Hirdetés
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Egybegép lesz vagy ház? A Corsair sem tudja eldönteni.
- A Qwertykeys új klaviatúrái szépek, igényesek és sokrétűek
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- Autóhifi
- Hogy mi? A bérgyártás lesz az Intel AI stratégiája?
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz
üzenetére
Végre az MSI is felhagyott a forradalommal, és normális helyre rakja a CPU socketet a mini ITX lapjain.
Az enyémen pl. szívás, nagyon lekorlátolja a léghűtés opciókat a VGA-hoz túl közeli CPU socket. Gyakorlatilag az Atlason kívül más normális CPU hűtőt nem tudtam rátenni, persze nálam a 140mm magassági limit is számított.
Egyébként ugyanez van nálam is (MSI B85i Gaming) mini PCIe csatim van, de szerencsére mielőtt megvettem utánanéztem, hogy kompatibilis-e az msata SSD-vel, és nem.

-
suti237
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az a baj, hogy Ezt is Mini-Pcie -es kártyának adták, nekem is gyanús volt, hogy kompatibilis egy ilyen lap egy ilen ssd-vel. Sajnos a kereskedők nem igazán különböztetik meg a MiniPcie-t és az mSatát legalább olyan szinten, hogy van kompatibilitási eltérés esetleg. Így elég nehéz választani, mert megint lehet , hogy mSatás lesz amit rendelek.
Csak nem akartam már vagyonokat költeni erre.
Már azal szemeztem, hoyg veszek egy 64GB-os CF kártyát és azt használom erre a célra, de abban sem hiszek feltétlenül, mert hol volt 64 gigás CF amikor ez a lap kijött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóhifi
- Távvezérléssel biztosítják be a Tesla robottaxit
- Minecraft
- Elektromos autók - motorok
- Hogy mi? A bérgyártás lesz az Intel AI stratégiája?
- Akvarisztika
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Mikor pukkad ki a robotlufi?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Intel XMP és AMD Expo Compatible! Corsair Vengeance RGB DDR5 2x32GB (64GB) Kit!
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast 32GB DDR5 5600MHz CL 40- 2 év garancia
- Új, bontatlan Kingston FURY Beast White RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL 30 EXPO/XMP -2 év garancia
- Eladó egy Corsair vengeance 48 Gb (2x24gb) ram RGB.
- Bontatlan ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Köszönöm, bár végül a giga mellett döntöttem.. mert lehet bele M.2 sata ssd-t is tenni. Mondjuk a te indokaid nyomosabbak, de már megrendeltem mielőtt olvastam a hsz-t.