- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Bluetooth hangszórók
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paxker315
addikt
válasz
BerserkGuts #128393 üzenetére
megelőztél! Remek összefoglaló, bár, TechSpottól én nem vártam mást.
-
Televan74
nagyúr
válasz
BerserkGuts #128393 üzenetére
Elárulom ez jövőre is így lesz.
-
123sylaar
aktív tag
Sziasztok! Egy Asus GTX 1660ti megér szerintetek 7 ezer forint felárat egy Colorful GTX 1660 superrel szemben?
-
BerserkGuts
addikt
-
arcitec
addikt
válasz
kolopele #128387 üzenetére
Érdekes a mai helyzet mert itt a PCX-es videón egy közel majd 1 millás gépet raknak össze és 2560x1440p Ultra beállítások és mintha csak egy 1660super lenne benne FHD-n vagy még az sem
[link] Hát van mit fejlődni és gondolom lesz is fejlődés.Nézzünk majd vissza úgy jó 5 év múlva.
-
janos666
nagyúr
válasz
arcitec #128384 üzenetére
Hát végül is ez lenne a 2/b opcióm (hogy 1660-ból Ti, vagy Super, már nem nagy difi, bár talán a Ti felülről, a Super alulról nyalja a 1070-est).
Nálam a CPU is vizezett (monoblock), HDD sincs, a radiátor is passzív (jó nagy), szóval most csak a pumpát hallani. Noha sokat romlott a fülem (talán orrműtét kéne, mert szerintem attól dugul el a fülem), mióta vízmániás lettem ~10 éve. Most talán elviselnék egy halkabb féle kártyát, ha csak játék közben forog a venti (mikor van más zaj is a hangszórókból, nem csend uralja a szobát).Az is biztos, hogy a 48G-s HDMI 2.1 csati is érdekel majd, így max 1 éven belül újra hozzá akarok majd nyúlni.
-
kolopele
nagyúr
válasz
TheNewDawn #128385 üzenetére
Tökéletes FHD kártya az, amelyik minden játékot képes legalább 60 fps mellett futtatni minimum high beállítások mellett, az pedig a 2060 ill. a 2060 super
-
arcitec
addikt
válasz
janos666 #128383 üzenetére
Ezt mind leegyszerűsíteném erre: [link] Félpasszív módban is tud menni.(Nem forognak a ventik). Nekem "sima" super Ghost van min. 1000rpm a fordulata max 2000rpm körül.
Nem hallani. Igaz nálam a proci hűtő (gyári intel) mindent visz ha kell.
Ha 1660Superben gondolkodsz nem kell oda víz. Jó és olcsó... De persze ez csak egy vélemény,majd lehet jön a többi. -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #128323 üzenetére
Közben mégis nagyon elbizonytalanodtam, hogy mi lenne okosabb/jobb döntés:
1: Venni a GTX1070 mellé egy GTX1650-et, csak hogy legyen G-Sync HDMI VRR (bár ezt még ki sem próbálta senki, és biztos lesz vele macera, hogy működjön, talán nem is lesz jó minden játéknál), aztán jövő nyáron eladni mindkettőt, és venni egy viszonylag gyors (GTX1070-től határozottan erősebb, legalább RTX2070 szintű) HDMI 2.1-es VGA-t (fene tudja milyen más új funkciókkal együtt).
...
Ez most 45k kiadás lenne, a saccolt amortizáció pedig olyan -15k a kis Turing-on (remélem ez nem zuhan nagyot fél-egy éven belül, főleg mielőtt jönnek majd a kis Ampere kártyák is a nagyok után), további -25k az öreg Pascal-on (ha ettől többet esik, akkor megtartom falidísznek), mikor jön a következő sorozat.
2: Most (megpróbálni) eladni a GTX1070 SeaHawk EK X (gyárilag FC vizes) kártyát, és megvenni a legolcsóbb Turing-ot, ami teljesítményben legalább egyezik, vagy picit gyorsabb, illetve kapható rá FC vizesblokk (gyárilag csak RTX2080-tól van vizezett, de olyat drága kártyát most semmiképp nem akarok). Így lenne egy "normális" (nem két kártyából, annak minden kellemetlenségével együtt összemódolt) G-Sync HDMI VRR rendszer.
Ahogy elnézem, már egy GTX1660Ti is hozza a GTX1070 sebességét, egy RTX2060 pedig még érezhető gyorsulást is jelentene.
Ugyanakkor egy "olcsó" 1660Ti-re is ugyan úgy ~130$-ba kerül egy vizesblokk, mint egy 2080-ra (sőt, igazából többe, mert a nagyobb RTX kártyák blokkjai kicsit le vannak most árazva), ráadásul a 2080-ast már megvehetném MSI SeaHawk-ként is (gyári garancia blokkostól, nem nekem kell vállalni a szerelési rizikót).
Ezen így szerintem többet buknék, ha jövőre eladom egy HDMI 2.1-es kártya miatt, de 2.1 portos TV-vel nem akarom magam most beleásni egy piszok drága RTX2080-ba >=2 évre, főleg így, hogy talán már fél éven belül jön a következő generáció (bár nincs garancia a HDMI 2.1-re sem, hogy lesz már) és sohasem tetszett az RTX széria, mert egyáltalán nem érdekel a RayTrace effekt, DSSL, stb, szóval nem akarok érte felárat fizetni, míg nem kényszerítenek.2/b: esetleg eladom a GTX1070-et (ráérősen) és megveszem a leghalkabb léghűtéses GTX1660Ti-t, aztán elleszek vele léghűtővel addig, míg jön a következő generáció. Ez árban talán hasonlít az 1-es opcióhoz, kényelemben pedig 50/50, mert biztos gond nélkül működik, de néha biztos idegesítene a ventilátorzaj.
2/c: marad a GTX1070, míg jön a next-gen, addig ülök a G-Sync-es kijelzőven G-Sync nélkül.
-
BlueSteel
tag
válasz
lenoma #128377 üzenetére
A pcx.hu néhány napja töltött fel a youtube csatornájára egy összehasonlító tesztet, szinte a teljes NVIDIA termékskálával, ajánlott a megtekintése. Mivel ugyanazokkal a játékokkal tesztelnek, ezért az aktuális AMD kártyákkal (melyekről szintén van teszt) is össze lehet hasonlítani a teljesítményt.
-
VGNGR
senior tag
válasz
lenoma #128377 üzenetére
Kb. tucatnyi videó van fps összehasonlításokról. Az erősorrend az amit felírtál, és kb. patikamérlegen van kimérve az erejük és az áruk. Gyakorlatilag 5 fps-enként választhatsz kártyát. 1060 újonnan már nem éri meg.
"1660 ti super" nincs, bár így hogy mondod, lehet szólni kéne az Nvidiának, hogy még van hova bővíteni a termékskálát! -
lenoma
aktív tag
Van valahol összehasonlító teszt 1060, 1660,1660 Super, 1660 ti, 2060 kártyákhoz?
Illetve melyik éri meg?
Létezik 1660 ti super? -
Nambervan
csendes tag
Heló!
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
-MSI Z270 GAMING M7
-I7 7700
-GIGABYTE AORUS Radeon RX 580 8GB
-Seasonic FOCUS PLUS 750W
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
-FullHD, de belekóstolnék a QHD-ba
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
-Első sorban játékra használnám.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
-100.000Ft a teteje, kártyabeszámítással együtt.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
-Mindkettő jó nekem.Hatalmas dilemmában vagyok. Szeretnék tanácsot kérni.
Van nekem egy GIGABYTE AORUS Radeon RX 580 8GB kártyám. KB 49000Ft-ot ér.
több mint 2év garival.
Annyi kérdésem van, hogy az alábbiak közül melyik érné meg jobban?
1) ASUS GeForce GTX 1080 8GB GDDR5X csere a kártyámra +50000Ft
Oem, tehát semmi nincs hozzá, se gari.
2) Colorful GeForce RTX 2060 nincs csere, 100000Ft 3 év garancia, mindennel.
3) Gainward GeForce RTX 2060 SUPER nincs csere, 125000Ft 3 év garancia, mindennel.A kártyámat eltudnám passzolni 49000Ft-ért. Ilyen esetekben.
-
venom8888
őstag
Most olvastam hogy az uj RTX ek juniusban jonnek.
-
Speed®
titán
-
sfefe
addikt
Ok koszi ezt is.
Irtam most neki a corsairt ez alzan 25590 azt hiszem ehhez nincs kod, meg a ss-t. -
Paxker315
addikt
válasz
sfefe #128354 üzenetére
450w eleg lenne neki alulfeszelve (amugy is erdemes-celszeru alulfeszelve hasznalni oket...). Es alzan meg most lehet kuponozni EVGA BT450-et 10ezer alatt, vagy, FSP Hexa85plust 14ezer körül, EVGA B550-est kb. 18 ezer körül.
Bar nem szerencsetlenkednek azokkal, mikor 450wattos seasonic focus gold ~ 17ezer körül kijön, vagy, 22k körül a Corsair RM550x! Utobbi kb. ingyen van annyiert..
a kuponozas reszleteit lasd az alza topikban v a best-buy topik osszefoglaloban osszeszedve lepesrol-lepesre!
-
arcitec
addikt
válasz
arcitec #128349 üzenetére
Á most nézem +11% lenne benne. Nem, ez így most jó a GPU CPU terhelési arány kicsit rosszul írtam GPU úgy 80-98% akkor a CPU úgy 65-85-90/ között max. 75 fokig megy fel a cpu bírja ...Persze minden nagyobb jobb lehetne az nyilván való.. Majd úgy 5-7 év mulva lesz egy akkori nagyon jó ...
Inkább a memória topikban válaszolna valaki a kérdéseimre ..
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Haver fia venne videokartyat ehhez a gephez mit ajanlanatok?
Intel i3 8100 3.6ghz
8gb ram
1080p monitor ( 60hz )
50-55 ezret szanna ra.
Jatek is lenne.Elore is koszi
udv: sfefe -
Syl
nagyúr
válasz
TheNewDawn #128345 üzenetére
-
arcitec
addikt
Nem véletlenül írtam. Giga H77-DH3 + i5-3470 prociban 4% előnyöm van(csak) és teljesen jó.
Gépet akartam cserélni, de arra jutottam nem éri meg.Itt is sugallták, hogy öreg, de bagóért kelne el. Illetve szinte k@ért h@ért vinnék. Számoltam,teszteket néztem, teljesítményeket vetettem össze, íme egy példa: [link] Tehát részemről a konklúzió: Az Ivy Bridge cpu ami neked is van, ez egy nagyon eltalált széria.1-2 éve még mindig vagy 50eft volt. Hiába van most már jobb, - én i5 9600K vettem volna - ez még ma jó, nincs vele gondom amire van használva. Videó kártyát cseréltem erre: [link] kuponozva jó 2 hete 73eft volt(teljesen jó). De amit neked linkeltek az még jobb lehet - ha belefér : [link] Erre most én még 5-7 évet teszek.
Amit most vettem volna(i5 9600K) arra is azt mondták, úgy is cserélni kell 4-5 év múlva.Persze Pityu. Az RDR2 ami nagy gép igényű, - ami ma a legnagyobb gép igényű -
simán fut Ultra,High,1-2 Médiumon,(de nem állítgattam) és 45-60fps. Proc az igaz 70-90-% gpu 99%. kb ez így pont a mezsgye.(elméletileg). GPU kártyát cseréltem mert azt kb kellett, a többit majd akkor ha valóban kell. És nem akkor ha azt mondják,hogy már öreg..
Még 8GB RAM-ot esetleg bővítek .... Mind ezt gazdasági ,ésszerű,használhatósági tényezők figyelembe vételével, egyszerű racionalitás alapján. DE mindenki azt tesz ami neki jólesik. A szívem szerint is cseréltem volna.U.I: Lehet lépésben is. Veszel egy MSI GPU-t és kiderül a felhasználáshoz így elég-e. Ha nem, ott a lehetőség a bővítésre. A kártya oda is jó lesz...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Anubis_9 #128334 üzenetére
Úgy nézem a jelenlegi (adatlapodon lévő) lap+cpu páros HDMI 1.4-et tud, DP port meg nincs a lapon... kár, abból lehetett volna aktív átalakítóval vinni tovább... Akkor marad a GT 1030 vagy RX 550. 15-20k között megy mindegyik. Radeonból a Sapphire Pulse RX 550-et tudom ajánlani, mivelhogy ilyet én is használok.
GT 1030-ból is van felhozatal, passzív és aktív hűtésű is, ezeket viszont nem ismerem. Annyit tudok róla, hogy a passzív változatok hosszabb működés után azért elég jó hőt tudnak fejleszteni, pláne ha játékra van használva.
Ha a játék is cél minimális szinten, az RX 550 nyers erőben vastagon jobb. -
MelloOne
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kerdesem, hogy megerne egy GIGABYTE GEFORCE GTX 1050 TI WINDFORCE OC 4GB “grade A” felujitott kartya 100 fontert, azaz 39000 forintert egy ev garival?.
elore is koszonom -
Syl
nagyúr
Nagyon nem értek a VGA-kártyákhoz (meg az alaplapokhoz sem
), ezért nézzétek el nekem, ha hülyeséget beszélek.
A lányom korosodó gépén végeznék egy alapos felújítást.
Ami kikerül a gépből:
- valami b75 vagy b85 alaplap
- i5-3450
- 16 gb ddr3
- 256 gb ssd
- nvidia 960 2 gb.
(Marad: ház, Seasonic 520W, 1 db hdd)Amit gyorsára kinéztem:
- valami b365 alaplap
- i5-9500
- 16 gb ddr4
- 1 tb ssdA VGA-t jó lenne 90-ből (nagyon max 100-ból) kihozni.
A hangtalan (vagy legalább nagyon halk) működés fontos tényező lenne.
Ja, Full HD felbontású játékokra kell és csakis új alkatrész jöhet szóba. -
janos666
nagyúr
válasz
Anubis_9 #128327 üzenetére
Vannak nagyon olcsó passzív adapterek (Ebay ~1$), bár ezek alapvetően HDMI 1.x sávszélre limitáltak, viszont tágabb a formátumtámogatás, és akár "túlhajtási" lehetőség, mint a natív HDMI portból. De ezzel nem igen jutsz el 4k60-ig.
Vannak viszont aktív adaptetek is, amik már nem fillérek, de megfizethetőek, és csak a két eszköz legkisebb közös nevezője a limit, amit összeköt. (Ez is megvan akár 2000Ft-ból, és vehetsz rögtön hosszú kábelt is, amibe integrálva van, nem csak kis dugaszt.) -
jokeph
nagyúr
válasz
Üdv !
A TV-n lévő HDMI interface a 2.0-ás vagy újabb ? Ez csak annyiból érdekes, hogy 2.0-ás HDMI-nél kisebb szabványú interface 4K-n csak 30 HZ-es átvitelt tud.
A kiszemelt GT 1030 alkalmas a 4k@60HZ-re, HDMI 2.0b-s az interface rajta.
Ugyanakkor, ha passzív variánst veszel, biztosíts neki egy minimális huzatot, igényli.Alternatíva: Radeon-ból RX 550 2 GB, pl. Sapphire Pulse, tudja a passzív módot - azaz a beállított GPU hőmérséklet eléréséig nem kapcsol be a ventilátor. De akár egyedi profilt is létre lehet hozni, pl MSI AB-ben, vagy a Radeon driverben.
-
Csupingo
veterán
válasz
Én talán ezt a nagyobb bordás msi-t venném, de érdekes módon most alig kapni valahol.
Nyugodtan vehetők szerintem a kisebbek is, csak komolyabb terhelésnél azok egész jól tudnak melegedni. Persze ez általában jellemző is a passzív kártyákra. Ha nem kínzod, akkor azért nem olyan vészes a helyzet. -
himpike
aktív tag
Zajszintről nem igazán találok cikkeket, melyik lehet a leghalkabb 1660 super a piacon?
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Tudnátok ajánlani nekem olyan passzív VGA kártyát, ami tudja a 4K@60Hz-et és maximum 25.000 Ft? Nem játszom egyáltalán, de van egy 4K TV-m és az integrált VGA kártya a 4K@30Hz-et tudja csak. Ahogy nézem a GT 1030-asok tudják ezt. Előre is köszi!
-
janos666
nagyúr
Ha nem játékra lesz, és az lenne fontos, hogy idle-ben a lehető leghalkabb, akár fél-passzív üzemű legyen (jó lenne, ha be lehet állítani AfterBurner-el, hogy csak néha kapcsoljon be a venti alacsony fordulatra, ha mégis felmelegedett) és később (akár már fél év múlva) könyebb legyen eladni (kisebb értékvesztéssel, vagy gyorsabban), akkor melyik GTX1650 lehet jobb választás azonos áron?
Inno3D egy, de nagyobb ventivel (be tudnám kötni, de tetszik, hogy nincs tápcsati)
Palit két, picit kisebb ventivel, talán kicsit nagyobb bordával (és tápcsatival)
Vagy elüzemel a tápcsatis kártya, ha nem kötöm rá, viszont nem is terhelem? (Vagy "sípol", nem boot-ol vele a gép, esetleg hibát ír betöltéskor a driver? Nem akarom szétszedni az egész házat, és megkeresni a moduláris táp kábeleit, hogy behúzzak ennek egyet.) -
Csupingo
veterán
válasz
badacsony #128321 üzenetére
Nem egyszerű, mert gondolom inkább az egyszerűbb változatokból létezik tápcsatlakozó nélküli. Amelyik félpasszív, az meg talán tápcsatlakozós és drágább 51-nél. Ha minden igaz az msi ventus és az msi aero is tápcsatlakozó nélküli, de most láttam egy tesztet a ventus-ról, ott 15 db-lel hangosabb mint az msi gaming.
Talán a gigabyte GV-N1650OC-4GD. Az félpasszív és nem tápcsatlakozós. Bár azoknál meg néha gond szokott lenni a ventilátorokkal.
-
badacsony
őstag
@Csupingo
@Pécsi gyerekIgazából én is erre jutottam. Pontosan melyik lehet az a típus, amelyik nem csap zajt?
-
szürke
tag
Sziasztok!
Konfig a következő:
i5-4570
Gigabyte ga-z87x-ud4h
4x4gb hyperx 1600 ram
chieftec navitas 650
Felbontás?
Nem tudom, egyelőre egy Philips 19PFL3606H/58 típusú Tv/monitort fog használni, de tervbe van a csere valamilyen egyszerűbb 22"-24" monitorra az apróról.Gyerkőcnek kell játékokhoz:
Minecraft, Scrap mechanic, Fortnite, ...Ár: 15e körül, nagyon max 20e használtan.
Mit javasoltok?
Előre is köszönöm!
-
cellukx
tag
#128309 KAMELOT:
így a bolt felejtős, a ghost-ról meg olvastam szintén cikket és jónak írták. Még átgondolom, Köszi!#128311 arcitec:
hát akkor lehet S lesz belőle, Köszi!#128312 kolopele:
előbb utóbb cserélnem kell a jelenlegi konfigom, ezt én is érzem. Köszi!#128314 Pécsi gyerek:
azt nem is figyeltem, hogy van 2 napos opció isAz ember mindig jobbat remél, de úgy tűnik az átb.szások nagy mesterei még mindig hódítanak
Köszi!
-
Pécsi gyerek
addikt
-
badacsony
őstag
Üdvözletem!
Szeretném megtudni, hogy melyek a legerősebb kártyák a következő feltételekkel: tápcsati nélküli, nagyon halk, max. 220 mm hosszú, FHD-t élvezhetően viszi, 51 ezer alatt legyen az ára.
Köszönöm előre is! -
cellukx
tag
Sziasztok!
Ez [link] mennyire valós? Pont tervezek egy 1660-as beszerzését és szembejött ez a jónak tűnő ajánlat. Tud valaki a boltról infót, vagy esetleg vásárolt már tőlük? Mennyire megbízható?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Megmutatta a Google az Android 16 Material 3 Expressive felületét
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vírusirtó topic
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- EAFC 25
- Apple iPhone 14 Pro Max - sziget fesztivál
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest