Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
Mukodik a Dualwan, igaz kicsit agyalni kell, mivel kinai az fw, raadasul a karakterkodolas se oke,de ossze lehet hozni
Jelenleg egy 8megas dsl es egy 4megas wifi netet fogok ossze, torrenttel tokeletes
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
A dualwan tomato modot probalta mar valaki? Alapvetoen ugye kinai,de van par english mod is belole, pl tomato_dual_1.23.0061.7z , ezt tesztelgetem.
A koncepcio az lenne,hogy WAN1 - adsl , WAN2 (wireless client modban) - egy masik wifi-s net. Ip-ket meg is kapom, viszont vmiert egyelore csak a WAN2-on megy a valos Internet forgalom. Ha valakinek van mar ebben tapasztalata, halas lennek.
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
keresek wrt54g/gl _üres házat_ !! tehát teljesen rossz wrt háza érdekelne, a nyák nem is kell belőle. Érdekel még ugyanilyen jellegű linksys switch váz is , pl duplamagas.
pl ilyen:
http://i.expansys.com/i/b/b114241.jpgprivát jöhet! thx!
-
kiskakas
senior tag
válasz
sevadevil7 #7609 üzenetére
barmilyen fw-t felrakhatsz, az tokmind1,h milyen GUI alol, esetedben tomato.
Elmesz baloldalt az Administration/Upgrade, betallozod a file-t es ennyi.
Par kommenttel feljebb van egy youtube-os link,a wifi parabola antenna kokanyolasrol. Marhajo a video, de 80%-ban a buflák amcsi fejét láthatjuk, a maradek 20%-ban papirbol es alufoliabol valamifele parabolat mokol, fel is rakja egy wrt-re,de egy nyomorult 'tesztet' mar nem mutatna mukodes kozben
-
kiskakas
senior tag
Akit érint, megjelent egy SDHC-s tomato 1.23...
elméletben max 32gigás kártyát kezel, illetve 40%-al gyorsult a kártya írás, 10%-al az olvasás sebessége..
http://gemini.net.pl/~slodki/tomato-sdhc.html
* All great features of Tomato firmware ver. 1.23
* New optimized SDHC/MMC driver ver. 2.0.1 - this adds up to 32GB build-in storage on flash memory
* Higher transfers then previous mmc driver ver. 1.3.5 - +40% writing, +10% reading
* GPIO pins parametres selectable via GUI
* Detailed card ID data avaiable via GUI
* Support for mounting ext2, ext3 and vfat partitions -
kiskakas
senior tag
válasz
Z-Tom-ee #6902 üzenetére
enis jartam mar ugy,hogy kaptam egy elflashelt, villogo power ledes v5-t, majd jtag utan, ddwrt feltol es ugyanugy villogott a power led.. viszont par reset utan egyszercsak elerheto lett a webes gui.. erdekes modon a power led ezutan is villogott meg par resetig,aztan 'beallt'.
Hasonloan jartam mar wap54g ujraelesztesnel is, erre szinten ddwrt-t heggesztettem.
Szerintem a gyari fw-t probald meg ratolni jtaggel valahogy.
-
kiskakas
senior tag
válasz
FABRICIUSZ #6371 üzenetére
Ez a kek ledes moka egy ido utan kurva idegesito tud lenni.. nekem is volt egy korszakom,amikor minden szarban kicsereltem extra fenyu kek ledre az eredeti ledeket, de este marha zavaro
-
kiskakas
senior tag
válasz
kiskakas #6100 üzenetére
sdmod sebesség tesztek:
http://blog.tcsoft.net/linux/openwrt/speedtesting-sdmmc-mod-linksys-wrt54gx.html
-
kiskakas
senior tag
-
kiskakas
senior tag
osiris,
sdhc-t nem 'kezel'. Egyebkent kicsit huzd a procit, pl 216mhz-re, stabilabb lesz az scp-s masolas es gyorsabb is. Nekem stabil 2-300k/sec.
A xabolcs altal belinkelt ventillatoros mod nem rossz, de szerintem az L alak kozepebe szerelt venti nem sok levegot mozgat meg. En mindig a router felso kilyukasztgatott tetejebe ragasztok be egy alacsony profilu, 12v-os ventit, kapcsoloval, potmeterrel, ez ugyanis tenyleg athuzza a levegot a routeren. Ha esetleg kell kep, csinalok es rakok fel.
-
kiskakas
senior tag
Jag,
neked pont a forditott kene, már ha nem akarsz sd modot csinalni,csak siman radugni egy eth portra pl egy usb-s cuccot..bar ha van is ilyen ethernet -> usb cucc, meg mindig nem tudom,hogy mi kezelné le pl a rádugott pendriveot.. Esetleg magaban a konverterben lenne egy kis szerver? Nem kizart, de csodalkoznek, ha lenne ilyen cucc.. es ennel mar tuti olcsobb egy ethernetes NAS.
Az SD modhoz _KELL_ angol tudas, minden verzional mashol kell csatlakozni a gpio portokhoz, itt egy jo kiindulo oldal,de sok link itt is halott, googlezni kell,abszolut nem lehetetlen!
Ha beforrasztottad, tesztelni legegyszerubb egy dd-wrt-vel a webes feluleten. Tomatonak sajna még nincs olyan stabil mod-ja, ami minden wrt-t kezelne, egy regebbi Victek, asszem 1.13-as vagy 1.16-os nekem jol kezeli pl az sd-t, de az ujabbak nem.
-
kiskakas
senior tag
válasz
zsolt501 #5964 üzenetére
megfelelo firmwarrel alkalmazasokat tudsz telepiteni a routerre, van sajat csomagkezeloje, persze figyelembe kell venni a router eroforrasait.
Torrentre technikailag alkalmas,de a valosagban nem erdemes vele foglalkozni, mivel max 4gigas sd-t tud megcimezni a wrt, illetve 2-300k/sec a kartyaolvasas sebessege.
Amire nekem kellett, az az,hogy be tudok ra scp-zni tavolrol, esetleg ftp-zni, feltolteni/letolteni ezt-azt..
-
kiskakas
senior tag
válasz
kiskakas #5962 üzenetére
kicsit utannakerestem, pesten nem nagyon talaltak foglalatot (ettol fuggetlen biztos lehet kapni), viszont itt tuti van:
http://www.soselectronic.hu/?str=371&artnum=49845
F438-1592 SDCMF10915W010 SD connector 643Ft+Áfa/dbA floppy-s megoldas meg igy nez ki, en tobb wrt-ben hasznalom, prima!
manual pedig itt!
-
kiskakas
senior tag
foglalatot biztos kapsz, pl (www.lomex.hu), de a legolcsobb egy regi "nagyfloppy" kabelt szetvagni es abbol a nagyfloppy csatlakozot hasznalhatod olvasonak + a kabelt beforrasztani. Ezzel valaszoltam is a kabeles kerdesre is
A paka sztem mind1, jo hegyes legyen, mert mm-es helyeken kell forrasztani.
-
kiskakas
senior tag
Félig OFF és bocs a reklámért, de témába vág
Eladó lenne egy linksys wrt54g v2.2 + sdmod + zalman bordás + szabályozható és kikapcsolható ventis hűtéssel, jelenleg Victek 1.20 tomato fw moddal.
SD modot ddwrt v24 sp1 alapban kezeli, vagy openwrt.Ára fix 12k.
-
kiskakas
senior tag
válasz
h_143570 #4869 üzenetére
Hát azért annyira egyszerűnek nem mondanám
Először is minden wrt verziónak máshol vannak a gpio portjai a nyákon, bár tény, doksi van hozzá, csak keresni kell.. és ha be is van forrasztva a csatlakozó, kártya, kell fordítani egy olyan mmc/sd drivert, ami az adott gpio portkiosztással kompatibilis. ddwrt alatt nemtudom hogy oldották meg az SD kezelést,h lehet,h ott automatikusan felismeri a ddwrt,h milyen verziójú a router és az ehhez megfelelő. mmc modot tölti be. És ez meg csak annyi,h a router felismeri a kártyát.
-
kiskakas
senior tag
válasz
h_143570 #4859 üzenetére
Nem azt irjak,h abszolut nem megy a dns feloldás,hanem,hogy pár óra múlva lehal, belassul. A dns cachelessel lehet kapcsolatban,azt is irjak,h uj site-okat par ora utan is meg lehet nyitni, 'regieket' meg nem.
En minden uj fw elott varok 1-2 napot, addig teszteli elottem valaki mas..
-
kiskakas
senior tag
Egyebkent a kapcsolodo forumokat olvasva, nem javaslom az 1.20-as tomatot, dns feloldasi problemai vannak, sztem 1-2 nap es jon a bugfixed.
-
kiskakas
senior tag
válasz
zoloka24 #4801 üzenetére
zoloka24,
nekem most v1.19.8850 Victek van fent, stabil, mint a beton. A Roadkill féle openvpn verziorol ha jol emlekszem,azt irtak a linksysinfon,h tobb linksysbol es buffalobol csinalt teglat.. mivel en nem hasznalok vpn-t, igy nem is probaltam oket.
Az adoteljesitmenyrol pedig par tapasztalat. Nekem 100mW-on megy az itthoni wrt54g v2.2-esem 3 eve. Par honapja ragasztottam a procira, vegfokra meg a memoriara zalman ontapados alu hutobordat, ill par hete szereltem a haz tetejere egy 12v 0.5A ventit, kikapcsolhato, potival szabalyozhato. Kesobbi terv,h a venti bizonyos hofok folott kapcsoljon be.
Illetve tavaly horvatoknal egy ugyanilyen v2.2-es volt 1 hetig felkotve a haz tetejere, 2 szatyorba, tuzo napra 150mW-on.. kibirta.
VISZONT.. eleg sok wrt jar nalam mostansag, volt egy v2.0-as, ami mar 42mW-on is iszonyatosan melegedett. Tehat valoszinu a verziotol is fugghet,h az adott router mennyire melegszik. Egyebkent sztem mindenkepp meger par 100ft-ot ,h felragasztasz a chipekre par hutobordat.
-
kiskakas
senior tag
válasz
h_143570 #4732 üzenetére
h_143570,
ha már ilyen lelkesen megcsináltad az wrt54g.info siteot, kicsit frissíthetnéd ebben az uborkaszezonban, pl a Tomato modokkal..
pl:
Tomato Mod v1.16.1374 (Roadkill) with OpenVPN , SD/MMC Support
[link]* SD/MMC support
* BusyBox v1.9.1 with stty support
* LibSSL - finally stripping as it should ~100K size difference
* LibLZO v2.02
* OpenVPN v2.1rc7 with management extension enabled
* Changed Maximum Size of Init Script to 8192 bytes
* Added 3 custom color schemes from Tomato's homepage - Green on Black, Green Tomato, Red On Black
* TUN/TAP Kernel Module
* IPTables Quota Kernel Module
* IPTables Quota Extension
* NVRAM Show item in tools menu
* nanocom v1.0
* SetSerial v2.17Tomato 1.19.8850 Mod (Victek)
[link]_ Updated to BusyBox 1.10.2 (IP WAN DHCP renew tested and fixed)
_ JHash Conntrack 8092 connection (Speed Mod)
_ Conntrack default values adjusted for high P2P load
_ Theme for visual handicaped
_ Eight additional themes, Bluedream, Enlightenedd, Tijuana, Asus, Linksys, Buffalo
_ Spain TZ included
_ CPU Frequency.
_ Previous IP display
_ Two additional window for Button script
_ Bandwidth Limiter per IP/MAC
_ Code Optimization -
kiskakas
senior tag
And,
Tomatonal 2 féle wds van, egyikben fixen megadod,h milyen MAC-et akarsz wds-elni, ill van a lazy wds, ami elvileg automatikusan megtalálja a ''párját''. Utóbbi nekem sehogyse ment, viszont ha sima WDS módba raktam a routert és fixen beállítottam bármilyen AP mac-jét (titkosítással, vagy nélküle), akkor tökéletesen működött a jelismétlés. -
kiskakas
senior tag
válasz
FireLord #1669 üzenetére
nekem másfél éve megy 100mW-on (előzőleg hyperwrt, majd tomato) mindenféle hűtés nélkül. 1 évig közvetlen az ablakban volt, délutántól tűző napfényben, semmi baja nem volt.
Ettől független, ha már nem garos a cucc, egy passziv bordát érdemes a procira és a végfokra ragasztani. -
kiskakas
senior tag
SORRY, benéztem.. A WAN portja tényleg 10/100-as, tehát elméletben ennyit (ill ennek olyan 70-80%-át) kellene bírnia.
-
kiskakas
senior tag
Ki használja a wrt-jét 100mW fölött és milyen fw-vel? Nekem ugyan jelenleg tökéletesen elég a 100mW, de próbaképp felraktam 150-re, a noti hiába látja az ssid-t, nem tud rá csatlakozni. Régebben is szívtam ezzel, érdekes módon több féle wrtvel. Pl régi v2.2-vel,
ill a GL-ből v1.0 és v1.1 is produkált hasonlót. Fw oldalról thibor 15c, ill amióta van tomato, azzal is dettó. -
kiskakas
senior tag
ismerősöm hp notijába van ilyen wlan kártya (ill emlékezetből írom,de 99%,h ilyen.)
Ott azt csinálja,h bármilyen driverrel és beállítással, fixen 54mbittel csatlakozik,tehát nem csökkenti dinamikusan a sebességet, ezért szakadozgatott.
Másik notival, (broadcom wlannal benne) hibátlanul ment, ill hp fórumon is olvastam hasonló problémát. -
kiskakas
senior tag
válasz
kaktusztea #516 üzenetére
1.02-es, de valóban megjelent és príma
vki irta,h kevés benne a beállítási lehetőség, én nemtom miről beszél. Hasonlóan, énis utorrentet használok,soha nem fagyott le a router, se a net. Sztem nektek nem a router es a firmware miatt fagy
-
kiskakas
senior tag
Amit leírtál érdekes
Tuti a WAN portba kötötted a munkahelyi utp-t?
mert ha igen, a géped meg az egyik switch portjára és ígyis megy a net, az elég hard lenne,
főleg gyári firmware-el!
Alapvetően hogy használtad a wrt-t? adsl-en volt, kabelmodemen? Ez azert fontos,h pppoe, dhcp, stb mi volt beallitva? En dhcp-re tippelek, mert akkor, HA a munkahelyeden
dhcp-vel osztjak a cimet, amikor feldugtad a melohelyen,kapott egy ip-t.. a sajat gepednek pedig a linksys osztott ki egyet.
Ha ez a helyzet, akkor nagyon halott nem lehet a router, legalabbis a dhcp resze mukodik ;) Mikori fw van rajta? Probaltal ujabbat? Akár gyárit? -
kiskakas
senior tag
Nekem nagyon ugytunik,hogy az apache-os gepet kifele routeol a net fele es onnan 'jon vissza' a keres.. traceld le egyik geprol a masikat. Egyebkent apache httpd.conf-ban beallitottad apachenak a belsohalos ip cimet? Akkor is gond lehet,ha vmi dyndns-es hostot
hasznalsz most apachenak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Asztalos klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest