- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WP14
őstag
válasz Kiki18 #36848 üzenetére
Ez már majdnem jó teszt, de mivel asztalra másolta, tudni kéne, hogy mi volt a rendszermeghajtó Ha SSD, akkor nem jó a teszt, csak, ha ugyanolyan vinyó, amiről másol
Most már biztos veszek egy külső HDD-t USB 3.0-ást és lemérem USB 2.0-án is
[ Szerkesztve ]
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
WP14
őstag
válasz Kiki18 #36846 üzenetére
Nem is állítottam, hogy azt kapom, ami le van írva, csak annyit, hogy szerintem ugyanazon a vinyón nem lesz gyorsabb az átviteli sebesség USB 3.0-án, mint USB 2.0-án. Ennyit állítottam csak. Ha van róla video, ahol megcáfolnak, akkor elismerem, hogy hülyeséget mondtam
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
djculture
félisten
válasz Kiki18 #36781 üzenetére
Akkor majd később kifizeti ennek a dupláját ha nem ment gyakran ezekről a tizenezres vinyókról és odalesz minden fontos adata. Az árvizes móka és a hdd gyárak felvásárlási láza óta megváltozott az üzletpolitika... Az olcsó vinyók direkt úgy is vannak tervezve, otthoni felhasználásra napi pár órás üzemeltetésre.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Kiki18 #36779 üzenetére
Persze hogy van oka a több ezer RMA process, a toshiba megörökölt egy hitachi gyárat ahol az alsó kategóriás vinyókat gyártotta a hitachi. Azóta ugyanezeket átmatricázva teríti a piacon, de egy matricától nem fog a minőségük javulni ami eleve is híresen rossz volt, olvasó fej szervó és erősítő processzorának meghibásodása típushibájuk.
wd red (tárolásra),, wd black, wd re4, Seagate CONSTELLATION ST1000NC000[ Szerkesztve ]
-
morphin
tag
válasz Kiki18 #36761 üzenetére
Nos nem írtam le a részleteket. Nekem PCI USB3.0 kártyáról megy a történet mivel se a lapom (nagyobb baj) se a házam nem tudja csak a 2.0-t. A linkelt postokban annyit ír a kolléga, hogy vastagabb kábel stabilabb kapcsolat. Én 1300-ért vettem a (nem gagyi) 1.8méteres kábelem. A rövid kábelt meg (én logikámon alapulva) szerintem nem azért adják, mert az és csak is az az atombiztos [megjegyzem jóval vékonyabb,mint amit én vettem] hanem mert egyrészt olcsóbb (illetve kisebb helyet foglal) másrészt egy laptophoz bőven elég. Viszont akinek mondjuk TV-hez kell vagy csak hátul van 3.0-ás csatija az tegyen oda egy tartót a port mellé ahová a vinyó elfér vagy mi?
Jah még valami...a TV-ken van külön 1A-es USB port kifejezetten a kis vinyókhoz. A gépemben megy az egér a bill és még PCI-ról a kis vinyó is USB3-on. Nem szabadna problémának lennie...nehogy már ki kelljen húzni 2013-ban egy egeret csak azért, hogy fel tudjon pörögni a külső vinyó. Valszeg user error vagy nem megfelelően válogatott hardverek miatt volt probléma...pláne, hogy összerakott külső vinyóról volt szó a linkelt postokban.
No mind1, én vígan használom remélem jó sokáig. Kell még egy 1 méter körüli kábel is, mert hülyén néz ki a TV mögött a lógó kék vezeték, meg úgy nem kell majd ki-be dugdosni TV-ből PC-be, ha másolni akarok rá valamit.
Üdv -
Gabonetta
aktív tag
válasz Kiki18 #36678 üzenetére
SZVSZ megéri az árkülönbséget az SSD. Ha egyszer kipróbálod, azt mondod, miért nem váltottam eddig. Nem mellékesen: ha naponta háromszor kapcsolod be a géped, és minden nap használod, öt év alatt több mint 30 órát várakozol a gépedre. És ez akkor, ha tényleg 20 másodperc.
-
válasz Kiki18 #36678 üzenetére
Használtan már 10k körül találsz 60-64Gb-os SSD-t.
Nem kell az aktuális benchmark győztest venni (bár a kifejezetten öregeket és silányakat azért persze el kell kerülni), már egy jobb féle SATA2-es is ég és föld rendszermeghajtónak egy gyors HDD-hez képest. Nem csak boot időben, de a rendszer válaszidejében, használhatóságában is napi szinten érzékelhető, akár nagyságrendi különbség, hogy a gyakran használt programokra nem kell várni.
Másik kellemes hatásuk, hogy a sok véletlenszerű elérést nem csak hogy gyorsabban csinálja az SSD, de megmenti tőle a HDD-t, ami így lényegesen magasabb átlagsebességgel végezheti a (kvázi)szekvenciális műveleteket a nagy fileokon (ahelyett, hogy folyamatosan darálna a fej és minden egyaránt lassan menne). Így még lassabban is kopik a HDD, tovább marad halk a fejmozgás és valószínűleg életben a fejmechanika.Nemrég találtam egy szép hosszú listát a HDD-k hangerejéről: [link]
Ez alapján 7200.14-es Seagate-ekkel is halkabb lenne a gépem, mint most az F3-as Samukkal és a WD Blue-val. Így ismét elgondolkoztat, hogy olyanokat vegyek.
Azon törtem a fejem, hogy nem sokkal drágább, ellenben kényelmesebb lenne 3x2Tb RAID-5 Seagate-ekből, mint 2x2Tb RAID-0 WD Red-ekből + egy backup winyó, és akkor legalább minden automatikusan be van biztosítva, nem csak az, amit beállítok automatikus archiválásra, illetve folyamatosan, nem csak olyan átfutással, ahogy lefut a backup script. (Jó, lehet érvelni, hogy a RAID-5 nem véd user-error ellen, de szerintem az ellen semmi, még az agyonig redundált backup sem: elég egyszer "befolyásolt" állapotban hozzáférni mindhez De racionálisan már elég biztonságos a RAID-5, ha nem dollármilliárdos információkat őriz, hanem otthon ketyeg).
RAID-5 esetén kevésbé gáz, hogy miért csak 1 év gari van a Seagate-re, mert szinte észrevétlen, ha egy éven belül meghal egy (míg legariztatom, addig vagy beállítok egy kölcsönvett tartalékot, vagy RAID-0 módban megy addig tovább), azon túl pedig a Red és a Barracuda közti árkülönbözetet (képzeletben) félretéve 1-2 év múlva némi buktával eladható használtan és cserélhető ismét 1 év garis, esetleg egyel újabb generációs Barracuda-ra. 3 év letelte után pedig könnyen gondolkozik már el az ember a Red-ek cseréjén is, pusztán a folyton növekvő tárhely és esetleg sebesség igény miatt (meg szerintem azért annak is egyre hangosabb lesz a feje magához képest, ahogy kopik).
Viszont nem tudom a 7200.14-esek mennyire szeretnek RAID-5 tömbben lenni, mert a WD azt mondja RAID-barát firmware fut a Red-eken, és a RAID-5 már nem olyan egyszerű, mint a RAID-0 vagy -1. (Íráskor olyan, mint a RAID-0, mert mindháromra ugyan annyi szelet megy fel, de olvasáskor átugorja a paritás blokkot, így nagyon nem árt, ha a winyó képes felismerni, hogy igazából szekvenciálisan olvas, csak minden harmadik blokkot átugorva, nem pedig azt hiszi, hogy ő igazából már full random olvasgat...)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
vond
MODERÁTOR
válasz Kiki18 #36671 üzenetére
Nézd, valamennyi különbség biztos lenne egy valóban gyors 7200-ashoz képest... De szerintem ezzel együtt lehet élni... Főleg, ha a halkság és a hosszú garanciaidő ennyire fontos...
Egyébként egy kisebb SSD lenne a legjobb... Na az aztán szélvész gyors, és ráadásul abszolút hangtalan... Nincs pénzed ilyet venni? 12-13k körül már vannak 32 gigások (csak rendszernek + 1-2 proginak), de 17 ezertől már 60-64 gigásokat is kapni...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- BONTATLAN! WD Western Digital Blue SN580 1TB M.2 PCI-e Gen4 SSD!
- 7db 14TB Seagate Exos X16 SATA3 kisker garis
- Újszerű - WESTERN DIGITAL 1TB WD10EZEX 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Hibátlan - TOSHIBA 3TB PC P300 HDWD130 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest