- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- E-book olvasók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Zsmarossy #136330 üzenetére
Az 1060 még fénykorában sem volt 1440p kártya, úgyhogy nem meglepő, hogy nem bírja. A 110% render az rögtön 21%-kal több pixel, máris reálisabb a mért FPS.
Az 1660 Superrel talán már elfogadhatóan menne, de inkább 2060 / 5600XT.[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Weetjoue #136291 üzenetére
Az 1650 Superből ez a változat egészen jól működik, és abban nincs még hőcső sem, úgyhogy elvileg ez is okés lehet.
A BF1-nek amúgy szintén elég az 1650 Super, szóval nem kell mindenáron az 1660 - de ha belefér, akkor azért tovább elég lesz."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Weetjoue #136284 üzenetére
A CoD Warzone-hoz határeset az 1650 Super, a Battlefield esetében meg kérdés, hogy melyikről van szó. Ahogy a többiek is írják, érdemes meggondolni az 1660 Supert, a 80-nál kicsit drágábban már vannak elfogadható minőségű darabok.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz kolopele #136227 üzenetére
Nem a dolog értelmetlen, hanem te nem érted. Egyes játékokban a szarul megírt fizikai motor mellékhatásaként a magas FPS előnybe hozza a játékost. Komptetitív játékokban nehéz olyasvalaki ellen küzdeni, aki 2x gyorsabban fut, 2x nagyobbat ugrik, stb.
-
-
-
nagyúr
válasz havri1 #136188 üzenetére
Ja értem. Szerintem még van tartalék a dologban VGA fronton, de minél feljebb megyünk, annál inkább kérdéses lesz, mivel akar játszani. Mondjuk egy Rage 2 szinte bármit felvesz, de pl. az utóbbi két Assassin's Creed mellé így is, úgy is gyenge a CPU.
Ha belefér a lap és a CPU cseréje, az mindenképpen biztosabb megoldás - Ryzen esetén a RAM kicsit vissza fogja fogni a szárnyalást."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz havri1 #136185 üzenetére
Az i5 7500 mostanában kezd majd kevés lenni fix 60FPS-hez (már vannak játékok, ahol ez a helyzet), úgyhogy olyan kártyát érdemes mellérakni, ami ennél nem sokkal megy többet a megcélzott beállítások és felbontás mellett.
Az idézett bottleneck calculator túlegyszerűsíti a dolgokat - pl. úgy tűnik, nem szűr a felbontásra, ami a legnagyobb faktor egy ilyen kérdésben. Amit a képen látsz, az jellemzően 1080p-s tapasztalat - 1440p-hez kb. 50%-kal gyorsabb kártya kell ugyanahhoz az FPS-hez.Röviden: bár mindig a játékoktól függ, hol lesz a bottleneck, 1440p-re mehet az 1070 a 7500 mellé.
-
nagyúr
válasz soldi3r #136160 üzenetére
Az új árát nem igazán, a használtpiacit idővel igen.
(#136161) SkyTrancer: jól látod, és nem is süketelésre meg dogmákra, hanem konkrétumokra. Úgyhogy amíg azokkal nem rendelkezel, addig felesleges szájtépés az egész.
-
nagyúr
válasz SkyTrancer #136157 üzenetére
Az már az eddigiekből világosan látszik, hogy nem tőled fogok segítséget kérni akármi megértéséhez
Számos videot láttam a témában, és a kitakarásos hibán kívül drámai különbséget csak akkor láttam, amikor a "hagyományos" változat le volt butítva. Mint a linkelt videodban. OK, értem, a jelenlegi hardverek - de akkor csináljon valaki valami proof of conceptet, ami realtime 2 FPS-sel renderel, viszont 30/60 FPS-sel lejátszva megmutatja, hogy mi lesz a helyzet a gyorsabb vasakkal. Cikkeket meg prezentációkat nem vagyok motivált olvasni, amikor egy 30 másodperces side-by-side videoval simán lehetne demonstrálni, amit állítasz. Ha lehetne.És ha mindez tényleg meglesz, akkor még mindig kérdés, hogy fog-e érdekelni valakit.
(#136156) gejala: igen, és mellé lehetne tenni egy GI-ös, env mappingos változatot, ami minden bizonnyal kevésbé lenne élethű, de nem lenne jelentősen más.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz SkyTrancer #136154 üzenetére
Nem tudom nem észrevenni, hogy konkrétumokban mennyire szegény ez a post Én szeretnék képeket látni, hogy mivel fog többet adni a valós RT teljes pompája, mint a fake.
-
nagyúr
válasz MZsoltee #136151 üzenetére
Hááát... ebben maga az NVIDIA sem hisz. Ha hinne, akkor nem reagálták volna le az 5600XT megjelenését azonnal árvágással. Szerintem egy 280 dolláros Radeon vonzóbb lesz, mint egy 350 dolláros GeForce, hasonló teljesítménnyel és RTX-előnnyel.
(#136152) kolopele: nagyon régóta csiszolgatják már a fake effekteket, és túl közel jutottak ahhoz, amit raytracinggel el lehet érni, sokkal kisebb perf hittel. Meg az elmúlt 20 év amúgy is a moar FPS jegyében telt el. Nem tudom, át lehet-e billenteni a népet az RTX-re egyáltalán.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Redplee #136146 üzenetére
GTX 660 MSRP: 229 USD
GTX 1060 6GB custom MSRP: 249 USD
RTX 2060 MSRP: 349 USDSzóval a 2060 valóban sokkal drágább lett, míg a 660 és az 1060 között alig van különbség (kb. infláció).
-
nagyúr
válasz kolopele #136120 üzenetére
Nem áraz úgy, ahogy akar, a GeForce-nak profitot kell maximalizálni, sőt, vszleg SKU szinten is elvárás ez. A 800 dolláros 2080 és az 500 dolláros 2070 kissé megfeküdte a piac gyomrát, azt éreztették, hogy az eladások elmaradtak az elvárttól, nagyon kíváncsi leszek, hogy fognak árazni.
-
nagyúr
válasz rasotamas #135926 üzenetére
Szerintem elsősorban azért, mert biztonságosabb megoldás, ami kevesebb utánajárást igényel. Egy 240-300W-os táppal szerelt brand gépbe azért meggondolandó egy 120W-os kártyát beletenni - ki tudja, melyik szekció mennyit A-t kap, ill. a hőt is el kell vezetni valahogy, ami szintén gond tud lenni. És nem mindenki (pontosabban szinte senki) szeret csatlakozókkal legózni,
Ezen felül régóta tudjuk, hogy 4GB VRAM mindig jobb, mint 3GB
Azt gondolom, hogy relatíve kevés szituáció van, ahol minden körülmény ismeretében racionális döntés az 1050 Ti - viszont a "minden körülmény ismerete" sokszor nincs meg.
-
nagyúr
válasz Energie X #135924 üzenetére
Mint az már sokszor le lett írva, a piacon annyit ér valami, amennyit adnak érte. Az 1050-ek sosem voltak ár / teljesítmény bajnokok, mégpedig azért, mert a megjelenésekor 60W-os fogyasztás mellett hozták a nem egészen 2 éves előző generációs középkategória teljesítményét. Ehhez a Turing-generáció csak egy meglehetősen gyenge follow-upot tett hozzá, az AMD meg semmit, úgyhogy nem meglepő, hogy továbbra is jól tartják az árukat.
-
nagyúr
válasz fcbarca #135883 üzenetére
Ár / teljesítményben valamivel jobb a sima 2060 (típustól is függ, de nem sokkal), ár / értékben nem feltétlen. A Super változaton 8GB VRAM van - jelenleg túl sok jelentősége nincs, 2 év múlva viszont lehet.
Ampere még odébb van.
-
nagyúr
Az ugye szubjektív, hogy a +15% minek minősül - szerintem az elhanyagolhatónál több, a jelentősnél kevesebb, valahol az éppen észrevehető környékén van.
Amiket leírtál, arra az 5700XT a legjobb - feltéve, hogy minden rendben lesz vele driver-fronton. Nézz be a topikjába, hogy miket javasolnak a tulajok (melyik drivert érdemes használni, stb.)"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
nagyúr
válasz Pkc83 #135614 üzenetére
Miután a gamer fogalomra nincs semmilyen univerzális definíció, bármire rá lehet akasztani.
De nem ez a lényeg. Attól, hogy az 1050Ti egyes játékokhoz kevés, még nem lesz univerzálisan játékra alkalmatlan. Ezeket a fellengzős túlzásokat nem kellene erőltetni egy olyan topicban, ahová az emberek vásárlási tanácsért jönnek. Kb. ennyi."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Pkc83 #135611 üzenetére
Attól nem lesz kisebb hülyeség, amit az előbb írtál, hogy megfejeled egy hasonló mértékűvel ellentétes irányban
Van pár játék, amihez már egyáltalán nem alkalmas fullHD-ben, de nem tudok róla, hogy bárkinek fegyvert fognának a fejéhez, hogy Metro Exodusozzon.
-
nagyúr
válasz Galiba001 #135560 üzenetére
Milyen alaplapod és processzorod van? Az sem kizárt, hogy a CPU-ba épített IGP tudja ezt. Ha nem, akkor RX 550 AMD oldalon vagy GT 1030 NVIDIA oldalon - ha nem akarsz játszani, akkor ezek bőven jók. A korábbi generációkban is előfordulhat kártya, ami tudja, de ott a csatlakozók miatt több kutatást igényel a dolog.
-
nagyúr
válasz JohnK #135465 üzenetére
Van olyan játék, ahol simán megkapod majd az 1660S-sel a +20-25%-ot, és van olyan, ahol szinte semmivel nem lesz gyorsabb. Single játékok között egyelőre az előbbiek vannak többségben.
-
nagyúr
válasz Pitterix #135461 üzenetére
Sajnos most ebben a kategóriában nemigen van jó vétel. Általános felhasználásra talán az 1650 Super a legjobb, viszont miután említed a Fallout 4-et és a Skyrimet, ott szóba jöhetnek überbrutál felbontású textúrapakkok, és akkor viszont a 4GB VRAM nem lesz elég. Én próbálnék max. 1 éves használt 580-at venni.
-
nagyúr
válasz pergabb #135442 üzenetére
Rajzolok neked döntési fát
1. Megvesz 2060S
2. Tesztel 2060S és 6700
3a. Jelentősen gyorsul - örül, és platform kérdést későbbre halaszt. END
3b. Nem gyorsul jelentősen
4. Platformcserén gondolkodás 10 napig
5a. Platformcsere - örül
5b. Nincs platformcsere - 14 napos elállás(#135448) Redplee: nagy kisöprős akciók inkább AMD-nél szoktak előfordulni. NVIDIA oldalon inkább úgy számíthatsz árcsökkenésre, hogy az új generációs 250 dolláros kártya hozza a jelen generációs 300 dolláros kártya teljesítményét. Ez mondjuk jó eséllyel nem idén ősszel lesz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pergabb #135391 üzenetére
Az mondjuk meglepne, ha a 3GB nem fajna a Davinci Resolve-nak - eddig 6GB-os 1060 volt kepben. Szerintem az ilyen esetekre valo a 14 napos elallas - probald ki, mennyit javit a 2060S, aztan el tudod donteni, marad-e.
-
nagyúr
válasz pergabb #135371 üzenetére
Persze, mind használja a GPU-t, csak többnyire nem túl intenzíven. LR-ben az Enhanced Details a kivétel (ha azt használnád, azzal simán nyernél az 1060-hoz képest), PS-ben viszont nem tudok ilyet - mit használsz, ami a GPU-t ennyire eszi? Ill. biztos, hogy az 1060 miatt laggol?
Davinci Resolve-nak valóban kell a GPU, a Turingot ajánlgatják is hozzá - a 2060S jó választásnak tűnik, de a 6700 biztosan fog korlátozni. Súlyosabb beállítások esetén a 2060S akár duplázhatja is az 1060 sebességét - azt sajnos nem tudom, hova áll be a sebesség a gyengébb CPU miatt."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz pergabb #135356 üzenetére
Az LR és a PS túl sok GPU-t nem fogyaszt, leszámítva a Lightroomban az Enhanced Details, oda kimondottan jó a 2060. A videovágás általában szintén nem GPU-igényes, de ott is vannak kivételek, úgyhogy kellene kicsit több konkrétum.
-
nagyúr
válasz Sundesz #135270 üzenetére
+1. Azért, mert ha garanciában leadja, és azzal jön vissza, hogy szerintük hibátlan, akkor vszleg addigra kifut a 14 napból. Találkoztam már olyan bolttal, aki láthatóan erre játszott.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kaci84 #135255 üzenetére
Ha valaki hülyeséget ír, akkor korrigálom, ha tetszik az illetőnek, ha nem
Az egyik példa, ami fontos lehet a tesztekben látott FPS-ek mellett, pl. az, hogy ne azzal töltse az ember az idejét, hogy nyomozza, mi miért nem működik. Nekem egy jól bejáratott Polaris alapú kártyám van, és ha most a 20-as driver-szériát elkezdeném minősíteni, az biz' igen cirkalmas lenne. Bele se merek gondolni, mi lett volna Navival.
Persze tudom, hogy van, akinek gond nélkül megy az AMD, és van, akinek folyamatos gondjai vannak az NVIDIA-val - csak éppen a fórumokban olvasottak alapján a valószínűségek "enyhén" kedvezőbbek a zöld oldalon.Miután az OP eleve NVIDIA-t gondolt venni, nem ördögtől való NVIDIA-t ajánlani neki. A "ne vegyél Radeont" típusú post finoman fogalmazva nem volt megfelelően alátámasztva, azzal nem értek egyet. Viszont személy szerint a 2060 Super és az 5700 XT közül én biztosan az előbbit választanám - ugyanis míg az utóbbiank jobb az ár / teljesítménye, az előbbi ár / értékben az én szempontjaim szerint simán nyer.
-
nagyúr
válasz Kaci84 #135247 üzenetére
Az AMD-nek az ár / teljesítmény aránya jobb, nem az ár / érték. Az ár / érték kérdés a teljesítmény mellett attól is függ, kinek mik a fontos faktorok (pl. $$$ vs "just works").
-
nagyúr
válasz Kaci84 #135189 üzenetére
Az SLI nyilván nem halott, aki meg olyat ír, hogy hülye, aki használja... hagyjuk.
A 2070S SLI csak annyival gyorsabb a Ti-től, ami miatt nekem már nemigen érné meg a macera. Olcsóbb, de %-osan nem jelentősen. Megértem, ha valakinek a fordítottja fontos, de ez így nagyon szűk kör. Akkor lenne jó, ha a 2060S is menne, vagy akár a 300 dolláros 2060, bár ott már a 6GB VRAM lehet, hogy problémás lenne.
Amúgy az is lehet, hogy PCIE4 + DDR5 RAM mellett változik majd a történet."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Kaci84 #135187 üzenetére
Kezdettől fogva arra volt, bizonyos kompromisszumokkal. Amíg a 200-250 dolláros x60-as kártyákat lehetett SLI-be kötni, addig teljesen reális alternatíva volt. A 330 dolláros GTX 970-ből épített SLI szintén ütős volt, és akár még az 1070-nel is lehetett operálni, bár ott pont az volt a helyzet, hogy CPU-fronton csak a highendben volt elég kraft hozzá. Most viszont az első kártya, ami SLI-képes, az 2070S 500 dollárért, és ha abból veszel kettőt, akkor majdnem ott tartasz, ahol az 2080 Ti-vel, miközben egy szélesebb játékmerítésben nem fogsz jobb átlagos teljesítményt kapni. Korábban lényegesen jobb volt a helyzet.
-
nagyúr
válasz Kaci84 #135183 üzenetére
Kicsit rosszul ulsz a lovon. Altalanos celra most nem sok ertelme van a sztorinak, ezzel nehez vitatkozni - es aki altalanosan beszel az SLI-rol, az altalanos felhasznalast ert alatta. Peldanak niche felhasznalasokat irtal, ami rendben is van - mivel azonban az utobbi generaciokban csak a 102-es es a 104-es chipek tudnak SLI-t, nagyon keves a lehetseges konfiguraciok szama is. Aktualis generacioban csak 4 kartya tudja.
-
nagyúr
válasz Pkc83 #135164 üzenetére
Ez sajnos így van, az SLI az lutri, sokkal több utánaolvasást igényel, hogy aztán ne legyen pofáraesés belőle.
Ráadásul 2db 2070S helyett szerintem már jobb megoldás egy 2080 Ti - az árban nem drámai a különbség, és bár jól működő SLI mellett a 2070S-ek több FPS-t hoznak, a 2080 Ti sokkal stabilabb és kevesebb vele a macera.
A jelenlegi felhozatalból az RTX 2060S-re lenne érdemes SLI-t építeni - vszleg nem véletlen, hogy arra nem lehet[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pkc83 #135159 üzenetére
Eléggé platform limitáltak a tesztek, vszleg nem is a CPU a bűnös, hanem valami más (pl. a memória). 2070S SLI például jópár játékban 70-90%-ig skálázódik 4K-ban - itt egy random teszt.
-
nagyúr
válasz Pkc83 #135125 üzenetére
Egyrészt 4K-ban jön ki igazán a különbség, másrészt a teszttel sem OK valami, sok benne a CPU / platform limites szituáció.
(#135130) KAMELOT: multiban is ugyanaz a plaform kell hozzá, mint a fullHD 60Hz-hez.
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #135117 üzenetére
A 2080 Ti kb. 50%-kal gyorsabb, az már nem a "kicsit erősebb" kategória. Ár / teljesítményben nyilván jobban megéri az 5700XT, de helyettesítő termékként szóba sem jöhet.
-
-
nagyúr
válasz Kiscsőke #135098 üzenetére
Értem, és pl. a Metro Exodus vagy a Borderlands 3 milyen presettel megy hány FPS-t?
(#135096) jokeph: jah, használni lehet, csak limitáltan. Asszem nem ez az időtállóság definíciója
-
nagyúr
válasz jokeph #135082 üzenetére
Az 5-6 éves VGA-kból elsősorban a high end használható valamire. Egy GTX 960-nal most már mire mész? Ezért mondtam, hogy 1.5-2 évvel a széria megjelenése után csak a 104-es vagy nagyobb chipekre épülő kártyákat lehet bármennyire jövőállónak tekinteni. Ha a 106-ossal 3-4+ évre tervezel, akkor vedd meg, amikor megjelenik.
-
nagyúr
válasz kolopele #135060 üzenetére
Igen, pontosan ezt nem felejtem el én sem - jönnek 2 évente az új cuccok.
A 2060 2 év múlva kb. olyan lehet, mint az 1060 most. Lehet az 1060-nal persze jövőre játszani, de az új játékokban jellemzően már most is kevés FHD / High / 60 FPS-re. Ahogy 2 éve a 960 is kevés volt. Nem látom, miért változna ez a trend."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Agartner #135053 üzenetére
Igazából alig van a gpu userbenchmarkon különbség
15-20% különbség van a két kártya között, ízlés dolga, hogy ez sok-e vagy kevés.
Túl nagy jövőállást nem érdemes várni az 1660S-től, és még a 2060-tól sem, utóbbi azért már lassan 1.5 éves lesz, és már új korában sem volt egy ászpóker. Még 2 évig vszleg el lehet velük pötyögni, de sztem a Turingok között jövőállásról a 2080-tól vagy esetleg a 2070S-től kezdve lehet beszélni."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz pecccccccca #134998 üzenetére
Az tökmindegy, hogy kihasználja, a felbontás viszont nem. És mint kiderült, nem fullHD...
@ates2, az UWFHD felbontás kb. 20-25%-kal igényel erősebb kártyát, mint a FHD, úgyhogy átlagos felhasználásra GTX 1660S, esetleg RTX 2060 / RX 5600XT javasolható - ezekben egyes esetekben hagyni fog a CPU. Pontosabb felhasználásra lehet pontosabb javaslatot adni - ha openworld játékokban multizik, akkor még a GTX 1650S / RX 580 is sok a CPU mellé, ha a Metro Exodus-szal vagy Rage 2-vel játszik, akkor a 2060 / 5600XT is bőven elfér.
Az viszont biztos, hogy a 144Hz-es monitor kihasználásától az újabb játékokban messze lesz, bármilyen videokártyát vesz."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz phorma #134956 üzenetére
Mint minden ilyen kérdésnél, nem ártana tudni, hogy:
- Van konkrét dolog, amin javítani akarsz az 1060-hoz képest? Pl. több FPS, alacsonyabb fogyasztás, több garancia, jövőállóság? Valami egyéb?
- Mit jelent az "elég jó" ajánlat? Gondolom az 1060-at eladnád, kb. mennyit kellene ráfizetni?
- Mire használod? Pl. fullHD játék? Új vagy 1-2 éves játékok?Úgy általánosságban, az 1650 10-15%-kal lassabb, mint az 1060 3GB, ez a különbség valamelyest csökkenni fog, ahogy haladunk előre időben. Előnye a jobb fogyasztás (ezt a gyártók igyekeznek brutálolcsó hűtésekkel "ellensúlyozni"), ill. a 4GB VRAM, aminek lehet haszna, függően attól, hogy mivel játszol és milyen beállításokkal.
Általánosságban szerintem nem éri meg a csere, de lehetnek speciális esetek, amikor igen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz M0RGI #134842 üzenetére
Na ja, de melyik Battlefield, melyik COD és pláne melyik Metro? Utóbbiból az Exodushoz már fullHDben sem elég az Ultra / fix 60 FPS-hez az 1660 Super.
Ill. ha jól látom, nem (csak) fullHD-ben képzeled el az életet, akkor viszont nyugodtan vedd meg az 1660 Supert, mert pl. WQHD-hez kell 40-50% extra kraft, hogy ugyanazt az FPS-t hozza.
-
nagyúr
válasz M0RGI #134838 üzenetére
Nagyon attól függ, mivel játszol, és melyik felbontásban. A legtöbb single játékban a 4690K ki bír magából köhögni 60 FPS-t, de ott is van, ami megfekteti, és az 1660S fullHD-ben malmozni fog. Meg olyan is van, ahol az 1660S izzad, a CPU meg relatíve kényelmesen kiszolgálja.
Az újabb multikhoz vszleg kevés lesz a CPU, függetlenül attól, milyen videokártyát raksz mellé. Ha viszont UHD-ben játsszol, akkor az 1660S esetén is a kártya lesz a szűk keresztmetszet.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Speed® #134783 üzenetére
Az, hogy kihasználatlan lesz-e, azt neki kell eldönteni. Ha nem jelent gondot, hogy a textúrák felbontásából vissza kell venni, akkor valóban nem sok értelme van - bár mondjuk ha egyszer el akarja adni, akkor jó eséllyel ott vissza is fogja kapni az árkülönbözetet vagy a nagy részét.
Azt viszont továbbra sem értem, mi ez a becsípődés a VRAM kihasználására képes / nem képes GPU-król, amikor a VRAM használat elsődleges drivere a textúrafelbontás, aminek a növelése 0 terhet tesz a GPU-ra...
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #134773 üzenetére
Igen, ez részben jogos. Ott annyi lesz a különbség, hogy a medium beállítások mellett feltolhatja a textúrákat magasabbra.
-
nagyúr
válasz TheNewDawn #134770 üzenetére
Ez mind szép, viszont a kérdező nem neked vásárolja a kártyát, hanem magának, ezért az ő preferenciái érdekesek, nem a tieid.
Szerintem 8GB-os kártyát 2 esetben érdemes venni:
1. Ha valaki látja a különbséget a High és az Ultra/HD/4k/whateverüber textúrák között. Ilyenkor a 4GB könnyen kevés lehet, és ha van elég VRAM, akkor a magasabb beállítás FPS-be nem kerül.
2. Ha valaki arra számít, hogy a nem túl távoli jövőben a 4GB mondjuk minden negyedik játék esetében szűkös lesz, pl. már High textúrabeállítás esetén is.Ha te ezzel szemben presztízskérdésnek állítod be a 8GB-ot, az minden, csak nem racionális.
-
nagyúr
válasz Speed® #134763 üzenetére
Ha valakinek párezer forintot megér a magasabb beállítás, akkor miért kellene lemondani róla? Nyilván nem mindegy, hogy mennyi az annyi - OP azt írta, hogy alig van különbség. Ha az "alig" 1-2 ezer pénzt jelent amúgy egyforma kártyák között, akkor én biztosan a 8-ast venném.
-
nagyúr
válasz Speed® #134761 üzenetére
Azt ugye tudjuk, hogy most is van olyan olyan játék, aminek max textúra esetén out of the box is kevés a 4GB memória, pedig amúgy egy 570 vagy 1060 sebességű kártyán frankón megy - nincs sok, de van. Extra textúrapakkok esetén ez pláne képbe jön - pár hete volt itt egy kolléga, akit meggyőztünk a 4GB-os kártyáról, aztán kiderült, hogy valamelyik Far Cry játékot akarja HD-textúrákkal játszani, és ott bizony be-bedroppolt a kártya a 4GB VRAM miatt.
-
nagyúr
válasz Speed® #134753 üzenetére
Én még annyival egészíteném ki, hogy semmiképp ne menjen 570 vagy 1060/3G alá - előbb-utóbb el fogja követni azt a "hibát", hogy megnézi 4K-ban a GTA V-öt, és akkor az 560 vagy az 1050 el fogja szomorítani
-
nagyúr
válasz Balazska90 #134548 üzenetére
3 év alatt kb. 8e FT-ot (napi 3 óra játékkal számolva). Lapozzunk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #134499 üzenetére
Ha a 75Hz-hez fix 75 FPS-t szeretnél, akkor nem lesz elég minden esetben (a durvábbak cca. 50-ig le fognak esni). A Cyberpunkot pedig nehéz megjósolni, de az a gyanúm, hogy a 75 FPS ott is necces lesz.
-
nagyúr
válasz sony309 #134483 üzenetére
Az 1050Ti-ben meg kell fizetned, hogy a leggyorsabb tápcsatlakozó nélküli kártya (volt, amikor megjelent), és kicsi gépekbe az egyik legjobb megoldás. Ár / teljesítményben sosem volt egy bajnok, mostanában meg pláne nem az. Az 1060-nal jobban jársz.
-
nagyúr
válasz Pkc83 #134445 üzenetére
Vagy b) opció, hogy nálad is jelentkeznek ezek a problémák, csak kevésbé vagy érzékeny rájuk.
Nekem régi / indie játékok rendszeresen ugrálnak össze-vissza 70-80 és 150-200 FPS között, vsync-kel stabilnak tűnik az FPS, de rángat, FRTC-vel szintén.
Ha az FRTC-t bekapcsolom, majd kikapcsolom, akkor indőnként beragad, és csak reboot után hajlandó visszaállni.
Ha a félpasszív módot kikapcsolom, akkor egy idő után magától visszakapcsol, miközben azt gondolja magáról, hogy ki van kapcsolva.Még van pár ilyen, most ezek jutottak eszembe. Ezek nem életbevágó problémák (viszont nem is Navi a kártya, hanem Polaris), de minden további nélkül kifizetnék 10%-kal többet, hogy ne legyenek - szóval a legjobb ár / teljesítmény sem feltétlen visz mindent. 50%-kal többet viszont már nem fizettem ki
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Andralin #134392 üzenetére
Tömören összefoglalva: írtak itt Neked egy jó nagy marhaságot (ie. hogy nem fogsz javulást látni), ezt megcáfoltad, viszont megfejelted egy hasonlóan nagy marhasággal ("Core 2 Quad gépem még ma is gép a javából"). Ez utóbbi rossz helyen van ebben a topikban, mert a többségnél a "gép a javából" nem azt jelenti, hogy 20-30 FPS-sel fut a GTA V, és ilyenformán elég rossz vásárlási tanács. Ahogy írtam, élvezd a feljavult képminőséget, de a 9650-es mellé ne ajánlgass modern videokártyát.
-
nagyúr
válasz Andralin #134363 üzenetére
Szerintem a második videot pont elég lett volna megosztani, komment nélkül. Nem akarom elrontani az örömödet, de a C2Q minden, csak nem fantasztikus, meg nem gép a javából. Nyilván have fun vele, meg minden, de amit leírsz, az nagyon megtévesztő.
-
nagyúr
válasz kolopele #134281 üzenetére
Idle-ben meg netezés közben az 1050 Ti nem kapcsolt be, meg az 570 is csak akkor, amikor olyan kedve van, nem a hőmérséklettől függ. 2D játék közben viszont mindkettő ide-oda ingázik, és ennél jobb lenne, ha fixen menne alacsony fordulaton.
-
nagyúr
válasz Paxker315 #134275 üzenetére
Megjegyzem, nekem ez a második félpasszív kártyám, és a következő lehetőség szerint nem az lesz. Pedig mindkettő értelmes görbével működik, lehűl 50 alá, mielőtt kikapcsolna - de így sem az igazi, túl sokat kapcsolgat.
-
nagyúr
válasz fecaga21 #134164 üzenetére
Abban sem vagyok biztos, hogy elindul. Tesztet sem találni arra, hogy megy-e két maggal. De ha megy is, biztosan lassú lesz. A Low beállítás is inkább a GPU terheit csökkenti.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fecaga21 #134132 üzenetére
Ezek nagyon újak a CPU-dhoz képest. Igazából az a fő nehézség, hogy a fellelhető tesztek alapján még csak megtippelni sem nagyon lehet, mennyit tudna a CPU-d - de a 2010-es évek közepi játékokkal vszleg 40 FPS alatt, függetlenül attól, hogy milyen videokártyát teszel mellé. Ill. van, ami el sem indul 4 thread alatt.
Hogy aztán a "40 FPS alatt" az 35 vagy 15... passz. Ki kell próbálni, jobb ötletem nincs, ha a platformcsere nem játszik."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
nagyúr
válasz Sundesz #133841 üzenetére
Azért ezekkel a tesztekkel érdemes óvatosan bánni. A tesztoldalaknak jellemzően videokártyára kihegyezett tesztjeik vannak, és azokat használják a CPU-tesztekhez is. Ha az összes játékban olyan jeleneteket mérnének, ahol hemzsegnek az NPC-k (vagy multis játékostársak), akkor ez a grafikon nem így nézne ki.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz verti1 #133790 üzenetére
Alapvetően jó választás az 570, és a FreeSync rengeteget dob az élményen, ha sikerül az FPS-t belőni 48 és 75 közé. A CoD single vagy multi? Single-ben elég lesz hozzá a 3470 is, multiban vszleg itt-ott fog hagyni benne.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz rasotamas #133762 üzenetére
Játéktól függően jellemzően 2.5-3x annyi kraft kell 4K-hoz, mint fHD-hez.
Az élsimítások kikapcsolása megint játéktól függ - az MSAA és az SSAA kilövése sokat hoz (utóbbi gyakorlatilag felbontásnövelés amúgy is), a TXAA hozadéka változó, az SMAA-é nem sok, az FXAA-é meg semmi."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz mert_csokis #133747 üzenetére
Ezzel pls fáradj át egy olyan topicba, aminek passzol a témájához. Ez a topic arról szól, hogy videokártyát ajánlunk a kérdező által felvetett igényekhez. Ha a kérdező 4K-ban szeretne játszani, akkor ahhoz ajánlunk hardvert. Ilyen egyszerű.
-
nagyúr
válasz Alcsi69 #133727 üzenetére
Van hozzá (hivatalos) alternatív BIOS, azzal sokat javul a hang, és a hőmérséklet még mindig rendben lesz.
A custom ventillátor-profilhoz az RPM érték elvileg nem kell, de hogy biztosan megy-e, azt egy tulajtól kellene megkérdezni."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
nagyúr
válasz kelly416 #133655 üzenetére
Relatíve szerencsés a kombináció, mert bár 200GE elég gyengécske, a JC4 nem igazán CPU-gyilkos, úgyhogy mehet mellé egy gyorsabb kártya is (pl. a már ajánlott 1060 3GB). Az AMD-k ebben az esetben kevésbé jó választások, a DX11-es driverük jobban eszi a CPU-t - az 570-nel markánsan kevesebb FPS-t fogsz kapni a JC4-ben. Viszont mindkét kártyával jóval többet, mint az 1050Ti-vel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jokeph #133563 üzenetére
Az 1050Ti volt az első olyan kártya jó sok év után, ami extra tápcsatlakozó nélkül nyújott teljesen élhető játékos teljesítményt. Akinek kicsi gépbe kellett, vagy csak egyszerűen alacsony fogyasztású kártyára volt szüksége, annak tökéletes volt. Nem volt ár / teljesítmény bajnok - nem azoknak készült, akiknél a 10%-kal jobb mutató már a letépi a fejét és belesz**ik a nyakába műfaj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- Magisk
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest