A remélem most már hamarosan megjelenő, NVIDIA Ion platformjának szeretnék egy társalgót nyitni.
Ötletek, infók, kérdések-válaszok, a későbbiekben teszteredmények stb. feltűnését várom.
Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/
[Re:] Hova tovább netbookpiac? Az Acer szerint még koránt sincs vége a dalnak...
[Re:] Super-Flower SF650P14XE 80 Plus Gold táp speciális moduláris kábelezéssel
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!

A remélem most már hamarosan megjelenő, NVIDIA Ion platformjának szeretnék egy társalgót nyitni.
Ötletek, infók, kérdések-válaszok, a későbbiekben teszteredmények stb. feltűnését várom.

Na nézzük.
Nekem papíron már össze volt állítva egy sima Intel Atom-os gép, amikor is a napokban megláttam a CEBIT-es infót róla.
Azonnal egyértelművé vált, hogy várakozás lesz a vége.
Ezt az egy-két hónapot még kibírom. Legalább lesz idő összegyűjteni azt a kis plusz pénzt, amennyivel drágább lesz mint Atom+945GC kombó. 
[ Szerkesztve ]

Szerintem a többszörösébe fog kerülni... 

Remélem nem. A tesztekben, interjúkban mindenütt kb. 50 dolláros plusszal számolnak a jelenlegi konfigurációkhoz képest.
Remélem jó néhány gyártó kijön a saját megoldásával és itt most nem csak a netbook-okra gondolok.
Jó lenne egy ilyen kis asztali konfig, sőt az is szuper lenne, ha meg lehetne venni külön az alaplapot és a kiegészítő lapot is. A többit megoldjuk.
Mindig is szerettem volna egy kicsi, csendes, keveset fogyasztó gépet.

Hát az a baj hogy szerintem asztali gépként csak egészbe lehet majd megvenni.
Mert ott a táp kérdés,meg ez a kiegészítő lap..meg ez a jól megcsinált kis ház...
Jó az egybe, majd winya meg RAM csere azt kész.csak valami elfogatható ára legyen..
A Zotac is csinál ionos gépet: [link]
Ilyenre lehet beruházok majd. 
http://music.myaudioworld.com

Jaja. Jó kis cuccnak néznek ki ezek a lapok.
Csak ne lennének ilyen mocskos drágák.
Na mindegy, úgyis mennek majd lejjebb is.
Nem hinnem. A multkor kiszivarogtak az Acer AspireRevo arai: a linuxos verzio, 1 GB RAM-mal es 8 GB SDD-vel 150 fontba fog kerulni: azt meg erosen ketlem, hogy barmilyen atomos gep hazzal, tappal kijonne akarcsak 50k-nak a felebol.
Falsus in uno, falsus in omnibus.

"mi maradt még hd videok? ahoz a kétmagos változat már elég"
Hat, errol kulonosebben nem vagyok meggyozodve. Az ION platform, ahogy jelenleg kinez, kb az idealis HTPC-platform, akar sima single-core Atommal is.

Na végre. Az egyik online shop-ban már le lehet adni előrendelést a Zotac lapjaira.
Május 22.-én kapnak belőle néhány darabot és kezdik meg a kipostázást.
Merő kíváncsiságból elkezdtem egy megrendelést. Természetesen Magyarország nem szerepel a választható országoknál. No comment. 
Az árak egymagos ill. kétmagos Atommal: 176 $ ill 235 $, ami kb 220 forintos árfolyammal számolva 39.000 HUF ill. 52.000 HUF.
Annyira nem is vészes, főleg ha azt nézzük, hogy kapunk hozzá egy 90W-os tápot is.
Szóval ez a lap akkor a saját tápjáról, plusz egy ház tápjáról is működtethető lesz?
[ Szerkesztve ]
Jaj ne, a képen most látom, hogy a nagyobb csak a saját tápjával megy...
Le kell mondani a kétmagos atom prociról, ha az embernek van saját tápja... 
Akinek van saját tápja és kétmagos atomot szeretne: [link]
Az nem sajat tap, hanem DC/DC adapter, bovebben itt.
Igazad van, köszi a korrekciót! 
Szóval akkor kár hogy nem megy alaplapi csatlakozókról a lap csak a hozzáadott AC/DC táppal, mert nekem már van egy DC/DC adatpterem alaplapi csatlakozókkal plusz egy AC/DC tápom.
[ Szerkesztve ]

Nos nem tudom volt-e már a link, de találtam négy teljesen jó kis tesztet a Zotac lapjáról.
Bárcsak már itt lenne, bárcsak fél áron, bárcsak lenne pénzem. 

Ma vettem egy ilyet Nettop.
Most feltelepítek egy op-t, aztán leviszem a régi gépem a pincébe. 
"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."
Nem rossz. Hol lehet ilyen kapni, és mennyiért? Ha meg szabad kérdezni.
[ Szerkesztve ]
Pl. az Ipon is arulja, 77k.

Akkor ezekszerint a tegnap esti belebotlásom az ASROCK Nettop ION 330-ba nem a véletlen műve, mert most jelent meg (ITTHON IS?)?
-relatíve jó áron (az MSI Nettop D130, 160 GB HDD-vel, Microsoft Windows Vista Home Basic-kel 92 tól) indul,
-talán halk, és esetleg hűs (a két ventillátorról, ami van benne, semmit nem lehetett találni),
-minden bizonnyal költséghatékony.
Trava, ha kész a beizzítása a technikának, kérlek feltétlen nyilatkozz róla! És szeretnék kérni sok sok képet róla, mert a neten kb 5-öt sikerült lelni.
Az a 320GB, és az "ajándék" DVD író az "eredetileg" beharangozott árhoz képets szerintem nagyon ott van...
ui.: ezel a laptop DVD egységek mennyire csereszabatosak? csak egy méretben léteznek (fizikai kiterjedés szemponjából), mert mennem felerült, ha beszerzek egy ilyen mütyüt, és lemegy a gari, akkor már a belerakható BD meghajtóknak is kellemesen barátira kell(ene) olvadnia az áruknak a mostanihoz képest, és egy ilyen felfejlesztés lehetőségét nem szeretném elbukni. de a cucc nekem nagyon bejön!
engem főleg az 1080p-s x.264, H.264 lejátszás része érdekel, de én nem vagyok az ionnal objektív...
[ Szerkesztve ]
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

Az Iponba vettem 77,2e ft.
[ Szerkesztve ]
"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

[ Szerkesztve ]

Lehet tuningolni illetve downlockolni 1200mhz/2100mhz kozott.
Hangja nincs, nem vilagit mint 1 karacsonyfa, sajnos minden usb csatlakozo hatul van.

NINCS rajta plomba? (vagy már ugrott a gari)
NEM világít benne led?
Ezt nekem találták ki.
THX a képeket!
1080p.x264.mkv-t teszteltél?
[ Szerkesztve ]
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║ Ha kivágja ezt a kupont vehet egy új monitort! ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

Nincs semmi "zárjegy" rajta.
Az elején a bekapcsológomb világít kéken, mellette van 1 tűhegynyi piros hdd led.
Fogyasztása idle 23~25W.
Os betöltésnél 36~38W.

apropó oprendszer:
nem volt hozzá semmi? még egy uhu linux sem?
mit raktál rá XP, vista, win7? 32-64bit? stb

Nincs oprendszer, letöltöttem a win7 rc-t (x86), kaptam kódot, azzal megy most.

A HDMI-n atmegy a hang?
Erre vonatkozólag az ionról nem találtam semmit.
Mennyire meleg a teteje?
Jól érzem, hogy pozitívak az első benyomásaid?

Hangnál választani lehet:
1,analog
2, hdmi
3,spdif
1080p video lejátszása mpchc-val simán megy 1200mhz-re visszavett cpu-val is.
Van itthon pár pc-m, jóval erősebb discret vga-val, de ez a cpu-gpu páros nagyon fain.
A fogyasztása remek, nálam folyamatosan megy és fog menni 24/7/356-ba.

Tudod, én csak az ati megoldásait ismerem, és tudom, ott megoldható a hang a HDMI kábelen. az nvidia megoldásait, kb 6 éve mellőztem.
EDDIG!
pedig semmi különösebb bajom nem volt velük.
azt meg tudod mondani, hogy CSAK a DXVA kompatibilis HD anyagokkal bírkózik meg?
a CD-n esetleg volt magyarnyelvű leirat hozzá?
és tényleg 10 % körül mozog a rendszerterhelés 1080p.x264.mkv alatt???
végképp beleszerettem a gépbe

és ha még az árverseny beindul.
bár megjegyzem: még külhoni webshopban sem sokat láttam.
ha lenne hozzá egy kupon, hogy ezzel majd win7-em lehet... nem is teketóriáznák rajta.
a vinyó, ha megmozgatod egy másolással, kihallatszik?
a DVD névleg milyen sebességű? tudja a Lightscribe-t?
a weblapján szerepel egy anti-slip pad. ez egy csúszásgátló/vibrációnyelő gumibak/korong?
[ Szerkesztve ]

720p-ig software-sen is tud hd-t.
Nem tudom, nincs rá szükségem.
20-30% között ingadozik.
A win7 legalább 30e ft lesz, a felvetésed túlzás a kuponra.
Bent van az íróasztal polcában, nem lehet hallani semmit, ha csak nem kispárnának használod.
A dvd író lite-on ds-8a3s, fogalmam sincs mi a specikikációja.
Egy korong szerű vékony anyag, olyan mint a repülőn a "tányéralátét".
Srácok!
Nekem úgy rémlik,hogy CEBIT-es tudosításban azt írták,hogy az Ion éppen cod4 et futtat...
Msot akkor miről is van szó ? 
Call of Duty: Black Ops poszter! | Razer , Roccat , Steelseries egérpad katt ide: http://href.hu/x/ffsd | Roccat poló beszerzése!! | Steam: amazing_gyalo_superstar | Logitech G500 zjeeeeee!!!!

Gratula a Gépedhez!
Én pont ilyen célra vettem decemberben Dual-Atomot 945-el
Azóta se sikerült beállítani a FullHD tv-m natív felbontását.
Szóval ez a HDMI kimenet nagyon vonzóvá teszi számomra a lapot!
Ja a dvd-meghajtó egy notiba való egység, és mint mindegyik ilyennek 8X-os sebessége van.
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)

720p-ig software-sen is tud hd-t.
Ez azt jelenti, hogy a NEM DXVA kompatibilis 720p-s anyagot a processzor izomból kinyomja? Ez felett már akad, és CSAK a kompatibilis cuccok mennek, de azok, nagyon.

Valahol írták, hogy az atom prociknak meggyűlik a baja az adobe flash-ekkel, erről mi a tapasztalat?
ez csak a CPU-t használja? (a GPU-t nem, és gondolom azt is csak 1 szálon...)
a kupon meg nem feltétlen hülyeség.
valahol olvastam, hogy a Vista megjelenése előtti kb fél évben a szoftverel együtt eladott komplett gépek mellé raktak egy ingyenes update kupont, mert már annyira vártuk, vagy már csak így tudták eladni.
ugye a vista lemaradt a karácsonyi hajtásról, és csak évelején jelent meg...
talán a win7 nem fog (okt 23-ra emlékszem)

Nekem 945-s dual atomos htpc-m van. Megfelelő kodekkel simán lejátsza a 1080p-t. Alapbeállításokkal tényleg akad, viszont KMPlayer + CoreAVC kombóval a 14 gigás Dark Knight is gyönyörüen ment.
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)
Na, az iponnál már kapható a ZOTAC IONITX-B-E lap. 34k

az iponon ez is van http://ipon.hu/webshop/product/asrock_nettop_ion_330_feher/114367 és elég olcsón igaz egybe gép hozzá sem kell nyúlni a zotac lapjában meg a N230-as proci van bár van belőle 330-as procival szerelt is csak az még nincs az iponon
[ Szerkesztve ]
Igen, az iponos Asrock gépet már nemrég linkelték.
Legközelebb ha írsz, kicsit tagold jobban az írásaidat. Nekem pl elsőre alig sikerült megértenem, hogy pontosan mit is akarsz írni. köszi. 

Micsoda meglepetés:
már csak szűk 74! és talán holnap jön a hivatalos ION debütáció.
Egy kérdés:
az ion platformban van CUDA? Ez tényleg azt tudja(tudná), a nem DXVA videókat is tudja hardveresen gyorsítani?
Trava, Azt megtudnád mondani, hogy a ventik makkorák, és milyen sebességen mennek benne.
köszi!
[ Szerkesztve ]

Bocsánatot kérek a béna fogalmazásomért (nem voltam annyira a toppon
)!
Én úgy tudom van benne CUDA, itt is írják.
Csaber
Megbocsátva 
[ Szerkesztve ]

Van benne CUDA.
A coreavc kodeknél be is lehet kapcsolni.

Computexen bemutatott ION-os cuccok (nem mind új):
Acer Desktop AspireRevo
AsRock Desktop ION 330
ASUS Motherboard C2N7A-I
ASUS All-in-one eeeTop ET2002
Colorful Desktop iHTPC
ECS Desktop 7AT-3L
ECS All-in-one Morph-I
Flextronics All-in-one Cobra-2
Flextronics Desktop Dove-2
Funtwist Desktop FION 330
ICD All-in-one Kitchen PC
Lenovo Notebook IdeaPad S12
MSI Desktop Windbox D200
MSI All-in-one Windtop AE2201
Pegatron Desktop IPP7A-CP
Pegatron All-in-one IPP7A-DF2
Pegatron Motherboard IPX7A-ION
TCL All-in-one Ruiyi 1010
Telcast Notebook TL-1000N
Weibu Notebook N10A
Zotac Motherboard ION-ITX

Nagyon jóóóóóóó!!! 
Jöjjenek csak !!!
Bárcsak már a teszteket olvasnánk róluk...

hasznos oldal:
ionbased

A felsorolás láttán mindjárt beugrott:
Nem kér az Asus és az MSI az NVIDIA Ionból?
Az lehet, hogy az ionból nem kérnek, de néha már úgy tűnik, az Intelből sem. (VIA ION???)
A lényeg, egy hónap alatt sokat fordúlt a világ.

Nekem úgy tünik az Asus is és az MSI is igencsak használja az ION-t 
[ Szerkesztve ]
"Az NVIDIA az Ion népszerűsítése mellett bejelentette az Adobe Flash Player új verzióját is, mely már képes a grafikus processzor erejét felhasználni a flash animációk tökéletes futása érdekében."
Na végre! Atom egyik nagy hátránya hogy bezony megfogta a flash...egymag, kétmag, meggymag, mindegy....mivel többszálas támogatás nincs benne.
Ezek után se lesz, de ionon nem fog szaggatni a youtube 
DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p