- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hobby elektronika
- Nyomtató topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
m1sk4r
aktív tag
válasz Krisinto #49935 üzenetére
Azt később szeretnék venni, mert AM3-as lapot akarok, de egy komplett cserére most nincs keretem. A videókártya sem hosszútávra lesz, általában nyáron van egy kis időm játszani és mostanában jön ki a Mafia II, emiatt szeretnék egy normális kártyát gépbe. Tavaly nyáron volt benne egy 3850-es, de ősszel eladtam, mert feleslegessé vált. Most valami nagyobbat szeretnék, úgy vélem, hogy egy 512 MB-os 3870-et még nem fogna vissza jelentősen. Megerősítést vagy cáfolást várok a nálam kompetensebb emberektől.
Aurea mediocritas
-
DrSoul
őstag
válasz Krisinto #49808 üzenetére
Kis félreértés van. Ez már nem kérdés, nem ismerem a Superbet. Csak ha egy 400W-os FSP-ről beszélünk, miért cseréljem le a 410W-os Chieftec-el? A Chieftec-el meg vagyok elégedve, 12cm-es venti van rajta, nem hangos (bár sok összehasonlítási alapom nincs, csak egy DTK)...
Nem hiszem, hogy a 400W-os FSP annyival szuperebb lenne a jelenlegi Chieftec-emnél, hogy lecseréljem... ez volt, ami nekem fura volt... Ez már 4-5 éve stabilan megy. Az én aggályom a 400W teljesítmény volt... hisz azt írja a gyártó, hogy min. 450W kell a 4850-hez.... De ha elég a 400W, minek váltsak?Mindig az X jelöli a pontot...
-
csibor
addikt
válasz Krisinto #49763 üzenetére
Lehet hogy jobb,de ott nem kapok 2 év garanciát Szinte nem is játszok,a gyerek meg még elvan a meting 2 vagy mi a franccal,de így minimális befektetéssel 1 kicsit jobb kártyát nem használnák ki Csak félek a 4830 hangjától.
fagy53 Nekem nem jön be,bár a többi oldal is vacakol.
[ Szerkesztve ]
-
DrSoul
őstag
válasz Krisinto #49740 üzenetére
Igen. teljes konfig csere. És aprón csak garisat vennék... én nem nagyon találtam 18-ért... Egy valaki van aki 25K-ért árul egy 4850-ast...
És miért nem éri meg a venti csere? Olyan drágák?Nincs megfelelő venti rá 3-4K Ft környékén? Vagy álomvilágban élek?Mindig az X jelöli a pontot...
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz Krisinto #49156 üzenetére
Nagyon minimális különbség van a HD4850 és a HD4770 között. Én tuti HD4770 venném a kettő közül. HD4850 forró fejű és nem annyira megbízható.
23k-ért max próba garis 512-es HD4870-et kap. Az 512MB már erősen visszafogja a HD4870-et.
A tény pedig az, hogy a drivereket nem HD4xxx írják. Így állandóan váltogatni kell, hogy meg legyen a megfelelő verzió. Én többek között ezért is szeretnék váltani nv-re.lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Alister71
nagyúr
válasz Krisinto #48802 üzenetére
Szinte teljesen ugyanaz mint a 9800GTX, picivel kisebb órajeleken megy, 675 helyett 650, egy kis tuning-al máris GTS250 órajelekre húzható, és akkor ugyan olyan gyors mint a 4850 vagy a GTS250. Viszont olcsóbb. De az tény, hogy nem újak és garisat már nem biztos, hogy kapsz.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Krisinto #48799 üzenetére
De, kevered.
Akkor nekifutok még1x: az 512-es G92-es 8800GTS-ről beszélek, amin tökéletes és csendes ref hűtő van, és nem szarnak be és nem melegednek, és semmi köze a G80-as 8800GTX-hez, sem az Ultrához.tzsolesz: én azt sem küldeném vissza amit most vett. Eleve ki van akadva az S1-el, mindenáron azt akar venni. Akkor minek másik vga? 2D-s órajeleket lehet írni bármelyik vga-be. Most írtam egy passzív hűtős 8600GT-re is és szépen működik: kép
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
tzsolesz
nagyúr
válasz Krisinto #48788 üzenetére
Gainward Golden Sample 4850 17K-ért?
(#48789) Lord Vader Miért? Ragaszkodó típus. Egyébként meg egyik kártya ebben a játékban, a másik meg a másikban erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz Krisinto #46498 üzenetére
Ahogy nézem a teszteket Crysis Warhead (1980 2xAA DX9) alatt:
4850 - 20fps
4870, 5770 - 26fps
4890 - 30fps
A 4890 és 5770 most 34-35k körül vannak. Akkor a 4870 tűnik a legjobbnak. Ha papíros gari van 28-ért mennek.
RootRulez: 1650-ben használom és úgy nézem a 4870 éri meg inkább. Vagy megér az a 4fps plusz 6 ezret?
Kettőt találtam is 4870-ből. Szerintetek melyik hűtős jobb? Ez vagy ez? -
RootRulez
félisten
válasz Krisinto #46495 üzenetére
Jó az a CX400
Csak akkor már lehet jobban lenne hangja
d@minator
Mekkora felbontáshoz cserélnéd a 4850-est? Onnan manapság már egy 5770-esnél nem kéne alább adnod.
Kivéve, ha nem találsz valami nagyon jó árú 1GB-os 4870-est, mert akkor az se elvetendő alternatíva...[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
kriszbon
őstag
válasz Krisinto #46291 üzenetére
A 4. kártyánál az eladás oka hogy úgy mondjam elég szerencsétlenre sikeredett.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
ferrari1
őstag
válasz Krisinto #46132 üzenetére
Dirt2, COD6, Mass Effect2, ha megjelenik COD Black ops szeretném ha menne, bár ez lehet nem jön össze, mert nem tudok olyan jó kártyát venni. Persze a HD filmről nem szeretnék lemondani. De mint írtam is a játék nem annyira fontos az életemben. 1440*900 ( 19" )
[ Szerkesztve ]
-
ferrari1
őstag
-
Alister71
nagyúr
válasz Krisinto #45935 üzenetére
Hombre! Az 5830 a megvehető legszarabb megoldás amit el lehet képzelni. Drága, sokat fogyaszt, és lassú is!
forguet: dehogy mind1! nV nem alternatíva, mert nagyon drága, 8800GTX után egy 4870 klasszisokkal gyorsabb és emberi pénzért meg lehet már venni.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
vzsryl
nagyúr
válasz Krisinto #45924 üzenetére
Üdv!
Ha pl aprón vennél egy 4870-et, akkor az lenne a legjobb és a legolcsóbb megoldás. A Phenom II 955-el (ha úgy használod az Athlon II 425-öt ) és 4870-el stabil 250fps-ed lenne, ami multiban jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Real_Necro
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz Krisinto #45861 üzenetére
Szerintem ez relatív, nem lesz egy játékos jobb tőle, valamint bizonyos képkockapermásodperc mennyiség fölött nem is látod a különbséget. Én személy szerint nem hiszek abban, hogy akkora eget rengető különbség lenne 80 vagy 200 FPS között. Vagy lehet csak én öregszem, végülis több mint 12 éve játszom FPS-ekkel multiban.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Krisinto #45856 üzenetére
Mondtam, két játékkal játszom (jelenleg is C2D 6750 + 7900 GT). Ezekhez minek annyi FPS?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
satee76
aktív tag
válasz Krisinto #45854 üzenetére
köszi az ajánlatot, de az előbbiekben leírtak miatt csak garis új cuccot vennék.- Csak otthoni felhasználás, videózás (mégcsak nem is ragaszkodom a HD-hez), illetve a CoD MW és a Cod MW2 onlineban (minden másra ott az xbox360) 80 FPS körül, tehát még a grafikai megjelenítés és részletgazdagság sem lényeges.
A keret úgy 45k -60 k-ig terjedne.
-
Real_Necro
veterán
válasz Krisinto #45843 üzenetére
A proci marad C2D 6750. Miért?
HAWK típust nem láttam, csak amit írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz Krisinto #45778 üzenetére
Működőképes kell, a 7900at is használtan vettem és csak nálam kb 2-3 éve megy.
Keret olyan 20 körül, mégjobb ha alatta.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
bartucc
addikt
-
kisfer
aktív tag
válasz Krisinto #45675 üzenetére
Nézegetem én is a hardveraprót naponta hátha akad valami jó olcsón, köszönöm a linkeket.
Tényleg ennyire rosz az tápom, pontos típusa HKC USP5550Full Hd lenne a felbontás, de Nvidia kártya is érdekelne.
Az se baj ha nem megy minden Full Hd-ba, meg lehet még memóriát is venni kellenne.
Én mondjuk 1 GTS 250-et néztem, de hát azért vagyok itt hogy a ti véleményeteket kikérjem.[ Szerkesztve ]
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
RootRulez
félisten
válasz Krisinto #45626 üzenetére
4670-el éppenséggel el leszel még nyár végéig... Addigra hátha emberibb áruk lesz az 5000 kariknak... Bár én tuti nem bírnék magammal és megvennék most egy 4850-es ha találnék jó áron. Azt kis bukóval tovább tudnám adni nyár végére...
═════════════════════════════════════════
-
tag
-
-
Aktív témák
- Zyxel NAS326
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Batocera Linux
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...