Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hoffman_

nagyúr

válasz KaiotEch #50197 üzenetére

igen, én is ezen az állásponton vagyok. a Syno-t én az elvek miatt venném meg, mert az ökoszisztéma és a szoftver, illetve support tényleg korrekt, de hardverben tényleg lehetnének gálánsabbak. más kérdés, hogy egyelőre nekem is DIY J1900-en fut.

#50198 Patice:

én pár hirtelen teszt alapján kb. a felére tettem volna a teljesítményt, de tekintve, hogy kb 5-8e körül jutottam a laphoz, ha a kiárulást nézem, messze meghaladta a bestbuy kategóriát. az eredeti terv egy T-s i5 lett volna, csak bekrepált az 1151-es lap, szinén HA-ról és hosszú hetek után pont felkerült a Q1900.

#50199 agent_k:

cimborám segített bekonfigolni kicsit komolyabban nem rég a rendszert, nagy mágus, neki ugyan egy i5 a rendszer lelke, de valami 15 VM és docker fut neki paralel több feladatra, minden gond nélkül. talán neki van bent 16GB memória, de a legtöbb docker és VM összesen megelégedne 2-vel. nekem a J1900-el itthoni médiaszerver a cél, esetleg 1-2 VM vagy docker egyszerűbb feladatokra, amiket még nem álmodtam meg, erre még 2x1GB-al is nagyjából elég.

ui.: nyilván Win alapú VM nincs a képletben.

én pártolom a dedikált asztali gépet, szerintem az íróasztal/dolgozóasztal dísze lehet egy mai jól átgondolt PC, legyen mITX vagy akár ATX, de azért a kiterjesztett multi-tasking otthoni szerver fogalmát is egyre inkább kedvelem (lásd pl. Linus otthni szeróját a padláson, bár az földi halandóknak kicsit talán overkill :D )

Új hozzászólás Aktív témák