Hirdetés

Remekül szellőző, letisztult Mini-ITX torony az SSUPD keze nyomán

14,6 literes térfogatú, kompakt megoldás a vízhűtéseket részesíti előnyben, de jól variálható belsejében meglepően sok dolgot össze tudunk zsúfolni.

A Lian Li leányvállalataként működő SSUPD nemrégiben mutatta be a Meshlicious névre keresztelt ITX házát, és az angol nyelvvel közelebbi viszonyt ápoló olvasóink jól következtetnek, mikor egy három oldalról hálóval határolt, jobbról edzett üveget viselő SFF tornyocska jelenik meg lelki szemeik előtt.


[+]

A minimalista dizájnú géplak "szendvicses" beltere érdekes kialakítású, hiszen az egyik térfélen van a deszkánk és az SFX/SFX-L/ATX formátumú tápegység, míg a másik oldalon a videokártya állomásozik egy (külön megvásárolható) 45 fokban meghajlított PCI Express riser kábellel csatlakoztatva, lefelé néző hátlapi panellel (szóval 90 fokban elforgatott interfészekkel megáldott kábel szükséges és egy efféle HDMI-s darabot megtalálhatunk a tartozékok között), ráadásul az alaplapi tálca egy slottal eltolható, hogy a négy bővítőhelyet foglaló VGA-k se rekedjenek a körön kívül (hirtelen nem is jut az eszünkbe ilyen).


[+]

A Meshlicious alapból 73 mm magas processzorhűtőket és 334 mm-es grafikus vezérlőket képes fogadni, míg légkavaróból kettőt, radiátorból egyet szállásolhat el. Háttértárolókból normál esetben három 2,5 hüvelykes meghajtó elhelyezése biztosított, ugyanakkor ha egy rövidebb videokártyát állítunk hadrendbe horizontálisan, a mellékelt beépítőkeretnek köszönhetően további két 3,5 vagy négy 2,5 hüvelykes példány találhat otthonra a kalyibában. Az I/O szigeten terpeszkedő USB 3.0 port társaságában egy USB 3.1 Gen 2 Type-C aljzat ugyancsak befigyel.


[+]

A gyártó újdonsága 120 dolláros áron, matt feketében már előrendelhető státuszban van, míg az olyan kiegészítők, mint mondjuk az üveg helyére passzoló mesh panel, a második üveg oldallap (sötétített változatban szintúgy) vagy éppen a PCI Express 4.0-s riser kábel márciustól lesznek kaphatók. A ház 130 dolláros, teljesen hálós, fekete vagy fehér variánsára áprilisban kezdik felvenni a megrendeléseket, a szállítás pedig várhatóan május folyamán válik esedékessé.

SSUPD Meshlicious
Fizikai méretek 360 x 166,4 x 245 mm (MA x SZ x MÉ), 14,6 literes térfogat
Tömeg 3,7 kg
Elérhető színek fekete, fehér
Támogatott alaplap formátumok Mini-ITX
Bővítőhelyek száma teljes hosszúságú VGA: max. 4
SFF VGA: 3
Beépíthető háttértárolók száma 3 db 2,5"
opcionálisan + 4 db 2,5"/2 db 3,5", ha horizontálisan építjük be a videokártyát
CPU hűtő max. magassága 3 slotos VGA esetén: 73 mm
4 slotos VGA esetén: 53 mm
VGA max. hosszúsága 334 mm (155 mm-es magassággal)
SSF VGA: max. 211 mm, ha nincs elöl radiátor
Beépíthető tápegység SFX, SFX-L, ATX
max. 170 mm, ha elöl ventilátor van
max. 160 mm annak függvényében, hogy milyen AIO-t használunk
Beépíthető ventilátorok száma elöl: 2 db 120/140 mm
Gyárilag megkapott ventilátorok száma -
Beépíthető radiátorok száma elöl: 1 db 120/140/240/280 mm vagy 2 db 120 mm

(143 mm-es szélességig és ventilátorokkal együtt 62 mm-es vastagságig, a videokártyánk függvényében)
Előlapi I/O 1 db USB 3.0
1 db USB 3.1 Gen 2 Type-C
Ár Meshlicious: 120 dollár
Meshlicious (full mesh): 130 dollár

Kiegészítők:
mesh oldalpanel: 35 dollár
edzett üveg oldalpanel: 25 dollár
edzett üveg oldalpanel, sötétített: 30 dollár
PCIe 4.0 riser kábel: 60 dollár
  • Kapcsolódó cégek:
  • SSUPD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés