- Alacsony profilú, madzagmentes klaviatúrák jöttek a Razer színeiben
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Átvette a DRAM-piac trónját az SK Hynix a Samsungtól
- Pénztárcabarát, ugyanakkor trendi mikrotorony jött a Jonsbótól
- A Linux támogatását vágja meg leginkább az Intel leépítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Egérpad topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
350W-os FPS az tuti van, de szerintem 250-es is.
Az elite 120 is jó ház, de az SG05-nél azért nagyobb. (SG05 10literes, a másik majdnem 20)
Abban nincs porszűrő elöl, de az első venti is oldalról szívja a levegőt és nem igen porosodik.
Felül van ilyen lyukacsos lemez, amit az olcsóbb CM házakban porszűrőnek neveznek. -
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Asrock E350M1/USB3 gyári 4cm-es prociventillátora (hűtője) helyett mit ajánlotok? A barátom hangosnak tartja (az is tényleg). Egy CM ELite 120-as házba van, szóval hely lenne...
Előre is köszi!
-
mrbig25
őstag
válasz
Grave_444 #12817 üzenetére
Nekem is az lenne a favorit, de mivel van SFX,-és ATX tápom is, így egy újabb SFX tápegység felesleges lenne, pláne 35k körül...még akkor is ha ház is jár mellé
.
Szóval várok, amíg felbukkan valami az aprón vagy pedig kipróbálok egy CM Elite 120-at, ha úgy döntök, hogy mindenképp kisebbre cserélem a Prodigy-t.
-
mrbig25
őstag
válasz
Mattanyahu #12788 üzenetére
Sajnos nem az olcsóságukról híresek a Silverstone házak.
Pedig most, hogy megvan a vízhűtésem, arra gondoltam, hogy csinálok egy kicsi -és a vízhűtésnek hála, halk és hűvös- ITX-es gépet asztal alá eldugott külső hőleadó radiátorral, de amikor megláttam a mostani Silverstone SG05/06 árakat, egy kicsit meglepődtem...pedig jó lenne egy kisebb ház, mert az albiban minden négyzetcentiméter számít
Ha a mostani Prodigy + BeQuiet 400 80plus gold tápomat eladnám, akkor épphogy tudnék venni egy 300w-os táppal szerelt SG05-ötdurva.
Úgyhogy ha az aprón nem bukkan fel semmi, akkor marad a Prodigy.Más:
Hasonló felépítésű, de egy picit nagyobb ház a CM Elite 120.
Akinek ilyenje van, az meg tudná mondani, hogy milyen az anyagminőség? A ház oldala-teteje mennyire masszív? -
Mattanyahu
tag
yet another cm elite 120 review
ha nem lógna ki a táp a házból kéne
-
SQX_Barto
addikt
Linkeltek tesztet a CM Elite 120-ról, hát amitől én is féltem, hogy kevés a légnyílás az elülső ventinek. Moddinggal esetleg egy másik CM házból kivágni az előlap megfelelő részét és betenni a szürke előlap helyére.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #12096 üzenetére
Jogos, ott a pont. Csak az a bibi, hogy ez azt feltételezi hogy minden más befér a házba, pedig nem nagyon.
Pont ilyen pici házra kéne kettő, ennél lenne fontos a radiátor(oka)t kívül elhelyezni, csak hát ugye pici háznak pici a hátlapja
.
#12100: Persze hogy komoly, egy webshopot linkeltem.
14 nap múlva lesz elérhető, gondolom addig előrendelhető.
#12101: Érdekes dolog ez, mert a CM Elite 120 esetében 50 €-ról fecsegtek, kicsit alá ment. A Bitfenix Prodigy MSRP-je 70 € volt, azt meg 80€-ért adják (feketét is). Szerintem a Node 304 úgy 89-99 € közé várható, majd meglátjuk. Ez a webshop itt talán a legolcsóbb, de nem mindig sajnos, ennek ellenére szerintem mérvadóak az áraik.
-
SQX_Barto
addikt
Kint (gondolom amcsiban talán) már vettek CM Elite 120-at.
Az enyém még nagyon nagyon sokat fog váratni magára...
Sőt olcsó mini Pc-ben is gondolkodtam a Codegen házzal valami AMD APU-s rendszerrel...
De jó darabig más céljaim vannak és az áhított mini PC hátul van még a sorban -
SQX_Barto
addikt
válasz
Mattanyahu #11793 üzenetére
Én úgy érzem, hogy a CM Elite 120 lesz számomra a tökéletes ház, de megvárom a végleges verziót (ha még változik) meg első tapasztalatokat, konfigokat.
Shuttle hiába tetszik, de nem bízom a tápban, hűtésben, CM ház meg akár örökre is használható, mivel minden cserélhető benne maga a a vas meg a három USB-vel, audióval, gombokkal nem nagyon tud (szerintem) meghalni. Max később a két USB kettőt valahogy átcserélni USB3-ra, mivel 3on megy a 2is, de fordítva nem jó, hisz visszafogja a sebességet a port...
Szerintem az lesz majd a terv, hogy HDD keretet eltüntetem, első 12-es ventire rárakok egy H60-at vagy H80at (remélem elfér) HDD-t lehet egy mobilrackbe rakom SSD-t talán oldalára állítva valahova oldalra rakom, meg keresni akarok majd 8gigás memóriát (mármint egy modulon lévőt, valami Geil-t már láttam valamelyik fórumon, szóval nem lehetetlen). -
Pista0001
addikt
válasz
andersen10 #11764 üzenetére
Nem az a nagy kérdés hogy bírja-e, hanem hogy meddig? Elképzelhető hogy induláskor meg nagyobb terheléskor a 12 V-os ágat a határ közelében terheled, ez jelentősen csökkentheti az élettartamot. Amit tehetsz az az hogy megfelelő szellőzést (lehetőleg friss levegőt) biztosítasz a paneltápnak és reménykedsz.
Máté94: Ha a ventik tartozékok akkor a 25K is elfogadható lenne szerintem is. Majd meglátjuk.
SQX_Barto:Ezen a képen úgy tűnik hogy csak 8 szegecset kell lefúrni (4 alul, 4 felül) hogy kiszedd a vinyótartót. Ha nagyon óvatosan csinálod és szerzel fekete szegecset akkor akár még az eredeti állapot is visszaállítható könnyen. Az már más kérdés hogy a vinyótartó nélkül az ODD tartó mennyire marad stabil, de utóbbit fölül meg lehet erősíteni ha muszáj.
És mégegy beépített kép az CM Elite 120-ról
-
SQX_Barto
addikt
Tudom velem van a baj, de én minden mITX házban a sok vinyótartót csak kidobnivaló "kacatnak" látom. Minél többet nézem a CM Elite 120-at, annál jobban tetszik.
Egy olyan ötletem lenne, hogy az 5,25"-os helyre berakni egy Sata mobilrackbe egy 2TB-s vinyót, SSD-t meg eldugni valahova, vinyó tartó helyére meg betenni egy Corsair H60 vízhűtést. Csak két kérdés zavar, egyrészt a vinyótartó előtti 120as venti honnan veszi a levegőt, előlap sehol sem lyukas, max az alja lehet lyukas (arról nincs kép), másik pedig hogy egyszerűen (értsd flex nélkül) is ki lehet-e venni vajon az egész vinyótartó keretet. Az meg hogy egy 160mm hosszú Corsair AX 650 Gold moduláris táp szépen megférne-e a mobilrackkel csak ráadás
Másik variáció lenne, hogy keresni lyukas DVD takaró előlapi lemezt, mint pl a CM 690-nél és mögé berakni valahogy a vinyót meg akkor már úgy az SSD-t is.
De ez megin csak egy alternatíva a sok közül... -
Mattanyahu
tag
találtam egy videót a cm elite 120-ról [01:50-től], a harmadik negyedévben jön
ha 20k alatt lesz költözök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock X670E STEEL LEGEND Alaplap
- DDR4 KINGSTON FURY Beast 3600MHz 32GB - KF436C18BB/32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest