- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hitch
senior tag
Sziasztok. Az alábbi 3 tv közül melyiket ajánlanátok? szülőknek (60as korosztály nekik mindegy h va vagy ips).
RTL, filmek(hdd), mesék. Nappal este egyaránt nappaliba kevésbé fényes. Eddig sem tűnt fel hogy torzul a kép oldalról stb.
lg 65um7450pla
philips 65pus7304
Samsung ue65tu8002kxxh[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
-
rainman72
Topikgazda
Én Philipseket használok
Volt/van mind2 panellel!
Jó árban van 65PUS6504 és az ide model a 65PUS7805
Mind2 IPS,az utóbbi ambilightos!
Sztem az idősebb korosztálynak,lassan már én is,jobban bejön az IPS panel színvilága
Nekem most jelenleg az első van,ahhoz képest hogy belépő nagyon jó képe van a tv Hd adásaival,Netflixxel!
Cseŕélni fogom,méret és az ambi miatt akkor a 7805 lesz a befutó![ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
aerosmith
őstag
Mi most az ajánlott 75ös TV 1milla körül/alatt?
-
rainman72
Topikgazda
Hangot nem tudom összehasonlitani,nekem van itthon 65s IPS,de nem a 7304,egyáltalan nincs rossz hangja,pedig nekem van házimozi rendszer is mellette,de a tv hangját is szeretem!
Ha már Tkom,mindenképpen 65"?
A Philips 58PUS7505 ára nagyon jó,igaz kisebb és nincs ambi,de egy százassal rövidebb is
A saját mlejátszója a legtőbb formatummal elboldogul,inkább a nagy terjedelmű 4Ks filmekkel lehet gond,a 720p-1080p nem gond[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom TV cserén. Jelenleg egy 2 éves, Samsung QE55Q6FN TV-nk van, amit kb 3.5-4 méterről szoktunk az ágyból nézni.
Két opción gondolkodok, vagy váltani feljebb méretben (ha van értelme), ha pedig nincsen, akkor esetleg egy magasabb kategóriára ugrani (igazából ezzel is elégedettek vagyunk, de már nagyon rég nem költöttem ilyen hülyeségre, és már igazán megérdemlem, és szerencsére megtehetem).
Ami korlátol, hogy polcon van a TV és a polc teteje az kb 108*35.5 cm, vagyis erre kéne felférnie, és emiatt szerintem rengeteg TV ki is esik.Amit néztem, hogy nemrég felmerült a Samsung Q82RAT, mint az egyik legjobb LCD TV, és annak a talpa, még a 65"-osnak is elférne ezen a polcon. A kérdés, hogy egy ilyen váltásnak lenne-e értelme?
Illetve ami még opció azok az OLED TV-k, de nem tudom, hogy van-e értelme azokra annyival többet költeni. A budget nem korlátozna, de értelmetlenül nem szeretem szórni a pénzt. Vagyis alapvetően 5 opció közül szeretném megtalálni azt aminek a legtöbb értelme van:
- ne csináljak semmit, ez a TV ami van jó ide
- 55"-on maradni, de váltani egy jobb LCD-re
- 55"-on maradni, de váltani egy jobb OLED-re
- 65", és jobb LCD
- 65", és OLEDMit gondoltok?
-
cdl
senior tag
válasz laci06 #46607 üzenetére
Ilyen távolságból mindenképpen legyen méret ugrás. Ha nem akarsz, Én nem cserélnék.
Pont ilyen 65-ösQ82-őt vettem most, tudom ajánlani.
De csak HDMI 2.0 van benne. Ha játszol, inkább az ez évi tv-ket vedd.
Ha igényled az oledet, és meg tudod fizetni, megéri.
De drágább egy 65-ös oled, mint a qled ilyen méretben.
Ezt Te tudod, megéri e. Nézd meg mindkettőt. Vigyél pendrivén valami filmet, be kell kapcsolni film módot rajtuk és összehasonlítani. -
Piftuka
veterán
válasz nightshadow #46599 üzenetére
Köszi a kiegészítést!
A dimming zónák száma érdekes, mert más review-kban 60-60-at is lehet olvasni. Mondjuk Vincent az XH95-ből az 55 colost nézte, és ott valószínűleg a 65-ösben a méret miatt van több zóna. (Másfelől az ő tesztjében az XH90-nek a 65 colos változata szerepelt, ott pedig valóban 32 zóna számolható össze.)
A SONY "Ultimate" képrocesszora egyébként bitang jó, de a gyakorlatban a legtöbb felhasználó nem lát különbséget a kettő között. A két tévé között a látott képben, a készülék által nyújtott képi élményben ezért nincsen olyan különbség, amit a kettő közötti árkülönbség jelezne.
A csúcsfényerőt én nagyon fontosnak tartom, viszont mivel Te is olvasod az itteni tévés témákat, SONY topic-ot, nyilván tudod, hogy a felhasználók döntő többsége, még a 200-300 nit-et is sokallja.
Az átlagos vásárló nem vesz észre semmi döntő különbséget a SONY XH9-es szériák képminőségével kapcsolatban. (Sőt, valószínűleg az XG95-tel és XF90-essel összehasonlítva sem. Éppen azért nem éri meg az XH sorozat, a jelenlegi magas árazásával.)
Az XG85 esetében a rokonság pedig azért nem egyértelmű, mert azért az a legtöbb méretben egy szerényebb képességű, 8+2 bit-es, ráadásul IPS panelt használt. Az alap tulajdonságait illetően az XH90 az XF90-hez áll közelebb.
Az biztos, hogy a SONY az XD/XE sorozat óta tett érte, hogy a 8-as és 9-es szériák tulajdonságait minden évben árgus szemekkel legyen szükséges átnézni, és összevetni az előző évi modellekkel, hogy "el tudja helyezni őket az ember".
"Aquila non captat muscas."
-
royal63
tag
Üdv !
Nem reklámként írom ( biztosan sokan tudják ) ma az EMAG-on elég jó tv leárazások vannak amiket néztem olyan 3.000 és 15.000ft közötti kedvezmények .
Az árukeresőn nézegettem sok tv jóval olcsóbb az EMAG-on ma mint máshol .
Ugyhogy aki akar venni -hajrá!
Nekem is ki van kinézve 3-4 tv de amíg nem láttam őket élőben nem merek választani és ma sajnos nem jutok el a MM-ba ugyhogy én buktam aa EMAG-os akciótTovábbi szép napot !
-
Piftuka
veterán
válasz Abanga #46598 üzenetére
Volt már ilyen kategóriás LG OLED-em, és nem zártam a szívembe.
Persze azóta fejlődött sokat a panelek minősége is, de a "belépő szintű csúcstechnika" már önmagában egy ellentmondás.
Arra utal, hogy valami kompromisszumot kell kötnöd. Az LG esetében az érintett szériákban alkalmazott panelek, és elektronika minőségében. (Összehasonlítva akár a vállalat drágább OLED megoldásaival is.)
Ha a "csúcstechnikát" keresed, azt nem az LG "B" szériás OLED tévékben találod meg. (Az említett B9 például egy 2016-os chipset-et használ.)
Ha pedig úgy döntesz, hogy a legjobb OLED-et vásárolod meg, akkor az már nyilván jóval drágább lesz.
Ha pedig eldöntötted, hogy ráköltöd azt a plusz pénzt, hogy jobb tévéd legyen, akkor viszont inkább a Panasonic palettájáról érdemes választani. Adott pénzért ugyanis jobb tévét építenek az LG paneljai köré.Ha az a lényeg számodra, hogy legyen "egy (bármilyen) OLED" tévéd, "végtelen kontraszt", kiváló fekete szint, és minden egyéb jellemző, sajátosság, tulajdonság sokadrangú, akkor persze tényleg mindegy. Akkor azt kell venni, ami a legolcsóbb.
A lényeg, hogy azért válaszd, mert számodra az a jó. Te fogod nézni évekig, Neked kell, hogy tetsszen.
-
-
nightshadow
veterán
válasz Piftuka #46613 üzenetére
"Az XG85 esetében a rokonság pedig azért nem egyértelmű, mert azért az a legtöbb méretben egy szerényebb képességű, 8+2 bit-es, ráadásul IPS panelt használt. Az alap tulajdonságait illetően az XH90 az XF90-hez áll közelebb."
Azért egyértelmű mert a Sony hivatalosan is közölte hogy az XH90-et az XG85 utódjának szánja: [link] (8:20-nál a videón).
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok tv vásárlás előtt állok nem igazán filmezek viszont nagy konzolos vagyok és Ps5 mellé most jelenleg Ps4 Pro-hoz szeretnék mondjuk úgy hogy középkategóriás 4K és HDR képes tvt. Nehéz a választás a mostani Samsung UE50MU6102K helyett ezt néztem QE55Q70T . QLed ami talán jobb mint a LED és a 120 HZ a lényeg de amúgy passz hogy melyik lenne igazán megfelelő. Megköszönnék pár modell ajánlást 55 méretben amit tényleg rendesen kihasznál a konzol ereje vagyis a játékok grafikája és nem a legdrágábbak.
-
Piftuka
veterán
válasz nightshadow #46622 üzenetére
Tisztelettel, de ő "replacement"-et említ, nem "successor"-t.
Inkább arról van szó, hogy a piaci szegmensben az XG85-öt leváltotta az XH90, ami viszont technológiai paramétereiben az XE/XF9 folytatása. (Az XG9505 pedig azért is volt különleges, mert tavaly valamiért a 9005-öt csak a 49 colos méretben hozták ki.)
Most az XH85-öt megtartották a 43-49 colos méretben, de 120 Hz-es (IPS) panellal, az XH80-at viszont elérhetővé tették egészen 85 col-os képátlóig, de annak már csak 60 Hz-es panelja van, viszont 75 col felett VA.
(Tényleg nem irigylem azt, aki a fenti info-k hiányában akar valamilyen tévét választani a SONY palettájáról. )
-
Lg75un85 -nek van alternativaja ebben az arkategoriaban? (120hz, hdmi2.1, csak pc-hez kell, jelenleg 367k). Kozeprol nezve, fekete-fekete mindegy, hang mindegy, egyedul a kisebb kesleltetes lenne pozitivum, de az se olyan hogy sok tizezret kiadjak ra pluszba. Szivesen betennem arfigyelore,ha kettessel kezdodne, behuznam. Black friday felarazas+szuper akcioval talan benez 300 ala.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
szabofila
csendes tag
Sziasztok! Négy tv-t néztem ki a Telekom kínálatából, tudom különbözőek, de mindegyik jó lehet. Melyiket érheti meg a jobban:
TCL 55c715
Philips 58 8505
Philips 55 7304
vagy Lg 55 74003 -
AL
addikt
válasz royal63 #46612 üzenetére
Szívesen. Korábban így volt, 1 éven belül lehetett + garanciát venni, de az a biztos, ha megkérdezed a Sony márkaboltokban. Az oldalukon van telefonszám is. Üdv.
-
rainman72
Topikgazda
válasz szabofila #46635 üzenetére
Kb igy lehetne sorba állitani őket 1-4ig ahogy leirtad!
Tehát a TCL van az élen,kisebb tudású,de viszont már qled,de nem FALD
A Philips 58PUS8505 Lcd idei model képminőségben nem nagyon marad el a TCL-től viszont az ambilight jo ficsőr,mellete szól
Az 55s Philips is egy jó model viszont ellentétben a 8505el ez IPS panelt kapott,mit az utolsó helyen lévő LG
Szóval ha VA panel akkor c715 vagy pus8505
Ha IPS akkor inkább a Philips 55PUS7304 mint az Lg
Röv. ennyi[ Szerkesztve ]
-
m6photo
csendes újonc
Sziasztok!
segítséget szeretnék kérni!
Szeretnék vásárolni egy 65"-os tv-t a nappaliba.
Semmi extrára nincsen szükségem, csak szép képre.
Gyakorlatilag a tv-zésen kivül havi 2-3 film (4k), nem használok konzolt, nem bögészek rajta, nem kell túl okosnak sem lennie, csak simán szép kép az elvárás! Napi 2-3 órát menne.
Max 350e-t szánok rá!!!!
Elrohant mellettem a technika és nehéz fél-egy nap alatt kiokoskodni mi kellhet, viszonylag sürgős a vásárlás.Ha esetleg ennyiért tudtok jóféle 75"-t az is érdekelhet!
Köszi!
-
AL
addikt
válasz m6photo #46640 üzenetére
Szia. Minden az igényeidtől függ és lényeges a panelválasztás ( VA, IPS ).
Tegnapi leveleimben olvashatsz róla. Ha VA paneles kell ( szinte csak szemből tökéletes a kép, magas kontraszt , jó fekete, gyenge betekintési szög ), akkor az előttem ajánlott Sony nagyon jó választás .
Ha IPS kell ( jobb betekintési szög - nemcsak szemből jó, de gyengébb kontraszt és gyengébb fekete ), akkor ez a Sony is jó választás : [link]
Mindkettő : natív 100 Hz ( jobb mozgásmegjelenítés ) , androidos, triluminos kijelző, stb.
Egész más a képük, ezért érdemes az otthoni nézési távról, nézési szögből kipróbálni egy üzletben őket.
Üdv. -
Piftuka
veterán
válasz m6photo #46640 üzenetére
75 colos méretben ebből ennyi pénzért sajnos nem túl sok érdemleges, jó képminőségű készülék kerül ki.
Az alábbiak ajánlottak a maguk kategóriájában:
Samsung UE75RU7022 - 269.999 ForintSharp LC-70UI9362 - 289.999 Forint (PH! teszt: Teszten az első Sharp-Foxconn tévé!)
Samsung 75TU8002 - 334.990 Forinttól
Mindegyik VA paneles, hagyományos LED háttérvilágítású, 60 Hz-es, 8+2 bit-es panelt kapott. Jó kontraszt, és fekete szint jellemzi őket, interpolálva egészen vállalható mozgásmegjelenítés, így alapvetően televíziós, filmes felhasználásra korrekt tévék.
Ha mindenképpen szeretnél natív 120 Hz-es panellel szerelt készüléket, akkor az ilyen méretben ennyi pénzből sajnos nem kerül ki!
A 65 colos méretben már könnyebb dolgod, mert az általad megadott pénzkeret szélesebb mozgásteret ad. Általános, "tudás szerint rendezett sorrendben" nagyjából ezek ajánlottak:
SONY 65XF9005 - 349.900 Forint
Hisense 65U8QF - 313.900 Forint
Hisense 65U8B - 274.590 Foirint (HDTVTest review: Hisense U8B 4K ULED TV Review
TCL 65C715 - 269.990 Forinttól (PH! teszt: TCL C715: Kedvező árú 4K QLED tévé a tesztpadon)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest