- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeepCool UL551 - gyári oldal
Gyak. egy fapad bordára rögzített 92mm-es, RGB-s venti... ami nem baj, ha olcsó. -
Silverstone ALTA G1M - gyártói oldal, CBase, TPU
Íróasztalra szánt, kompakt (307 × 200 × 507 mm) mATX ház, fölfelé fújó 180mm-es ventivel, 360mm-es vízhűtés támogatással, felső kimenetekkel. Mintha egy ALTA F1-et, vagy egy régebbi nagy Raven-t függőlegesen félbevágtak volna, aztán az elejére terveztek egy decensebb előlapot. Itt az új Fortress FT03 a kompakt, visszafogott gémer komfigoknak!
Árra $170-t írnak, ami nálunk €170, azaz kb. 50-60k HUF... mondjuk TG oldallap nélkül (remélem lesz ilyen) is 6kg-ot nyom, szóval van benne anyag. -
válasz
hegegabi80 #52771 üzenetére
Hmm... van, aki egy 243x243mm-es alaplapot passzintott bele.
-
válasz
hegegabi80 #52771 üzenetére
Ráérek ezen rágódni...
-
válasz
hegegabi80 #52769 üzenetére
Arctic PST-ket nézegettem, azokat sorba lehet kötni, és együtt vezérelni... bár nekik nincs 10-15mm-es modelljük. Részletkérdés.
-
válasz
hegegabi80 #52767 üzenetére
Az sem gond, az alábbi képből már látom, hogy mire gondolsz...
- 1db 92x25-ös helyett 2db 80x15-öst fogok belepakolni;
- kreatívkodok egy kicsit, a képek alapján van erre lehetőség;
- nagyon megvágni amúgy nem szeretném, jónak tűnik a szellőzése.
-
válasz
hegegabi80 #52765 üzenetére
Ventiből 1-1db 92mm-est szeretnék a ház két végébe... ha befér a 25mm-es.
Tápból már inkább a passzív megoldások felé mozdulnék.
Mivel 250mm mély, ezért a teljes 244mm-es mATX deszkák már nem férnek el, de egy HDMI2.0-ás B450M-S2H pont belemegy:
-
-
válasz
#25954560 #52761 üzenetére
3200g-t gondoltam alapjáraton, ID-Cooling IS-40X hűtéssel, szóval kb. 5-7mm lenne közöttük a hely. Vagy inkább egy Cooltek / JONSBO HP400, az csak 36mm magas, úgy már lenne kb. 15mm hely.
Nem az oldalára csavaroznám, van egy külön keret a házhoz, amit nem lehet máshová helyezni:
-
Szerintetek Goodisory A02 / SKTC A02 házban, ha a CPU fölé szerelek 2db 2.5-ös HDD-t, élére állítom a házat, és alulról fújna felfelé 2db 80mm-es venti, akkor megfőnének a merevlemezek?
CDP-120ITX tápot használnék Flex-ATX helyett, a ventihelyeket viszont kiflexelném...Más: NR200P Sakura Build
-
Thermalright releases 4 versions of ultra-low profile CPU cooler AXP90
36, 47, és 53 mm-es magasságokkal lesz elérhető, mindenki megtalálja a magának megfelelőt, ráadásul egyaránt felszerelhető Intel és AMD foglalatokra is.
Nem lesz rossz, ráadásul jön full réz bordás változatban is! -
darkFlash DLH21 - TPU review, Youtube review, Amazon
NZXT H1-hez hasonló kasztni, üveg és tápegység nélkül, barátságosabb áron, mutatós RGB csíkkal az alján, fekete-fehér-pink-türkiz színekben. Lájkolom! -
Végre valami egyedi, nagyon bejövős, főleg feketében!
Egyedüli gondom vele, hogy egy Deskmini funkcionalitását kínálja, miközben drágábban rakható össze benne egy konfig, mint a Deskminivel, főleg ha a tápegységet is figyelembe veszem... de ez mostanság minden hasonló méretű háznál felmerül bennem. -
Teljesen korrekt megoldásnak tűnik + tudja a félpasszív üzemet (0dB Silent Cooling).
A bordára meg utólag könnyen lehet másik ventit rögzíteni házilag, ha 2 év után megmakkan a gyári légkavaró.A csatlakozók érdekesek:
- 1 x HDMI™ 2.1 VRR / 1 x HDMI™ 2.0
- 2 x DisplayPort™ 1.4 with DSC
Akkor a 2.0-ás HDMI csati még 60Hz-en sem tudja a VRR-t/Freesync-et? -
Hát nemtom', én most az ASRock s1200 lapokat nézegetem, és nem sok előnyét látom a B560-nak, H510-hez képest:
- PCIE Gen4-et tud Gen3 helyett, de nekem már az utóbbi is előrelépés lenne SATA3-as SSD után;
- 4600MHz-re tudja OC-zni a DDR4-es RAM-okat, de a memóriaárakat elnézve nekem a bézik 3200Mhz-es clock is bőven sok lenne.
- VRM borda is teljesen okés a kisebbik lapon, főleg vmi rálógó HTPC hűtővel;
- van rajta pluszban "1 x Front Panel Type C USB 3.2 Gen1 Header", ami nem rossz, csak nincs olyan eszközöm, ami kihasználná, és a jövőben nem is tervezek - bőven elég (lenne már végre), ha vmi kihasználja(-ná
) a teljes USB3 sávszélt.
H510M-ITX/ac
B560M-ITX/acAz egyetlen, ami még tetszene, az a B460TM-ITX, 35k HUF alatt teljesen jó ajánlat, csak sajna egy HDMI-n sem tudja a 4K@60Hz-et. Ebből a szempontból jobb lenne egy GA-IMB410TN, de azt idehaza nem találom.
-
Chieftec BS-10B-300 - gyári oldal
A korábbi ezüstszürke modellt, úgy tűnik felváltja a csontfekete változat - nem rossz elgondolás szerintem. A kompakt mATX / ITX ház korábbi jó tulajdonságai megmaradnak, a tető- / oldalpanel nagy részét elfoglaló rácsra azért igazán tervezhettek volna valami porszűrőt.
Immár itthon is kaphatóak 6-12 hónap garanciával az Inter-Tech pico tápjai.
Számomra a 200W jelölésű az igazán érdekes: ez a gyári letölthető brossúrája alapján már 11k HUF-ért már valóban tudja a 10A-t a 12V-on, csak találjon hozzá az ember normális külső adaptert, normális áron. Ráadásul 4x SATA + 2x MOLEX tápcsatival etethetjük a gépünk tartozékait.
Egyetlen kérdéses pont az alkatrészeinek a minősége... lehet jobban megéri egy CHIEFTEC CDP-120ITX, ami valszeg' csak 7A-t tud 12V-on, de a 18k HUF-os áráért legalább adnak hozzá külső kockát és 2 év garit. -
válasz
#25954560 #52576 üzenetére
Corsair SF450 450W 80+ Gold (félpasszív, 7 év gari, full moduláris) - 32k HUF
Ennél szvsz nem sokkal olcsóbbak a hasonló, de ATX méretű tápok...Corsair CX Series CX450M 450W Bronze (5 év gari, félmodu) - 22k HUF
be quiet! Pure Power 11 CM 500W Gold (BN297, félmodu) - 28k HUF
be quiet! Straight Power 11 450W Gold (BN280, full modu, 5 év gari) - 34k HUF -
Így van... sajnos.
Megoldásra kb. ugyanezt írtam volna: belépő ITX lap + kisfogyis proci + valami olcsóbb LP, vagy passzív AC hűtő (Akasa K25, AC Alpine 12 LP, 12 Passive, stb.).
Alternatívának ott az Asrock DeskMini palettája: 50k HUF körül lap+táp+ház+hűtő, az azért nem rossz, ha kompromisszumot tud kötni a júzer.
-
Jonsbo N1 - gyári oldal
Hasáb, avagy Xbox Series X formájú ITX ház, ezúttal NAS/HTPC szerepkörben. Nem rossz. -
Radeon RX 6600 XT Reference Single Fan Render Leaked
A Sapphire RX 570 ITX után már ideje volt, és ahogy nézem, ez is be fogja érni 130W-al. -
ID-Tech IM-1 Pocket - gyári oldal
Kompakt ház mATX lapokhoz is; kicsit koppintás az elmúlt évek felhozataláról.
185x303x391mm méretével egész emészthető méretű, csak nincs rajta ablak, viszont külön rendelhető hozzá TG oldallap.
A nettó 5.12kg tömeg azért bizakodásra ad okot, ebből nem spóroltak ki semmit... -
ASRock DeskMini Max - computerbase.de, liliputing.com
10 liter, 500W-os PSU, dGPU támogatás... már nem is olyan mini. -
-
Nem tudom, hogy érdekel-e valakit, de Akasa Turing A50 passzív ház 60k HUF-ért, Jonsplus i100 alu házak 70k HUF-ért vihetőek hazai webshopokból.
-
válasz
Chaser #51789 üzenetére
Nekem úgy tűnt, hogy szimplán csavarozható az ASRock által adott hűtő.
Supports AMD AM4 CPU Cooler (Max. Height ≦ 46mm)
Overall Dimension: 93×101×45mm (L×W×H)#51790 HookR
Szerintem neki az integrált táp miatt lehet fontos a thin lap.Ahogy nézem, már iPon-on is berendelhető az X300, 2 év garival, szóval ha vki kompakt AM4 rendszert rakna össze, annak ennyi pénzért szerintem nagyon megéri, nincs sok versenytársa.
-
AM4-ben valóban karcsú a kínálat, de már nálunk is rendelhető pár helyen az új X300-as ASRock Deskmini, az ház+táp+alaplap egyben 55k HUF, és egy Athlon 3000G-t szerintem le tudsz benne szabályozni passzívra, vagy egy normális ventivel közel hangtalanra.
Bár az APU-k ára is eléggé kilőtt, a készlet meg megcsappant... -
válasz
imibogyo #51576 üzenetére
Köszi, jó kis szerkentyű, csak 2 gondom van vele:
- nem szeretnék a hátlaphoz nyúlkálni, amikor a TV alatt lesz elsüllyesztve a TV szekrényben;
- az 1db PCIE slot egy GT1030-at fog kiszolgálni, amellett nem férne bele.#51577 Duracellmumus
Igazából azért lenne fontos ez a kapcsolgathatóság, mert a 4 fiók közül 2-be 2db tükrözött HDD-t raknék a fontosabb adatoknak, és ezeket csak havonta néhányszor pörgetném fel archiválásra. Hot swap-elést nem tervezek, csak kikapcsolt állapotban csereberélgetném a meghajtókat, azt is évente néhányszor.
Ezek mellett pedig menne még 1-2 meghajtó egyéb célra + M.2 rendszer SSD.A linkelt Inter-tech háznak azért örültem meg, mert
- normális áron/garival elérhető;
- funkcionálisan és esztétikailag is megfelelne;
- épp' csak nem kapcsolgatható az előlapon.Meggyőzhető vagyok, ha ismersz hasonló modellt...
-
Üdv!
Adattárolós házat szeretnék, és ki is néztem az alábbi modellt, ami szinte minden szempontból megfelelne, egyedül az hiányzik, hogy a HDD fiókok egyenként ki-be kapcsolhatóak legyenek az előlapon egy gombbal/csúszkával, stb.
Tudtok esetleg hasonlót ajánlani? -
válasz
hegegabi80 #51498 üzenetére
-
Jonsbo V9 már kapható iPon-on, teljesen korrekt, 23k HUF-os áron!
Most sajnálom igazán azokat a csatlakozókat a jobb oldalon... ha a fal felé fordítom a kasztnit, hogy a TG üveg előre nézzen, akkor kb. minden le van takarva, hátrafelé néz.+ LIAN LI Shows Four new Prototype products: Q58, A4-H2O...
-
válasz
cinemazealot #51041 üzenetére
Az a full réz jó lehet, csak kár hogy már nem kapható...
#51042 PROTRON
Mivel mellette lenne 2db 80mm-es légkavaró, CPU hőmérséklettel szabályozva, így ide nem kellene plusz venti. A hát oldalát meg nem azért kellene kivágnia, hogy beférjen a hűtő, hanem a plusz huzat miatt. Egyébként most nézem, ez a lépés talán ki is hagyható, mivel van az átellenes oldalon elég rács a megfelelő légáramlathoz... főleg ha élére állítja a házat, és lentről felfelé menne a hő és a levegő. -
válasz
Nirvanus #51038 üzenetére
ISK 300-ba max. 69mm-es procihűtőt lehet beszerelni, ekkora méretben pedig már bőven van választék, pl.: Alpenföhn Silvretta, ID-Cooling IS-40X, Raijintek Zelos.
Ezeknek cseréled a ventijét egy jobb minőségű, 25mm szélességű 92mm-esre, és simán lehűtenek egy 65W-os procit is... főleg ha a házba is szerelsz 2db normális, 80mm-es házventit.Bár nem tudom, ez a paneltápos (65W), vagy a kockatápos (150W) ISK300?
Bónusz: ha kivágod a ház oldalát/tetejét egy 92-120mm-es ventirácsnak, a 2db 80mm-es, PWM-es házventit rákötöd az alaplap CPUfan csatijára, akkor egy ilyen (pont 69mm magas) passzív hűtő is megfelelhet: Alpine 12 Passive
Persze csak akkor, ha sikerülne 35W-os procit találnod, vagy egy normál asztali alulfeszelned/visszafognod. -
válasz
tippm86 #51013 üzenetére
Marha jó lett, főleg azzal a LED csíkkal az elején, és ráadásul elég jól teljesít! Mondjuk én inkább APU-s AM4 konfigot pakolnék bele, hogy férjen mellé pár HDD, ha már HTPC.
#51015 tippm86
Ez már ruppósabb konfig, GTX1650-et érdemelne!Mondjuk mindkettőnél a tápot érzem kényes pontnak... mint mindig.
-
válasz
gordonfreemN #50951 üzenetére
Vegyél konzolt, ingyenes a Warzone, még előfizetés sem kell hozzá!
-
Raijintek Pan Slim - tárolt hivatalos oldal, computerbase.de, notebookcheck.com
Cryorig Taku koppintás, láthatóan átgondoltabb belsővel, remélhetőleg barátibb árcédulával, 3 különböző színben.
A 348 × 590 × 155 mm-es méret, illetve a 8,2kg-os tömeg azért odavág. -
válasz
T0mBd1gg3R #50668 üzenetére
Raijintek Styx?
Aprón is felbukkan elég sokszor... -
Silverstone Sugo 15 - gyári oldal
Ahogy nézem, az SG14-től leginkább a külső alu borítás különbözteti meg + USB Type-C csati + a külső meghajtó hiánya, de egyébként ugyanaz.Kolink Rocket v2 - gyári oldal
Átvariálták az arányait, kapott Type-C csatit, és a táp már a padlón kerül rögzítésre... egyébként nem látok nagy előrelépést. -
Ha abszolút nem kell a GPU teljesítmény, akkor 2x 4K@60Hz-et ez a GT1030 is tud, passzívan, DP+HDMI csatlakozókkal: MSI GeForce GT 1030 2GH LP OC
Palit KalmX-ek szerintem is jók; én egy félpasszív GV-N105TD5-4GD-t használok, meg vagyok vele elégedve.
-
Jól látom, hogy az NR200 és az NR200P között "csak" az edzett üveg oldallap, és a PCIE riser a különbség?
Azon gondolkodtam, hogy nekem az alap modell is elég lehet, mivel:
- dVGA-m vagy nem lesz, vagy csak valami kis passzív gyösz;
- ablakból jobban tetszenek az oldallapba vágott/csavarozott változatok, mint a teli üvegek, szóval ezt egy moddinggal később orvosolnám.Tetszik, hogy tele a net NR200 mATX build-ekkel...
-
válasz
prolad #50479 üzenetére
Jó, hát nyilván nem HTPC-nek szánod azzal a VGA-val.
Ja, már 25-30k HUF között normális 1TB-os modellek kaphatóak aprón.Táp meg igazán jöhetne EU-ba, 60 hó garival.
Igazából a venti hangjára lettem volna kíváncsi, de ezek szerint várnom kell...Szerk.:
Most keresgéltem, Amazonon már rendelhető mindkét táp, Newegg-en is fenn vannak (bár az 500W-ost már nem modulárisként írják), itt meg a kisebbik tesztjéről folyik a csevegés: úgy tűnik elég jó darab, 300W terhelés körül sem padlózik meg, és a hangja is elviselhető.
No, már csak az kellene, hogy az FSP kiadjon egy 200W-os passzív modellt is!#50478 PROTRON
Anno mágnesszalagra rögzítettük az adatsorokat, mert HDD sem volt még, értem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, bontatlan - Eladó!
- ASUS PROART Z790-CREATOR WIFI Alaplap
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest