Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- MSI notebookok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Gyári Adreno meghajtóval jelentkezett a Qualcomm
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnek egy allvanyt kapni szulinapomra, es a kivalasztasban szeretnem a segitsegeteket kerni.
A gepem egy Nikon 1 J5, tehat nem egy sulyos darab, de nagy televel is akarom hasznalni. (300mm-es objektiv + 2.5x elotet.) Neha elvinnem autoversenyre is magammal, oda jobb lenne egy egylabu allvany. Probalgatva a kollegam allvanyait, nem tetszett a gomb fej.
Ezek alapjan ezt az allvanyt talaltam: Cullmann Nanomax 460M. Sajnos ezt nagyon tul van a keretemen, ami 25 ezer Ft. lenne.
Ha tudnatok olyat ajanlani, ami belefer a keretembe, es hasonlo tulajdonsagokkal rendelkezik, az sokat segitene.
Udv, Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz fireman123 #5257 üzenetére
Jó Magyar bolt is.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Ez a Sunpak Ultra 7000TM állvány monopoddal, 3D panoráma fejjel mennyire jó? Kézből nem nagyon jó fénykepezni.
-
tvamos
nagyúr
válasz fireman123 #5268 üzenetére
Köszi!
-
tvamos
nagyúr
Szerintetek melyiket?
- Cullmann Nanomax 460 állvány + RW20 3D fej, vagy
- Vanguard Alta CA 203AP állvány
Mindketto egy arban van, az edigiben."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Real_Necro #5313 üzenetére
Features REVOMAX RW20:
- Sturdy 3-way head made of aluminium die casting
- Carrying capacity 4 kg
- 10 years manufacturer's warrantyÉn ezt találtam a Cullmann leírásban. Persze, ettől még lehet, hogy egy kínai állvány jobb. Azért kérdezzük, mi a jobb.
-
tvamos
nagyúr
Tudnal nekem kuldeni egy linket, hogy melyikre gondolsz? En a Cullmann-t fogtam a kezembe, (460M,) nekem az tetszett, de a 20-25 ezremet szeretnem a leheto legjobban elkolteni.
(Nikon1 + "nagy" tele lesz rajta, 750mm gyujtotavval, kesobb esetleg megtobbel.)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Még mindig egy 300-as obi egy Nikon 1-en. Ez ekvivalens 816mm. Néha, ha elbírják a fényviszonyok, feltenném a 2.5x-es előtétemet. Tudom, az meg ekvivalens 2040mm.
Kell valami állvány, mert kézből nem tudom kitartani a gépet. A telefonomról exponálnék.(#5324) FLx válasza Byk01 (#5323) üzenetére
Lesz állványgyűrű is...[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz Real_Necro #5313 üzenetére
Hosszan gondolkodtam azon amit irtal. Nagyon nehez dolog ez, mert ha ebay-en rendelek valamit, arra azert nehez ervenyesiten barmi fele garanciat. Az megbtuti, hogy nemmkuldom vissza, ha megkapom, es nem tetszik.
Ha mondjuk azt mondod, hogy ide figyelj, vegyel egy WF-6663A-t, mert az sokkal jobb, mint a cullman 460, itt ez a megbizhato elado, akkor oke, talan bevallalom, hogy ha mondjukmontesi hibas egy alkatresz,,es eltorik, magamnak kell potolni. De igy, hogy jobb lenne valami kinai...
Azokban, amiket meg tudok fogni a boltban, esetleg ki tudok probalni, jobban hiszek..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Real_Necro #5330 üzenetére
Jól néz ki. Ennek mi lehet a 3D fejes tesója?
Hmmm... 500SEK... Fele a 460-nak.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz patyesz15 #5344 üzenetére
Én 23+ÁFA-ért én meggondolnám, hogy inlabb az edigiben, vagy a mediamarktban valasszak valami akciósat, amit meg is tudok fogdosni, meg van garancia azután is, hogy véget ért a buyer protection.
De lehet, hogy csak én gondolom így."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz fireman123 #5347 üzenetére
Raadasul a Cullmann azt irja, 10 ev garancia. (En mar tul sok hulladekot vettem az ebay-en...)
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
En csak "trollkodom", mert nem tudom, ha raszanok 30 ezret az allvanyra, akkor a kinabol rendelt ad-e annyival tobbet, hogy megerje a kockazatot, vagy a boltban megvegyem a Cullmannt, vagy a Rolleit. Igazabol az lenne a jo, ha lenne valaki, aki mind a kettot probalta, hasznalat kozben.
-
tvamos
nagyúr
Itt van nalam egy Magnesit Cullmann 522T. Nos, ez az allvany beton stabil, (mondjuk, a sulya is olyan, mintha betonnal lenne kiontve,) es olyan premium erzes, mint semmi mas, amit eddig lattam. (Nem sokat lattam eddig.) Kivancsi lennek, mi pluszt tud adni egy 100-ezres allvany.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Igen, 3D fejet szeretnék. (Nem boldogulok a gömbfejjel.) Szerinted jobb ez, mint a Cullmann Nanomax 460? Az van bálam kölcsönben, meg persze a Magnesit, és az utóbbi jobban tetszik, robusztusabb.
Esetleg ezt a boltot ismered?[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Ez a Induro AKP0 nagyon jo aron van. Ismeri valaki ezt a boltot?
-
tvamos
nagyúr
válasz taranis #5371 üzenetére
Aha... 87.52-t ir nekem is.
(#5370) Studi válasza tvamos (#5369) üzenetére
Nem tudom, nekem az mennyire fer bele a kezipoggyaszba.Hat igen, vegul a BH-nal 162 UD a vege, (47 ezer,) a Digitalko meg 35, de ugye nem tudom mennyi lesz a szallitas.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Azt tudja valaki, hogy a 10 ev Cullmann garanci ervenyes-e a Magyarorszagon vasarolt termekekre? (Mert ha nem, akkor nem ott veszem.) Illetve, hogy tudom garanciaztatni Magyarorszagon a kulfoldon vasarolt Cullmann termeket?
-
tvamos
nagyúr
válasz fireman123 #5376 üzenetére
Koszi! Idokozben probalgattam a Nanomax-ot, jo, stabil allvany, ha lenne penzem ket allvanyra, akkor megvennem, mert utazgatni jobb lenne, mint egy nehezebb allvany, de annyira megtetszett a Magnesit...
-
tvamos
nagyúr
Jol neznek ki ezek az allvanyok, de tuti, hogy nem vinnem oket magammal sehova. Akkor meg minek...
Olyan kene, ami eleg kicsi, meg konnyu, de eleg merev is. Ugyis Nikon 1-hez kell nekem. Nehez jo allvanyt talaln, plane, hogy mindenkinek mas a jo."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
tvamos
nagyúr
Nem szeretem a gomb fejet, de ez nem túl jól állítható a csillapítás.
(#5466) jjeahh válasza r.levente75 (#5465) üzenetére
Neked 6662 van? Nézegettem, de túl nagy sajnos. (Pontosabban, én a 6663-mat vettem fontolgattam.)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Ertem... Hat, ha oldom a fejet, akkor ne fittyedjen le hanem szep lassan tudjam allitani. Azt jo lenne kulon allitani vizszintesen, meg fuggolegesen. Hogy mondjuk panneles szep folyamatosan menjen vizszintesen, fuggolegesen meg ne allitodjon el, es ezt tudja fuggolegesen is. Megjegyzem, eddig meg nem volt nalam ifazan progi gombfej, szoval nem tudom, hogy egy igazan jo pontosan milyen, csak kepen lattam / olvastam rola.
Ma sikerult megszorongatnom az RW32-t, az tetszik...
[ Szerkesztve ]
-
-
tvamos
nagyúr
Ha az a Hama allvany beton stabil, akkor ne add az ala, mert az olcsobbak nem veletlenul kerulnek annyiba, amennyibe. Esetleg valami kinai... azokat en nem probaltam, csak Cullmannokat, de en a Nanomax ala nem mennek fenykepezogephez, tavsohoz meg Revomax. Ha nagyon hordozhato kell, akkor meg Concept One.
Azt meg nem irtad, hogy milyen magasra akarod kihuzni. Mondjuk tavcsohoz nem szoktak nagyon kihuzni...En a SkyWatcher AZ-3-at probaltam, ami olcso es stabil, de az sem repulos szallitasra van tervezve...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Ha van lehetoseged ra, nezd meg a Cullmann Magnesit X400-at. Nem egy beton stabil cucc, es az a gombfej sem a legjobb, de konnyu, kicsire ossze lehet csukni, es aranylag stabil. (En nem akarok gombfejet.)
-
tvamos
nagyúr
Mind a kettő jól néz ki. Én most ezt nézegettem: [link]. (Olaszt nem akarok. Majd. Ferrarit... de arra nem futja.)
De most megtetszett a Zomei Q666C is. Az mégis carbon...
16 a Manfrotto? Az nem rossz!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Én oda figyelek rád is, meg a múltkor a srácokra, akik az 5 kilós Vanguardra esküsznek... Csak ötletelek, hogy vegyek egy utazó állványt, vagy kettőt, egyet ittere, egyet otthonra. A kettő valahol kényelmesebb lenne. Ha veszel egy utazó carbont, az piszok sok pénz, és nem tudhatom, mikor találják ki, hogy nem tehetem a kézipoggyászba.
A Q666C vajon jó annyira? Meg akkor azt csak gömbfejjel adják, kell rá egy jó fej is. Ha meg AFA-t is kell rá fizetni, ott van, hogy nem síkság több a Concept One. Az meg mégis csak Német technológia, és csak bemegyek a boltba, már a kezemben is van...
Sok a kérdés... Elnézést a hosszú eszmefuttatásért!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Az Olaszokat sem szerettem. Nep mint nap sz..pok velük, nem akarok olasz termékeket bámulni a szabadidőmben.
A Q666C is 40 ezer (97GBP) Britanniából, de ahhoz meg azért jó lenne egy másik fej. A 625 OT35-tel meg 70 ezer, az tetszik úgy, ahogy van. De ezek már mocsok sok pénzek azért!
-
tvamos
nagyúr
A második megjegyzés egy elég bosszantó hiba. Pláne, hogy a fele áru Nanomaxon megoldották ezt.
A gyorscseretalp csavarja... ez mondjuk nem zavarna.
Lehet, hogy a Cullmann túlárazott... kérdés, mennyit ér a 10 év garancia, az eBay-eshez képest, ami talán addig jó amíg a PayPal véd.
Lehet, két Weifeng lesz ebből... 349 SEK... nemsoká megjön a 3D fejem, ha az beválik, jó lesz az egynek.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
QZSD Q08 Video Tripod Ball Head 3-way Fluid Head
Megkaptam a 3D fejet, amit rendeltem. [link] Kb. 5800 Magyar Forint volt. Első blikkre, szerintem árában van. Kinézetre robusztus, (501g,) csupa hideg fém. Vízszintesen nagyon klasszul csillapítva mozog. Ez nagyon tetszik. Függőlegesen... úgy nem olyan jó, kicsit lötyög oldalra meglazítva. (Oldalt a csavart nem bírtam spannolni.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Automobilista 2
- Profi privilégium maradhat a periszkópos iPhone kamera
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vírusirtó topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja