Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pendra37

tag

válasz #16939776 #38081 üzenetére

Vagattam 5-10-15 cm szeles falakat is, hogy legyen mibol valogatni. Egy nagy, egybefuggo, sik feluletet szerintem egyszerubb egy 15 centissel befedni mint 3x5-ossel. Kevesebb csavar, kevesebb illesztes, gyorsabb leszedes, masszivabb felulet. Az oldalakra azert 10+5-os elrendezest tettem, mert igy igeny szerint tudtam a szellozo nyilasokat elrendezni. Egy nagy elol/fent a PSU-nak, egy vekony hatul/alul a GPU-nak. Fent azert 15+5, mert 20-asat direkt nem vagattam.

Hatlap most tenyleg nincs, illetve lehetne, ha rendeltem volna az alaplap tarto lapra egy elhajlitott keretet, amibe a hatfalat be lehet pattintani. Gondoltam ra, de ugy voltam vele, hogy ilyen finomsagokkal raerek akkor foglalkozni, ha latom, hogy eloben is mukodik a dolog.

Elolap van. Atlapolt szamuraj pancel :D. Eleg brutalis, de nem vagyok elegedett vele.

Ezzel igeny szerint kialakithato az elrendezes, ami lekoveti a doboz formajat csak sajnos khm, egy kicsit tulterveztem. A kovetkezo verzioban ertelmezheto formara egyszerusitem a paneleket es viszek nemi esztetikat az illesztesekbe. Ezeknek a kis paneleknek van egy olyan elonye is, hogy az ember maga alakithatja ki az elolapot. Mondjuk van egy USB-s panel, egy bekapcsolo gombos panel, egy 3x-es ODD panel, huto kijelzo LCD-s panel stb. Ugy lehet oket osszemozaikozni, ahogy az ember akarja.

Gondolkodtam az elhajlitason, de vegul a lemeznel maradtam. Lemezt mindenbol lehet vagni. Fa, muanyag, alu, acel, uveg stb. Mig hajlitani csak a muanyagot meg a femet lehet. Raadasul a sima lemezt lehet forgatni. Ha az egyik felete mondjuk feketere festem, a masikat meg vorosre, akkor igeny szerint lehet fekete, voros vagy sport csikos a hazam. Annyit kell tennem hozza, hogy megforditom a falat. Azon filozom, hogy az illesztesek eltakarasahoz vagatok vekony fedocsikokat, amiket igeny szerint fel lehet csavarozni kivulrol.
    Alul most is 1-1 L profil van. Ez egyfajta merev talcat alakit ki ami plusz stabilitast ad. Emellett talpkent is szolgal. A doboz 4 ilyen L profillal oldalafalak nelkul, poren is mukodne, ha arra volna igeny.

Megneztem, milyen volna elhajlitott falakkal. Nem tudom, nekem olyan, mintha redonnyel vagy trapezlemezzel lenne korbetekerve.

Ja igen, ilyenre gondolom az uj elolapi paneleket. Talan nemileg dizajnosabb a sormintaval meg a teljes atlapolassal.

Osszerakas kozben azon is elgondolkodom, hogy lehet, hogy feldobom indiegogora vagy kickstarterre. Lehet, hogy az unalmas lapok es elek nem adnak ki olyan profi dizajnt, mint a lekerekitett meg meg mindefele szogekben meg formakban dontott oldalak a gyari hazaknak, viszont aki valami egyedit akar, annak erdekes lehet. Skalazhato az egyeszerutol a bonyolultig es ha az uj huto vagy kartya nem ferne be, eleg egy csavarhuzo. Nem kell egy egesz muhely a modolashoz. Aki meg komolyabban tolja, vagathat maganak speci oldallemezeket akarmelyik lezeres vagy vizes cegnel, aztan egyszeruen racsavarozza oket a szabvany merevitokre.

Új hozzászólás Aktív témák