen korrekt, főleg arra, amire használni akarják a VGA-kkal telepakolt bányagépekben. Ez egy reális magyarázat lehet a kialakult helyzetre, főleg annak tudatában, hogy az Intel határozottan cáfolja a kivonásra vonatkozó híreszteléseket.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés