- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz peter76bp #36755 üzenetére
Semmi jelentősége. Hugom kapott ajándékba egy "hordozhatóságra direkt így gyártott" 500GB-s Verbatimot, egy szutyok Toshiba zümmögött benne, ami bírt végül 3 hónapot. Aztán lecseréltem a laptopom 160-as Hitachi-ját SSD-re, a hita-t megkapta a Verbatim tok, azóta minden ok.
Nem kell itt csodákat várni, külső ház és hdd külön, nagyon oké tud lenni (legalább ugyanannyira megbízható vagy megbízhatatlan, mint egy eredetileg is így összerakott termék).
-
törölt tag
[link] vagy az összes nagyobb számtech bolt mint pl. aqua.hu stb. tele van ezekkel.
-
törölt tag
válasz morphin #36707 üzenetére
Amire nem válaszolok, arra más fog.
- Alaplapod: kell külön USB3 kártya, vagy megelégszel USB2-vel. Alaplapod nem tudja, úgy látom.
- 2 tera ne menjen mindig, csak ha kell: energiatakarékos mód, lelövi magát X idő tétlenség után. Windows alatt eléggé nemhatékony a dolog, mert valami előbb-utóbb hozzá akar férni a diszkhez, akkor is, ha nem csinálsz az égvilágon semmit sem rajta, és beindítja. NAS-ban vagy linux alatt sokkal letisztultabb ez és works as designed. Abban ne bízz, hogy eddig nem döglött be HDD-d fontos adattal: most fog. Így állj hozzá. Dönts el, megőrülnél-e, ha eltűnne róla minden adat, avagy mehet a levesbe mert nem fontos Neked annyira (csak kicsit).
- LC Power külső USB 2.5" házam van, nem ronda. Mattfekete húzott alumínium egybetok. Hugom recsegő-ropogó Verbatim hulladékánál jobb + hűl a HDD is, mert a fém ház könnyebben átveszi (és ezáltal elvezeti) azt a kevés hőt is, amit a beépített HDD termel. De a külső ízlés kérdése.
- Gyártó adatlapján, illetve ezen topik első hsz-e, de néha elég sokat kell túrni utána, mire rájössz, az adott vinyó most az-e vagy sem.
Pár hsz-t még várj meg, nálam is vannak okosabbak
-
törölt tag
válasz morphin #36705 üzenetére
Mi az alaplapod pontos típusa ? Hugomnak AM2+ -os AMD-s Gigabyte-ot raktam össze anno, de már azon is van alaplapi USB3 vezérlő, illetve ezáltal két USB3 port a gép hátulján. (Az USB3 csatik kék színűek, Neked is lesz sztem ilyen). Előre kivezetni alaplapi tüskéről USB3-at csak akkor lehet, ha a házad is támogatja az USB3 portot (szintén kék színnel jelölik, ez szabvány).
Ha filmeket kell tárolni a 2 terás vinyón, elég egy 5400-es energiatakarékos fajta.
Ha nem gáz, hogy hiba esetén ez a 2 tera ugrott, akkor elég egy darab belőle.Amúgy USB3-as külső vinyót néznék már csak. A tv ugyan lassan olvas róla, de Te nem mindegy, mennyi idő alatt töltöd meg adattal És olcsóbb megoldás szokott lenni egy kis USB3-as külső ház + 2.5-ös vinyó megvétele (és beleszerelése), mint komplett megoldásként venni ilyet mondjuk a Verbatimtól a Media Markt-ban (csak példa), ami drága, és ki tudja mi van benne + USB3-nál még jól le is húznak. Én spec. a laptopból kivettem a HDD-t, mert SSD-t kapott a gép. A kivett HDD-nek vettem egy LC Power USB3-as SATA külső házat (2.5") és arról tv. Tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Intruder A 6 #36702 üzenetére
Három ilyet vettem NAS-ba, raid5-ben szaladgálnak, eddig pöpec. Igaz, kb. 3 hete zümmögnek csak. Halkak és gyorsak, de én kicsit elfogult vagyok, beszívtam 2 WD-vel, egy WD15EARS-el és egy WD10FAEX-el (1.5TB green, 1TB black), azóta csak Seagate mint régebben, a WD-k előtt.
-
törölt tag
válasz douggutaby #36699 üzenetére
Én is három helyen tárolom:
Seagate, Seagate és Seagate, egymás alatt egy NAS-ban, raid-z1-ben.
Amúgy csak trollkodom, de a raid a logikai hibát (véletlen törölsz) nem zárja ki (bár egy óránkénti snapshot akár).. Nevertheless, érdemes több eltérő helyen tartani, ha félted az adatokat. -
törölt tag
válasz douggutaby #36691 üzenetére
50 év alatt alsóhangon 10x újra fogod a teljes komplett adatállomány-kupacodat migrálni újabb és újabb, nagyobb és nagyobb HDD-kre, rendszerekre, lemezekre, akármire Felesleges ennyire messzire "50 évre adattárolót keresek" dolgon agyalni, mert semmi értelme. 25 éve még MFM vinyók kerregtek-süvítettek a gépekben, most meg SATA3 4 terák. Van egy "pici" eltérés.. és elég hülyén venné ki magát, ha a 2 DVD helyet elfoglaló, ISA slot vezérlőkártyás Micropolis MFM vinyómat kellene most életre kelteni a Haswell alaplapomban..
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sokallottam érte az extra felárat. Persze nézőpont kérdése, kinek mennyit érnek az adatai (nekem sokat sajnos, de most pont nem így cselekedtem).
Vettem 3db 2TB Seagate Barracuda-t (ST2000DL001 ha jól írom fejből), mert életem összes Seagate-je jól duruzsolt eddig (kezdve a 40 megás csotrogányokkal anno).
De volt egy kis kálváriám vele az Aqua-ban.
Bemegyek Karinthy üzletbe, kérdem, van-e 3 ilyen vinyó. Nincs, Toshiba lenne. Nem kértem. Kérésemre megnézte az ügyintéző, melyik üzletben van 3db Seagate raktáron. Dohány u. Megköszöntem, átmentem nagynehezen, parkoltam nagynehezen, mindezt az 5 órás csúcsban.
Megyek be.. eladónak mondom, mi kellene: 3 Seagate, azt mondák a másik üzletben, hogy itt van Önöknél.
Válasz: "Igen, van, de egy félre van már téve, csak kettőt tudok sajnos odaadni".Nem szokásom anyázni direktben, miért bántsam meg (és égessem magam). Most sem tettem. Csak miután beszálltam az autóba.
Természetesen nem hoztam el a maradék kettőt és az Aqua-ba elvből nem fogok többet bemenni.
Opera mini, argep.hu, realsys.hu (Vácon, de úgyis Nagymaroson volt dolgom) -> volt raktáron 3db, készséges, udvarias eladók, reggeli nyitás előtt már válaszoltak az email-emre, elhoztam a vinyókat.Este szerelem be, aztán NAS4Free
-
törölt tag
Sziasztok,
elolvastam a nagy ajánlást is stb. de nem igazán tudom eldönteni, mit vegyek NAS-ba. Házi NAS lesz, NAS4Free és zfs.
Seagate-en agyalok, 2 WD-m volt korábban (1.5TB Green EARS és egy 1TB Black) , mindkettő bekrepált, pedig halál nyugalomban zümmögtek, óvatosan bántam velük, stb. Nem értem. Szóval a WD-től fázok most és a WDIDLE hülyeség sem hiányzik.
Seagate:
- 1 x 2TB ST2000DL003-mal dolgozom, mindenem rajta. A teljes életem, fotók, vid, minden.
- kellene mellé még két ilyen, csak már nem kapni
- fontos a Green NAS-ban ? (12 centi venti hűti őket telibe + szív ki hátul, tehát melegedés nem ügy, fogyi ? )Amit nem értek:
Barracuda 7200 (ST2000DM001) és SV35 (ST2000VX000) között mi a különbség ? Van érdemben vmi (fizikailag), vagy csak marketingduma az SV35 többlettudása ?WD RED-nél is van WDIDLE teendő ?
Thx.
-
törölt tag
Lesz SEAGATE, életem első 2x40MB vinyói is Seagate-ek voltak anno és nekem Seagate-em még sosem halt meg, csak adtam-vettem őket ahogy nőttem.
40Mb - Seagate
250Mb - WD Caviar
850 - Seagate
1.5 Gb - Quantum
ezután végig Seagate
.
.
.
1,5TB - WD. Hát pfuj, ráadásul wdidle-vel is módosítottam hogy ne csapja le mindig a fejet X perc múlva a hülye..Ahh, vehetek új vinyót. Ezt még tudom olvasni, néha elkapja a 90-110 Mb/sec-et, előbb is rájött az ötperc és mint a rakéta.. Aztán megint 4-5Mb/sec. Lehet elektronika, de letojom.. (SATA porton van most is) .. falhoz vágom ha lementettem róla mindent az újra.
-
törölt tag
válasz Jack@l #27888 üzenetére
- Win7 alatt particionáltam
- nem formáztam, nem szoktam. Már vagy 10 éve nem formázok új vinyót. Legalábbis úgy nem, hogy végigmegyek rajta.
- GUID típusú partíciós táblám van (GPT), nem MBR, tehát a blokkméretem 512 helyett 4096 byte, ahogy annak lennie illik "Advanced Format Hard Drive" esetébenTehát minden jó, nem volt szükségem WD align-ra és a Win7 formázása nem öli meg a vinyót, csak ha 32 bites Win7 (ugyanis 32 bites Win nem támogatja a GPT-t natívban, így MBR típusú partíciós táblát hoz létre rajta - az MBR maximumáig ugyebár - és így formázza a motyót)..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
lsz segítsetek: egész elmúlt 15 év "termése" van egy WD15EARS (Green) vinyón. Külső házban használom, lehessen hordozgatni stb, bár nem viszem sehova amúgy csak a kényelem miatt..
Gondom:
- pokolian lassú írási sebesség 2-8 MB/sec
- ugyanilyen olvasási sebesség
- SMART érték 51%-os, van vagy 4146 (kb) "gyenge szektorom" HD Sentinel szerint
- jóbarátom 1 TB-s WD10FAEX-e (Black, gyors) is beszart fél éve.Namost, én kérdem: mi ma a létező LEGMEGBÍZHATÓBB HDD Desktop felhasználásra ?
Szeretném a külső házban biztonságban tudni adataimat, azon túlmenően, hogy lemásolom őket 1:1 egy másik, polcon heverő vinyóra is.
WD-ből elegem van, ezek csak nálam ilyen hulladékok, vagy többeknél vannak gondok ?
Samsung-tól fázom, maradjon a mosógépnél..Seagate ? (Green SATA2-est néztem 64MB cache, jó áron van).
Hálás lennék minden válaszért. Köszi.
Ui: külső házat már cseréltem egyszer, nem az a bibi. És igen, USB3-ba dugtam, de USB2-n is ezt produkálja. Aztán natívan alaplapra dugtam -> ott is tetű..
-
törölt tag
Sziasztok,
SSD-k HDD-khez képest mennyire bírják a strapát, a sok-sok írást-olvasást, millió seek-et ? Árt neki, ha esetleg jól megnyúzott, fórumos fotógalériás webszerverbe teszek 2 SSD-t raid1-ben ? (Tisztességes kártyákra). Avagy teljesen felesleges ? (100Mbit, BIX, alap csomag vmelyik szolgáltatónál, semmi extra).
Köszi.
-
törölt tag
Sziasztok,
vettem egy WD15EARS-t és imádom. Veszek még egyet -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok,
vettem egy WD15EARS-t és iszonyatosan bejön. Veszek még kettőt
(raid5)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Samsung 2.5 870 EVO 500GB SATA3 SSD!
- WD My Passport 5TB HDD, külső merevlemez, ÚJ, bontatlan!
- Hibátlan - TOSHIBA 3TB PC P300 HDWD130 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest