- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPad topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoluska
tag
válasz
Zoluska #31018 üzenetére
Ma el is hoztam a TV-t (Samsung UE407122). Egyelőre 4k@30 Hz-en üzemel DP->HDMI átalakító hiányában. Az IPS monitor után nagyrészt előrelépésnek érzem. A mozgás követése talán gyengébb, de film közben nem zavart. Amit nem értek, hogy szoftvert frissítettem, ami után egy rakás funkció elérhetetlenné vált. Pl. 4 kép mód helyett csak 2 van, és az expert menüben is kevesebb dolgot enged állítani. Szándékosan szívatja a Samsung a vásárlóit?
-
Zoluska
tag
Nem egyszerű dolog a TV vásárlás, főleg ha monitornak szeretné az ember. Minél jobban utánajártam, annál több bonyodalomba futottam bele (DP->HDMI átalakítás, 4:4:4 chroma subsampling). Egyelőre van egy véglegesnek tűnő megoldásom:
Samsung UE40NU7122
Ugreen DP->HDMI 2.0 átalakító (Ebay)
Így elvileg meglesz a 4k 60Hz számítógépről. Eszerint ez egy ajánlott típus:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu7100
Feltéve persze, hogy az ott tesztelt NU7100 műszakilag megegyezik a nálunk kapható NU7122-vel.A VA panelnak köszönhetően elvileg egységes, sötét feketéim lesznek, ami az én felhasználási szokásaimhoz ideális. Az input lag 15 ms körül van PC módban, ami elég jó. Nyilván a tökéletestől messze lesz, de 120ezerből megáll a mutatvány.
Már kezdtem megállapodni a Philips 43PUS7303 mellett, mikor kiderült, hogy nem tudja a 4:4:4 chroma subsamplinget, ami miatt a betűk olvashatósága romlik. Nem egyszerű kideríteni kipróbálás nélkül, hogy az adott típus tudja-e. -
Zoluska
tag
Köszi! Sajnos erősen kilóg a keretből.
Most néztem meg egy helyi boltban egy Sony KDL-43 WF660-at. Persze üzletben nézni más, de jónak tűnt a képe. Sajnos nem volt mellette értelmes konkurens, amivel össze lehetett volna hasonlítani. Direct LED-es full HD panel van benne. Nem sok specifikációt adnak meg. Betekintési szög alapján IPS lehet. A végén berágok, és mint a legtöbb ember, besétálok a boltba, és veszek valamit félig vakon. -
Zoluska
tag
válasz
Gaben92 #30954 üzenetére
Egy kis utánaolvasàs után mégis azt mondanám, hogy VA panelt akarok. Filmet szinte mindig sötétben nézek, nappal csak böngészek inkább. Samsung UE40NU7122 elvileg paraméterekben megfelel. Erről van valakinek tapasztalata? Esetleg az UHD/4K-ról még le tudok mondani, ha jobb képminőséget kapok cserébe. Azt lenne még jó tudni, hogy a Samsung kikapcsol-e, ha nem kap jelet. A használati utasítása nem említi, az időzítő pedig el van rejtve a menü mélyén.
-
Zoluska
tag
válasz
Gaben92 #30950 üzenetére
Köszönöm az infot! Okosabb és egyben csalódott lettem. Beállítottam az árukeresőn, hogy VA paneles monitorokat adjon ki. 165 a legolcsóbb, ugyanúgy 60 Hz mint a TV-k. Papíron ezt egy 110000 Ft-os Samsung TV tudja. Akárhogy nézem, a monitor nem opció, hacsak a méretből nem engedek, és veszek egy 32-est. Ez esetben még válogatni is tudnék, bár sok a hajlított és ultra széles modell, ami nem kell. Többet jelenleg nem szánok erre a dologra, más dolgok élveznek prioritást.
Leegyszerűsítve a kérdést, ha mindenképp a TV-k mellett döntök: 40-43-as TV-k közt van érdemi különbség, vagy vegyem azt, amelyiket szebbnek találom?
Amadeus11: Köszönöm neked is! Megnézem a típust, bár ehhez már hátrébb kell húznom az íróasztalt. -
Zoluska
tag
válasz
Gaben92 #30942 üzenetére
Sajnos ennyiért inkább 32-es monitorokat találni. Egyetlen Philipset találtam 150 alatt, aminél az egyik vélemény szerint utánhúzás van gyors mozgásnál, a tesztek szerint pedig egyenetlen a háttérvilágítása.
Az input lag eléggé másodlagos, 1,5-2 éve nem indítottam el játékot a gépen. Az csak afféle másodlagos szempont, ha egyszer mégis játszanék, de arra végül is meg tudom tartani a monitorom is.Sajnos én is azt látom, hogy ebben a méretben nem igazán teszik oda magukat a gyártók. Gondolom nem nagyon van már piaci igény ezekre. A kérdés, hogy képminőségben megütné-e a 10 éves LG IPS (W2600 HP-BF) monitorom szintjét. A feketéivel nagyon nem vagyok elégedett, más téren elég lenne. Nem várok OLED képminőséget, de a lehetőségekhez képest sötét feketék és jó mozgáskövetést elvárnék. A feketék, és a távoli kezelés miatt akarok csak váltani.
Használt cuccokat kizárnám, mert ajándékkártyán van nagyobb összegem, ebből szánnék rá.
-
Zoluska
tag
Sziasztok,
Monitorként szeretnék TV-t használni. Elsősorban normál böngészés és filmnézés lenne a cél. Nem nagyon játszok, de nem hátrány, ha nincs óriási input lag, hátha kijön valami érdekes játék. Radeon 7850 kártyára lenne kötve, amin van DVI, HDMI és DisplayPort 1.2.40-43 col méretben gondolkodom, a monitor felhasználás miatt 4K felbontásban. Mivel TV-t nem nézek, és szerintem számítógép mellett az okos funkcióknak sincs sok értelme, így szinte csak a képminőség érdekel. Sorozatokra szoktam elaludni, ezért jó lenne, ha forrás hiányában kikapcsolna, vagy nem a tizedik almenüben kéne az elalvás időzítőt állítani. Betekintési szöggel szemben annyi lenne a követelmény, hogy 3-4 m-ről, ágyból (alacsonyról) nézve ne romoljon a kép. Árban 150ezer a lélektani határ, de annak csak örülök, ha olcsóbban kijön.
Tudtok valami jó típust javasolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- Kuponkunyeráló
- Milyen légtisztítót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ASUS RT-N12+ 300Mbps router
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest