-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz Mercutio_ #14282 üzenetére
1. Felesleges pénzkidobás ha ott a Shuriken
2. Igen a venti méretével együtt kell számolni. Termék honlapja =>
Specification Heatsink: dimensions 111x105x51mm
+
Specification fan: dimensions 100x100x015mmAvagy Alpenföhn (EKL) tulajok topikja 1. hsz-ből az ide vágó rész:
Méretek (ventilátorral): 111 x 105 x 66 mm (Szé x Mé x Ma)
Tömeg (ventilátorral): 287gramm
Ventilátor méret: 100x100x15mm-es Slim ventilátor
Ventilátor csapágyazás: Hydro Bearing
Ventilátor fordulatszám: 850-2000rpm
Ventilátor zaj: 22dB(A)(Terheléstől függően)
Légszállítás: 38m3/h légszállítás
Heatpipe: 3db 6mm-es
Ventilátorról: PWM-es
Foglalatok:Intel:LGA775
AMD:Összes foglalat
Ár:~5900ft
HTPC-be különösen ajánlott -
-
zodo
nagyúr
válasz #25954560 #14343 üzenetére
Az más tészta, legalább azt lehet moddingolni.
Ha onnan nézzük én meg szép lassan áteveztem az Atx mérete, minden tekintetben.Mondjuk a mini gépem azért csak elkészül remélem HookR-é előtt igaz most kissé megállt a történet. Vennem kéne 2,5 hdd-t mert a 3,5 nem igazán fér el.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Mercutio_ #14348 üzenetére
Tápot értsem úgy, hogy szarabb/zajosabb mint az SG-ben?
Persze, plusz teljesítményben is sokat buksz hisz csak egy minőségi 80+ FSP -ről van szó ami még halk is.
Mondjuk egy alacsony fogyasztású konfighoz persze bőven elegendő a Chifi 12V ágán jövő 156 Watt. szerk: SG05 tápja: FSP FSP300-60GHS 264 Watt-ot nyújt.
Kérdés mit nyújt hangban a Chifi (talán) 4 centis táp ventije.ODD az SG05-ben is slim, én legalább is annak néztem eddig, vagy a csifié még azon belül is valami spéci?
Csak annyi hogy 5,25 megy bele, előlapi slim nyílás csak "megtévesztés"
Szellőzésről viszont nem biztos, hogy hajlandó lennék lemondani, nyáron is jól jött még az alulfeszelt 65W-os procinak is a plusz levegő.
Tudni illik "szellőzés" mániás vagyok szóval nem biztos hogy rosszul szellőzik a kuckó de ...
- Vga elhelyezése a táp által elzártan, nekem sosem jött át.
- Proci ventijéhez sem látom hol jut be friss levegő pláne ha bekerül egy odd.
- Hdd hűtését sem látom át ha a felfelé szálló meleg fölött van, szellőztető venti nélkül.
- Elő 8 , hátul 6 centis ház ventik (tudom hogy lehet ezekből is halk típusokat kapni, na de akkor se trendi[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz #25954560 #14351 üzenetére
Nemnem.
Chieftec BT-02B-ről írtam.
Tudom (mert nekem is volt/van) hogy az SG05 kizárólag Slim odd-ot tud fogadni.
(#14355) &rew
Nincs gond csak használd a szerkesztés gombot.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz bigdady #14365 üzenetére
Szia!
Nekem ez annak tűnik amilyet keresel (450W táppal) persze kérdezz rá vásárlás előtt.
Számos távirányítót találsz pl hardveraprón vagy ötletekért nézz be a Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topikba.
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz bigdady #14485 üzenetére
Integrált lapokban nem igazán vagyok képben de az AMD Brazos Klub vagy az Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topikokban tuti megkapod a válaszokat mert ott ezekről a lapokról témázgatnak.
Ház ügyben a lista elején lévő LC Power házak ajánlottak amikhez jár a tápegység is mely tökéletes egy ilyen Brazos cucc kiszolgálásához.
-
zodo
nagyúr
válasz Mercutio_ #14498 üzenetére
Szerintem ott van a honlapjukon: FM2-A75IA-E53 és itthon is fellelhető pl a Pc Gear-ben.
Szerk:
Ha az A85 chipsettel szerelt kiadásúra gondoltál akkor passz.
Én úgy vettem ki a linkelt hírből hogy csak a teljes méretű ATX lapokon lesz elérhető.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz bigdady #14543 üzenetére
Esetleg próbáld meg átrakni a ramot az A1-es slottba (procihoz közelebb eső) hogy mit művel.
(#14545) bigdady
Gyártó honlapján az adott alaplap oldalán találni.
Pl: Asrock E350M1
»Overview
»Specifications
»Download
»Manual
»FAQ
»Memory QVL menüpont alatt
»Beta Zone[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Túl sokat nem agyaltak rajta az tuti.
Kb. pont olyan mintha fentről leszóltak volna "Pista bácsinak" hogy dobjon már össze valamit 10 perc alatt.
Ne agyaljon rajta sokat mert nem lényeg mivel újdonság, megeszik.(#15311) sati
Hát azt vajon hol találták?
Jó ideje nem láttam egyik webshopban sem csak 2 Rev.B-t.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Alapból nehéz olyan házat találni ami minden igény kielégít.
Lapos 6 cm körüliek után már a normál dvga-t fogadni tudó házak jönnek amik kb 13 centi magasak.Némi kompromisszummal: ODD bukó
CFI CBI-A8989GG
Chieftec BT03B UNIThermalTake Element Q
Spire PowerCube SPM210
Antler Supercase MI-008
Antler Supercase MI-105 -be
(szinte egyforma házak csak más-más táppal, kinézettel) két 3,5" hdd be tudsz tenni.Némi kreativitással, HDD beépítőkeret beépítésével és így ODD bukó: CHIEFTEC UNI BT-02B
SG05 -be csak 1 db 3,5" hdd fér (alapesetben)
-
zodo
nagyúr
válasz Trolee #15322 üzenetére
Tény hogy elég merész a cpu választás de szerintem békélj meg a konfig hangjával.
Ha nincs kihajtva a cucc, nem tartanám hangosnak a gyári hűtőt sem.
Borsos árral szemben nem biztos hogy elfogadható mértékben csökken a hangerő.Cpu hűtőnek pl NOCTUA NH-L9i
Alacsony profilú hűtőkről tudni kell hogy nagy átlagban 65W TDP-s procikhoz ajánlottak vagy afölött jó házhűtés mellett javasolt."FSP 300W" kissé tág fogalom de példaként az SG05-ben lévő gyári FSP300-60GHS 80+ tápegységet többen is hangosnak vélik. Link
-
zodo
nagyúr
válasz Trolee #15327 üzenetére
Bocs valóban, elírtam nem i hanem a vagyis Noctua NH-L9a de ez még annál is drágább.
Coolink Swif2 ventik jók de csak a P jelölésűeket ismerem amik nem fix fordulat szám mellett üzemelnek.
Viszont kis légtérben a nagy légszállítás végett szintén hangos tud lenni pl egy 120P-el szerelt cucc.
Leszabályozva kb. 800-900-as fordulatszámra, jó lehet.(#15326) sb
Sajna nincs sok újdonság e téren sem.
Valami régi desktop gépet (Dell, IBM, Compaq) kell ilyenkor célba venni és nosza, fűrész, kalapács, stb(#15328) Trolee
Ilyen proci mellé már pénzkidobás dvga-t tenni.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Megérkezett a Scythe Slip Stream Slim 120mm 800rpm ventim, kezdődhet a reszelés.
by CFI CBI-A6819TG mod
-
zodo
nagyúr
Szia!
Idejárok többsége nem integrált lapos gépet épít ezért konkrétumokért inkább az AMD Brazos Klub vagy az Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topikokat keresd fel.
Látatlanban amúgy a táp elég lehet mert egy ilyen konfig cirka 50W fogyaszt és így túl nagy hűtést sem igényel, persze mint mindig nem árt ha szellős a ház. Az AMD Brazos platform tesztje
-
zodo
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #15605 üzenetére
Gondolom 65mm magasságúra gondoltál vagy te állítva használnád a házat de ettől függetlenül valamilyen 1U vagy low profile hűtővel beférhet.
Ezeknél nem árt figyelni az alkalmazni kívánt proci teljesítményére mert jó esetben, jó házhűtés mellett max. 95W TDP-s procig bezárólag ajánlják.
Az Intel i5-ös procikhoz kapott gyári hűtőt is jónak vélem. -
zodo
nagyúr
válasz Ivy.4.Ever #15614 üzenetére
Upsz a tápjáról meg is feledkeztem mert csak a hűtő méretére koncentráltam de teljes konfig fogyasztása max 48W lehet mivel a paneltáp 4A ill. csúcs 4,5A tud.
-
zodo
nagyúr
Ahogy F34R is mondta, szinte csak használt és int. cpu-s lapot találhatsz.
Ha jó rémlik nem is nagyon jelent meg sok d cpu-s lap.
J&W Minix 780G SP128Mb
Albatron KI780GDDR2 nem kompatibilis a DD3-al.
-
zodo
nagyúr
Atomos lapot nem igazán találtam, apróban kellene szétnézned vagy egy ASRock E35LM1 olcsóbb memória végett is inkább erre invesztálnék.
Hozzá egy LC ITX 1340MI mini ITX 75W -
zodo
nagyúr
válasz Geller72 #17141 üzenetére
Ha későbbi terv dupla slottos natív vga akkor a slim házakat már el is felejtheted és a kiszemelt HKC SM01 árát is. Ennyiért nem kapni semmit nem hogy házat.
Különben a HKC SM01 = ATX2018 adatlapja és egy mostani hirdetés róla, képekkel.
Ebbe a házba is mint jó esetben a slim házaknál csak low profil és abból is az egy slottos vga tehető.
3,5 hdd is nagy többségben felejtős vagy barkácsolás igényeltetik.
Proci hűtő is valamelyik low profile típus cirka 6-7cm magasságú, ventivel.Szóval inkább a kocka méret irányába kell nézelődnöd ha atx tápegységet és normál vga-t szeretnél.
Cooler Master Elite 120 Advanced
BitFenix Prodigy
Lian Li PC-Q08 -
zodo
nagyúr
válasz d@minator #17824 üzenetére
Szia!
Fél szemmel követem a topikot de végül milyen vga lesz a Chieftec Fi-01B házba hogy riser kell hozzá?
7750 befér a kép alapján. -
zodo
nagyúr
válasz shteer #17831 üzenetére
Nem az én világom de kérésre teszteltem mit tud ez a szar a megjelenéskori Medal of Honor Warfighter alatt.
Én speciel meglepődtem, kíváncsiságból megnéztem a hétköznapjaimat kitöltő rFactor-al.
Beállítások a videó alatt részletezve amihez min. 70 avg 100 fps társul egy 24 fős bolyban.
Nem érdekel a miértje de ha szerinted szar akkor legyen úgy és játsszál a zöldek oldalán. -
zodo
nagyúr
válasz d@minator #17835 üzenetére
Bocs de nem igazán értem.
Vettél egy Chieftec Fi-01B házat amiben lecserélted a tápot egy Seasonic SS-300TFX -re így az eleve neccesen elhelyezhető egy slottos vga (pl sapphire hd 7750) kártya lehetőségét is kilőtted? -
zodo
nagyúr
Szaggatott vonalak a ház szélei.
Usb/audio panel kb egy síkban van a függőleges szaggatott vonallal így onnan 76mm a lap eleje.
Vga távolsága szintén a ház külső élétől (kék) kb 160 mm. Jelenleg nincs ebben a házban vga ezért kb.
Sárgával szintén a külső éltől mérve 40 mm nyúlik a pover/reset panel. -
zodo
nagyúr
válasz pils00 #17865 üzenetére
Megkerestem a táp méreteit mert szívesen segítek ha tudok de attól tartok, kivitelezhetetlen az elképzelés.
Power/reset panel rögzítő csavarja és lap eleje közt 85mm a távolság ami 1mm kisebb mint a táp magassága.
Ha valamilyen ügyes megoldással kiküszöbölöd az 1mm távolságot (pl. lapos fejű csavar) akkor még ott van az usb/audio panel amit tutira ki kell vegyél és új helyet keresve, rögzítened.
Tápot ugye csak a 140mm oldalára tudod állítani mert a tápkábel különben kilógna a ház tetején vagy alján.
Ha mindez megvan és szeretnéd használni a T3 hűtődet akkor már csak a odd vagy ha nem lesz akkor hdd/ssd -nek kell helyet és rögzítési módot találnod mert ezek gyári tálcáit (ház és hdd keret alja közti távolság: 10.2mm) is ki kell vedd a táp 150mm (jelenlegi felvázolt helyzetében) magassága végett. -
zodo
nagyúr
válasz pils00 #17868 üzenetére
Nem gond a késés viszont ahogy a képen illusztrálták úgy biztosan nem lehet felfogatni (ha csak nem lesz vga és egyeznek a furattávolság amit kétlek) mivel belelógna a vga kártyába.
-
zodo
nagyúr
válasz pils00 #17870 üzenetére
Igaz, elnézést nem néztem meg az adatlapodat hogy "mini" GTX 670-ről beszélünk mert így valóban elfér.
Tudom hogy sokak hangosnak vélik az sfx tápokat de a sg05 gyári FSP300-60GHS 80+ tápja is elegendő lehet amit 12k -ból megvan és nem kell módolni a házat.
-
zodo
nagyúr
válasz pils00 #17875 üzenetére
Értem. GLS tényleg egy gyengébb típus épp ezért ajánlottam a (#17872) írtakat mert azzal kb rendben lenne a cucc, modding nélkül és 25,5k lenne a végösszeg de bírom a diy cuccokat szóval hajrá.
radi8tor1
Részben igaz csak az sem egyszerű, kinek milyen igényt kellene kiszolgáljon és persze mennyiért pláne a hazai viszonylatban és kínálatban.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz radi8tor #17880 üzenetére
Persze hogy az, tisztában vagyok vele de úgy értettem hogy a nagy többség sajnos nem találja meg a minden tekintetben, kompromisszummentes (full konfig) összeállítását ami elsősorban nem csak a borsos pénzösszegeken múlik.
d@minator
2.5 cm csak elmélet de drukkolok neked hogy minden úgy alakuljon ahogy szeretnéd. Éljen a diy!
pl. Elfér a proci hűtő felett, kábelek sem okoznak problémát és a ház/hardverek szellőzése sem okoz gondot.[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Szia!
Ez például 190x250x60mm
-
zodo
nagyúr
válasz RootRulez #19442 üzenetére
Proci pontos típusával közelebb lennénk a kompatibilitást illetően.
Amit hirtelen találtam a AIMB-273 lap 7 támogatott procival.
Itt pedig egy hazai oldal a laphoz (ugyanitt találsz egyéb PGA988 foglalatos lapot is), viszont az árakat nem tüntették fel.
(gondolom nem éppen az az árfekvés lesz mint amire számítanánkkb. €243.00 láttamde egy telefont megérhet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest