- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello!
Mi a különbség az RX480 és az RX480 Nitro+ között?
Nem vagyok szaki, kérlek úgy mondjátok el. -
holozis_HUN
veterán
válasz schawo #88597 üzenetére
Hát nem tudom!
1366x768 volt olyan 30-40 fps-em AC Unityben HD 7770-nel, Full hd-nál olyan 30 szintén! Szinte semmi változást nem észleltem, azt hittem lesz olyan 5 fps... De valahogy nem, nem is hiszem el, de tényleg így volt!
A helyzet, amikor az ember a saját szemének sem hiszi el, amit lát
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
zakarmihaly
tag
válasz schawo #88597 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Akkor azért elég durva eltérések vannak fpsben.. én nem tehetek róla de egyszerűen allergiás vagyok rá ha valami 60 alá esik, 30 az számomra "játszhatatlan" a többi hardver rendben van akkor? ki tudja hajtani a maxot 1 jobb kártyából is? ez nagy félelmem valamiért
-
titán
válasz zakarmihaly #88596 üzenetére
Ha futja a keretből, legyen inkább 6-8 gigás kártya, mint 3-4, ha fullhádéra (vagy esetleg afölé) váltasz.
Az fps nagyjából arányos a pixelek számával tehát ami 900p-n (1,3Mp) 50 fps, az 1080p-n (2,1Mp) 31 (kicsit több lesz ennél, de nem sokkal).
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
zakarmihaly
tag
sziasztok!
Lassan... nagyon lassan (lehet megvárom a karácsonyt is) vgta-t szeretnék venni.
Jelenlegi konfigom:
Asus z97-k
8gb ddr hyper X (emellé van értelme dobni még 8gb-ot vagy felesleges még?)
i5 4570
r9 270x 2gb Sapphire dual XImádom a jelenlegi kártyámat, de egyre több kompromisszumot kell kötnöm és nem szeretem az ilyesmit Plusz valami borzalmasan hangos nagy terhelésnél.
A kérdésem az lennem hogy a vga csere elegendő ugye? Úgy tudom az i5 még mindig elég jó (konkrétan a procit lassan 3éve 55ért vettem most 60 körül van, ez gondolom nem véletlen) Alaplap is rendben van?
A monitorom max felbontása jelenleg 1440x900, ennek is aktuális lenne a cseréje.. mennyit számít a felbontás a játékok teljesítményébe? VRAM-ok mennyire fontosak? Tudom hogy nehéz a jövőbe látás az informatikában, de érdemes 6 esetleg 8giga VRAM, vagy felesleges 4nél több?Köszönöm a válaszokat!
Üdv, Misi -
titán
-
Peace
nagyúr
válasz CoolBoy323 #88592 üzenetére
Nem bizony. Mázlija viszont lehet az embernek! Én például tuti nem gondoltam volna 4 éve kártyavásárláskor, hogy 2016-os játékok (ROTT, Doom, Mafia III, stb.) nagyon szépen fognak menni. Nagyon büszke vagyok a HD 7870-esre!!!
-
-
CoolBoy323
nagyúr
Ordogi kor beindult
De sajnos ilyen ez a "szakma"... Nem lehet 3 evre tervezni, es ennyi...
-
titán
válasz SoulReaver #88590 üzenetére
Nem mindenki akar ám generációnként cserélgetni, ne magadból indulj ki. A kérdező 2-4 évig használná. Nem két év múlva lesz jó a 480, hanem a teljes időtartam alatt integrált teljesítménye lesz jobb, mint a 1060-é.
Most a 1060 a gyorsabb egy kicsit a jellemzően használt játékokkal, két év múlva a 480-é lesz az előny a mostaninál nagyobb különbséggel (jósgömb lvl99, de elég valószínű tipp), 4 év múlva meg, 5 éves tech lesz a dx12, phö...
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz schawo #88588 üzenetére
Nem ferdítettem el, csak logikusan gondolkozom. Ha valaki azzal a céllal vesz 480-at, hogy később tudjon a dx12 játékoknál érvényesülni, az nem gondol bele, hogy később lesznek jobbak...
Lehet, hogy most is jó a mostaniakra, de az 1060 meg még jobb, később meg eladja és vesz jobbat... nem bukik sokat.
-
titán
válasz SoulReaver #88583 üzenetére
A 480 most is jó, nem arról van szó, hogy két év múlva kapja csak meg a kártyát. Addig is éppúgy használja, ne ferdítsük el a helyzetet.
Nekem is 1060-am van, de én eladom jövőre, avuljon el másnál.
[ Szerkesztve ]
-
HI-FI
tag
Sziasztok.
Szerintetek GTX 660-ról érdemes GTX 1050 Ti-re váltani? Vagy inkább gyűjtsek 1060-ra?
Köszi a segítséget! -
-
Andralin
aktív tag
válasz schawo #88571 üzenetére
Tényleg, igazad van! Kicsit utánaolvastam, valóban PCIe 2.0-s az alaplapom, ez kellemes meglepetés volt!
Ezek szerint akkor azt ajánlod, hogy pusztán a rászánt összeg függvényében válasszat a GTX 960 / 970 /1060 kártyát közül? Ha a legtöbbet szánnám rá, akkor az 1060-ast vegyem?
Az 1060 után a /3-as az mit jelent?
-
nagyúr
G:
OC Mode - GPU Boost Clock : 1746 MHz , GPU Base Clock : 1531 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1708 MHz , GPU Base Clock : 1506 MHz
Memory Clock - 8008 MHzOG:
OC Mode - GPU Boost Clock : 1873 MHz , GPU Base Clock : 1645 MHz
Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1847 MHz , GPU Base Clock : 1620 MHz
Memory Clock - 8208 MHzEladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Peace
nagyúr
-
haj
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a különbség az alábbi két kártya között? Lesz érezhető különbség, ha csak játékra használom a gépet, tuning nélkül?
Asus GTX1060 6GB GDDR5 STRIX-GTX1060-6G-GAMING videokártya
Asus GTX1060 6GB GDDR5 STRIX-GTX1060-O6G-GAMING videokártyaNagyon köszönöm!
-
titán
válasz Lokids #88577 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel, inkább 480 a nyerő. Most a 1060 a gyorsabb, de az új, dx12 only játékokban (abban a néhányban, igen, de a tendencia látszik) ez az előny elszáll, és jövőben egyre inkább a 480 fog felülkerekedni. De ha egy-két év múlva cserélsz, akkor mehet a 1060, egyelőre az a jobb ár/érték arányú.
-
veterán
válasz CoolBoy323 #88574 üzenetére
Játékfüggő. Ami rendesen meg van írva, ott egy i7-tel is tudja tartani a lépést egy FX akár, de van ahol egy Pentium is elkaphatja.
A mostani platformod 4 éves technika már, ha még 5 évig használni akarod, akkor az 9 év.
Új proci sem jön már bele.FX-9 = FX-8, csak magasabb órajelen, tuningolni te is tudod a procit. Amúgy az a 225W TDP elég ijesztő az FX-9 prociknál. Én váltanék a helyedben Zen-re jövőre, ha Intel nem jöhet szóba.
Ahogy shawo írja, megveheted a kártyát, nagy ugrás lesz így is a HD7870 után.
(#88577) Lokids: az időtáv miatt megérheti. DX12-ben eddig erősebb az RX 480, mint a GTX 1060. BF1-ben (igaz még csak béta, elvileg AMD még kap gyorsítást) az RX 470 is elkapja a GTX 1060 6GB-ot.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Lokids
addikt
válasz schawo #88576 üzenetére
Milyen igaz.
Akármennyire AMD-s vagyok, i5 van a gépemben. És sajna most is úgy érzem a vidkari sem amd lesz.
Egyszerűen nem értem, hogy miért érné meg a 480 a 1060-al szemben. Akár az ipont, akár az aqua-t nézem, a 1060 olcsóbb, és a tesztek szerint még gyorsabb is. Ráadásul sokkal kevesebbet is fogyaszt.
Mi az az ok, ami miatt most megérné 480-ast venni?
kb 2-4 évre tervezek.If you chase two rabbits you will lose them both.
-
titán
Az elvek kora már rég leáldozott. Elvei legyenek a orvosoknak meg a kutyamenhelyeseknek. Na ezeknek nincs, már te is feladhatod.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Amíg AMD-t használ az ember, nem is tudja, hogy mit hagy ki. Amikor Athlon II X3 450ről váltottam Pentium G3220ra, ott eldöntöttem, hogy AMD-ből többet nem kérek.
Egy i5 már sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményű, mint bármelyik FX.[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz solfilo #88570 üzenetére
Intelt biztos nem veszek!!! En nem adok kvazi ugyan azert 2x annyi penzt...
Platform cseren sem gondolkozok, legalabb 5 evig.
Mire szamitsak akkor egy RX480al? X jatekban tud 50fpst, de procim miatt csak 45lesz?
Es nem lenne eleg a platformomon belul elorelepni? Vmi FX9****?!
-
mcs
veterán
-
titán
válasz CoolBoy323 #88569 üzenetére
Én meg inkább rábeszélnélek a cserére. Elköltesz 70-80ezret, és sokkal jobb lesz az fps, mint 7870-nel. Persze hagy benne ahhoz képest, mintha még 70-80-at ráköltenél platformra is, de attól nem lesz dupla. Ha megvan, és jövőre van pénzed, majd cserélsz platformot. De inkább neked dolgozzon addig is, mint kuporgasd még egy évig, aztán egyben jelen kiadni egy csomót, ami még fájni is fog.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Andralin #88568 üzenetére
Az X38-ban PCI-e 2.0 van. Azzal semmi gond nincs.
Én eddig mennék el max:
960-970-1060/3
280X-380-470Többet nem költenék rá. Ahol ezek elhasalnak, ott már más gondod is lesz. Így is le kell mondani az fps egy részéről, de ez benne van. Így sem fogy el az fps fele. Szóval ha ugyanennyit (40-65) elköltesz lapra és cpura is, nem lesz dupla fpsed. Persze akkor más is gyorsulna, nem csak a játékok.
-
veterán
válasz CoolBoy323 #88569 üzenetére
Ha az FX-6300 mellé keresel kártyát, akkor sok lesz neki az RX 480 és a GTX 1060 is. Megveheted a kártyát, de kéne idővel alá egy i5/i7 vagy jövőre egy AMD Zen alapú rendszer.
Ha megvan az adatlapon lévő HD7870, akkor azzal lehet kibekkelhető az idő, míg lesz pénz új VGA-ra és platformváltásra.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
CoolBoy323
nagyúr
Abbol melyikek az ajanlott modellek?
Procim eleg hozza? Ha nem, mire kellene cserelni?
Koszi a sok segitseget
-
Andralin
aktív tag
-
veterán
válasz CoolBoy323 #88565 üzenetére
Eddigi játékok alapján a DX12 inkább az RX 480-nak kedvez a GTX 1060 ellenében.
solfilo
-
titán
válasz CoolBoy323 #88565 üzenetére
Akkor 480, valóban. Az hosszabb távon lesz jó. Most még gyorsabb a 1060, de 3 év múlva a 480 lesz gyorsabb. Nem, nem a kártya megy gallyra, hanem a 480 várhatóan jobban fog működni az újabb (jövőben érkező) dx12 alapú játékokban.
-
veterán
válasz CoolBoy323 #88563 üzenetére
Ha 3 évre, akkor inkább RX 480 szerintem, főleg DX12 miatt. Rövidebb távra a GTX volna nyerőbb.
solfilo
-
CoolBoy323
nagyúr
-
titán
válasz CoolBoy323 #88559 üzenetére
Ha keveset akarsz költeni, akkor nem.
1060 wf2 is nagyon halk kártya, idle áll a venti, tuningolva is nagyon csendes, pedig tényleg nagyon háklis vagyok a ventizajra (a polaris topikban is épp a korábbi nitro hűtős kártyám zaját szidom, pedig mások szerint az csendes, na ez legalább négyszer halkabb, -12dB). A tuningolhatóság pedig a gpu lottótól függ, épp szerencséd van, vagy sem. WF2-ből is van szuper tuningos és antituning egyaránt. De nincs nagy különbség közöttük, +/-2%-on belül van az összes a topikban megfordult 1060.
-
Csupingo
veterán
válasz CoolBoy323 #88559 üzenetére
Ha engem kérdezel, akkor én szerintem beérném a 85 ezres windforce verzióval is. Engem nem kergetne az örületbe a tudat, hogy a kártyám 64 fokos és nem 59. A topikjában már elég sok tapasztalattal rendelkeznek, érdemes ott érdeklődni.
Ha lehet, akkor érdemes lenne kicsit tuningolni a processzort egy 1060-hoz.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz CoolBoy323 #88557 üzenetére
A wf2-nél kicsit komolyabb gigabyte kártya.
-
titán
válasz CoolBoy323 #88555 üzenetére
Arról az ASUS-t és a magyarországi forgalmazót kell megkérdezni.
-
Csupingo
veterán
válasz CoolBoy323 #88553 üzenetére
Inno3d giga dobozban? Xplaza. Land.
Pcx. Sok más, 85 körül.
(Csak vicc volt, de időnként van 85 alatt is. Elég gyakran változnak az árak.)(#88555) CoolBoy323: hát ez az. Ha reálisan nézed, akkor egy 85 ezres giga wf2-höz, vagy 90 ezres g1-hez képest nem ér meg + 30 ezer forintot, csak mert asus matrica van rajt és mondjuk 4°C-kal hűvösebb.
[ Szerkesztve ]
-
kisfer
aktív tag
Sziasztok!
Asus M5A97 R 2.0
Amd Fx8350
8gb ddr3 ram
kingstn ssdnow v300 120gb
corsair cx 600
HD 7770 1GbFull Hd felbontáshoz milyen videokártyát ajánlanátok 70-75k-ig játékra a mostani helyett?
Informatikai hálózattelepítő és üzemeltető és Számítástechnikai szoftverüzemeltető állást keres!
-
titán
-
Andralin
aktív tag
Most, hogy az audió csatlakozó kérdését kitárgyaltuk, kérhetnék még segíséget én is abban, hogy milyen új videókártyát válasszak?
Régebbi konfigurációm van, de akkoriban elég erős gép volt, ez van benne:
- CPU: Inter Core 2 Quad Q9650, 3 GHz, 12 MB L2 cache, felhúzva 3,60 GHz-re stabilan működik (+ Coolink Silentator 775 hűtő)
- alaplap: Abit IX38 QuadGT
- RAM: 8 GB DDR2 -1066 (PC2-8500), GeIL Black Dragon K2, CL5 (5-5-5-15)
- táp: Silverstone ST85F 850W
- monitor: BENQ ET-0027-B, 24", 1920 x 1080A jelenlegi videókártyám egy ASUS EN9800GTX TOP/HTDP/512M.
Ezt szeretném lecserélni a lehető legerősebbre, amit még érdemes a fenti rendszerbe belerakni.
De az se baj, ha túl van kicsit mérezetve, hogy ha majd egyszer teljes konfigot cserélek, akkor ne kelljen kártyát is cserélni.
Az elsődleges szempont nem a jövőbeni túlméretezés, hanem hogy a mostani konfigból a lehető legtöbbet hozzam ki. Mindenképp NVIDIA-t szeretnék.Nézegettem a GTX 960 és 970-es modelleket. Ezek jók lehetnek, vagy már túl sok lenne az én gépemhez?
Ti mit ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz schawo #88546 üzenetére
Miből gondolod?
Ha tudol jobb kártyát tervezett rendszerembe, akkor ne fogd vissza magad, ajánlj jobbat!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz makoss #88543 üzenetére
Korábban (néhány héttel korábban) ezt írták ebben a topikban a GTX kártyákról, hogy ezeket a változatokat kell figyelni: "Asus Black, Asus Strix, EVGA ACX, Gigabyte WF2/WF3(általában ez a legolcsóbb), Gigabyte Gaming G1, MSI Gaming"
Ezt meg tudja erősíteni valaki?
Helyesbítést is elfogadok!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
jojoker08
tag
Szia!
Jelenleg CS:GO, későbbiekben The Division, Just Cause 3, talán BF1. Nekem a 1080p jó ideig megfelel, 2 kilót nem akarok monitorra költeni, viszont a full HD-t szeretném hosszú időre kiszolgálni ultra, vagy közeli beállításokon. Hogy értsem, hogy változó mértékben fog viselkedni a processzorommal? Tudom, elvileg AMD-AMD-vel, Intel-Nvidia-val. Most 3-4 hete van meg ez a kártya, nem rossz, de konzol után kicsit szokatlan az alacsonyabb megjelenítés. Tehát akkor 8 pinest ne igen nézegessek?@Csupingo: Táp sem a legtutibb, tudom, de még beépített volt az előző házamban, és eddig nem volt vele semmi gond, bár érdemes figyelni az intő jelre, köszönöm!
-
Apone33
őstag
válasz makoss #88537 üzenetére
Mennyit szánnál rá? Én bátram ajánlom az Xtreme 1070-et, ilyet vettem én is és maximálisan elégedett vagyok vele, de még az Zotac extreme-et is ajánlanám. Eredetileg Zotac-ot szerettem volna, de mivel nem volt nekik raktáron ezért lett belőle a giga xtreme.
Play Hard!!!
-
makoss
veterán
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Zadia
senior tag
válasz Pécsi gyerek #88533 üzenetére
Akkor jó,mert mindig is nv párti voltam.
-
havenday
tag
válasz Nuada herceg #88530 üzenetére
Azt a kezdő 45-50 ezres plafont rendesen felbasztam! Meg barátnőm is az agyát!
De akkor pár évig nem kell hozzányúlni!
Most akkor a kártyához vagy az asszonyhoz? -
lacus83
senior tag
válasz Nuada herceg #88530 üzenetére
Lúd legyen kövér
Gratulálok.
Nagy ugrás lesz, gondod nem lesz vele.
Barátnős témát meg tudjuk,ilyenkor én csak annyit mondok otthon: mennyi táskád meg cipőd is van?[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
Nuada herceg
őstag
válasz lacus83 #88496 üzenetére
Na meglett az utód! 1060 6 gigával.
Azt a kezdő 45-50 ezres plafont rendesen felbasztam! Meg barátnőm is az agyát!
De akkor pár évig nem kell hozzányúlni! Ráadásul újonnan, 3 év garival, csak jönne már meg!Még egyszer köszönöm mindenkinek a választ meg a segítséget!
Itt öregszem meg...
-
Zadia
senior tag
válasz Pécsi gyerek #88528 üzenetére
Zöldek oldaláról is van ajánlat?
Nézegettem és 10k-ig GTS 450 illetve GTX 460-at találtam bár ez csak a 768MB-os verzio. -
Zadia
senior tag
Üdvözletem.
Találtam itthon pár alkatrészt és összeraktam magamnak belőle egy konfigot. Már csak a vga kari hiányzik.
ezek mellé mit ajánlanátok használtan. Max 10k-ig.
Proci: Athlon II X3 455
Alaplap: Asrock M3N78D
Mem.: CSX 2x2GB DDR3 1333Mhz.
Táp: HKC V Power 450W (ez zsír új most bontottam ki. A fene se érti miért volt a szekrénybe.)
Monitor: LG Flatron 19"-os 1440x900Net,filmnézés és esetleg WOT.
-
Pécsi gyerek
addikt
-
veterán
Az jó kis kártya volt anno, túl nagy előre lépést nem éreznél a mostani 15k-s bolti kártyákkal szerintem. Egy HD7750-et keresnék a helyedben, vagy amit fentebb ajánlottak, HD7770-et. De utóbbihoz mindenképp kellene majd procifejlesztés is, igaz előbbihez sem árt kicsit tuningolni az E7200-t.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
R7 240, R7 250, GT 730, GT 740, nagyjából ezek jöhetnek szóba. Ami belefér a keretbe, lehetőség szerint GDDR5 kártyát keress, ha nincs, akkor ugye marad a DDR3. Amúgy milyen kártyát váltana az új?
Használt piaccal jobban járnál, ebben az árszegmensben nagyon gyengék a kártyák boltban.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
mltw
csendes tag
Hali egy régebbi konfighoz szeretnék új vga-t venni
e7200
4gb ram
gigabyte ep31-ds3l laplol és cs go hoz kellene a keret max 15k és inkább újat szeretnék nem használtat.
Köszi a válaszokat
-
nofi
addikt
válasz sakal83 #88514 üzenetére
Sajnos 65 alatti 970 GTX ajánlataimnál mind el lettem hajtva, úgyhogy ezért kezdtem más irányba nézelődni.
pengwin
Azt én sem értem, hogy ha újonnan 70-be kerül egy 1060 3gb-os kártya, akkor miért hiszi azt valaki, hogy 70-nél többet ér, mikor a vramon kívül szinte minden tesztben legyűri a 1060 a 970-et...[ Szerkesztve ]
Xbox GT: nozsolt
-
válasz sakal83 #88508 üzenetére
Hatalmas +1 a hardveraprós résznek így a PC-m upgrade-elése közben.
Nevetséges, hogy a még (1-1,5 év) garanciás GTX 970-eket drágábban árulják a tulajok, mint amennyibe hasonló teljesítményű új kártyák kerülnek.
GTX 970-ek 68-75 ezerbe kerülnek itt aprón, 60-63-ért meg már van új, 3 év garis RX470, vagy Manli GTX 970, 65-67 között meg GTX 1060 3GB. Ha meg alkudni akarsz, akkor elhajt az eladó, mert Ő bizony 100 ezer fölött vette a kártyáját.Tanulság: jelnleg nem ajánlott GTX 970 tulajokkal szóba állni itt aprón...
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Van egy viszonylag korosnak számító konfigom:
i5 2500 @ 4,2 Ghz
8 Gb DDR 3 RAM
és jelenleg egy 2gigás 960 GTX-emDoomnál már éreztem, hogy kevés a VGA, aztán jött a Forza, illetve látom a Gears of War 4 gépigényét és beigazolódott, hogy ezekhez már a 2 Gb VRAM kevés.
Úgy látom a 4gigás 960-ra nem igazán éri meg cserélni, ezért egy használt 4 gigás 970, vagy egy új 3gigás 1060-on gondolkozom - ezek így kb. egy árban vannak. Én egyelőre előbbi fele hajlok a 4gb VRAM miatt, de kíváncsi lennék a véleményetekreJelenleg ezek a játékok vannak tervbe véve:
Doom
Forza Horizon 3
Gears of War 4
Total War: AttilaXbox GT: nozsolt
-
Csupingo
veterán
válasz Andralin #88509 üzenetére
Ha jól értelmezem ezt a táblázatot, akkor az újabb kártyákon már nincs audio bemenet.
Itt egy lista, egy kábel esetén.[ Szerkesztve ]
-
Andralin
aktív tag
válasz Csupingo #88503 üzenetére
Nagyon köszönöm az infót, ezek szerint van remény!
De ez tényleg kész röhej, hogy a gyártók egyszerűen már a régebbi kártyák műszaki leírásaiban sem tettek említést ezekről a csatlakozókról, noha 7-8 éve még szinte mindegyik NVIDIA kártyán megtalálható volt!
Most komolyan, hogy derítsem ki, hogy vannak-e még S/PDIF csatlakozós kártyák, vegyem meg, csak hogy kiderüljön?
Tényleg nagyon hálás lennék, ha egy pár topiklakó meg tudná írni, hogy az ő NVIDIA kártyáján van-e ilyen csati.
-
sakal83
addikt
válasz bobalazs #88507 üzenetére
Sajnos nincs rá idő, és nem volt teljeskörű a teszt (sok fikázást kapnék.). Fire Strike, Time Spy, Dirt Rally, Sniper Elite volt a teszt egy 4.2-ön futó 2500k-val.
Összefoglalva talán ennyit lehet elmondani a jelenlegi ár/teljesítmény sorrendről: (a vgakat erősorrendben írom, és csak egy átlagos OC-val, alapon nem használok vga-t, csak akkor, ha 10%-nál nem hoz többet a tuning úgy, hogy ne lenne nagy hangja!!!)
50k-ig: 290, 780
61-62k-ig: 970
68k-ig: rx470 4 gb
84k-ig 1060 6Gb (giga wf2)Ezek a 960/280/380 stb és szigorúan 40k alatti vgak (voltak egyébként 40-50%-al jobbak a fentiek, és érezhető különbségek vannak)
A legfontosabb tudnivaló ezek közül, hogy a 1060 kivételével ezek a vgak szinte ugyanazon teljesítménnyel bírnak, csak mérhető különbségek vannak. Ami szembeötlő volt, hogy az rx470 tuningja értelmetlen, és macerás. Hangos lesz borzalmasan, bűvészkedni kell a fesszel (nagyobb órajelen lassabb...), csak alapon javaslom használni, úgy kellemes, de nem csoda vga. Az elkövetkező években a középkategória alja lesz. Fullhdra kompromisszumos, mint a többi is.
Az MSI 290-et (780-an sem rossz, de sajnos csak 3Gb-os...) az árérzékenyeknek ajánlom, mert korrekt kis vga "fillérekért". Az MSI gtx970-et, pedig hangérzékenyeknek is, mert eléggé halk
A vgak mindegyikéhez elég volt a fenti cpu.
És amit megjegyeznek, az ami a hardveraprón zajlik árazásként, több, mint vicces, sokan még ne eszméltek fel, de a vevők közül sem. 70+-os 970-ek, 90+-os 980-ak, 55k-s gtx960/380..., mind mind irreális. A 970/980-asokat ezen az áron darabokra veri a 1060. Az rx 470 pedig szintén más kategória, mint a 960/380(x), és kb 8-10k-val drágább
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
-
sakal83
addikt
Ez így nem teljesen igaz. Függ az ártól, típustól, garanciától.
61k-ig a gtx970 nem rossz vétel hosszú garanciaidővel.
Újan egyértelmű az rx470 a legjobb vétel jelenleg 70k-ig, de használtan bizony vannak alternatívák.
Pl 50k-ig garis MSI r9 290 nagyon jó vétel, ha valakit nem zavara fogyasztás/hő, bizony leveri, de legalább olyan jó, mint egy rx470.
Most tesztelgettem egy 780/290/970/rx470/1060-as ötös fogatot.
Nekem az MSI gtx970 (61k volt) maradt a gépemben, mert összességében az én igényeimnek sokkal jobban megfelel.
Egy 72k-s MSI rx470 4 gb vs. 61k-s MSI gtx970 között bizony a gtx970 szerintem jobb vétel. 62k felett viszont gtx970-et biztos nem vennék.
Érdekes, hogy nvidiásabb játékoknál az r9 290 sokkal jobban szerepelt, mint a 470
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz jojoker08 #88498 üzenetére
Ilyen tápom már ment tönkre, igaz nem vitt magával semmit szerencsére. A tápos topikban lehet, hogy rábeszélnének egy megbízhatóbbra, ha már ilyen drága kártyát készülsz venni.
-
Csupingo
veterán
válasz Andralin #88495 üzenetére
Már tegnap is nézelődtem kicsit, de nem lettem okosabb. Itt van pl. ez. Már másnak is feltűnt, hogy talán mégis van ilyen csatlakozó az újabb kártyákon is, csak sajnos sehol se találtam konkrét utalást erre, hogy ez tényleg az lenne, sőt: külföldi fórumokon azt írták, hogy amelyik kártya már hardver-ből tud ilyet, azon biztos nincs (vagy ezek a csatlakozók más célt szolgálnak).
Én filmnézéshez a potplayert használom, annál van equalizer is, ha ez olyan fontos.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- Milyen autót vegyek?
- Witcher topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- További aktív témák...