- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ráfordult a célegyenesre a SiPearl első szerverprocesszora
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- Monitor hiba topik
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Szerintetek egy letiltott turbós i5-6500 kb. annyit fogyaszthat, mint egy i5-6500T? -
válasz
hegegabi80 #38997 üzenetére
Nyilván ha ennyire nem szűkös a hely, akkor több az opció.
-
válasz
KorbiAniko #38959 üzenetére
Egyetértek dugo-val, illetve ilyen erős konfighoz, hasonló formátumban inkább a Silverstone ML07, ML08 házakat ajánlanám.
-
És Te ezt élvezed?
Van egy csomó ajánlott 92mm-es hűtőtorony, ami mellett még az alaplapi bizba$zok is bőven elférnek, miért nem elég az neked?Pl.:
be quiet! Pure Rock Slim 90mm (BK008),
Cryorig M9I, vagy
Thermalright True Spirit 90M Rev.A -
válasz
hegegabi80 #38854 üzenetére
Hű, hát ezt elfogadnám!
-
válasz
hegegabi80 #38842 üzenetére
Legyen így, aprón már olcsóér' mérik a Metis-t.
-
válasz
hegegabi80 #38840 üzenetére
Hát, ha forgattál már Dremel-t 1-2x, akkor nem nagy kunszt a Metis, én nem paráznék. Ha nekem ment elsőre, akkor tutira neked is fog.
Viszont a Metisbe nem fér be egyszerre a PS/2-es táp, és a 2 ventis Strix, valamelyiket le kell majd cserélned.
-
válasz
hegegabi80 #38838 üzenetére
Nem éppen: múltkor C2 felől érdeklődtem, de csak annyit mondtak, hogy nem tudják mikorra várható, lesz amikor lesz, szóval náluk a készletinfó erősen kétesélyes.
-
válasz
hegegabi80 #38836 üzenetére
Ha nem akarsz komolyabban moddingolni, és olcsón kellene, akkor logikus döntés a Sharkoon, 10k-ért nem kockáztatsz olyan sokat. Szerintem nyugodtan vágj bele!
(Érted: vágj bele... höhö.)
A meghajtóknak meg beragasztanék egy ehhez hasonló keretet az előlapra.
Ha alulra nem megy semmi a ventiken kívül, akkor oda akár egy 180-200mm-es légkavarón is elgondolkodhatnál.Ja, szép az a Cooltek/Jonsbo U3, csak nem 15k HUF.
-
válasz
hegegabi80 #38833 üzenetére
Lapod 22.6cm x 17.4cm méretű, tehát még szóba jöhet pár ház.
Cooltek C2-be max. 245x215mm-es deszka fér, csak nehéz beszerezni. Ha SFX tápot használsz átalakítóval, akkor a tetejébe talán elfér még egy venti - persze moddinggal. Az aljába alapból mehet egy 140mm-es.TESZT
Kolink Satellite Plus-ba épphogy elférnél, 22,6 x 18,0 cm méretű lappal bír el, és Varázslóéktól rendelhető. Az alap változatot nem ajánlom, rettentő gagyi a műanyag része, de itt van róla egy fényképes beszámoló. Porszűrő nincs benne, erre készülj fel, viszont jó szellős, szvsz 1db komolyabb ventivel is elmegy.
-
-
válasz
xEon1337 #38763 üzenetére
Meg tudom érteni, nekem is nagyon megtetszett, de így, hogy több sebből vérzik ÉS ennyire elszállt az ára, zéró esélye van nálam.
Ennyiért veszel egy pofás, fiókos kis faliszekrényt, apróról egy donor low profile házat, hozzá néhány kiegészítőt, egy 4000-es Dremel-t, és a végén még olcsóbban is jössz ki a dologból.
-
válasz
xEon1337 #38754 üzenetére
Ja, már elég sok híroldal lehozta, indult is a Kickstarter projekt.
$250 akciósan az alap változat, de már csak 3db érhető el így, utána $300-ról indul a móka (+ shipment + ÁFA), porszűrő nélkül. Szíp-szíp, de ezen az áron vegyék a dizájnermániás kreatívkötsögök.
Legalább lenne szélesebb, hogy a nagyobb billentyűzetek is beférjenek alá... bár a hangfalakat még akkor sem tudnám hová tenni. Ehh, még $100-ért sem kellene ez nekem...
(#38762) alcsa
Nem (csak) az áron volt a hangsúly... -
válasz
customer114 #38727 üzenetére
Hasonló befogadó kapacitás és kisebb méret együtt nem működik, nyilvánvaló okokból.
Cooler Master Elite 110 esetleg? -
-
Köszi a tippet!
Viszont időközben kiderült, hogy a legtöbb esetben az RX560 még a több számolóegységgel sem éri utol a GTX1050Ti-t... sajnos. Ráadásul ezen az MSI-n tápcsati sincs, és a ventije sem túl bizalomgerjesztő: ha RX560 vásárlásra adnám a fejem, akkor inkább a két ventis, 190mm-es Giga-t, vagy az 1 ventis XFX-et (most nincs Double Dissipation változat, csak ez, meg a slim) választanám.
-
Bemásolom ide is, mivel ITX vonatkozású:
Radeon RX 570 im Test: Sapphire Nitro+, Pulse, ITX und Gigabyte Aorus im VergleichA Pulse ITX ugyan egy árnyalattal gyengébben teljesít a többinél, de ugyanúgy félpasszív, max.71 fokig megy fel a hőmérséklete, és a Nitro+ után a leghalkabb kártya. Not bad.
Ha tartja a 63-65k HUF-os árát, és készlet is lesz már végre belőle, akkor elég jó választás ITX gépekbe, főleg hogy házilag még jól alul lehet feszelni a Polaris-okat. -
Az új HDPlex-et én is néztem, szerintem nem lett rossz, és most már az árában van a postaköltség, viszont drágább egy tízessel. Tetszene, de a linkelt teszt szerint sajna ez egy visítós modell...
"I did encounter coil whine during testing, a very subtle scratchy noise at low loads and a louder (but still subdued) whine at higher loads. Coil whine is very difficult to diagnose and can be caused by even a specific combinations of parts. So I mention my experience as one data point, not necessarily an indication that all 160W DC-ATX “v4” units have coil whine."
-
Üdv!
Generációváltásnál DDR4-es RAM-ot is kellene venned...
Szerintem ha nincsenek extra igényeid, és csak a teljesítményt szeretnéd növelni, akkor inkább vegyél apróról i5-4460-at, i5-4690-et, igény szerint - elég jó áron ki lehet már fogni garis példányokat.
Mondja az, aki kb. tök fölöslegesen fejlesztett Skylake-re, és adta el a B85N Phoenix deszkáját.
-
Csak érdekességképpen, mivel a gyártói oldal már volt linkelve:
MSI GeForce GTX 1060 Aero ITX Review
MSI GeForce GTX 1070 Aero ITX OC ReviewDurva, hogy 175mm-es kártyára milyen félpasszív hűtést tudtak tervezni.
-
GIGABYTE GA-H110MSTX-HD3 nálunk miért kerül duplájába a külföldi árának?
-
SAPPHIRE 11266-06-20G RX 570 4GB GDDR5 PULSE ITX - 65k HUF
Ha valaki rá akarna ugrani... -
Köszi a linket, nem ismertem ezt a tesztet!
Akkor ezek szerint nem számít annyira a sebesség... mondjuk én sem a 2800MB/sec Seq. Read idejű felsőkategóriás cuccokra gondoltam, azokért én sem fizetném meg a felárat. De pl. aprón a PM951 OEM Samuk 1000MB/sec-el már elég jó áron mennek.
Boltban azért van némi különbség a SATA és PCIE árak között, pl. 250-256GB-os, 2280-as M.2 SSD-k.(#38201) &rew
Ez megnyugtató; ha már passzív tápos lesz a gép, nem hiányzik a coil whine.
Max. 111W-ot használtál fel Te, vagy ennyi volt a max., amit képes volt felvenni? Ugye az első?
Köszi a linket, majd olvasgatok!(#38202) Mercutio_
Ja, a jobb SATA3-as 2.5 SSD-k teljesítménye is elég lenne nekem a 840 Basic 120GB után, detto az ITX-es helytakarékosság, a kevesebb kábel miatt kellene.
Szerencsére olyan lapot vettem, amelyikben mind a SATA, mind a PCIE változatok mennek.(#38203) Mercutio_
Pl. amelyiket korábban linkeltem. -
Szerintem pont, hogy jó az az MSI (akár H110I Pro AC, akár B150I Gaming Pro AC), mivel ha valaki M.2-es SSD-t szeretne, akkor szvsz inkább már az új, NVMe PCIE szabványú, gyorsabb változatokba érdemes pénzt feccölni.
Aprón 25k-körül már jó 250GB-os NVMe M.2-eseket lehet találni...
-
válasz
Nestor16 #38179 üzenetére
Szerintem simán, de 2 slot-os VGA-t nem fogsz tudni belepakolni.
Kolink Satellite Plus-ba viszont ez sem probléma, csak az anyagminőségét vizsgáld meg rendesen (én a sima Satellite-ot visszavittem, mert olyan gagyi volt a műanyag előlapja, ennek viszont már alu).
Írják is az adatlapon: "Formfaktor: Mini-ITX, Micro-ATX (Achtung: maximal 22,6 x 18,0 cm!)", de szerintem ha ATX helyett SFX tápegységet pakolsz bele, akkor 18,5cm körüli mélységű alaplapok is elférhetnek.
Itt a fickó egy Asus H81M-K lapot szerelt bele, ami 22.6cm x 17.5cm-es méretekkel rendelkezik. -
válasz
shteer #38168 üzenetére
Az jó lenne, de buherálni kell a csatiját 7.4*5.0mm-esre.
Mondjuk nem tudom, mekkora munka, nem értek hozzá...(#38163) Chaser
Csati stimmel, fesz stimmel.(#38167) HookR
Hutzy XS jónak tűnik, csak alulra a táp helyett inkább 2.5-ös keretet raknék 2db háttértárnak + néhány előlapi csatlakozót, bekapcsológombot. -
válasz
#16939776 #38152 üzenetére
Az gond, mivel a notitáp az asztal mögé kerülne.
(#38153) radi8tor
Ahogy az sem mindegy, hogy SFX tápból Chieftec, vagy MS-Tech matricásat veszek, úgy itt sem.(#38156) radi8tor
Én azért nyugodtabban alszok így...(#38157) Chaser
Jogos, rosszul fogalmaztam: nem termel, hanem "átmegy" rajta a kakaó. -
válasz
Chaser #38150 üzenetére
Igaz, GTX1060. Köszi!
Én mondjuk maradnék a 75W-os fogyasztású kártyáknál, szóval még így is meggyőző.Igen, a DC-DC minősége itt a nagy kérdés, de már ránézésre is ebben van a legtöbb anyag, amit pico-ban láttam. Még attól félek picit, hogy a deszkára milyen hatással van a közvetlenül rádugott, 120-130W-ot termelő táp, de végül is a srác nagyobb fogyasztású gépet futtatott, ráadásul egy venti nélküli (bár erősen rácsos) házban,
-
válasz
AxBattler #38137 üzenetére
Erre a HDPlex 160W DC-ATX-re esetleg valaki?
A webshop-ok vásárlói review-eiben méltányolják a cuccot, az egyetlen részletesebb ismertetőt a Tekeverything-en találtam (videóval), de ez azért nem egy JonnyGURU-s stresszteszt. Itt már egy i7-7700+GTX1070 kombót hajt meg vele, szóval annyira nem lehet gagyi a kicsike.
-
Csak most figyeltem fel: HDPLEX 160W DC-ATX $48 + $5 szállítási költség Hamburgból.
Erről mik a tapasztalatok?
Papíron 15A-t tud stabilan leadni a 12V-os ágon, 16V-24V wide input-os, és elvileg egy csomó brand adapterrel kompatibilis (HP, DELL, ASUS, stb.) Persze nem használnám ki teljesen, nekem elég ha 120-130W-ot tud stabilan, leolvadás nélkül. -
SAPPHIRE PULSE ITX Radeon RX 570 4GD5 - gyártói oldal
Ugyan az áttekintőben nem írja (egyetlen 5-ös VGA-nál sem írja a Sapphire), hogy félpasszív lenne, de a Specifikációk fülön, a Features pontnál szerepel az "Intelligent Fan Control III", szóval kis terhelésen várhatóan leállítja a ventillátort.A magam részéről inkább várom a kompakt 560-asokat, remélhetőleg jön MSI Aero ITX változatban is, mint pl. az RX550.
-
Nem is számítok. Az elvárás az lenne, hogy amit a Kaveri jól/elfogadhatóan futtatott 720p/Medium-ban, ugyanazt teljesítse a Zen APU 1080p/Medium-ban, aktuális címekkel. Magyarul egy RX550-2GB szintjét jó lenne, ha elérné.
"Kéz a biliben" szindróma?(#38061) Duracellmumus
Bizony, jó lenne a nagy memória sávszél... -
válasz
#16939776 #38056 üzenetére
Bizony, most is van aprón ennyiért, egyébként 60k HUF körül megy!
Csak azért nem ruházok be ilyesmire, mert kíváncsi vagyok az érkező APU-kra: ha azok nem hozzák egy komolyabb belépő VGA teljesítményét, akkor marad a CPU+dGPU felállás, és a s1151 deszka, később i7 cserével.(#38059) cinemazealot
Az aprót mindig nézzük. -
válasz
cinemazealot #38052 üzenetére
Milyen felárát? Aprón 5k-val olcsóbb a sima változatnál...
-
Hát... érdekesek, az biztos! Van itt jónéhány koppintás, kínai leleménnyel felütve.
A Jonsbo (?) TU érdekes koncepció, az igazi az lenne, ha alulra is került volna venti, és így átfújná a kasztnit a kettő. Tudom, lassan ez a mániám...
Ahogy a japán belpiac, úgy a kínai is elég egyedi, nekünk meg maradnak a kommersz x@rok.
-
válasz
enginev3.0 #38013 üzenetére
Grats, ezt felvésem magamnak!
-
válasz
enginev3.0 #38006 üzenetére
Ezt a javítást HDSentinel-ből futtatod?
Gondolom nem minden szektorhibát tud kijavítani? -
válasz
Nagynozi #38002 üzenetére
Ha ez a lapított formátum jobban bejön, akkor természetesen a Node-ot is nyugodtan veheted, nem fog megfőni benne a konfig, PH tesztben is plecsnizték. Még a Silverstone ML08-at érdemes talán megnézned a hasonló házak közül, ennek hordozó fülei is lehetnek.
-
Tetszik ez az U1 Plus, de vajon...
- mennyi plusz időráfordítást igényelt volna 1 helyett 2 ventit tervezni a hátsójába?
- mennyi plusz előállítási költséggel járt volna ha hátulra 2db 92mm-es ventinek terveznek helyet?
- mennyi plusz előállítási költséggel járt volna ha kb. 25mm-rel magasabbra tervezik a házat, és alulra is befér egy 140mm-es venti?
Szóval megint csak majdnem sikerült egy tökéletes ITX tornyot összehozniuk...Esetleg még az lehet a megoldás, ha 1 slot-os VGA alá házilag fúrunk helyet tetszőleges méretű légkavarónak. Vagy jöhet a kétoldalú ragasztó.
Egyébként az feltűnt, hogy az U2-nél nem sokkal kisebb?
U1 Plus --- 170mm (W) x 220mm (D) x 320mm (H)
U2 ----------- 208mm (W) x 246mm (D) x 319mm (H) -
Érdekes, bár ITX házakba inkább rövid VGA kell, nem keskeny.
Persze van néhány ház, ahova ilyen kell, illetve amiről most volt szó: ha egy ITX házba valaki kisméretű mATX lapot pakol, és két PCIE eszközt szeretne működtetni, oda ez a single slot megoldás fog kelleni. Mondjuk ilyen esetben én max. 75W-os kártyát keresnék, mivel az ilyen hűtés nem hiszem, hogy sokkal nagyobb fogyasztást kezelni tudna, elviselhető zajszennyezéssel. Mondjuk egy GTX1050, vagy pl. az XFX Slim RX460-asa még oké...
-
válasz
enginev3.0 #37938 üzenetére
Ez igaz, a lényeg, hogy a tulajdonosának tetsszen!
(#37944) Yiggdrasil
Mindenképpen félpasszív hűtéses változatot választanék, de mivel 290mm-es VGA-t is képes elnyelni, ezért olyan nagy gondban nem leszel.Ilyen esetben én MSI Gaming X-et vennék.
-
válasz
enginev3.0 #37932 üzenetére
Ja, de utána csak 1 slot-os VGA-t tudsz belerakni.
(#37933) dugø
Ezért jobb szvsz a Suppressor F1.(#37935) enginev3.0
Akkor minek neki ekkora kasztni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest