- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyulnyulu
senior tag
Memória mizériával kapcsolatban olvastam egy cikket,ami szerint,nem fog olyan mértékben visdzaesni a vgák ára,mint azt sokan várják,nem lesznek olyan árak mint a bányászat előtt.Ne legyen igazuk.....
privátra illik válaszolni
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz greenmaur #100194 üzenetére
Az optimális megoldás most ha veszel 50 körűl egy 1050 ti-t.(aprón szokott lenni,vadi új garis)Vagy 80 felett van még újban jobb.Kettő között meg a szakadék,vagy használtban valami...
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Atilla001
senior tag
válasz medvezsolt #100195 üzenetére
én látok 1060 ast 6G vel akár 100k alatt is.
én most MSI GAMING 6G-t lesek és 115k. múlthéten 130k voltVédd a természetet!
-
chopin42
addikt
válasz medvezsolt #100195 üzenetére
Ha meglátod 110-ért, illetve aprón 95 körül, vedd meg. Első 2 helyezett... Nem hinném, hogy lecseng mostanában. Májusban június végét, júniusban júli végét, júliusban augusztus végét, mostanában pedig szeptember-októbert emlegetnek...Akik mernek tippelni. Én vártam, nem érte meg. az előzőekből kitalálhatod, hogy...jósgömb szükséges. Később meg ott lesz a karácsony, az előtt amúgy sem hiszem, hogy nagy akciók lennének.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Ki mit lát mikor fog lecsengeni a bitcoin bányászat és a VGA memória árrobbanás? Mikor mérséklődik a VGA-k árai? Szeretnék venni egy 1060ast 6 gigával, de sajnos 100król felszökött 130ra.
Tudok várni, de nagyon örülnék ha rendeződne gyors a helyzet
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
greenmaur
tag
Sziasztok!
Alábbi konfigba szeretném cserélni a jó öreg 750Ti 2GB-t egy erősebb kártyára. Cél, hogy a játékok (pl. Absolver, Witcher 3) jobban menjenek.
A keret az olyan 60-80k között alakul. Főleg 1050-et találtam ebben az árkategóriában, de hátha van más optimálisabb megoldás.Alaplap: Gigabyte B85M-D3H
CPU: Intel i5-4440 @ 3,10
Mem: 8 Gb HyperX Fury
Táp: FSP Hexa+ 500 WKöszi a segítséget!
-
Raymond
félisten
válasz margithid #100190 üzenetére
Talan tobb mint a fele 1030 passziv, lehet hogy GTX 1030-kent kerested es nem GT 1030 ami a valodi neve? Ez eleg jo aron van mondjuk:
MSI GeForce GT 1030 2GH LP OC 2GB (V809-2498R)
Szerk: vagy itt a masik hsz-ben linkelt nem-LP valtozata.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
senior tag
válasz margithid #100188 üzenetére
Ebből a 710/730 kártyából van a V2, V3 változat. Van amelyik meglepően potens. Az új 710 áráért általában találsz garanciális 730-at, ami szinte biztosan gyorsabb (V?).
De, a GT1030-assal nem tudsz mellényúlni. A passzívak is bőven jók, különösen a teljes magasak, nagy bordával."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz margithid #100186 üzenetére
Pénzkidobás.szerk.: ezért a pénzért kapsz garanciális használt 730-at is; nem összemérhető a kettő.Meg kell nézni melyik architektúra, bocs'...
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
margithid
veterán
Köszönöm a segítséget!
Ha annyira azt ajánljátok akkor lehet azt veszem majd!
Esetleg erről vélemény? [link]
Most jelent meg, GDDR5 2 GB, passzív hűtés. -
senior tag
-
Raymond
félisten
válasz margithid #100181 üzenetére
Akkor csak az marad, valamilyen passziv GT710-es, de en is inkabb egy uj architekturas GT1030-ra szavazok, tobb ertelme van mindenkepp. Esetleg VM-eknel is ha valami modernebbet is futtatsz ahol van desktop kornyezet. Egyszeruen nemigen eri meg azt a 20EUR-t megsporolni foleg ha figyelembe veszed az egesz gep arat, de amugy se nagyon.
-
-
margithid
veterán
válasz hegegabi80 #100180 üzenetére
Ilyen drágáért azért nem akarok, olyan max 15k.
Teljesen belépőkategória nagyon gagyi? Miylen hátrányai vannak általános felhasználásban?
Azt se bánnám ha passzív hűtésű lenne mint pl ez:: [link] -
margithid
veterán
Sziasztok!
A lehető legáltalánosabb, legolcsóbb VGA érdekelne, amd ryzen mellé.
Jelenleg i7 4770 dedikált VGA-m van, tökéletesen megfelel, csak sajnos ryzenben nincs ilyesmi.
Full hd monitorom van, filmezni szoktam néha, amúgy böngészés és ezen kivül munkára kellene, viurtuális gépek futattására, amihez ha jól sejtem nincs sok köze a VGA-nak -
Highground
aktív tag
válasz nyulnyulu #100173 üzenetére
Arma 3 1440p-ben most épp így muzsikált. Hirtelen most ez van fent a gépen meg az Insurgency. Na az (jó igaz hogy source engine-es) pl. 60-130 fps-el megy 4K-ban high-on, függően a terrain-től, környezettől, mapmérettől. Egy nagyobb mapon is meg van az 40-50 fps minimum, action közben is. Nem panaszkodom a jelenlegi setup-ra, csak van olyan játék amit szívesen játszanék 4K-ban de azt pl. már nem bírja. Pl.: The Hunter COTW, Rising Storm 2 Vietnam, Verdun,OMSI 2 (jó ez mondjuk alapból fosul optimalizált) meg még egy jópár.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
-
Adirotor
tag
Sziasztok!
Videoszerkeszteshez (After effects,Cinema 4d)kaptam ezt a konfigot a PC-s topikban, es ide iranyitottak VGA-ert.
Cpu: Ryzen 7 1700
Alap: Asus Prime B350M-A
RAM: 2X8GB G skill ripjaws 3000mhz DDR4
Haz: CM 590 III
Tap: FSP 500W Hyper M
SSD: Kingston hyper x fury 240GB
HDD: WD 1 TB blueUjat szeretnek es Olyan 100k fole nem nagyon mennek.
Elore is koszi -
Raymond
félisten
válasz Highground #100170 üzenetére
Hat, pedig a 60K meg talan betakarna, ahogy nezem az apron 90-95-100+ amennyiert a 390-eket kinaljak es a 1080-ak ujonnan 160-nal kezdodnek.
-
Raymond
félisten
válasz Peterhappy #100169 üzenetére
Az Asus inkabb nem, akkor az MSI, a multkor ennel a kettonel (MSI v. Giga) valaki kinezte hogy a Giga-nal picit jobb a hutes, jobban lefedi a lapot, en annyira nem neztem meg, lehet igy van, de egy 25-35W TBP kartyakrol beszelunk nem hiszem hogy sokat szamit.
-
nyulnyulu
senior tag
válasz Highground #100170 üzenetére
Gpu z vel nézd meg,mennyire "hajcsa"ki a procid a vga
-
veterán
válasz Highground #100167 üzenetére
Lehet, hogy nem megy 100%-on a proci, de ez nem jelenti, hogy maxra kihatja a kártyát.
Itt R9 290X-et (~ R9 390 ugye) néztek, Mantle és DX11 alatt, 1080p és 4K felbontáson. Mindegyik esetben lassúbb volt FX-8350-el a kártya, mint az i7-tel.
4K-ban, ha jól látom, kb 50%-kal több fps-t tapos ki a kártyából az i7.
Persze ez nem minden játékban lehet ilyen durva, de hirtelen nem találtam más összehasonlítást, ahol a kártyád (vagy hasonló) és a procid is szerepelne más procival együtt.Egyébként 60k körül tudnál már venni Ryzen 5 1600-at, a jelenlegi rendszer árából szerintem kijöhet a RAM és lap ára.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Highground
aktív tag
válasz Raymond #100168 üzenetére
2015 decemberében vettem aqua-ban, azóta meg van. Szeretek hosszabb távra tervezni. Mondjuk a 4K akkor még nem volt tervben, de volt egy kihagyhatatlan alkalmam egy 4K-s monitort szerezni. Azóta csak használgatom a 4K-t. Mivel ugye nem bírja annyira szegény, inkább 1440p-ben nyomtam, azt bírja simán. (Jó, nyilván nem maxon és játszogatok a szűrőkkel.) Egy kettőt azért még 4K-ban is sikerült tolnom 30 fps körül. De én úgy vagyok vele, hogy ha meg van a 30 fps akkor már simán eljátszogatok vele, nem kell a minimum 50-60. Szóval annyit szeretnék igazából elérni, hogy minimum egy fokkal jobbra váltsak. Tudom, hogy a legjobb egy 1080 lenne, de a 60k kp. a max. amit mostanság ki tudok sajtolni erre a célra :/
-
Peterhappy
őstag
válasz Raymond #100163 üzenetére
@Raymond és hegegabi80
Köszönöm a gyors választ. A GV-N1030SL-2GL tehát passzív hűtéses és ha jól értem,be is fér a Micro ATX házikóba (és alaplapra).
Mindkettőtök hozzászólását összevetve: ebből a hármasból melyik lenne a legjobb választás?
ASUS GT1030-SL-2G-BRK GeForce GT 1030 2GB GDDR5 PCIE
MSI GeForce GT 1030 2GH OC GeForece GT 1030 2GB GDDR5 OC PCIE
GIGABYTE GV-N1030SL-2GL GeForce GT 1030 2GB GDDR5 Silent PCIEAsus és MSI egy árban, Giga 3-4K-val több, ha megéri a felárat, belefér. Specifikációra állítólag ugyanaz, nekem a HDMI a lényeg, DVI jó ha van, Displayport egyelőre nem aktuális, egy-két évig biztosan nem is lesz még.
Köszi,
Péter -
Raymond
félisten
válasz Highground #100167 üzenetére
Ha mar 4K akkor a 1070 tenyleg a minimum. Meg mindig eleg sok kompromisszum kell hozza, igaz kevesebb valamivel mint a 390-nel. Foleg a 1070-ek irrealis arai miatt egy 1080 jobban jon ki ar/teljesitmeny aranyban, erdemes inkabb arra nezelodni foleg ha olyan vagy hogy aranylag sokaig megtartod a hardvert.
-
Highground
aktív tag
válasz solfilo #100165 üzenetére
Köszönöm a választ, de minden tisztelettel: Az R9 390-em mellett egyetlen játék sem hajtotta ki 100%-ban a procimat, szóval ezt tapasztalatból megcáfolnám. Mivel régebben hűtési problémáim voltak az FX-el ezért nagyon sokáig figyelgettem a procit. (aztán megoldottam egy Thermalright Silver Arrow-al) Az tuti, hogy a 390-est simán kihajtja az 8350. max. 50-70%-on pörög még 4K mellett is. A platformcsere meg még odébb van. Arra nem elég 60k, oda már minimum 3x annyi kell. Annyi mostanság nem lesz. Szóval marad a jelenlegi AM3+, de nem hiszem, hogy ezzel maximum ezt a kártyát tudnám használni. Az erős lenne szvsz. De a 1070-es tippet megfogadom mindenképp! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz Highground #100162 üzenetére
Minimum egy I7 6700 meg egy 1070, de 4K - ra még ez is vajmi kevés lesz, kivéve ha elég a 30 fps.
-
veterán
válasz Highground #100162 üzenetére
4K-ra minimum egy GTX 1070 vagy RX Vega 56. De a procidnak lehet már az R9 390 is sok a játékok egy részében, főleg ha nincs tuningolva. Úgyhogy először platformcsere, utána a VGA, szerintem.
solfilo
-
hegegabi80
addikt
válasz Peterhappy #100159 üzenetére
Erre a célra bőven jó az 1030 és az RX550.
Nekem Sapphire RX550 Pulse 2Gb van. Általános használatra és 10% játékra bőven jó. Én is emiatt vettem, mert egyre kevesebbet játszok.
Viszont RX550-ből fölösleges 4Gb-os, nem éri meg a felárat, mert semmi pluszt nem hoz.1030 van ahol jobban teljesít, van ahol nem. Az 1050Ti már más kategória, az már jóval jobb, de az árán látszik is. Sajna most el vannak kicsit szállva az árak.
Elvileg a Sapphire-nek gyengébb a hűtése, Asus, Msi jobb, Giga is vállalható. Ha megvan melyik irány, akkor azon belül segíteni itt vagy a saját topikjában választani.
-
Raymond
félisten
válasz Peterhappy #100161 üzenetére
Az RX550-nel oszinten szolva az arazas el van durrantva. Ahhoz hogy mennyibe kerul (27-30) nem eleg gyors. Egy sima 1050 2GB-nak tobb ertelme van 35-36-ert mert sokkal gyorsabb, ha meg nem kell annyira a sebesseg akkor a GT1030 olcsobb 21-22-ert. Teljesitmenyben nincs semmi elonye egy dragabb kartyanak egyiknel sem. Itt mind ugyanugy megy, mindegy hogy az olcsobb vagy a dragabb valtozat es ez igy van attol fuggetlenul hogy GT1030-akrol, RX550-ekrol vagy a 1050-ekrol van szo. A 1030-nal szerintem ha a DVI es HDMI jo akkor a Gigabyte GV-N1030SL-2GL egy jo valsztas. Meretes a huto rajta es egy normalis hazban eleg a szellozes is. Azok a verziok ahol ott a kis borda kis hutovel szerintem nem az igazi, semmi plusz azon kivul hogy hangosak. Az RX550-nel a passziv draga igy oda valamelyik ventiset, ha ez kene nagyon akkor valamelyik olcso egyventis valtozatot.A 1050 es 1050Ti kartyakvol szinten eleg az egyventis, de azert ha lehet akkor valamelyik felpassziv. Linkeltek itt egy nagy listat nemreg ahol valaki osszegyujtotte melyikek azok, de nem talalom.
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Sapphire R9 390-em jelenleg, és ezt szeretném egy kicsit fejleszteni. A monitorom 4K-s és szerencsére a 390-ben is van annyi craft, hogy néhány játékot el-el visz 30 fps-el 4K-ban. De valljuk be ez nem arra való. Viszont a pénzem is véges. Jelenleg úgy adódott, hogy van max. 60k-m bővítésre. Úgy gondoltam keresnék valamit beszámítással, úgyis mostanság az én kártyám elég jó áron megy (ráadásul még decemberig garis is). Simán belefér egy nem agyonhasznált is természetesen. Mit ajánlotok, mire lenne érdemes egyáltalán lecserélni? Fury-re már érdemes lenne? Vagy az még necces 4K-ra? (Nem kell 100 fps, de legyen meg a minimum 30-35) A procim egy FX-8350-es szóval azzal nem lesz gond szerintem. A tápom Corsair TX750. Tippek?
-
Peterhappy
őstag
válasz Raymond #100160 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Elnézést, ha félreérthető voltam. Nagyon jókat ajánlottak a Srácok odaát!Csak azt nem tudtam, mi a különbség a tizenötféle kártya között és melyiket válasszam
Azt láttam, hogy DVI és HDMI-t mind tud, ahogy 2GB DDR5 mind.
De akkor gondolom a hűtés. RX550-nél pl. nem látok passzív hűtést, melyiket válasszam, amelyik csendesebb modell? Márkából van ami javasolt, illetve ellenjavalt?Összehasonlítottam most három darab Gigabyte 1050Ti kártyát és "csak" méretben mások. Vagy másban is?
Ráadásul a kisebb az olcsóbb - épp fordítva hittem volnaA másik kérdés pedig, hogy legyen egy 2GB-s RX50 25K-ért vagy megéri a 1050Ti úgy 50K-ért?
Véges a keret, pár ezer forintot szívesen áldozok (ha pl. van érdemi különbség a 25K-s és 28K-s 550 között), de a dupla árat nem tudom, megéri-e.SSD van elnézést, csak az már meg van és ezért kimaradt a listából. A-Data SP920.
Köszi,
Péter -
Raymond
félisten
válasz Peterhappy #100159 üzenetére
Pedig jol ajanlottak "odaat", sok valasztas nincs 25K-ig. A 1030-nal meg kell nezned milyen kimenetek vannak rajta es aszerint donteni. Ennel a kartyanal a passziv valtozatok a nyero szerintem, az aktiv hutes nemigen kell ra es amiken van azok meg pici bordas hangos kis ventivel vannak. Az RX 550 valamivel jobb Crysis 3-ban, de nem tudom egy jatek megeri-e a felarat. A gepet nezve inkabb egy SSD-be fektetnek meg be.
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Az alábbi konfigba vennék videókártyát.
ASROCK AB350M Pro4
AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz AM4 BOX
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
FRACTAL DESIGN Define Mini C ablakos fekete
BE QUIET! Pure Power 10 500W CMÚgy 25K-t szánnék rá, mert a terv az, hogy egy max két éven belül belekerülne egy használt 1060-as, addig meg jó lesz az is. A "szomszédban" a Kollégák a 1030-at és az RX550-t ajánlották, azonban kicsit meglepődtem és nem tudom hogyan tovább. Még a két kártya között sem igazán sikerült választanom, de most látom, hogy 20-27K-ig tizenötféle 1030-as és 25-31K között nyolcféle (2GB-s) RX550 van
Mi a különsbég közöttük, melyik márkát/altípust szabad venni és melyiket kell kerülni? Vagy mindkettőből jó kb. a legolcsóbb és "hadd szóljon"?Megéri az RX550 az 5K felárat? És a 1050Ti a több mint duplaárat?
Tesztértékek alapján persze meg, de 90%-ban HD filmre és 10%-ban játékra menne a gép és utóbbira sem elsősorban brutális felbontás mellett a legdurvább játékok (Crysis 3, Fifa 18, Football Manager stb.)
Előre is köszi a segítséget,
Péter -
nagyúr
Üdv!
1050Ti a legjobb, szerintem is, esetleg ha kifogsz garral 50-60 között egy gtx970-et, vagy 40-50 között egy R9380-at.. GCN3-as, 150W TDP-vel...
RX460-at (4GB) már lehet 40 alatt is kapni, újban. Bár játéktól függően kompromisszumos a kártya.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Hunork
veterán
Srácok!
Ismerős kérdezi, van két VGA, melyik legyen?
Inno 3D 1050Ti Twin X2 két ventis vagy
Zotac 1050Ti mini egy ventilátoros.
Azért kérdés, mert mintha az Inno kártyákról az rémlene, hogy elég zajos a hűtése. Melyik legyen? Ez a két lehetőség adott."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
fauv
őstag
válasz Raymond #100151 üzenetére
Én ebben nem is vitatkoztam, én a saját méréseim alapján írtam, amit írtam, nem gyengébb mint az 1050 Ti. Ennyi. Ettől függetlenül tekintve, hogy már régi kártya, elavult, sokat fogyaszt, garancia már tuti nincs rá, így nem ajánlott egy 1050 Ti-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Szerintem egy 280X semmikepp nem rug mar labdaba egy 1050Ti ellen ma mar. Az egy 2013-as kartya ami egy 2012-es GCN1-es atnevezese eleg szep 250W fogyasztassal. Sebessegben pedig max lehet egyenlonek mondani a ketto ha sok jatekor nezunk, van plusz/minusz eredmeny is: itt es itt van eleg. Oszinten szolva mielott valtottam par honapja en is nezegettem a 1050Ti-t, egy 380X volt a gepben de mar lassan megoritett a hangja Az eredmenyek pedig azt mutattak hogy ahol lassabb is lett volna a 1050Ti, annyival nem volt lassabb, sok helyen pedig egyenlo volt.
Summarum summum, egy 7970/280X kartyat nem ajanlanek 2017-ben, hacsak nem nagyon olcso (felaron van a 1050Ti-hez kepest mondjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
+1 a 1050Ti-re. A 280x többet fogyaszt és valóban elég régi vga már.
R9 280x vs gtx 1050ti -
-
Raymond
félisten
Megintcsak a 1050Ti a befuto itt. Az RX460 es a 270X sokkal lassabb, 280X is lassabb valamivel es sokkal tobbet eszik/melegit plusz nagyon regi chip mar. A 960 kozel egyszint a 1050Ti-vel, de szinten egy kicsit le van maradva tole es valamivel tobbet fogyaszt.
[ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
Asus Gtx 1050Ti, Asus Gtx 960 4gb, Gigabyte radeon r9 270x/280x vagy esetleg asus radeon rx 460 4Gb
szerintetek esetleg más jobb alternatíva ? Használtam venném garanciával maximum 50 ezrem lenne rá.
Full Hd-ra lenne. szinte csak játékra.
Asus M5A97 Evor R2.0
Amd Fx-6300 4,7Ghz
Corsair 2x4Gb 2000Mhz[ Szerkesztve ]
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Pécsi gyerek
addikt
Az,bányászat ipari méretekben is 😨[link]
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
A21
tag
Háj, jól látom, hogy egekben a GTX970-től fölfelé a használt kártyák árai? Mi az oka és várható-e enyhülés a közeljövőben? THNX
-
nyulnyulu
senior tag
Olyan uj tömöritéssel dolgoznak ezek a vgak,hogy már nincs mitöl félni a 128 bitesektöl
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Felejtsd el a biteket,meg a mhz-eket.Adott kártyát nézd egy másikhoz ha választani akarsz.Meg mire kell(játék,munka,stb),számít e a fogyasztás,garancia,stb.Ezek a fontossak,nem a bit stb.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
Ennek alapján nem lehet dönteni két kártya között. Architektúra és konkrét GPU-tól függ az erőssége, onnantól lehet olyan szempontokat figyelembe venni, hogy adott memória visszafogja-e (ez inkább a DDR3-as kártyáknál volt jelenség), az órajelek függvényében mennyit gyorsul OC-zva, stb...
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz LaciMc82 #100137 üzenetére
Amikor én vettem,volt már pl Rx 460 4 Gb 36- ért boltban,duplaventis,szóval nem a legrosszabb kiadás.Akkor egy Gtx 1050 ti 4 Gb volt hasonló duplaventis pl 48- ért.Akkor megérte a 4 gb-os Rx et venni a 2 gb os helyett,mert 4-5 ezerrel volt csak drágább,ha nem volt plusz 12 ezred,egy Gtx 1050 ti-re.De a Gtx 1050 ti azért jobb vétel volt akkor is ma is.
[ Szerkesztve ]
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Megéri Rx 560-as Radeonban 4 gigásat venni,vagy a 128 bit miatt úgy sem érezhető igazán különbség mondjuk egy 2 gigás verzióhoz képest?Tiszta hülye aki nem normális
-
nagyúr
Üdv!
Hirtelen ezt találtam:
Mondjuk ebben még a Vega nincs benne....
Mondjuk úgy hogy nem baj ha minél magasabb mindkettő....
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Cry0
őstag
sziasztok!
anno mikor megjelent az amd R7 illetve R9,Rx széria akkor kiadtak ezekről egy táblázatot a leggyengébbtől a legerősebbig ezt valaki be tudná nekem linkelni ha emlékszik hogy hol található meg ?
illetve vga-nal mi a fontosabb minél magasabb bit vagy minél magasabb mhz ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
nagyúr
válasz 4264adam #100132 üzenetére
Tisztában vagyok vele. Pont ezért érdemes, érdekes.
Pár érdekes info, általam tapasztalt CPU erősorrend az SC2-ben, minimum FPS tekintetében (ua. felbontás és graf. beállítások mellett):
1. FX8320e nincs húzva (3,2 GHZ)
2. ATHON II X2 b28/X3 455 (3,4/3,3 GHZ)
3. XEON E3120 (LGA 775-3,16 GHZ)
4. ATHON II X2 b28/X3 455 húzva(3,8/3,8 GHZ)
5. FX8320e húzva (4,5 GHZ)és végül 6. helyen durván egyformán core i5 4460 (3,2 GHZ) és Pentium G4560 (3,5 GHZ).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #100129 üzenetére
Üdv!
A PCX-es tesztet én is néztem, elég meggyőzőnek tűnik....
Mondjuk, engem az győzne meg véglegesen, ha látnák egy jó kis tesztet pl. StarCraft 2-vel is, kiváltképpen minimum FPS tekintetében Coop módban.
Ez a játék elég jól visszaadja a CPU teljesítményét (IPC és single-core), sajnos a Blizzard esport játékainál az izmos CPU a domináns, a VGA leginkább FHD felbontás felett domináns (amennyiben a grafika ultra+extreme beállításokkal megy).
-
diegho
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #100129 üzenetére
Multiplayer játékoknál nem biztos, hogy 100%-os lesz a VGA kihasználtsága, de én minden további nélkül alá merném tenni, pláne meghúzva 4ghz fölé. A Ryzen most baromi jó alternatíva lett, bármennyire is intel párti voltam az elmúlt 10 évben, az AMD processzor szinten felveszi a versenyt a riválisával. Ha most kellene új gépet építenem mindenképpen Ryzen-ben gondolkodnék, mert nagyon jó lett és a kezdeti bugokat is szépen eltüntetik.
[ Szerkesztve ]
-
Pécsi gyerek
addikt
Most ez komoly A kis ryzen tényleg elég egy 1070- hez?[link]
-
válasz Atilla001 #100127 üzenetére
Köszi! (MSI oldalt nem is néztem)
Akkor meg is érheti a +t venni.MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Atilla001
senior tag
válasz MaxxDamage #100123 üzenetére
Mert hülyeséget írnak, azért.
MSI.com (compare)GeForce GTX 1080 GAMING X+ 8G
1847 MHz / 1708 MHz (OC Mode)
1822 MHz / 1683 MHz (Gaming Mode)
1733 MHz / 1607 MHz (Silent Mode)
11110 MHz (OC)
11010 MHz (Gaming / Silent)GeForce GTX 1080 GAMING X 8G
1847 MHz / 1708 MHz (OC Mode)
1822 MHz / 1683 MHz (Gaming Mode)
1733 MHz / 1607 MHz (Silent Mode)
10108 MHz (OC Mode)
10010 MHz (Gaming Mode)
10010 MHz (Silent Mode)[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
Barell
senior tag
Sziasztok. 2gb memória egy videó kártyán manapság mire elég? Felbontást tekintve 1360x768-ra vagyok kényszerülve, tehát még csak 1080p-ben sem kell gondolkoznom.
-
Gaming X és Gaming X+ na de az X+ gyengébb, akkor miért X+ ?
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
kodaek
tag
Sziasztok!
Bedöglött egy 1060as vga-m és muszáj lenne valamilyet vennem játékra....max 70et tudnék rászánni jelenleg, de, ahogy látom a vga árakat a bányászat miatt kb csak az 1050 ti-re vagy az rx 460/560 -ra lehet esélyem...játékra kellene FullHDn pl f1 2016, a gépem: i5 4440, 8GB RAM, AsRock B85m pro4, ssd + HDD(128GB+1TB), FSP hexa 500W táp. Igazából akár használt is szóba jöhetne. Köszi a válaszokat -
charg
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy alap videókártyára a következő konfighoz:
AMD Ryzen 5 1500X 3.50GHz AM4 BOX
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16
MSI B350M MORTARNagyon minimális játék FHD-n. (lehet semmi)
HDMI + 2 monitort tudjak rákötni.Játékra belépő szinten a 1050ti-t néztem.
Ez alatt van még olyan ami ajánlott?[ Szerkesztve ]
-
fixer92
aktív tag
válasz távcsőves #100111 üzenetére
Azon nem igen tudok fejleszteni, max annyit, hogy előre teszek egy 92mm-es ventit. (Ez egyébként tervben is van.)
Ha tudnám, hogy a sata kábelekkel tutira nem lesz gond, akkor a WF2-t venném, így viszont dilemmázok.Raymond
Persze táp csere is lesz, egy jó kis Seasonic-ot néztem ki."Victory loves preparation!"
-
Raymond
félisten
válasz fixer92 #100110 üzenetére
Ahogy gondolod. Ez mar itt nagyon off, de tapod csereltel vagy maradt a standard 265W? Mert az szukos lesz, ujkoraban ad 240W-t a 12V agon ami mara mar nem hinnem hogy stabilan megvan es igy a 120W kartyat plusz 95W CPU-t nemigen fogja elvinni.
-
fixer92
aktív tag
válasz dugo_ #100105 üzenetére
9" (22,86cm)-írnak, a WF2 pedig 8,78" (22,3cm) szóval elég necces lenne. Nem sok szabad légtér maradna a szellőzésnek. A 90 fokkal elforgatott sata jó ötlet lenne ha csak 1db kellene, de minimum 2, inkább 3 kell, így azok meg egymásra lógnának, be sem lehetne csatlakoztatni őket.
Mi a gond szerinted a rövidebb VGA-kkal?
"Victory loves preparation!"
-
fixer92
aktív tag
válasz sakal83 #100103 üzenetére
Újonnan nézem őket, tehát gari minden esetben lenne. Ekkora hely van, és a hosszabb kártya szerintem rálógna a sata portokra, meg ott a HDD keret is.
"Victory loves preparation!"
-
sakal83
addikt
válasz fixer92 #100102 üzenetére
Szerintem nincs vele gond. Gari legyen. Kicsit hangosabb es a tuningot kevesbe birja. A 3gb nem sok de szerintem ésszel megoldható. A hűtése jo. A fan stop leallitasarol nem tudok nyilatkozni. De nem melegszik tul. Ha 55 vagy 60c eléri magától bekapcsol a venti amig vissza nem hűti.
A 3 vs 6 gb orok vita. Probaltam mind a kettot. En számottevő különbséget nem erzekeltem a rambol fakadóan. De 8%al lassabb mert vagy a gpu vagy a ram kisebb mhzen megy alapbol de fel lehet rantani. De az is lehet hogy valami shader van megvagva. A kulonbseg csak merve erzekelheto
Nekem 30kt nem érne meg a 6gbos; de én anyagias vagyok. Max 15k-t. Ha elfér a nem mini es nem dragabb akkor viszont nem minit vennék mert konnyeben eladható a normal a későbbiekben. De csak ezert
[ Szerkesztve ]
-
fixer92
aktív tag
válasz sakal83 #100101 üzenetére
Szóval akkor azt mondod, hogy 1060 3GB -ot válasszam a 3 opció közül, és a mini verzió sem problémás.
Ez jónak hangzik. Az nem gond, hogy ezeken nincs backplate? VRM-et is hűti valami, vagy csak ha ráfúj a venti? OFF: A fan stoppot ki lehet iktatni? Hogy úgy menjen a hűtő mint a régebbi generációkon? Azaz ha nincs terhelés akkor lassan de forog a venti, terhelésre pedig ha szükséges emelkedik a fordulat?"Victory loves preparation!"
-
sakal83
addikt
válasz fixer92 #100096 üzenetére
Volt ilyen 6gbosba g1 es wfben is. A nem minik terhelés alatt halkabbak volta es par fokkal huvosebbek. De a mini is teljesen korrekt volt. Nem volt hangos es idleben ez is fan stoppos es tartja is.
Teljesen vállalható. 30k pluszt nem er a 6gb. El lehet lenni 3gbbal Max nem elsimitassz ami lényeges hogy esetleges későbbi hasznaltkent történő ertekesiteskor SOHA nem kapod vissza a 30k különbséget a 6gbos esetén 6 honap múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest