- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Aktív témák
-
elbrujo
csendes tag
[link] ez igazán kedvező ajánlatnak tűnik. Viszont az #45764-es hozzászólás elbátortalanít. Felejtesem el valóban az 5xxx szériát ezzel az alaplappal? (nforce570 SLI)
-
fagy53
nagyúr
válasz Real_Necro #45796 üzenetére
Nagyon.
-
bartucc
addikt
válasz Real_Necro #45796 üzenetére
Megér annyit, kb 4850 szint felett picivel, viszont ez sokkal kevesebbet fogyaszt és nem melegszik. Az említett két játékhoz bőven elég.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
bartucc
addikt
válasz anyadszeret #45794 üzenetére
Milyen alkatrészeid vannak? (cpu, táp, ram főleg) Mennyi a keret, milyen felbontásra kellene?
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
anyadszeret
csendes tag
Halihó!
Szeretnék venni egy új videókártyát mert szegény 8600gt már kicsit régi.
Gondoltam megkérdezlek titeket hogy ha FPS játékra szeretnék kártyát venni, akkor milyet vegyek? -
Alister71
nagyúr
válasz bartucc #45792 üzenetére
Én Glaciatoros 3870-et használtam majd egy évig, és nem találtam hangosnak még 100%-on se. fix 40%-ra állítottam be, alapon 50 fok körül tartotta, furmark 92-93-ig fűtötte. 100%-on 45 fokos volt alapon és 85 köré ment furral. Játékok alatt 65-70 fok jellemezte 40%-os hűtővel, és itt teljesen zajtalan. Természetesen jól szellőző ház nem árt neki.
4870 persze jóval több hőt termel, nem tudom mennyire birkózik meg vele a Glaciator.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
bartucc
addikt
válasz Real_Necro #45785 üzenetére
Azzal járnál hosszú távon a legjobban
Az Asust ne, ez a hűtés erre a kártyára már kevés.[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Azt a pár ezrest már ne sajnáld a 4870-esért, 23-ért találsz az apróba.
Krisinto: 4870
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Krisinto
őstag
4870-et max 25k ért találsz,vagy afölött!
-
Real_Necro
veterán
válasz bartucc #45784 üzenetére
Rendben, köszönöm az infókat, akkor keresgélek egy 4850-et, esetleg 4870 ha találok olcsón.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
bartucc
addikt
válasz Real_Necro #45781 üzenetére
Ha 20 alatt akarsz maradni, akkor egy 4850, garisan használtan. A Sapphire edition, dupla slotos kártyák nagyon jók, és sok van belőlük itt is, van választék
-
Steve-0
őstag
válasz Real_Necro #45777 üzenetére
A helyedben ezt venném, egy jódarabig nem kell majd lecserélned főleg, ha nem fontosak a szűrő beállítások:
GIGABYTE GV-N250-512I GTS250 512MB GDDR3 PCIE ~ 25,5e (3 év garancia)
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Real_Necro #45781 üzenetére
Nem igazán értem a kérdést. Az általad említett játékok fulon fognak menni ezekkel a karikkal főleg 1280*1024ben mivel itt bőven CPU limit lesz (meg kell rángatni a bajszát a 6750-esnek).
Szóval mivel a játékok nem változnak így sokáig, addig amíg valamelyik alkatrész meg nem adja magát.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Real_Necro
veterán
válasz MZsoltee #45780 üzenetére
Mennyire fog ez nekem kicsit hosszabb távon elég lenni? Új játékok nem érdekelnek, van egy baráti kör akivel irtjuk egymást a korábban említetteken.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
MZsoltee
veterán
válasz Real_Necro #45779 üzenetére
A 4850 a te karid, vagy ha nagyon ügyes vagy akkor egy 4870. Ha Nvidia kell akkor egy 8800GTS 512MB/9800GTX(+)et próbálj vadászni.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Real_Necro
veterán
válasz Krisinto #45778 üzenetére
Működőképes kell, a 7900at is használtan vettem és csak nálam kb 2-3 éve megy.
Keret olyan 20 körül, mégjobb ha alatta.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Krisinto
őstag
válasz Real_Necro #45777 üzenetére
Egy árat kérlek írj,és hogy használtan/újonnan vennéd inkább?
De szerintem egy 4850 elég lenne -
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
gondolkodom VGA kártya cserén, mert kicsit zavaró, hogy update-ek után egyre több szaggatást tapasztalok játékban. Amikkel játszom (Left 4 Dead2, Team Fortress 2(bár ezzel ritkábban))
Gépem:
Gigabyte P35C-DS3R lap
C2D 6750 proci
4x 1GB/1066MHz Kingmax DDR2 RamTáp:
Enermax Modu82+ ha jól emlékszem 425WVGA:
Gigabyte 7900GT/GTOMonitor:
LG L1730B (sulinet powaSzóval nem kívánok nagyobb beruházást tenni, nincs szükségem HD csodára (nem nézek filmeket gépen), sem nagy felbontásra (1280x1024-et használok).
Amit szeretnék, az egy olyan VGA, amivel a fenti két játék minden extra fícsörrel szépen megy.Előre is köszönöm a segítséget.
-
bartucc
addikt
válasz g.gergo #45773 üzenetére
Ekkora felbontáson abszólút mindegy hogy 1Gb, vagy 512. 1680-ban meg fölötte már érződik. alatta nem igen. Nincsenek akkora textúrák, hogy kifogyjon a kártya.
elbrujo: amelyikre legtöbb gari van, és amelyik olcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
g.gergo
senior tag
Üdv, gyors kérdés:
5750 512mb or 1 gb. ram, vagy 4850 1gb ram. most függetlenül a játékoktól, melyik az izmosabb?
[ Szerkesztve ]
-
elbrujo
csendes tag
Az a helyzet, inkább olyan megoldás felé kacsintgatnék ahol elegendő a VGA-t cserélni. Alaplap csere RAM cserét is jelent. Mindezekre nincs szükségem. Majd egy év múlva tán. Vagyis egy VGA semmi több, húszezer forint + a jelenlegi VGA-m ára kereten belül. Azé' köszönöm a tanácsokat .
-
bartucc
addikt
válasz elbrujo #45759 üzenetére
Ennyiért max 5770-et ha találsz, az jó vétel lenne. A régi vga kb 12-13ért menne el, ha nem garis már. Azt a processzor cseréjére költeném, mert nem mai darab már, az új vga-hoz kevés lesz. Ha régebbi az alaplap, először veszel új lapot és procit(ha már amd, én egy Athlon II x3-ra gondoltam, vagy x2), régit eladod és jöhet a vga, és mindig lesz géped.
-
Perillustris
senior tag
válasz elbrujo #45759 üzenetére
Alapvetően egy 5770-est javasolnék, esetleg egy 4890-est. Utóbbinak komolyan leesett az ára az elmúlt hetekben, bár az is igaz, hogy a plusz teljesítményért komoly árat kell fizetni, már ami a hőtermelést és áramfogyasztást illeti. Az előbbi meg mégis újabb generáció.
(#45755) Cddd Ha teheted, mindenképpen 5850-et vegyél, annak ellenére, hogy az 5770 valóban elég lehetne. Hosszútávon megéri (sokkal később kell kompromisszumot kötnöd).
Perillustris
-
elbrujo
csendes tag
Sziasztok. Kis segítségre van szükségem. CPU: AMD X2 6000+; RAM: 4 GB DDR2 800; TÁP: Chieftec 400 W; VGA: 9600GT. Utóbbi helyett szeretnék vmi. korszerűbbet max. 35 000 pénz értékben. S a VGA-tól - Galaxy 9600GT 512MB OC - milyen összegért tudok megválni?
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
-
bartucc
addikt
Jó választás, a procit kicsit tuningolni kell. Ekkora felbontásra elég lenne az 5770, de nem éri meg takarékoskodni, hosszú távon bőven kijön az 5850 előnye. Mindenképp vennék még 2Gb ramot is ha játszol, manapság már sokat számít, a jelenlegi mennyiség visszafogja majd a géped.
-
Cddd
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném cserélni a gépemben a vga/cpu-t.
Most vannak:HD3650; E2180; Hyper tx2; Ga. P35c-ds3r; 2Gb ddr2; Fsp blue. II.400w.
Játékra lenne 1680x1050. Én a HD5850-Q9400 gondoltam.Vga/cpu keret kb:140.
Van más ötletetek?
Iletve ebbe a lapba érdemes- e még befektetni? -
pocokxx
Közösségépítő
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a gyors reagálást, akkor eszerint nézelődök tovább!
Egyébként a sorrend mi?
1. 4670;
2. 4650.
3. 3850.
...?[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Bár nem éppen egy "gamer" kategória mégis megkérdezem a nagyokat, milyen vga-t ajánlanátok max. 12.000 Ft-ig? A 12 az már tényleg max, és, ha nincs túl nagy különbség két megadott kártya között, akkor valószínű, hogy az olcsóbb lesz a nekem való...
Ahogy nézegettem, szóba jöhetnek:
Nvidia 8400 GS, 8600 GT, GT210 esetleg valami noname 9400
Ati HD4350, 4550, 5450Várom a véleményeket...
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Sequadon #45737 üzenetére
Nem ismerem azt a tápot. Arról majd a tápos topic-ban érdeklődj. Ha megbízható, akkor egy HD5850-est kéne kifognia annyiért. Ha nem, akkor még tápot is vennie kellene, és így már max "csak" egy HD5770-es, vagy ha nem kell DX11, akkor egy HD4890 vagy egy GTX285. A 4890 az DX10.1-es ami nem hátrány egy két játéknál, a GTX285 pedig támogatja a fizikszet, ami megint nem egy elhanyagolható dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Sequadon
tag
válasz tzsolesz #45736 üzenetére
E8400 proc, 4 giga RAM (DDRII), lapot nemtudom, majd rákérdezek, táp az valami GreenPower. Az nem volt egy jó húzás, nem én tanácsoltam. Teljesítményt nem tudom most, talán 600W. Próbálok hatni rá, h cserélje le, még ez nem sikerült. Monitor az bírja a full HD-t, igazából nem szempont h ilyen felbontáson játszon, persze ha bírja akkor miért ne. Nagyjából ennyi.
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
bartucc
addikt
válasz Sequadon #45734 üzenetére
5830, esetleg 5850 ha talál ennyiért, vagy ha annyit még kifut a keret. Milyen felbontásra kell, milyen alkatrészei vannak (főleg proci meg táp lenne fontos)?
-
Sequadon
tag
Üdv!
Milyen kártyát ajánlanátok olyan 55-60K körül. Egyik havernak kéne okosat mondanom, de én már lemaradtam nagyon a témában.
Egyik szemem sír, a másik üveg...
-
bartucc
addikt
válasz gainwardgs #45731 üzenetére
Meg fogja mindkettő hajtani, bár manapság nem drága egy quad, és azért már illene egy 5850-hez, elég sok játék szereti már a négy magot.
-
Tomate
veterán
válasz gainwardgs #45731 üzenetére
Nem tudom mit megy egy q9400 egyáltalán.
3,6Ghz- biztos elég neki. Bár ott csak 2 mag van. Attól függ mivel akarsz játszani.
-
gainwardgs
veterán
5850-hez elég-e egy Q9400??
-
gainwardgs
veterán
válasz keszegduda #45724 üzenetére
4870. Procit meg 3.2 ghzre és tökéletes
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz keszegduda #45724 üzenetére
Még 4870el is bizonyos esetekben cpu limited lenne.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
keszegduda
őstag
-
sanchy
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
15k-m van VGA-ra. Melyik kari a legjobb vétel most ennyiért? Használtan akarom megvenni.
Alaplapom egy Gigabyte GA-MA78GM-S2H, rajta egy radeon HD3200 integrált kari, és egy AMD780G chipset.Előre is köszi!
Mi oda megyünk be, ahonnan más csak menekül!
-
Gyuri27
félisten
válasz keszegduda #45719 üzenetére
Akár 4870 is mehet bele. Ha meg egyes játékokban proci limitbe botlasz, akkor magasabbra állitod a felbontást és/vagy a látványjavitókat.
Amd - Radeon - Ryzen
-
keszegduda
őstag
Gondolkodom vga cserén, de a gépem többi részét ha egy mód van rá nem bántanám. Mi lenne a legjobb választás a jelenlegi gépem mellett úgy hogy észrevehető legyen a gyorsulás és meg is érje a váltást? A gépemet a prefixemnél megtaláljátok, a cpu 3,2ghz-en megy.
thx -
Alister71
nagyúr
Q6600 van tuningolva? Ha nem kap +feszt akkor éppen elég lesz a 350-es FSP. Én is azt használtam Q6600 és 9800GTX-el, de nagyon a vége fele járt a táp, lecseréltem egy 480-asra, így már jöhetett nyugodtan a 4870.
10 alatt kapsz új 460-as Gigabyte Superb tápot, vagy 480-as Hipro-t, ezek elegek bőven, jobban is vannak kábelezve mint az OEM FSP-k.Alister from Hell
-
badd
tag
válasz Alister71 #45711 üzenetére
lehet, hogy kicsit hülyeség, de én egy videokártyát használtan nem vennék. ha meg 4870-est vennék, ahhoz még kéne egy új táp is, ami megint egy 20ezer forint kb.
de amúgy köszönöm az ötletet, ha lenne a rá most most keretem akkor megfontolnám a 4870-eset.
de, akkor szted a 4850-esnek elég lenne a mostani tápom?
-
Alister71
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #45712 üzenetére
A GTX 260 árának is ide kellene érkeznie, mert az a 35 körüli használt ár, enyhén szólva is röhejes, pedig semmivel se gyorsabb a 4870-estől.
Ebbe a kategóriába az Ati versenytárs nélküli best-buy.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
kisfer
aktív tag
-
1hijjanhusz
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Akkor az lesz.
[ Szerkesztve ]
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Krisinto
őstag
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #45700 üzenetére
A Galaxy 7600GS DDR3 már alapórajelein is egy 7600GT.A ref GS órajele 400MHz és DDR2, a 7600GT 560MHz és DDR3. A Galaxy 7600GS 500MHz és DDR3.
Jól húzható kártyák a Galaxy GS-ek, mert eleve OC példányok, válogatott GPU-val.
Tartaléknak mindenképpen elmegy, 5K-nál többet nem éri meg kiadni tartalékért. -
badd
tag
Szaisztok!
Épp videokártya csere előtt állok.
Szerintetek melyik legyen a 3 közül?
- HD4770
- HD4850
- HD5750
Még gyártókat nem választottam, de ajánlhattok. Fontos lenne, hogy halk legyen. Nézem például eddig a HIS meg a Sapphire Vapor-x kártyákat.A konfigom:
-proci: Intel Core 2 Quad Q6600
-táp: FSP ATX-350PNF (350W)
-mostani kártyám egy Asus X1600-asElőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz Alister71 #45699 üzenetére
Annál jóval erősebb, min. 50%-kal, de sokat fogyaszt cserébe.
1hijjanhusz: ezek közül mindenképp a 8500Gt-t venném, bár tényleg gyengusz már kicsit. (bár a többi is)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa EVO
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Bekerült a Copilot a fogyasztóknak szánt Microsoft 365-be
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...