Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• haxiboy

veterán

válasz syler123 #42596 üzenetére

Bár eléggé pimpelt a nyomtatóm a gyári állapothoz képest, de vígan nyomtatok 100mm/s fölötti wall speeddel, minimális ringing mellett. Persze általában alkatrészeket nyomtatok mostanában ahol az ilyen vizuális hibák nem számítanak, ha valaminek szépnek kell lennie akkor inkább a 60mm/s környékét célzom meg. De ez filament függő is, egy fehér/szürke/fekete matt filamenten kevésbé fog látszani mint mondjuk egy selyemfényűn amin a legkisebb hibák is meglátszanak.

Ami nagy előnye a klippernek: Én kontrollálom hogy mikor mit csinál a nyomtató, a változtatások miatt nem kell állandóan új firmware-t compileolni, több mcu egy idejű támogatása. Az input shaping csak egy apróság a sok közül ami megkönnyíti az életem. Azt az 500ft-s ADXL345-öt meg a 300ft-s arduino nano-t megérte (így usb-s a cucc), bár most hogy megkönnyítsem az életem utóbbit egy raspberry pi pico váltotta. De input shaping nélkül is ég és föld a klipper vs marlin.

Kedvenc featurejeim: Macrok, ezek közül kiemelném a Klipper Adaptive Meshing and Purging (KAMP) macro gyűjteményt.
    Bed tramming egy álom, főleg ha van egy klipperscreen mellette.
    Automatic Z Calibration (Z-offset) ez még implementáció alatt áll nálam mert az épülő Ender 3 Max-on lesz kipróbálva.
    Enclosure fűtés és egyéb szenzorok, szervomotorok vezérelhetősége.
    Shell Macrok, tetszőleges linux parancs/script futtatása macroból, pl timelapse készítése gphoto2 + egy DSLR kamera segítségével, de itt aztán tényleg nincsenek határok.

Amit ajánlok, hogy ne a gyári klipper guide alapján szívjatok az octoprint felületével. Hanem -> Klipper + Moonraker + Fluidd vagy Mainsail, ezekből én a Fluidd-ot preferálom.

Új hozzászólás Aktív témák