-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Hurkaleves #15727 üzenetére
Ahhoz mérd, hogy ez egy 65W TDP proci. Alulfeszeléssel az egész gépet 60W alatt lehet tartani, bár én cpu+gpu együttes terhelést nem teszteltem, úgy nyilván 70W körül lett volna és a tápot nem árt maximumra tervezni attól, hogy kicsit a valószínűsége az ilyen eseteknek.
Szóval a lényeg, hogy ez egy nem túl acélos 4 magos + gyengébb IGP páros volt. Egy 100W-os Llano vagy Trinity esetében szerintem olyan 90W-ig lehet lemenni. A Trinity amúgy is kérdéses, mert a Turbo-ja miatt ha jól láttam nehéz a feszcsökkentés érdemben.
A hely szűke miatt jobb az integrált megoldás, de teljesítmény és fogyasztás szempontjából egy alulfeszelt i3+7750 talán ugyanúgy megvan 90-100W-ból és jóval gyorsabb.
-
HookR
addikt
válasz
Hurkaleves #15727 üzenetére
Ráadásul nem is olyan rég gombokért lett elkótyavetyélve egy itt a hardveraprón. Valaki jól járt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- sziku69: Szólánc.
- Villanyszerelés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged