- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- CES 2025: még idén befut az Intel Panther Lake
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
feregember
csendes tag
19 GPU tesztje:
Gears of War 4
Maffia 3AMD RX 480 8GB = NV GTX 1060 6GB
AMD RX 470 4GB ~ NV GTX 970 4GB - 3%
AMD RX 460 4GB ~ NV GTX 950 2GB - 5%[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Don.Corleone #88387 üzenetére
Először is kezdjük ott hogy milyen alaplapod van.(azt látom hogy 775,de menyi memóriát támogat,meg milyen cpu-t azt nem tudom)Maximum ami egy 775 ös lapba mehet az egy 4 magos xeon,vagy quad processzor.(nekem xeon procim van a lapomban)Maximum ezekhez a processzorokhoz amit ésszerűnek szoktak ajánlani az egy gtx 660 ; hd 7850/70.Ezeknek a prociknak meg jót tesz a tuning ráadásúl,szóval ajánlatos olyan alaplap ami bírja a tuningot(p35/p45 pl),meg támogat legalább 8 gb ramot.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
zsotty4
tag
Battlefield 1 DX 12 benchmarkok. Úgy néz ki 12ben tényleg eléggé az amd irányába húz az ár/teljesítmény mérce.
-
Nerazim
őstag
válasz solfilo #88394 üzenetére
Igen ott most megy a vita, azért is gondoltam hátha itt is van valakinek tapasztalata valamelyikkel (ez de rosszul jött ki . Ár és gari alapján a Giga a befutó, de sose volt még Giga kártyám, ezért kicsit tartok is tőle.
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
veterán
válasz Nerazim #88393 üzenetére
Ezt talán kérdezd az RX 460 topikban szerintem.
mod: ahogy látom ott nem tudnak dűlőre jutni a tulajok. Ez kb annyit jelent, hogy mindegyik jó, ami mellett kardoskodik valaki, nem nagyon lehet mellé nyúlni velük. Így döntsön az ár és a garancia hossza szerintem.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
RX -ből szerintetek melyik gyártó példányát érdemesebb megvenni. A 4 gb -os közül szeretném valamelyiket.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Csupingo
veterán
válasz Don.Corleone #88389 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű a helyzet.Sok változó van a dologban: milyen felbontáson, milyen beállításokkal, mennyi fps-t szeretnél elérni, milyen játékokban, stb. A jelenlegi cpu-d kicsit kevés is a 660-hoz (kicsit lassabb lesz a teljes tudásához képest), de mivel tervezel cserélni, azért javasoltam inkább, és az ár/teljesítmény mutatója miatt. A jó pár év amit szeretnél, az elég rizikós a számítástechnikában. Ezek a kártyák már most belépő szinten vannak a játékokhoz. Csak rajtad múlik, hogy mennyi kompromisszumot vagy hajlandó kötni a beállítások terén és hogy ténylegesen mihez akarod használni. Ha nincsenek nagy elvárásaid, akkor tényleg elég lehet 1-2 évig, de ha mindent a maximum közelében szeretnél látni, ahhoz már most is kevés.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Don.Corleone
aktív tag
válasz Csupingo #88388 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Ez a gtx 660 tényleg sokkal jobb választásnak tűnik ez esetben pedig megéri azt a különbözetet. Őszintén szólva kis hal vagyok a tengerben, annyi videokártya van és nem igazán tudom melyik passzolna a gépemhez, de mindenképpen olyant szeretnék ami a mai játékokkal is megbirkózik, illetve jó pár év múlva is ha majd proci vagy más egyéb alkatrészt is újítok a gépben.
-
Csupingo
veterán
válasz Don.Corleone #88387 üzenetére
Szerintem passzolna a jelenlegi processzorodhoz. Viszont ha olyat szeretnél, ami kicsit tovább is bírja, akkor inkább már a gtx 660 környékén érdemes keresgélni. 20-25 e körül már lehet találni olyat is. A 650 még tudja futtatni a legújabb játékokat, de csak 1600x900-as felbontásban, sőt inkább 720p-ben, közepes beállítások környékén. A 660 kb. 8 ezer forintal drágább, de legalább 2x olyan gyors kártya, ami a jövőben jól fog jönni.
[ Szerkesztve ]
-
Don.Corleone
aktív tag
Olyan kérdésem lenne a tapasztaltabb kollégák felé, hogy mi a véleményetek a Gigabyte NVIDIA Geforce GTX 650 1 gb változatáról? Core 2 duo e8500, 4 gb ddr2 ram jelenleg egy régebbi radeon x800 gto kártya van a gépben, viszont szeretném erősíteni, vigyen pár játékot, esetleg később egy nagyobb frissítés következtében is megállja majd a helyét. 15e-t megér, vagy van jobb választás is helyette? Előre is köszönöm az útbaigazítást.
-
baboss
őstag
-
Alister71
nagyúr
válasz CoolBoy323 #88380 üzenetére
Nagy ugrás az RX 480 lenne, de a procid mellé egy RX 470 is elég bőven. 80-ba bele is fér bőven. klikk
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
veterán
válasz FollowTheORI #88364 üzenetére
Erre az állítólagos default beállításbeli különbségre utaltam én is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
baboss
őstag
válasz Apollo_21 #88379 üzenetére
Szeretek barkácsolni, a saját ízlésemnek megfelelően alakítottam át mindegyik konfigomat.
A mostaniban elvileg nem lesz semmi faragás.
Mind 2 választott ház nagyon jól variálható, ha kedvem támadna megint vizezni a rendszert.
Eddig a legtöbb komponenst használtan vettem, ebben minden új, kivéve HDD, SSD, Táp.[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
Sziasztok!
Mire lenne érdemes cserélni az Asus DCUII 7870em?
Konfigom adatlapomon... CPU: AMD FX6300Ujabb 2-3 évre tervezek... (DX12 termeszetesen...)
Keret az bruttó 80k mondjuk... De ha nagy ugrás van 90-100k-nál, akkor elgondolkodok rajta.Ez a DCUII nagyon bejott, ettol rosszabb (hangosabb) ne legyen
Termeszetesen az ar/ertek arany a legfontosabb, a minoseg mellett
-
Apollo_21
addikt
válasz baboss #88351 üzenetére
Láttam jópár konfigodat
Amint alakítgattad, amd majd intel...nekem 1 dolog nem tetszik, persze bevált az a k...vezérlő, de kb minden ugymondd számomra "kocka" házadat azonnal faragod hogy az mindenképp beférjen mert anélkül nincs létezés, miért nincs? Nekem egy ház akkor ház ha kicsavarom a szükséges csavarokat majd a helyükre és power on.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
Csupingo
veterán
válasz nihill #88373 üzenetére
Nagy wot teszt. Talán gtx 650, vagy sima gtx 750. Max. gtx 660, de ebben már maradna tartalék, viszont szerintem elég jó az ár/teljesítmény aránya.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Kihalycsae kérdésem lenne.
G3420 mellé milyen kártya illik max., használtból, ha csak WoT-ra használom? -
baboss
őstag
-
Csupingo
veterán
válasz #14121216 #88369 üzenetére
A nyers adatok nem mindig mérvadók. Teljesen más felépítésűek a kártyák. Most megnéztem pár tesztet, inkább azt mondanám: nagyon hasonló teljesítményük van. Akár érdemes a kedvenc játék alapján dönteni, mert hol az egyik, hol a másik gyorsabb 4 fps-sel. Én a 750-et venném, kevesebb panaszról hallani, mint a vetélytársánál.
Igen, én is erre gondoltam. Mcs-nek igaza van. Amikor beírtam az általad említettet, ezt dobta ki, rosszul.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Csupingo #88368 üzenetére
Köszi, akkor kettőre apadt a kiszemelt áldozat
Annak ellenére is erősebb a 750 TI, hogy a
750 TI Grafikus chip sebessége 1020 MHz, Grafikus memória sebessége 5400 MHz,
Radeon R7 360 Grafikus chip sebessége 1200MHz, Grafikus memória sebessége 6400MHz?Vagy valami más áll az erőssége hátterében?
-
Csupingo
veterán
válasz #14121216 #88365 üzenetére
Szerintem a 750 ti erősebb. Amit legelőre írtál, az jó is. Egész jó hűtése van.
Olyan 500 Ft körül vannak már ilyen mezei dvi-i -> d-sub átalakítók.(#88367) havenday: úgy néz ki, máshogy értelmezik a két cégnél a szép kép fogalmát. Egyéni ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz havenday #88362 üzenetére
Az nvidia driverben be tudod állítani a neked tetsző színvilágot. Állítólag az amd alapból több színt, szaturációt stb. használ, azért élénkebb a gyakorlatban, de ez mindkét cég kártyáinál állítható tetszés szerint.
-
törölt tag
válasz Csupingo #88359 üzenetére
Lassan letisztul a kérdés, 3 kari akadt fent a rostán.
Az Aqua-nál a
Gigabyte GeForce GV-N750 Ti OC2-2GI 2GB 33.990ft,
Gigabyte R7 360 GV-R7360 OC-2GD 2GB 30.490ft,
MSI GeForce GTX 750 Ti N750Ti-2GD5TLP 2GB 33.290ftElső kettőn van DVI-I (ezek szerint ezekhez jó az 1.000ft-os D-SUB átalakító?)
az utolsón pedig alapból van D-SUB.
Szóval ezek közül melyik a legerősebb játékra (árát nem nézve)? -
nagyúr
válasz solfilo #88363 üzenetére
Tekintve hogy ma már végig digitális a lánc a monitor ledjeiig/LCD paneljáig, így nyilván nincs különbség, max beállításban lehet.
A monitor számít.
Olyan, ma már elég ritka esetben, amikor még analóg jelet szolgáltat kifelé a GPU/videókártya a monitornak, ott még lehetnek különbségek AMD és NV között, illetve az egyes videokártya gyártók között is (alkatrész és egyéb szinten/minőségek miatt is pl)
De itt is számít a monitor is, mert LCD esetén ott történik egy analóg->digitális->"analóg" átalakítás a monitoron belül is.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
havenday
tag
-
Csupingo
veterán
válasz nem_tom #88360 üzenetére
A 950, 960 között elég kicsi a különbség. Nem igazán éri meg a felárat a 960, csak akkor, ha neked megfelel a teljesítménye, de valami miatt 4 GB ram kéne. Az 1060 az már más világ. Sokkal gyorsabb, gtx 980 szint kb.
-
nem_tom
őstag
Sziasztok! A jövőhónapban szeretnék videókártyát vásárolni. Viszont nem igazán tudok választani néhány kártya között tekintve, hogy bizonyos esetekben nincs nagy eltérés az árban, de nem tudom, hogy az a plusz pár ezer forintért cserébe érzékelhetően jobb teljesítményt kapok e vagy sem. Amire használnám: Játék, videórögzítés, videóvágás, renderelés, ilyesmi. A jelenlegi konfigomat lentebb írom.
950:
Gigabyte GTX950 2GB DDR5 GV-N950WF2OC-2GD VS. Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
960:
Gigabyte GTX960 OC 2GB DDR5 GV-N960OC-2GD VS. Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5
950/960 VS. 1060:
Gigabyte GTX1060 3GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-3GD
Tehát az érdekelne, hogy a 950 és 960 -asok között lévő árkülönbségért cserébe érezhetően jobb teljesítményt kapok e. Illetve kikacsintottam az 1060 felé is, talán még ezt az összeget rászánnám, de ha nem érezhetően jobb akkor megmaradnék a 950/960 -as árkategóriában. Konkrét anyagi korlátot nem tudok meghatározni, minimális szinten rugalmas vagyok ha megéri. A linkelt 1060 -as a nagyon maximum, ennyit mondhatok.
Jelenlegi konfigom: Alaplap: Asrock B85M Pro4 , CPU: Intel Core i5-4460 , RAM: Kingston 2x8GB DDR3 1600MHZ KVR16N11K2/16 , HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEW , SSD: Kingston 120GB HyperX Fury , TÁP: FSP 500W Hyper M , HÁZ: XDL Happy-31B
Nem tudom mennyire sikerült jól kifejeznem magam, de köszi előre is a segítséget!
-
Csupingo
veterán
válasz #14121216 #88358 üzenetére
Akkor érdemes olyan kártyák között nézelődnöd, amin vagy d-sub, vagy dvi-i kimenet van. Viszont annak az rx 460-nak egész jó ára van amire gondoltál, csak még az 5000 Ft-os átalakítót hozzá kell számolni sajna. Esetleg használtan gtx 660 van egész jó áron, az kb. rx 460 szint.
-
törölt tag
válasz Csupingo #88357 üzenetére
Az egyik ez lenne, a másik ez, és esetleg még ezt néztem...
Monitor felbontás sztem annyira nem kavar be, 1920X1080 a monitor, és ugyanennyi a TV is (ami HDMI-ről menne. Tudom hogy mostanság már elavultak a D-SUB-os moncsik, csak nekem annyira bevált (ASUS 22"-os IPS) hogy csak ezért míg el nem romlik nem szeretném lecserélni. Sajna ezért kell ezzel a D-SUB-al vacakolnom :/Esetleg ami D-Sub-os, az ezt nézegettem, de nem tudom hogy jobb e annyival, hogy a mostanit érdemes e lecserélni rá. Igaz hogy ez nem DX12, de sztem még nem olyan elterjedtek, s mire azok lesznek, 1-2 éven belül az egész gépet meg akarom újítani...
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz #14121216 #88355 üzenetére
Milyen kimenetek vannak a kártyán? Ha van rajt dvi-i, akkor jó a mezei 400 Ft-os átalakító, amit régen szoktak is adni a dobozban. De pl. konkrétan a sapphire 460-at megnézve, csak dvi-d -t, hdmi -t és dp -t látok, azokhoz más átalakító kell. Ilyesmi, de ezek sajna nem olyan olcsók. Úgy nézem a monitor felbontását is figyelembe kell venni.
-
törölt tag
-
Csupingo
veterán
válasz #14121216 #88352 üzenetére
Nem. Ha a kártyán dvi-d van, akkor csak a drágább aktív átalakító jó, ez nem.
Csak egy példa: ez hdmi-ből csinál d-sub-ot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Alister71 #88349 üzenetére
Köszi. És DVI-I to D-Sub is működne? Konkrétan pl ez...
-
baboss
őstag
válasz grafika95 #88335 üzenetére
Köszönöm a hasznos infókat.
Végre több napos keresgélés alapján megvan a végleges konfig.ALAPLAP: ASUS MAXIMUS VIII GENE
MEMÓRIA: CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8GB 3200Mhz
CPU HŰTŐ: Be Quiet Dark Rock C1 Advanced
VGA: ASUS GTX1060 6GB GDDR5 STRIX GAMING (STRIX-GTX1060-6G-GAMING
CPU: INTEL CORE i5 6600K
HDD: WD Green ( WD20EZRX) megvan
SSD: KINGSTON HyperX 3K 240GB SATA3 megvan
TÁP: XFX 850W megvan
HÁZ: Thermaltake Core V21 Micro ATXElőlapi vezérlő elvileg kompatibilis, de csak 1 - level O.C.
Viszont a házon lesz majd Modd, mert nincs neki helye. Az elejébe fogom berakni. -
titán
-
JoceeHunt
őstag
válasz Csupingo #88344 üzenetére
Szerinted is sok az 1200-es táp?
Csak a jó lehetőség miatt gondoltam a cseréjére, nem követem nagyon a technológiai teszteket, de a jövőbeni alaplap+proci párosnál nem örülnék ha akkor derülne ki hogy kevéske a tápomjoceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
válasz Csaber #88341 üzenetére
Tavasszal bővülnék erre:
Z170-es Asus lap: Maximus VIII Ranger vagy picit drágább típus
i7-6700k prociA cserét vagy most ejtem meg, vagy később de bukóval, most nagyon elfogadható áron vinnék a kártyámat, lehet a tápomat is.
Gyakorlatilag a GTX970 + AX80 táp cseréje GTX1070 + AX1200i-re 78.000.-Ft-omba kerülne.
(#88342) Csupingo
4 Ghz környékét még elviselem "agyban" de tovább nem kínoznám a sosem hajtott procimjoceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Csupingo
veterán
válasz JoceeHunt #88340 üzenetére
Persze. Jóval gyorsabb kártya. Viszont a jelenlegi procit legalább 4,4 GHz-en kéne hajtani, hogy rendesen kiszolgálja az 1070-et. De ha nemsokára cserélsz gépet, akkor ezzel se lesz gond. A kérdés, hogy jobban járnál e, ha akkor veszed csak meg a kártyát (hátha 10-20 ezret csökken az ára) és addig kihúzod a 970-nel.
-
Csaber
senior tag
válasz JoceeHunt #88340 üzenetére
Nem vagyok profi így csak leírom tapasztalatomat NV 1060 6 GB mellett is procilimitem van némelyik játékban(gépem az profilomba) , így szerintem nemigen éri meg a csere mert, valószínűleg nem használnád ki . A jővőre váltasz platformot abba benne van hogy, csak két hónap múlva veszel gépet vagy az is hogy egy év múlva így ha lenne valami konkrétabb időpont könnyebb volna segíteni.A táp csere meg teljesen felesleges ha, csak nem tervezel 3 db vga-át pakolni egy gépbe .
csupingo : jelenleg 4320 MHz-en jár a i5 2500K procim....
[ Szerkesztve ]
-
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Gondolkodom a VGA cserén, az alábbi konfigom van jelenleg:
Asus P8P67
2x8GB G.Skill 1866Mhz
Intel Core i5-2500k
Asus GTX970 Strix 4GB
Corsair AX850 tápegységElvinnék a GTX-970-em, ezen gondolkodom erősen:
Asus STRIX-GTX1070-8G-GAMING
Vagy
Asus STRIX-GTX1070-O8G-GAMINGMegérné a fenti konfig mellé a váltás szerintetek? Jövőre tervezett az alaplap-proci-táp (1200-re) csere.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
törölt tag
Sziasztok. Milyen karit érdemes 30 körül venni (+- pár ezer), ami GDDR5-ös, 2GB RAM-os, és játékokra ebben az árban a legjobb? Most egy ASUS Radeon HD5770 CuCore 1GB 128bit DDR5 Videokártya van a gépemben, több mint 6 éves (a GTA5 1920x1080-ban mediumon most is fut rajta normálisan), nagyon ütős kari volt az áráért a maga idejében, csak sajna az a fránya 1GB már sok játékhoz kevésnek bizonyul :/
A gépem AMD Phenom II. X4 3.20 GHz 955 Black Box, 12Gb Ram, de ettől Geforce kari is szóba jöhet? Vagy mindenképp csak AMD-t érdemes? -
grafika95
tag
válasz baboss #88325 üzenetére
Nálam a z170 -es lappal a sima nem K-s i7 6700 viszi a 3000mhz-t ^.^ Lehet csak mákom van, az elején nem akart elindulni magas órajelen, de aztán az alaplapon minden időzítést a memóriával kapcsolatban auto-ra tettem, és egy 2933MHZ-s alap értéket megadva most már azon ketyeg Tehát jó eséllyel még így is választhatod a magasabb órajales memókat. Ha nagyon nem menne a magas órajel, akkor visszaveszed alapra, de azt a pár k-t megéri. Nekem LEC a 2x8GB 3000-reset 24.990Ft be szerezte be, ennyiért kapható boltba a 2133-as így szerintem érdemesebb azzal szemezned. A különbséget egyébként nem vennéd észre, annyira azért nem "szemmel" látható. Videóvágásnál, renderelésnél pár perccel kevesebb idő, gameknél nem hinném h jelent bármit is, max 1-2sec a textúrák betöltésénél de "fps" meg stb ettől biztosan nem nő
A helyedben (ahogy te is leírtad) a tuning részét kihagyva z170, 2600 fölötti ramok, igazából a legolcsóbb 2x8-as páros, 3400 talán már sok lesz ha nem k-s a proci. Ahogy nézem az az előlapi vezérlő nem lesz kompatibilis semelyik lappal az 1151-esek közül :/ Így ezt még rágd át. Ha azt is eladod és úgyse lesz tuning, akár spórolósabban is vásárolhatsz. i7 6700, olcsóbb h170 -es lap, legalább 2x8gb 2400.es ram (lehet csak 2133-on megy, de ha mákod van enged ennyit a lap is) és még bele fog férni egy 250-es SSD ami rengeteget dob a konfigon ! És jöhet a szörnyeteg GTX 1070 hosszútávra (bár ha "szerényebben" gondolkozol, akkor itt is egy 1060 6GB bőven hoz mindent fullhd-ba)[ Szerkesztve ]
-
forguet
senior tag
válasz hattila1979 #88330 üzenetére
4570-nel nagyon kevés helyen lesz procilimited, nyugodtan mehet neki 1060 is.
Ha 60-70k között szánsz rá - rx 470 4g
Ha 80k fölött szánsz rá - rx480 8g vagy 1060 6g.
Én személy szerint a 1060 felé hajlok ez utóbbi 2 közül, de a 480 is jó választás...1060-ból szinte bármi jó, ami idle leállítja a ventit (az olcsóbbak közül is sok ilyen van, pls giga wf2, msi armor)
480-nál xfx és msi-t ajánlják a legtöbben, de a sapphire nitro is jó lehet, csak ő hajlamos hangoskodni tuning esetén.[ Szerkesztve ]
Mundo will go where he pleases! SZLÖRTY.
-
titán
válasz AngerFîsT #88329 üzenetére
Arra gondoltam a memóriás résszel arra céloztam ,hogy anno ( 5-10 éve) az volt felkapott,hogy az ati csak dupla annyi rammal tudja ellensúlyozni ami az amd kapásból adott ram mérettel tudott produkálni.
Volt egy sanda gyanúm, hogy valami ilyenre gondolsz. Én még ezt sohasem hallottam, se régen se mostanában. De aki ilyet mondott neked, attól más se higgy el, mert teljes sületlenség most, és régen is az volt.Szóval ezzel nem is kell törődni. A VRAM egy az egyben összemérhető.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
hunor70
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni videó kártya vásárláshoz.Pontos konfigurációd leírása: i3 6100, MSI B150M mortar, 8gb ram hyperX 2133, FSA hexa+ 400,
samsung 850 evo 250gbMilyen felbontás mellett szeretnéd használni?: full HD
Milyen célra szeretnéd használni a kártyát?: játék és Lightroom
Mennyi pénzt szánsz rá?: használtan 50-55.000.- , újonnan 65-70.000.- (visszakapom az áfát) mindkét verzió érdekelne hátha nem megy az áfás buli...
És érdekelne, hogy ez a konfig. a leendő vga-val bírna-e 4k monitort?
Köszönöm!
-
hattila1979
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni:
Adott egy i5-4570 melyik kártyával alkotná a legjobb párost: RX 470 4GB vagy RX 480 8GB ?
A kérdés főleg arra irányul, hogy a 480-al nem lesz-e már procilimites?
(Ahogy olvastam, az RX 470 8GB-ot nem érdemes venni.)Esetleg, ha a másik vonalat nézzük, ott ha jól gondolom a GTX 1060 6 GB már sok lenne...
Hosszabb távra terveznék vele +3 év, az ár igazából már nem annyira fontos.
Köszönöm a válaszokat!
"Bomba jó a duma!"
-
AngerFîsT
tag
válasz bobalazs #88326 üzenetére
Az 1 ventis miben jobb mint a kettö ez nem itx rendszerhez való?
jó volna ha november elején debütálna az egyedi verziók is 1050tiben is
schawo
Arra gondoltam a memóriás résszel arra céloztam ,hogy anno ( 5-10 éve) az volt felkapott,hogy az ati csak dupla annyi rammal tudja ellensúlyozni ami az amd kapásból adott ram mérettel tudott produkálni.
I Say Anger you say FisT!
-
bobalazs
nagyúr
-
baboss
őstag
válasz grafika95 #88311 üzenetére
A mostani konfigomban ( meghalt az alaplap Maximus VI Formula, gariba cserélik, de már nem forgalmazzák, ha nem tudnak ugyan olyat adni akkor elvileg levásárolhatok 77k-t, vagy visszaadják a pénzt. Ezért arra gondoltam váltok 1151-re ami már DDR4-es konfig.) i5 4690K van amit néha megrángattam, de általában alapon használtam, tehát én is arra jutottam, hogy felesleges a K-s CPU.
A kiszemelt i7 6700 / H170 csak DDR4 2133Mhz támogatással van, viszont az i5 6600K / Z170 DDR4 3400Mhz, érezhető lesz a különbség a 2 memória között ?
Viszont van egy ROG Front Base előlapi vezérlőm, amit szeretnék berakni az új konfigba, ehhez viszont a Z170-es alaplap kellene i5 6600K procival. A mostani konfgigban minden vízzel van hűtve, viszont ASUS 1151-es vízhűtéses alaplap nincs még, ha lenne rá keretem és lenne akkor azt venném. Ezért arra gondoltam eladom a vizes konfigot darabokban és az árából összetudok rakni egy jó 1151-es léghűtéses konfigot, amit most próbálok összeállítani.
Ha viszont mégis tud a szerviz valahonnan beszerezni egy Maximus VI Formula alaplapot (remélem nem tud) akkor maradna a mostani konfig amibe kellene vennem még 2x8Gb 2400Mhz- modult és le kellene cserélni a 2db GTX480-as VGA-t (ami nem egy mai darab), viszont szeretnék hosszabb távra tervezni ezért inkább váltanék 1151-re. A konfigot LeC kollégánál néztem én is.[ Szerkesztve ]
-
AngerFîsT
tag
Most felmerült bennem egy kérdés, mivel újonnan akarok venni vidikarit, így gondolkodtam a gtx 950 en pontosabban ezen [link], régen mintha azt halottam volna ,hogy ami Nvidia oldalon 2 gb az Ati oldalon 4gb ez, még manapság is így van vagy már az új széria megcáfolja ezt ? 60 ezer körül tervezek venni videokártyát ami kihajtja az új monitoromat dp-n ( Dell p2417h )
Köszi.
Most egy Asus r7 240 1gb ddr3 van
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mennnyire érdemes ma egy GTX1060 3Gb beruházni, nem lesz kevés a 3Gb? 1080p lenne a max felbontás.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #88307 üzenetére
Hát gyerekek ,lehet baromságnak hallatszik de benézek sok dolgot.
Elindítok egy játékot és néha nehezebben ismerek rá ,annyira másabbak a fények a színek vagy én nem tudom ,tényleg szép képe van.
Úgy is látszik a különbség számomra ,hogy ez előtt egy MSI R 280 Gaming hajtotta ugyan ezt a monitort és játékra a tv-t. -
grafika95
tag
válasz baboss #88298 üzenetére
Nekem i7 6700 van, hasonló Z170 lapban.
Imádok tuningolni, de mindig csak megnéztem mit bír aztán vissza alap.... Ha csak nem akarod hozamosabb távon használni széthajtva sokkal jobban jársz az i7-el. Amúgy is az már tudja a HT-t így 4 mag 8 szál. Mindkettő elég erős önmagában is, tuning nélkül!!! Ha nagyon kell akkor kis utánajárással a NON-K CPU is húzható . (összegezve, ha nem feltétlen szándék a tuning, akkor alacsonyabb fogyasztás, több "szál" és nagyobb teljesítmény -> i7 +5-10k ért)
Ha az áron akarsz faragni javaslom LEC fórumtársunkat
A ramok nálam 3000-resek , nem vettem észre, h lassab lenne a gép ha visszaveszem alapra. Ha vágsz videót néha, akkor érdemesebb a nagyobb órajelet választani, egyéb esetben a mennyiség az úr.Mivel vga topic ezért arról is 1 mondat: ÜBER LESZ
-
AngerFîsT
tag
Srácok na mit találtam lehet olvasni
"Kiszivárogtak a GTX 1050 Ti teszteredményei" .
Lehet kivárom még mielőtt rx 460 ast vennék[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz holozis_HUN #88308 üzenetére
AMD kártyával tényleg erősebbek a színek. Cod2-ben a sötét helyeken már alig látni. Más játékkal nem próbáltam. GTX 960 -> HD 3650
(IPS monitorral)[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...