Hirdetés
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Milyen monitort vegyek?
- Új shader nyelvet terjesztene el Khronos Group
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clemi
veterán
Hali mindenkinek!
A tanácsotokat szeretném kérni. Állványt kell cserélnem és intenzív böngészésbe kezdtem a témában. Amit sajnos tapasztalat hiányában nem ismerek, az a különbség (a súlyon kívül) a carbon és az aluminium állványok között.
A keresgélés közben (ebay) az egyik legesélyesebb, az egy Manfrotto 190CX Pro4 másolat carbonból, viszont ráakadtam keresgélés közben árban kicsit olcsóbban, szintén az ebay-en egy használt Vanguard AltaPro 263AT állványra SH100 állvány fejjel.
Nem kicsit bizonytalanodtam el Ti melyiket választanátok? Az új carbon másolat fej nélkül, (van ilyen panoráma állvány fejem) vagy az eredeti de használt ráadásul állvány fejjel együtt.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
Ez az állvány szerintetek mennyire jó vétel lehet? Egy 70D menne rá max 1,5-2 kilós objektívvel.
-
Clemi
veterán
válasz optikus #4847 üzenetére
Igen, írják is, hogy a 190-es koppintása, legalábbis ami a középoszlop keresztben rögzítési lehetőségét illeti. Igaz azt írnak amit akarnak, de 12kg-os súlyig írják a leírásban a teherbírást.
A 2kg-ot maximumnak értettem, mert valójában egy 70-200 2,8-as tele lenne max amit rátennék (nem futja komolyabb telére) a 70D-re, ami ugye kicsit több mint 1,5kg.A másik irány, a Sirui koppintások, amik jónak tűnnek, elég jó teherbírással.
Ami a megbízhatóságot illeti, 4 évvel ezelőtt, mikor kezdtem egy WF-6662 állványra mertem beruházni, és mostanáig megelégedéssel használtam (igaz lecseréltem a gömbfejet egy Benro panoráma fejre), amíg el nem tört az egyik lábon egy rögzítő fül. A cuccom megtartotta, bár erős szélben már nem tudtam használni, mert egyrészt féltem, hogy felborulhat, másrészt minden rezgést átadott a vázra.
Gondoltam most tovább lépek egy szintet, de 50e alatt akarok maradni (vagy hozzá nagyon közel) és túl nagy súlyt se akarok cipelni, ha nem muszáj.
-
Clemi
veterán
Itthon is megveszem természetesen, de ha linkelnéd, hogy hol kapom meg ugyanezt, kicsivel többért megköszönném. De komolyan! Persze hogy vennék inkább eredetit garanciával, de itthon még az alu állványok is drágábbak.
Néztem például a Vanguard Alta+ 263AB 100-at ami majdnem 2kg és 70 centi összecsukva, vagy a Vanguard TRACKER 283AB 100-at ami már 3kg. Egyik se egy kirándulós állvány. Stúdióba letéve fix helyre tuti, de cipelni a városban, vagy egy kirándulás alatt, hmmm.
Na jó, nem akarok felsorolást, tényleg nem ismerem az állványokat. Olyat keresek, amivel akár makrózni is lehet, a teljes magasságában szemmagasságban lehet a gépem keresője, nem egy bazi súlyú de elég stabil, hogy ne rezonáljon egy erős szélben és elbírjon egy kb 3kg-os cuccot (váz+obi). A Tripontnál nézelődtem, de nem tudom kitalálni mi lenne nekem a legoptimálisabb választás.
A Rollei C5i például milyen lehet, vagy a Manfrotto 294?
-
Clemi
veterán
Arra azért még várom a választ, hogy milyen lehet a Rollei C5i vagy a Manfrotto 294. Igaz nem carbon egyik sem, de legalább nem annyira nehezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik
- Windows 10
- Vallás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Azonnali játékos kérdések órája
- Szupercsendes táp Seasonic és Noctua együttműködésben
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus