Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- SoundBlaster X-Fi
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Popcorn Hour topik
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fryskitt
addikt
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
kiskornel
addikt
Hááát nem kis meglepetés volt, mikor a fotósboltban próbálgattam a Manfikat, és egyszer csak mondom: jé, ez 5 szekciós... ez még minőségi cuccból se lehet stabil... aztán még rá van írva: made in China.
Szerintem azzal a képpel, amit akkor vágtam, anyák ijesztgethetnék gyerekeiket elalvás előtt: aludj gyerek, vagy eljön érted, és rád néz Kornél, mint a "madeincsájnás Manfrottóra".Ezzel sztem piacot vesztettek. Az emberek hajlandók többet áldozni valamire, ami kínamentes és nem gagyi. Persze ott vannak a "made in Germany" feliratos cuccok, amik egyáltalán nem Germany minőségűek. Szóval azok is alátesznek saját csúcsmodelljeiknek... és most az olaszok is elkezdték a rossz hírben álló helyeken való gyártást.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
menyhartlevi
aktív tag
Nekem egy Canon 50D-m van, egyelőre egy 18-55 és egy 50mm f1.8 objektívvel. Nem sok pénzem van most állványvásárlásra, ezért néztem ezt... Később szerintem egy 55-250mm-es objektívvel bővíteném a fotóscuccom.
Nem sok extra igényem van az állvánnyal, nem használnám extrém körülmények között.
Viszont néha videóznék vele.[ Szerkesztve ]
-
gaben75
tag
Köszönöm a kimerítő választ, neked is meg belovary-nak is.
Igyekszem akkor majd átvariálni és a nagyobb fejjel kérni + lehet megnézem a négy szekciósat is.
Ez a forgathatóság eszembe sem jutott de igen az mindenképpen kell.köszönöm mégegyszer mindkettőtöknek.
[ Szerkesztve ]
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
-
grigo
őstag
Akkor ez lesz az én magasságom Köszönöm a tanácsot. Hajolgatni én is utálok. De az valahogy elképzelhetetletlen, hogy ugyanaz az anyag, technológia, szerkezeti felépítés nagyobb méretben ne lenne instabilabb. Persze nyilván nem vagyok tripod mérnök...
Ez a gömbfej akkor kb megfelel annak amit az alább a logout-os cikkben olvashattam? Mert elég baráti ára van. Most a felirat gondolom vagy van vagy nincs, nem is fontos, mert akár a nevemet is ráírnák ha kérem, nem sok jelentősége van.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Loboda
senior tag
Nekem is Manfrotto 190XPRO3-as állványom van!
Erős, masszív darab, látszik rajta hogy a hozzáértők tervezték!
Kinézetre is szép, mutatós darab!
Amikor vettem vacilláltam hogy ezt vagy a 190XPRO4-est vegyem, de a boltba össze tudtam hasonlítani a kettőt és a 3-as mellett döntöttem!
Kicsit macerásabb a szállítása, a hossza miatt, de a 3 láb miatt érezhetően stabilabb, erősebb mint a 4-es!Van hogy csak előveszem, és nézegetem hogy milyen szép!
-
kiskornel
addikt
Jaja. Sajnos a travel állványok már csak ilyen kompromisszumosak. De ez azok közt is ez a jobbik fajta. Alu vagy karbon? (bár valamiért azt érzem, hogy alu verzióról beszélünk... mármint az ár miatt)
Távkioldóval se lehet használni?http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Salak
aktív tag
Ajaj, majd ha este hazaérek, meglesem a dobozán milyen objektív van hozzá, fejből sajnos nem tudom. Szettben lehetett kapni, szóval gondolom valami "alapabb", de este megírom.
Nem gondoltam, hogy ilyen nagy a szórás árban is. Nyílván szart nem szeretnék venni, de azért egy tv árát sem gondoltam rászánni. Hol kezdődik a jó ár/érték arány nagyjából?"Winners never quit and quitters never win."
-
.mf
veterán
"Rá kellett jönnöm, hogy az egyik legfontosabb kellék az állvány, mindenen lehet spórolni, de ezen nem."
Nos... szerintem meg semmin sem lehet (ész nélkül) spórolni, állványon sem, de fontos a váz, nagyon fontos az obi, a szűrő, a vaku, a kártya (főleg ha elromlik), stb.
Szvsz: mindenes állvány nincs. Ami még elég könnyű ahhoz, hogy utazásra, túrázásra magaddal cipeld, az vagy nem lesz elég stabil, vagy nem lesz elég nagyra nyitható; ami pedig stabil és magas, az nehéz is lesz. Szerintem egyszerűbb kettéválasztani: 1 utazó-állvány, ami kisebb-könnyebb, de nem nyitható túl magasra, viszont kisebb obikkal még stabil; valamint egy magasabb, masszívabb, stabilabb állvány, ha kifejezetten fotózni megy az ember és egy szemmagasságban is stabil darab kell.
Szerk: ha utazóállvány, akkor lehet érdemes ebayről egy jobb kínaival megpróbálkozni. Nekem Weifeng 6615 van egy éve, a QZSD-kről (Q666, -668, -999, -1000) is egész jókat hallottam.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
kiskornel
addikt
Na igen... 300 mm Full Frame fényképező valamivel nagyobb súlyú, de az csak 300mm-es, míg a Croppos váz 300mm-e valójában >=450mm, aminél már nem mindegy, hogy behúzáskor egy picit előre dől a váz, mert már nem fogod.
Mikor beállítod a vázat egy pontra, alulról támasztod a kezeddel. Vagyis az állvány nem terhelt. Berögzíted a fejet, és elengeded, akkor rákerül a váz súlya a fejre és az állványra -> egy picit lefelé meglóg. Na de nem mindegy, hogy mekkora gyújtótávon. Mert míg ez egyáltalán nem látszik széles látószögön, nagytelénél már zavaró lehet.
Ezért kell hozzá robosztus állvány, robosztus fejjel.Pro obiknak van állványgyűrűje, és arra van felfüggesztve. Vagyis libikóka szerűen ki vannak egyensúlyozva, míg az olcsóbb zoom obik orrnehézzé teszik a vázat, hisz csak egyirányba nyúlnak ki.
Tehát ha valaki sokszor használja croppos vázon 300mm-nél a gépét, és a váz van alátámasztva, akkor többet fog szenvedni egy nem túl jó állvánnyal, mint jókat fényképezni. Egy 300mm-es pro felszerelés meg körberöhögi az állványgyűrűje miatt... bár akinek van pénze 300mm-es pro obira, az nem hinném, hogy itt érdeklődik efelől.
Úgyhogy igazad van.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
A 496-osnál nekem is a panoráma skála hiánya tűnt fel először.
Nem értem, miért ilyen kevés fejüknek van Arca rendszerű cseretalpa. Ezek a saját cseretalpak. Ha több állványod van (márpedig pro körökben több szokott), akkor a fejeket is össze kell hozni, hogy aztán ne kelljen a cseretalpat állandóan cserélgetni.
A C 7D vázam aljáról tökéletesen leszedte a szériaszámot a cseretalp (nem Manfi!). Íme egy lehetséges hátránya az állandó cserélgetésnek.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Real_Necro
veterán
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Andrew31
senior tag
Az tuti!
Ahogy elnéztem múltkor a Tripontban is egy Manfrottot... Nagyon igényes, szép festés, meg minden. Pl. a láb szétnyitás azokkal a rugós gombokkal jó ötletnek tűnik, nem tudom, hogy milyen hosszútávon, de hogy a legalsó szekció olyan volt, mint a kisujjam... :s
Az én állványomon a legvékonyabb szekció olyan, mint azon a legvastagabb.
Persze nem is azonos széria, az enyém nem az a kimondott utazásbarát, de nekem nagyon megfelel, imádom használni.De ahogy írtam, az ú Giottosok már teljesen más dizájnúak, ez ízlés kérdése, nekem nem igazán tetszik, de ez van most már; az igényességből, stabilitásból, reméljük nem adtak alább!
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
LW
őstag
Nem hátrány ha könnyű és belefér a hátizsákomba, de nem elsődleges szempont. A stabilitástól tartok, de a szinte minden része (pl. 3 szögű a lábállító) aluménium, ezért is gondolom, hogy jobb a műanyag megoldásoknál.
A keret viszonylag alacsony, 25-be bele akartam férni. Jómagad mit vennél/vettél volna. Ha igen kepesztek még visszaszerezhetem a pénzt, szóval érdeklődve kérdem.
[ Szerkesztve ]
-
xXxian
senior tag
No, ez is szempont!
Az a baj, hogy nincs összefoglaló, én meg nagyon kezdő vagyok állványügyileg (is).
Amit szeretnék: bemozdulásmentes, éles képeket készíteni, indoor és outdoor. Épület, táj, folyópart, portré (családi), úgy gondolom hogy még makróra is jó lehet ha objektívvel lefelé fordítható rajta a gép. Szerintem 2kg teherbírás elég, táska pozitívum ha van.
Látom vannak cseretalpas fejek, ha jól tévedek ezek arra valók, hogy a talp fixen gépen marad s nem kell a menettel szórakozni. Ha ez így van, erre nem hiszem hogy szükségem van.
Kb ez az igény.
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
törölt tag
Köszönöm a válaszokat! .mf nek is!
Sajnos nincsen merev falú bőröndöm, és zárható sem, szóval nem nagyon szeretnék nagyobb értékeket leküldeni a gép aljába.
Szerszámot jó hogy mondod, szerintem azt nem is viszem majd.
Én nem a táskába szeretném berakni az állványt (az tele lesz), hanem kívül rárögzíteni. Vajon így is beengedik?
(Viszont most olvastam, hogy a kézipoggyászon kívül felvihető még kisebb oldaltáska vagy hátizsák is. Lehet simán az állvány tatyójában kellene vinni?) -
addikt
Na, nekem ma megjött a Gitzo Traveler, egyelőre fej nélkül, mert a Gitzo fejek nem túl jók és a külön rendelt gömbfejet meg elcserélték, szóval vissza kellett küldenem.
Első körben annyit tudok mondani róla, hogy brutális. Kevesebb mint egy kilós a cucc, full hatrétegű karbon, de teljesen kinyitva a középoszloppal együtt is valami borzalmasan stabil. A BeFree-hez képest ég és föld, pedig azért az se a legalja. Minden mozgó rész tökéletes, a lábakat kioldó G-Lock-ot valami öröm használni, életemben nem láttam ilyen profi cuccot. Ha megjön a Markins fejből a jó verzió, írok majd róluk részletesebben is, de már most olyan érzésem van, hogy soha többet nem kell állványt vennem...
-
Ricardo128
senior tag
Sajnos DSLR, méghozzá majdnem 1 kiló Nem beszélve arról, hogy a későbbiekben szeretnék beújítani pár M42-es obit is, amik ugyancsak nem a pihe súlyukról híresek. Azért mégis, mit gondolsz, hogyha lehetne találni a közeljövőben használtan, a kritériumoknak megfelelőt, akkor melyik lenne az a szépség?
gölmétcsül ©
-
-
fr3ntzen
aktív tag
Én is bekapcsolódnék... Mit javasolnal 600D-hez? Jelenleg csak alap obi , de későbbiekben teleobi is lenne rá... Olyan kéne ami nem annyira nehéz és jó alacsonyra is össze lehet csukni (esetleg makrózni).
[ Szerkesztve ]
PS4,PS3,PSP,PS One, Huawei p30pro, Canon Eos 7D, Valami i7es erőmű :) Instagram: heroldhenzphotography, henzherold
-
ggg1
aktív tag
Hát igen, ár alapján azért sejtem, hogy hová való, de nekem eddig nem volt gondom, sem a stabilitással, sem semmivel. NAGY portrémarkolatos tükörreflexes gép van rajta, + akkuk jó nagy súllyal, + van egy-két közel egy kilós obim is, és nekem meglehetősen stabilnak tűnt eddig a gyakorlatban. Holott elég sok szegmensből állnak a lábai is. A fej nagyon finoman mozog, és ha rögzítem a szorítójával, nem kell nagyon rászorítani, fél fordulat, és stabilan áll, nem bukik előre, és pl. nem mászik el a kamera iránya sem a rögzítés vagy bármely csavar meghúzása közben.
A Slik állványomnál jobban szeretem, pedig az kétszer ennyi volt.
Hát, ha gagyi, akkor gagyi. Sejtettem, hogy én vagyok túl igénytelen.Halljátok, viszont ez a Sirui itt a linkben, a tekergetős lábszorítóival...
Jó dolog az?[ Szerkesztve ]
-
ggg1
aktív tag
Aha, igazad van. A csat tényleg több helyet foglal, mint a tekerő, bár az én Manfrottom olyan pici, hogy egy Cullmann mono statív tokban hordom, vastagságra pont jó, hosszban meg még jóval hosszabb is (a tok).
Én nem is a stabilitását kérdőjeleztem meg a tekerőnek, hanem azt, hogy vajon mennyire könnyű (gyors) kezelni, mert a csatot ugye egy nagyon gyors mozdulat, ráadásul összecsukott állapotban az összes szegmens csatja egy mozdulat kinyitni. A tekerőt macerásabbnak látom. (Van tekerős állványom is.)
De ahogy írod, ez is biztos csak megszokás kérdése. Embere válogatja, hogy kinek melyik áll jobban kézre.Köszönöm a szempontokat!
-
-
ggg1
aktív tag
"Amit kicsire lehet csukni, azoknak általában kicsi a teljes magasságuk is, ami nem biztos, hogy jót fog tenni a hátadnak"
Kivéve a Manfrotto MKC3-P01, ami 165 cm + a gép
"Erre egyik megoldása a gyártóknak a több szegmenses kivitel, viszont négy szegmens felett én nem vennék állványt, mert csak a baj lesz belőle és kisebb szélben remeg mint a nyárfalevél."
Kivéve a Manfrotto MKC3-P01, bár hurrikán közben az is felborul :-D
"Manfrotto-nak van pl. 90 fokban forgatható középoszlopos megoldása, ami nem rossz, csak azok meg nehezek."
Kivéve a Manfrotto MKC3-P01, ami 980 gramm
"Makróhoz alacsony minimális magasság kell általában, amit kivehető vagy megfordítható középoszloppal szoktak megoldani"
Jééé, mint a Manfrotto MKC3-P01
"Szóval érdemes eldönteni, hogy miben vállalsz kompomisszumot."
Vagy veszel egy Manfrotto MKC3-P01-et! :-D
Ne vegyél ám komolyan, csak húzlak! :-D Béke!
-
ggg1
aktív tag
Őőőő, persze, tökéletesen egyet értek Veled!
Én csak egy dolog miatt beszélek róla, mert pont azokban - az egyébként általad remekül összeszedett - szempontokban, amikben álltalában állvány vásárláskor ilyen vagy olyan, de nagy kompromisszumot kell tenni, abban ez mind egy remekül eltalált középút, jó kompromisszumos megoldás. A kiváló hordozhatóság találkozik egy jó magassággal, és az árához képest jó minőséggel, és ez, ahogy Te is írtad, ritka így.Ha valaki ennél komolyabbat, stabilabbat, bonyolultabbat, akármilyenebbet akar, akkor vagy nem lesz elég kicsi, vagy nem lesz elég magas, vagy nem lesz elég könnyű... és akkor tényleg lehet azon gondolkodni, hogy melyik ujjamba harapjak. És a végén mindenkinek lesz egy komoly nagy állványa, amit mindig otthon hagy, mert túl nagy, és lesz egy kicsi, amivel meg szenvedés dolgozni. És amikor már elég sok állványa van, akkor találhat egy jó középutat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- Visszatérhet a kezdeti stratégiához a Nothing Phone (3)?
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest