Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Demo07

    aktív tag

    válasz axlfsi #42206 üzenetére

    Attól függ mire kell és mit kell kibírnia, ennek függvényében választok anyagot.

    ASA/ABS és ABS+ akkor ha magasabb hőmérsékletet kell kibírnia és közvetve vagy közvetlenül ki van rakva a szabadba. Vagy ha valami nyomtató alkatrészt nyomtatok, vagy ha autóba kell valami. :D

    PETG-ből meg kb mindent. PC-be nyomtattam viszonylag sok mindent, konzolokat vízhűtés különböző cuccaihoz, adaptereket GPU riserhez, légcsatornát.

    OFF:
    Az első próbálkozásom Devil ABS-el nekem volt siker, akkor burkolat nélkül nyomtattam és pár hét után megrepedt az anyag, pedig még össze sem volt rakva a Stealthburner, amúgy az "előlap" volt. De csak a piros tekercsem volt ilyen.

    Utána már csak szárítóból nyomtatok közvetlenül, illetve az a nyomtató akkor kartondobozzal be lett dobozolva, és utána már ami korábban repedt az is hibátlan már lassan 1 éve aktívan használva.

    Ha burkolat nélkül nyomtatnél ABS-t akkor eSun ABS+ -t javasolnám, kevésbé wrappingol.
    C-tech ASA nálam is bevált, több tekercs ment már el mindegyik hibátlan azóta is.
    Devil ASA sem rossz, de ugyan úgy kell neki a zárt nyomtatótér mint az ABS esetén.
    eSun, Sunlu, Devil PETG szintén beváltak pedig van ami PC-ben a VRM felett van és a felszálló meleg is simán 35+ °C ennek ellenére nincsen deformálódás, igaz minimál légáram van a környezetében.

    Gembird az nálam ilyen 50-50% 1 tekercs ABS úgy tört mint a ropi, pedig a vákumozása hibátlan volt. A másik tekercs pedig teljesen használható volt. A szar törős tekercsből egy használható print sem lett...
    Az maradt a kalibrálós filamentem :DDD máskülönben már kukában lenne.

    Apropó tekercselési probléma... valaki írta, hogy a Devil azért rossz mert kb peremig van rajta az anyag.
    Nem attól rossz mert fullra van tekerve, hanem az az alap hiba akinél ez fentáll, hogy hagyja szabadon futni a spulnit, és fellazul a menet és ezért lesz gubanc.
    Megoldás, hogy a spulnitól közvetlenül menjen az anyag teflon csőbe, az elegendő ellenállás ahhoz, hogy ne lazuljon.

Új hozzászólás Aktív témák