- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Haladó fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
zed1983 #60915 üzenetére
Majd kérünk képeket!
#60916 HookR
Semmit sem változott... aminek örülök!#60918 Vigneau
Specifikációkat nézve kb. ugyanazt tudja a H610M, mint az A520M.
Annyi az előnye az Intelnek, hogy kompaktabb méretben gyártják, és létezik DDR5-ös változata is, viszont az (IGP-s) Intel procik drágábbnak tűnnek az AM4-eseknél! -
válasz
flashpointer #60911 üzenetére
Igen, és ez házakra is áll, pl. a VGA-k rögzítőcsavarjainak lemeze vajon beleszámít a mélységbe, vagy sem?
-
válasz
TESCO-Zsömle #60906 üzenetére
Pedig 218 mm mélynek írják a házat... azt gondolnám, hogy ha csak az alaplap van beszerelve, és minden mást kiveszek (táp, HDD tartókeret, stb.), akkor (elforgatva) be kellene menjen egy 199 mm-es VGA.
Mondjuk a C2-nél én is szívtam a 190 mm-es, 3 PCIE slot-os EVGA RTX 2060 SC-vel... mondjuk az 224 mm mély. -
válasz
Vigneau #60895 üzenetére
Szuper méret, kár hogy AMD vonalon kihaltak az ekkora lapok!
Mondjuk az a VRM tényleg elég karcsúnak tűnik: 4+1+1 Hybrid Digital VRM Design
Akkor már inkább az ASRock: 6+1+1 Power Phase designASRock H610M-HDV/M.2+ D5 - ez sem rossz DDR5-el.
ASRock H610M-H2/M.2 D5 - 2db HDMI csatival tökéletes HTPC-nek, és kb. csak annak: 3+1+1 Phase Power Design. -
válasz
AxBattler #57532 üzenetére
Jonsbo TK-1 2.0 Black & White gyári oldal, computerbase.de
Ugyan már szerepelt korábban, de most a Computerbase elővette a 2.0-ás verzióját, ami immár megjelent a caseking.de kínálatában, potom €139,90-ért + szállítás költség, szóval rövidesen megjelenhet a hazai webshopokban.
Rövid véleményem szerint ennyi pénzért ez egy baromi jó ajánlat!
299mm (W) * 310mm (D) * 345mm (H) méretével még a kompaktabb mATX kategóriába tartozik, kétkamrás felépítéssel, előllapi USB-C csatlakozóval, és 2x 2db 120mm ventis "kémény" szellőzéssel... no meg a látványos plexi oldallappal!
YEESSSS, vééégre! -
Ssupd Meshroom D rendelhető a német Dobozkirálytól €120-ért!
Jól látom, hogy ezekhez külön kell riser kábelt vásárolni? -
Nem rossz, korábban lamentáltam ezen, de a 200*200*30-as NF-20 PWM már nem férne el, és a Te hűtődnek nem olyan jók a specifikációi... 28db a 800rpm mellett.
Akkor már inkább egy-egy jobbféle 140mm-es venti, alulra-felülre, lehetőleg komolyabb statikus nyomással, hogy a sűrű rácsot átvigye, pl. Artic P14 PWM PST, P12 Max.Esetleg ha az összes PCIE slotot ki akarod használni, akkor alulra 25mm vastag venti helyett jó lehet 2db 15mm vastag is, pl. P12 Slim PST, vagy Noctua NF-A12x15 PWM.
-
válasz
HUN_Sector #60799 üzenetére
-
Tetszetős, de a Giga már a 4060-on sem tudta a kisméretű hűtést megoldani. Sajnos.
#60784 HUN_Sector
Egymás mellé tudnád állítani a C6-ot és a Tower-t? Csak hogy lássuk az arányokat... -
SteamDeck OSHoloISOChimeraOS on a CONSOLE-SIZED BEAST! The New MS-01 Is Crushing Games!
Otthoni dual boot rendszernek nem lesz ez rossz ez az OS, főleg az új APU-kkal!Az egyetlen problémám, hogy az új ITX AM5 lapoknak vagy nagyon kevés a SATA csatija, vagy nagyon drágák.
-
válasz
gordonfreemN #60759 üzenetére
Menőség, és az ára is beállt mostanra! Külön plusz pont az old school Nokiáért!
Egyedüli bajom a ház mélységével van, nálam max. 32-33cm-es ház férne el.Jó, hogy tettél külön szűrőt a tápra, ezt én is tervezem!
Most nézem, a GPU pont jól tolja felfelé/kifelé a meleg levegőt!
A procinak nem lenne ez ugyanígy jó, pl. egy Black Ridge-el? -
válasz
TESCO-Zsömle #60721 üzenetére
Vagy gyorskötöző.
-
Februárban érkezik a karcsúsított RTX3050, $179-ért, 75W TDP-vel.
Kíváncsi leszek... -
válasz
TESCO-Zsömle #60700 üzenetére
Nem tudom, a lényeg, hogy a hőcsövek rézből legyenek.
Mindenesetre a méretekkel nem lesz probléma: 163 x 124 x 42 mm -
MSI reintroduces old Cyclone design cooler
Mit találtak a pinyóban az MSI takarítói!
Nem foglalja a helyet a műanyag borítás, csak a natúr borda: SKTC A07-szerű rácsos, riser-es mini szendvicsházakba pont ideális lehet! -
Varázslóéknál már kapható a fogantyús Jonsbo C6, 22k HUF + szállítás.
-
válasz
HUN_Sector #60502 üzenetére
CPU: 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2260/2280 PCIe 4.0 x4/x2 SSD support) (M2A_CPU)*
* Supported by 11th Generation processors only.Chipset: 1 x M.2 connector on the back of the motherboard (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA and PCIe 3.0 x4/x2 SSD support) (M2P_SB)
Pontosabban...
Szerintem a Z590-es chipset-nél bőven rendelkezésre áll elég lane, nem limitál semmit. -
Raspberry Pííí
-
Ha mindenképpen optikát akarsz, akkor az vagy...
1, menjen a TV-ből a hangfal felé, vagy...
2, külső, USB-s DAC-ot vegyél hozzá, annak lehet toslink csatija.Épp' nemrég veséztük, hogy a toslink fokozatosan eltűnik az alaplapokról, legfeljebb a felső kategóriában várható... ez igaz AM5-re is.
Szóval ha fontos az ár/érték arány, akkor X300 + 4600G/5600G + opcionálisan DAC.
Ha az időtállóság és teljesítmény fontosabb, akkor AM5 + opcionálisan DAC. -
válasz
HUN_Sector #60481 üzenetére
Jobb B550-es AM4 alaplapok sincsenek ennyiért, nem hogy AM5-ösek, lásd...
ASRock B550M-ITX/ac - 50k
ASRock B550 Phantom Gaming-ITX/ax - 77k
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX - 79k -
Thermalright AXP90-X53 FULL / FULL BLACK - guru3d.com, techpowerup.com
Azért ez már nem kevés réz, 38mm borda magasság mellett, és AM4/AM5/s115X/s1200/s1700 támogatással. -
válasz
Piftuka #60416 üzenetére
Nekem csak az a kérdésem, hogy milyen az a "normális notitáp"? Jól értem, hogy azzal az Inter-Tech kombinált tápcsatlakozó vezetékkel be lehet üzemelni a célgépet, és az egészet egy bármilyen notebook tápegység el tudja látni megfelelő mennyiségű energiával?
Nem bármilyen tápegység, hanem csak olyan, ami megfelel a szolgáltatott feszültségben (12V), csatlakozóban (5,5 x 2,5 mm), és minőségben (FSP, stb.).
-
válasz
Piftuka #60400 üzenetére
Streacom FC8 Alpha még jó lehet passzív hűtéses háznak, bár kicsit borsos az ára, és okosan kell összeválogatni a tartozékait.
-
válasz
Piftuka #60400 üzenetére
ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC - 45k HUF
Ryzen 3 4300G APU (UEFI-ben 25-35W TDP-re korlátozva)
2x8GB 3200MT RAM KIT
Inter-Tech MINI-ITX PSU 200W NAS + hozzá valami normális külső notitáp
Alpine AM4 Passive hűtő sajnos már nem kapható, szóval ha az a passzív elvezetős házhűtés nem jön be, akkor nem tudom, mit lehetne... de szvsz egy JONSBO HP-400S-t nem hiszem hogy meghallanátok, vagy egy LP Noctua-t. -
-
válasz
viperabácsi #60359 üzenetére
Szerintem van értelme: ugyanannyiba kerül, mint egy jobb B550-es ITX lap, csak megy bele AM5 proci és DDR5 memória. PCIE5 hiánya: szerintem a VGA-knak jó ideig bőven elég lesz a PCIE4, és SSD-ből is SATA-sat használok jelenleg, szóval...
4-6 év múlva meg úgyis csere.ASRock-on ráadásul van +1 M.2 hátértár foglalat... igaz, csak 1db HDMI-vel.
-
válasz
viperabácsi #60354 üzenetére
Ez nem volt szempont... egyébként az ára is barátibb.
-
válasz
viperabácsi #60350 üzenetére
GIGABYTE A620I AX lapon 1xHDMI és 1xDP csati található.
Egyébként valóban szívás, legalább 1db DP-t mindegyikre rakhattak volna pluszban.
-
válasz
HUN_Sector #60335 üzenetére
Ebben nincs semmi különös. Csomószor előfordul, hogy egy nagy OEM gyártó ugyanazt a dizájn eladja más-más cégnek, házak között is elég gyakori szerintem.
-
Nekem bevált a Jonsbo HP400 és az NF-A9x14 kombója, 10k HUF alatt...
-
válasz
HUN_Sector #60235 üzenetére
Ezt már nézegettem korábban, kár hogy nincs feketében... bár a fehéret könnyű lefújni más színre.
-
Hmm... Caseking-en megjelent a Jonsbo N3 és a fogantyús C6, szóval hamarosan nálunk is kapható lesz... talán a TK-1-re is van remény.
-
No igen, az IGP-k achilles ina, hogy sosem olyan erősek, mint amennyire várjuk őket.
Teljesítményben meg azt várnám, hogy a játékos handheldeket mossa le a színről (SteamDeck, ROG Ally, Legion GO, AYANEO-k, stb.), persze 120W-os TDP kerettel.
És ami nagyon jó lenne, az a Steam OS asztali változata, hivatalos támogatással... akkor aztán mehetne a dual boot.
-
válasz
HUN_Sector #60201 üzenetére
Frankó, de mivel egy alap IGP-t minden AM5-ös proci kap, ezért nem sok értelmét látom az ilyen belépő modelleknek... na jó, LOL-ra, Dota-ra, Valorant-ra jók, de inkább a készülő erősebb modellek érdekelnének. Már ha jönnek asztali platformra.
Egy RTX 3050 szint, megosztott 32GB memóriával épp' elég lenne nekem. -
válasz
HUN_Sector #60191 üzenetére
Komoly?
Ejj, hirtelen nagyon közel lett 2025... -
válasz
zed1983 #60119 üzenetére
Silverstone ML09, bár kicsit necces:
- lehet hogy le kell venned a VGA-ról a fekete műanyag borítást, hogy elférjen a kártya az oldallapi I/O portokról.
- 3 slot helyett inkább csak 2.5 PCIE slot.Silverstone ML11, amibe mATX lap fér, 4 slot-os, de SFX helyett TFX tápot fogad.
-
válasz
imibogyo #60114 üzenetére
Köszi, nagyon is témába vág!
Nagyon ott van a OneX console case, és a Series X házak (1,2), de a kedvenc eddig ez az ablakos cube ház. -
válasz
PROTRON #60105 üzenetére
Hiába van 8pin-es csatija, amikor 12V-on csak 8A-t tud leadni, míg a 200W NAS jelzésű modell 4pin-es csatival 10A-t... 96W vs. 120W.
-
-
Itt már rendelhető az ASRock A620I... ha figyelembe veszem az GIGABYTE A620I AX árakat, lehet ez még 75k HUF!
-
ASRock Industrial 4X4 BOX-7840U - gyári oldal, YT review
Egyszerre 4db monitort tud meghajtani... -
-
Szummázva, hogy szerintem mi lehet az olcsóbb széria problémája...
Magyarul manapság már semmi egetverő... mondjuk A320M alig kapható, helyette választható az A520M. Főleg, hogy abból kaphatóak kompaktabb mATX deszkák, pl. 23 x 21cm-es méretben, míg A620M-ből nem találok hasonlót.#60036 S.I
StartAllBack... köszi, elfeledkeztem a StartIsBack-ről, de akor ezek szerint W11-re is átkonfigurálták! Szuper! -
válasz
zed1983 #60033 üzenetére
Ja. 60-80k HUF-ot még fogat szívva kifizetek, de hogy 120k+ HUF-ot.
Ez az A620 chipset meg nem tűnik nagy érvágásnak: PCIE Gen5-öt nem tudja, csak Realtek ALC897 kodek, és tuning sincs, de utóbbi nem is kell (ha játékhoz kell az erő, akkor vagy GPU-t húzom, vagy veszek egy X3D-s CPU-t).
Az igazi hiányosságokat lent írtam (DP port, illetve M.2 slot), de azt eldönti az ember, hogy melyiket hagyja veszni.Kíváncsi leszek az ASRock árazására, remélem Giga alatt lesz 15-25 ójróval!
-
Gigabyte A320M S2H...
Került vagy 15e-ba anno és ott van a listában az 5600X3D-ig bezárólag minden. Még az anno letiltott OC-t is engedélyezték menet közben rajtuk.Erről olvastam, de azt hittem, csak ideiglenes lehetőség volt, aztán UEFI-ben foltozták egy frissítéssel. De ha megy az OC, annál jobb... amíg bírja a VRM.
Mondjuk A520M jobb lehet a memória támogatás miatt. -
Nézegettem az új, belépő AM5 ITX lapokat, ti. a B650-es deszkák mind jóval 100k HUF felett kaphatóak, ami már vicc kategória (tudom, x@raforint). Nem is rossz a felhozatal, elvileg tudják a DDR5 6400 MT-t, és elég jó a VRM-jük a 120W TDP-s procikhoz is.
Gigabyte A620I AX már kapható nálunk, 1db M.2 slot mellett DP + HDMI kimenete van.
ASRock A620I Lightning WiFi érkezőben, 2db M.2 slot-hoz csak 1db HDMI csati jár.Az egyedüli problémám velük, hogy nem biztos, minden 2025-ig érkező AM5 CPU-val, APU-val lesznek kompatibilisek (mint az A320 lapok)... ti mit gondoltok?
-
válasz
sff-cucc #60026 üzenetére
Igazad van, itt a videón látszódnak a heatpipe-ok végei, ez tényleg normálisabb borda (elvileg félpasszív ventivel)... valamiért a Palit és Gainward modelljei jártak a fejemben, 3060-ra ott is ilyen került, 4060-ra viszont csak sima alu vatzak. Azért 4060Ti-re ők is megtalálták a rézcsövet.
-
Inter-Tech IM-2 Expander - gyári oldal (kóming szún)
Kicsit OFF, mert ez kompakt mATX, de érdekes lehet a felépítése, és bővíthetősége okán. -
-
A09PCIE-ről még nincs sok adat/média, a Flex-est tették be első képnek...
SIXGE esetében szerintem nem gond, hogy közel a táp a kártyához:
- egyrészt az első 2db 120mm-es ventilátor szerintem elég hűtést ad a VGA-nak.
- másrészt SFX táppal máris van egy kis hely.
Inkább a HDD-k elhelyezése a kérdés... -
Időnként nézegetem az új csájníz házakat, csorgatom a nyálam, most is találtam kettőt, amilyen nekem NEM lesz...
SIXGE K3 mini
Végre egy riser nélküli, SFX tápot kényelmesen fogadó, jól átszellőzőző mini tower, rendes csatlakozókkal. Méret: 168x223x309mm; 11.6L
SKTC A09PCIE
A korábbi Flex tápos változat megúítása, két slot-os LP PCIE hellyel. Egyedül a mélysége kérdéses, 187mm-be nem biztos, hogy belefér egy combosabb pico PSU, lásd HDPlex 200W. Méret: 228x187x89mm; 3.8L -
Gyári oldalon ez áll:
Mounting options: 1x 2,5" + 1x 3,5"A 3,5"-os HDD helyére szerelhetnél két noti HDD fogadására alkalmas keretet, így rögtön 3x 2,5" merevlemezes helyed lesz 3db SSD-nek.
Pl.: Akasa (AK-HDA-03) -
Nálam H110N az alaplap, de W10 óta én már csak a nekem tetsző Intel Graphics driver-t telepítem külön, minden mást az oprendszerre bízok, telepítéskor felpakolja a megfelelő meghajtókat.
-
válasz
mpierre #59687 üzenetére
Aha. Tehát.
Te: "Asrock Am4 b450 - b550 deszkák Kb 40-50k között kaphatóak."
Én: "Kaphatóak ilyenek, de a jobb modellek 60-90k HUF között mozognak inkább."
Te: "Melyik jobbra gondolsz? Itx X570-es deszka kapható egyáltalán idehaza?
Vagy gyártót értesz ez alatt?"Én: "Jobb felszereltségre, VRM-re, jobb fícsörökre gondoltam...
ASRock...
Ezek mind 80k HUF körül (voltak) kaphatóak."Te: "@ AxBattler: Azok drágák. Picit alatta: [link] Talán."
Én:
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest