- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- VR topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
suti237
csendes tag
válasz
#16939776 #34367 üzenetére
Köszi a tippet, rádugtam egy vadi új 160 gigás Ide-s vinyót és simán felismerte.
Akkor esélyes, hogy menni fog a CF foglalaton is neki?
Bár max visszaviszem...Azért megpróbálom at Aqua-val megbeszélni hátha vissza veszi, sajnos 9 napon túl vagyok, de legrosszabb esetben laptoba is bele tudom rakni meg az asztaliba is. SSD-ből meg sosem elég.
-
suti237
csendes tag
válasz
#16939776 #34362 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az a baj, hogy Ezt is Mini-Pcie -es kártyának adták, nekem is gyanús volt, hogy kompatibilis egy ilyen lap egy ilen ssd-vel. Sajnos a kereskedők nem igazán különböztetik meg a MiniPcie-t és az mSatát legalább olyan szinten, hogy van kompatibilitási eltérés esetleg. Így elég nehéz választani, mert megint lehet , hogy mSatás lesz amit rendelek.
Csak nem akartam már vagyonokat költeni erre.
Már azal szemeztem, hoyg veszek egy 64GB-os CF kártyát és azt használom erre a célra, de abban sem hiszek feltétlenül, mert hol volt 64 gigás CF amikor ez a lap kijött.
-
suti237
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy régebbi Mini ITX-es lapom, van. Jelenleg "szerver" funkcióban.
ix945gse2 user manual
Tech linkMivel csak 2 sata hely van benne gondoltam a mini-pcie foglalatba rakok egy 64 gigás ssd-t azon elketyeg a win10 így a másik kettő portba mehetnének HDD-k és a rendszert nem lassítaná az hogy közben tölt le-föl, adatokat mozgatnak a hálón, meg a HDD-et sem lassítja a Steam futtatása.
De bármennyire is írja a leírás, nem ismeri fel a lap az ssd-t. Laptopon leformáztam-particionáltam, hogy hátha az a baja de semmi. BIOS-ban sem látok semmilyen beállítási lehetőséget erre a portra. Neten meg nem sok leírást találtam hozzá. Ahol láttam ott pedig inkább a CF kártyát használják ilyen célokra.
Az SSD egy ADATA SP310 64GB
Ah valaki tapasztaltabb a témában tudna segíteni, hogy mit nem veszek észre.
Előre is köszi, hogyha tudtok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest