Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz csokad #47490 üzenetére
Szerintem a gépednél két egymással összefüggő dolog van, amit változtatnod kell és fogsz is, ez a monitor, ill. a VGA.
Két dolgot tehetsz, vagy veszel egy 5770-es szintű kártyát, ami játszva elbánik a jelenlegi felbontásoddal, de két év múlva egy nagyobb felbontással és az akkori játékokkal csak megalkuvásokkal képes megbirkózni, vagy veszel egy olcsó akár használt kártyát a jelenlegi felbontásra: ATI - 4670, 4830 ill. NV - 9600GT-9800GT. Ez utóbbi verzió azt jelenti, hogy most nem adsz ki sok pénzt a bizonytalanra, de a jelenlegi helyzetben jól elboldogulsz vele és monitor cserénél majd veszel egy, az akkori követelményeknek eleget tevő VGA-t.
Én ezt választanám.. -
csokad
senior tag
válasz RootRulez #47492 üzenetére
az 1280x1024et nem akarom de tudja, csak nagyon kicsik az ikonok, a full hd ról meg annyit hogy érted hogy hogyértem nem? szóval felesleges olyan erős kártya nekem ilyen monitorhoz ami még a hd-ről sem hallot.
mod: meg miért használnám 1280x1024-en? mitől jobb? mi hasznom belőle?
mod2: 1600x1200ig tud.[ Szerkesztve ]
-
-
RootRulez
félisten
Az én Dual Slotos 4850-em is agyig leviszi az órajeleket 2D-ben, bár ugyanilyen a hűtése, mint a 4830asnak...
Az tény, hogy nem mindegy, milyen 4850 az a 4850...
csokad Az MSI Hawk az 5770? Miért lenne FullHD-s? Megnézném 1-2 játékban mit alakít azon a felbontáson
Amúgy elég érdekes a felbontás, amit a monitorod tud... Ami az 1152x864-et tudja, az már általában az 1280x1024-et is...
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
lsc
nagyúr
Órajel és sp, az 50 800sp-s a 30 csak 640 /kis széria volt a 4830-ból is 800 sp-vel/, cserébe a 30 jól tuningolható, illetve a 4830-ak többsége sapphire aminek a hűtése is jó, ez nem mondható el mindegyik 4850-ről. A sapphire amiatt is jó mert a powerplay igen jól megy rajta /2d-ben 20W-ot sem eszik/, ezt nem sok 4850 tudja alapból. Az aprón hirdetnek ha jól emlékszem 3 db 4830 at 17e-ért, garanciával.
Az élet kegyetlen .
-
csokad
senior tag
Sziasztok. Most veszek normális gépet először életembe már majdnem megvan minden (adatlapom) csak ramot veszek még házikót meg ugye videókártyát mimásér is írnék ide . namost viszont az van hogy nekem egy 17"-os CRT hp 7550 monitorom van ami egész jó nekem 1152x864-es felbontáson és nem hiszem hogy mostanában lenne ez cserélve. nos ehhez kellene egy videókártya de olyanokkal játszanék mint pl dirt 2 assasins creed de ugye a monitorom nem támogatja a full hd-t ezért nem érnék semmit egy full hd kártyával. szóval mi lenne ami kielégítené az igényeim? árat nem akarok inkább ti mondjatok, mert ugye ehez a monitorhoz nem kell valami űberbrutál kártya, msi hawkot néztem de lebeszéltek róla hogy fölösleges a hd kártya ha nincs hd monitor . előre is köszi.
Üdv, csokad. -
bugbuster
csendes tag
Sziasztok ehhez a konfighoz kellene valamilyen videókártya, valami olcsóbb féle :
CPU típusa Intel Celeron D 347, 3066 MHz
Alaplap neve Foxconn 45CM/45GM Series
Rendszermemória 2038 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) 2x1GB
Lemezes meghajtó MAXTOR STM380215A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó Hitachi-LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N
Tápegység Fortron 350W PFC FSP350-60APN 80+Én kinéztem magamnak egy HD4550-eset de lehet lehet bele tenni jobbat is.
-
kte0
tag
Üdv
8800gt-t vagy 3870-et érdemes venni?Üdv:kte0
-
senior tag
válasz RootRulez #47474 üzenetére
Egy ismerős gépébe lesz.
Egy Gigabyte SuperB 460W táp van benne és egy 21,5" BenQ FullHD monitor van a géphez. Hogy milyen felbontásban fogják használni? Amiben normálisan elfut a játék .
A proci egy A64 X2 5000 @ FX-5000 (megy a 4mag és a 6MB L3 cache is szépen).Az én gépembe szerintem nem menne a kártya, mivel egy AOpen 350W (FSP belső) tápom van, igaz csak egy A64 X2 5000+ -al. Ha menne is, eléggé a határon lenne a gép, vagy rosszul gondolom?
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Igen! 14K-ért a 9600GT lesz a neked való.
Ha ezt Alpacsínó meglátja...
mod:
Azért azt még hozzáfűzném, hogy a 960GT is eszik anynit, mint a 3870. Szóval nem kell elfelejteni a 4670-et sem, ami épp elmarad ezektől és nincs külön tápcsati...[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Megnéztem itt a hardverapron az árakat jelenleg:
HD4830 - 227% - 17e
9600GT - 195% - 14e
HD3870 - 182% - 14e
HD4670 - 170% - 16e
HD3850 - 148% - 10e
HD4650 - 100% - 11e
Ezek alapján a HD4670 nem szimpatikus és egyértelműen nyerőnek tűnik a 9600GT, még a PH-s cikkben is azt írták, hogy jobb vétel, mert legtöbbször nagyobb a teljesítménye, viszont nem tudom, hogy azóta ez mennyit változott a driverekkel és mennyiben jobb az egyik a másiknál HD lejátszás szempontjából.
A másik, hogy ha becsúszik 14 körül egy HD4670, akkor nem jobb választás-e esetleg?
Gondolom a legtutibb egy HD4830 lenne 15e-ért .ghostmat: Igen, a HD3xxx azért sem szimpi, mert sokat fogyaszt és gondolom ez által hangosabb is a hűtése, a HD4650 gyengusz, megér +3e-t a 9600GT kb 2×-es teljesítménye, a HD4670 meg túl drága.
Üdv: Sopi
[ Szerkesztve ]
-
ghostmat
tag
válasz 1hijjanhusz #47465 üzenetére
én amit otthon csináltam tesztet 896MB GTX 260 verte az 1GB-s 4870-et.
de erősen felhasználó és játékfüggő, hogy melyik. Amúgy mind2 nagyon jó kártya, még ma is.
Sopi :
az ati 3xxx többet esznek úgy tudom a 46xx szériánál.
Én a 46xx-ek közül választanék, fogyasztás miatt főleg.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Használt PCIe VGA érdekel 785G chipes alaplapba, max 15e-ért.
Amiket reális alternatívaként találtam (teljesítmény sorrendben):
HD4830 - 227%
9600GT - 195%
HD3870 - 182%
HD4670 - 170%
HD3850 - 148%
HD4650 - 100%
A százalékokat a PH!-s tesztek végén lévő százalékos összehasonlítás alapján állítottam össze.
Fogyasztás is szempont a halkság miatt, HD lejátszás is szempont, ez alapján ATI-k szimpatikusabb és azon belül is a HD4xxx széria fejlettebbnek látszik, de lehet, hogy a valóságban nem számít.Üdv: Sopi
-
ghostmat
tag
válasz 1hijjanhusz #47460 üzenetére
Az aprón kb 5k-val olcsobb a 4870 a gtx260nál.
Nekem is gtx260am van és azt az 5k megéri, nálam elverte a 4870et, pedig kevebb sp.-os kiadásom van.
-
RootRulez
félisten
válasz 1hijjanhusz #47460 üzenetére
Szem is így van, hiába elvileg ellenfelek, de az áruk eléggé eltér, ezért nem lehet egy kalap alá venni őket.
-
SpZ
senior tag
Elég szép teljesítmény beli eltérés van de 4-5 000ft os eltérésről nem tudok nyilatkozni.
Gts 250 az egy átnevezett 9800gtx, a 9800gt az meg egy 8800gt kicsit bolondítva ha jól tudom. 4850 vagy 4770 is alternatíva lehet ha ilyen kategóriában akarsz vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
sylas
tag
9800gt és gts 250 között mekkora a különbség?megéri a 4-5 ezerrel drágább gts 250?
A múltra csak emlékezni tudunk - ha szembetalálkozunk vele, meg sem ismerjük.Gondolatban haladhatunk ugyan visszafelé, de az idő közben mindig előrehalad"
-
Alpachino
veterán
válasz Alister71 #47441 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy a szavaiddal élve a "sötét oldalú" 4870-nek igazából a GTX260-al kellene meccselnie Ne, hogy már egy 9800GTX-hez viszonyítsd a teljesítményét az egy kategóriával feljebb lévő 4870-et a 23k-s ár meg egyáltalán nem jellemző a 4870-re, mivel csak egy helyen láttam ennyiért. A legtöbben 25-26K körüli árat kérnek értük. De mint korábban említettem 9800GTX-et is láttam már 17K-ért, de nem ez a jellemző.
"A 9800GTX tényleg egy jó kártya volt, de csak volt"
Addig míg neked volt, utánna meg nem jó Érdekes megközelítés....
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Egy ilyen vidókari megbirkózik egy FullHD filmmel? MSI 7900 GT 256MB GDDR3
Igaz csak DVI van rajta a HDMI átalakító meg hangot nem visz át ha jól tudom...[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
A 9800GT, az erősebb a 9600GT-től Ha csak egy pár ezressel kerül többe, max.3K, akkor mindenképpen a 9800GT a nyerő. A COD2 FPS értékeivel sem lesz baj 9800GT alatt Nekem anno 8800GT-vel volt tapasztalatom, ( ami valójában 9800GT) de kivállóan futott.
-
RootRulez
félisten
válasz belinho #47452 üzenetére
Multimedia Towerben tuti jól bánnak az emberrel az árakat nem simerem
-
belinho
senior tag
Valaki meg tudná mondani hol van debrecenben olyan számtech bolt, ami aránylag olcsó, és elég korrektek az emberrel, ha netán gariztatni kell valamit?
-
belinho
senior tag
Hello!!
A legjobb választás 50 ezer környékén az msi 5770 hawk kártyája, én is ilyet fogok venni.
Nézz teszteket a neten, még a 4890- et is veri persze tuningolva.
Húzva 1050mhz-es órajel 5660mhz memória, ha jól emlészem, meg minden ami egy 5000-es ati kártyával jár dx11, kevesebb fogyasztás, stb. -
N3gro
aktív tag
Sziasztok!
50e Ft környékén tudnátok ajánlani egy jó ár/teljesítmény kategóriájú videokártyát?
Szerk: Minél nagyobb felbontásban szeretnék majd játszani, most tervezek egy 24" fullHD monitor beruházást is.
Előre is köszönöm, üdv: N3gro
[ Szerkesztve ]
-
Pr3s
aktív tag
válasz Alpachino #47416 üzenetére
Hello!
És ha már 9600 GT-t javasoltál mit mondasz Gigabyte GF 9800 GT 512 DDR3 karihoz???
Ilyennel milyen fps-ek születnek Cod2 multiban???
Mert erre kell,azt a pár ezrest rátudom beszélni,de egyben kellene megrendelnem a cuccot,mert a postaköltség lesz egyenként sok amiért már nem érdemes rendelnem!
Mihamarabbi válaszotokat várom!Üdv.: Pr3s
-
RootRulez
félisten
válasz Alister71 #47441 üzenetére
Közben azon tűnődök, hogy miért pont az ATI a sötét oldal, de rájöttem... Az ATI-soknak piros, az nVidiásoknak zöld. És "Az tiéd ugyanakkora, mint az enyém..." (Lord Helmet)
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Alpachino #47363 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy idejében váltottam.
A 9800GTX tényleg egy jó kártya volt, de csak volt. A 4870 megmutatta miben rejlik a sötét oldal valódi ereje.
Ha valakinek olcsó 4870-es kell keresse nyugodtan borsit az apróban. Nála jellemző a 23k-s ár.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
RootRulez
félisten
válasz lagabor #47438 üzenetére
Szívesen, sok sikert!
II-Adi
Elég lehet, de ez attól is függ, mire. nVidia drivert letakarít, újraindít, ATI drivert feltesz, újraindít és megy csodásan.
Hybrid CF kisebb kártyákkal szokik menni, 3450, 4550, ilyesmik...
[ Szerkesztve ]
-
lagabor
csendes tag
130 eFt körül, de ugye kellene vinyó, ház meg táp is, de akkor az általad belinkelt topicba is beírom a kérdésemet, köszi szépen
-
Zyelor
aktív tag
Hali újra!
Úgy néz ki sikerül, ha minden igaz lesz egy HD4890-em. A GF96GT-t külön fogom elpasszolni. Amíg nincs VGA a gpemben elég lehet az alaplapi HD4200?
Tényleg, hogyan kell egy nVidia-Ati átállást levezényelni? csak uninstalozom az nv drivert, és felrakok egy új catalys-et helyette?
A hybrid crossfire ezen kártyák esetén működhet?
Köszi a válaszokat! -
Ger_man
senior tag
válasz lagabor #47431 üzenetére
Én egy 4830ast ajánlanék, persze használtan tudod csak beszerezni ennyiért, én nem rég váltam meg ennyiért a sajátomtól...
Nagyon jól lehet húzni őket, ha szerencséd van, akkor akár a 4850es teljesítményét is el lehet érni vele.
Plusz nem is olyan régi kártya... szóval nem eszik sokat, meg nem is nagyon melegszik, még húzva sem. -
lagabor
csendes tag
Az igazság az h a gép végső árának van egy felső limitje......
vagy esetleg vegyek bele egy új "méltó" videókártyát, amit ajánlotok, és max a 4 Gb ram helyett csak 2 kerülne bele kezdésnek és majd utána veszek bele még 2-t -
lagabor
csendes tag
vlmi rosszat mondtam nem vagyok egy nagy hozzáértő szakember....
-
lagabor
csendes tag
üdv
most akarok összeállítani egy izmosabb gépet a mostaninál, videokártyánál elakadtam....
Gigabyte GA-H55-S2H, Intel Core i3 530, Kingston 2x2Gb DDR3 1333 MHz, ide jönne vlmi jó kis videókártya, nem tudom h most mik a jók nVidia vagy radeon és persze mien márka. Ha valaki tudna segíteni, az jó lenne, és ugy az irányár kb 16 eFt. Kösszüdv: Gabesz
-
Alpachino
veterán
válasz 1hijjanhusz #47425 üzenetére
De értem,miről beszélsz, csak ott hibádzik az eszmefuttatásod,hogy a 4870-nek a jelenlegi ph-s piaci ára, az nem 23K, hanem 25K körül van. Azért mert te egyszer láttál 23K-ért 4870-et, még nem ez a jellemző ára Én is láttam már 17K-ért is 9800GTX-et, de nem ez a jellemző, mindketten tudjuk, inkább 19-20K-ért kínálgatják.
Tehát a két kari között, kb. 5K különbség van, de ez így helyes, mert nem egy kategória a kettő.
-
Stirbi
addikt
válasz 1hijjanhusz #47425 üzenetére
4870ből 1gb memos ajánlott inkább, ahhoz a gpu hoz meg memhez már kell az 1gb
-
1hijjanhusz
senior tag
válasz Alpachino #47424 üzenetére
Te abszólút nem érted miről beszélek. Árról beszélek.
Leveztem: 9800GTX=20k és 4870=23k. Akkor 23-20k=3k. 3k=4870-9800GTX=20-30% teljesítmény különbség(persze erősen játékfüggő dolog).
Megoldás: 4870 512mb megéri az árát.
Másik meg, hogy GTX260-at ismerem, nem kell bemutatni.lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Alpachino
veterán
válasz 1hijjanhusz #47423 üzenetére
Nem egy kategória a kettő, már mint a 9800GTX és a 4870 Ezért nem érdemes összehasonlítgatnod, mert igazából a GTX260-al van pariban, azért ezt jó, lenne ha tudnád
-
1hijjanhusz
senior tag
-
Alpachino
veterán
válasz HaZsolt #47421 üzenetére
Megint nem vagy képben Én új kártyáról beszéltem, mivel a kérdező újat nézegetett.
Használtban, már javasoltam, 20K körül a GTS250-et vagy a 9800GTX-etEgyébként meg nem vagyok hülye. Azt én is tudom, hogy a 4850 erősebb a 9600GT-nél, inkább a 9800GTX-el van pariban.
Volt mind három karim"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
HaZsolt
őstag
válasz Alpachino #47420 üzenetére
Javaslok. Tehát azt állítottam, hogy a te általad javasolt kártyánál jobbra tartom. Ugyanis a 9600vs 4850 közül a 4850 nem kevéssel erősebb. Ráadásul 20 ezer alatt van. Az se mellékes, hogy a cf-es lapok olcsóbbak. 1 év múlva ha veszel még egy tesót neki az jobban megéri mintha 9600 SLI-ben gondolkodol.
-
Alpachino
veterán
válasz RootRulez #47415 üzenetére
COD2-ben nagyon szépem muzsikál a 7900GT is Használtan hasonló árban is van, mint az 1950pro.
Pr3s : új kari vásárlása esetén, 20K-ért én egy 9600GT-t javasolnék, bár használtan garral 14K körül itt az apróban megkapod...
[ Szerkesztve ]
-
Pr3s
aktív tag
Mondjuk Én Ati HD 4650re gondoltam, mert azt 17.900Ft-ért már tud venni de nem tudom a Cod2 multihoz jó -e neki!
-
Alpachino
veterán
válasz 1hijjanhusz #47406 üzenetére
"Szeretem" én mindkettőt, igaz azonos áron és teljesítményben az NV-át szoktam választani.
Lásd : 4850 és GTS250 esete
-
Alpachino
veterán
válasz RootRulez #47404 üzenetére
23K-ért nem vennék én sem GTS250-et
A napokban adtam el az aláírásomban szereplő 9800GTX-et 20K-ért, amit szerintem simán megért, ha a kiválló tuningpotenciálját is figyelembe vesszük.Max. ennyit érnek használtan a G92-esek, csak egy-két emberke itt az apróban nagyon elvan szállva az áraikkal.
-
Alpachino
veterán
válasz 1hijjanhusz #47402 üzenetére
Igen, ahhoz képest, hogy most jelenleg egy ATI 3850-em vam
-
RootRulez
félisten
válasz Alpachino #47400 üzenetére
Nekem VooDoo II-esem volt, S3 Savage4-el összekötve csak úgy hasított a Rollcage meg az Unreális Tornament.
De most tényleg, kinek kell a GTS 250 ~23K-ért, ha ugyanannyiért már lassan 1GB-os 4870-eseket adnak.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Alpachino #47398 üzenetére
Persze ... nem is számít a dolog, mert fogalmunk sincs, hogy melyik termékeknél használták a hibás kötést. Ezt sosem fogjuk megtudni, mert az NV nem készített pontos leírást a hibára, így a gyártók sem tudták, hogy hibás GPU-val rendelkeznek vagy sem. Az egésznek az volt a lényege, hogy kikerüljék a termékvisszahívásokat, így nem kellett sokat költeni a garira. A desktop vonalon ennek, amúgy sem volt nagy jelentősége, mert a rossz minőségű kötések a gyors hőingástól készültek ki, és egy desktop kártya nincs olyan követelményeknek kitéve, mint a mobil megoldás. Ez meg is látszik az általános élettartamon.
A notis GPU-k már rég behaltak, míg a desktop vonalon csak most írnak a fórumok nagyobb halálozásról. A hiba felfedése óta eltelt két év, így nagyon valószínű, sőt biztos, hogy a kereskedelmi forgalomban lévő kártyák már hibátlanok ebből a szempontból.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...