-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
qpmex
tag
Hello
Szerintetek mi a különbség a két tv között? Csak a QLED miatt van ez az árkülönbség?
https://www.alza.sk/55-samsung-ue55mu7072-d4803637.htm
https://www.alza.sk/55-samsung-qe55q6f-d5133972.htmSzeretnék egy új tv-t venni, de ha nincs nagy különbség nem költenék rá sokkal több pénzt.
Samsungok között nézelődök és ami a legfontosabb szempont hogy ne a tv hátulján kelljen csatlakoztatni a kábeleket (HDMI, USB stb.). Ezt eddig egyedül a Samsungnál láttam. One Connect BOX.
A képminőség is fontos de pont ma láttam a boltban egymás mellett e két tv-t és nem vettem észre különbséget.
-
Bogyi007
veterán
Kiegészítés ehhez a kérdezős hozzászólásomhoz. A leendő tévé egy Blaupunkt BLA-43/134MXN készüléket fog leváltani.
Tévézni maximum Hd adásokat fogok nézni rajta, abból is inkább autosport és vizes (úszás, vízilabda, műugrás és szinkronúszás) s tenisz. Filmeket maximum PC-ről alkalmanként Plex Media Server segítségével tervezek nézni. Valamint Xbox One S és Ps4 Slim (ez később esetleg Pro-ra lesz váltva) lesz használva vele, Hdr nem fontos de ha tudja valamelyik készülék valamilyen érdemleges szinten akkor majd ránézek.
Alapvetően sötétben lesz használva a készülék nappali fényárban biztos nem és szembe ülve kb egy-másfél méterre.Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Zοltta
senior tag
válasz KAMELOT #17213 üzenetére
De,hogy ne csak trollkodjak, nem a legjobb választás lehet már csak a visszajelzések alapján..
Changhong 42" Class Ultra HD LED TV - UD42YC5500UA Ez a példány is egy alap low budget tv lehet vélemények alapján ez jön le, bekapcsolod, lerakod ahova kell és néha oda nézel típus. van akinek 8 hónap alatt adta be a kulcsot.
Elég lassan éled fel bekapcsolás után, de nem is sorolom, majd eldöntödBár nem tudom mekkora méretben nézted, de elsőnek ezt találtam róla.
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Bogyi007
veterán
válasz Bogyi007 #17235 üzenetére
Ezzel a Sony tévével összehasonlítva a listámon szereplőket melyik volna hasonló?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
atee
őstag
Sziasztok!
A keret 150-200k
Az igények nagyobbak Illetve ennyiből szeretném a legoptimálisabbat kihozni. Nem szeretnék többet áldozni televízióra. Lévén, hogy amit vált ahoz képest gyakorlatilag minden csak jobb lesz
Az elvárások sorrendben!
49" col ez alatt nem szeretnék már! (nyilván nagyobb meg nem fér bel a keretbe csak erős komprumisszumokkal)
Sorozatok USB kulcsról! (külső médialejátszó nélkül) Tudom ezt sokan ördögtől valónak mondják. Minket viszont most is kiszolgál ilyen tekintetben egy 7 éves 32 es LG.
Sportközvetítések 70% foci, 20% bunyó 10% egyéb!
Illetve Xbox one s konzolon való játék! (ez nem elsődleges platform. Inkább a gyerek mászkálós játékai meg nekem néha fifa)
A lehető legvékonyabb keret a mai trendeknek megfelelően!
Fali tartóra rögzítési lehetőség!
Ismert márka 2 vagy akár több év garanciával!
Értelmes könnyen kezelhető távirányító!
Smart funkció használhatósága előny, de nem feltétel.
3D nem érdekel!
Felbontás szintén nem elsődleges. Nem baj, ha jövőbe mutató 4k de szerintem az FHD is megfelelő nekünk még legalább 4-5 évig!Jó lenne ha lenne 2-3 ajánlás amiből ki tudnám választani a leginkább megfelelőt!
Nem sürgős a vásárlás. Simán kivárok egy-egy jobb akciót még!
Köszönöm szépen![ Szerkesztve ]
D-day 2002-01-04 01:54
-
Gulyopapa
addikt
Amúgy ez tényleg elképesztő. Valakik ( a legtöbben ) leírják az elvárásaikat ( néha egészen elképesztőeket ) és elvárják hogy valaki majd helyettük összesíti ezeket, megkeresi a legjobbat nekik, HELYETTÜK!!!
Vicc az egész...
Legalább vegye a fáradtságot és válasszon 2-3-4 lehetőséget és abból kérjen segítséget.
Elképesztő emberek vannak
Mintha ez egy TV automata lenne.......[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz Gulyopapa #17258 üzenetére
A topik címe milyen tv-t vegyek!
Ez feltételezi, hogy vannak itt a témában jártas tagok! Akiknek jobb rálátásuk van az egészre és nyilván a szakértelmük sem elhanyagolható!
Amúgy a te hozzászólásod még ennyire sem ide való! Addikt létedre még az Off se ment...
Be is fejztem ha nem tudsz érdemben segíteni akkor nem fáraszd magad a válasszal se!Köszönöm!
D-day 2002-01-04 01:54
-
beamen1
csendes tag
Sziasztok
Véleményetek szerint 40-es átmérőn (kb 2-3 méterről nézve) van már értelme
a 4k-nak vagy ekkora kijelzőn még elég a fullhd? -
dani786
tag
Sziasztok! A Samsung mu8002-rol alapvetően mi a véleményetek?
-
MrDerekas
addikt
válasz Gulyopapa #17258 üzenetére
Nos... Mesélj még...
Szerk: Nekem ezek közül a Pana tűnik befutónak. Jobbnak gondolom a Filipsz és Eldzsí versenyzőktől. Amivel lehet, hogy csúnyán tévedek is.[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
d.toth91
tag
Sziasztok!
43" körül keresek TV-t. Ami fontos lenne: 4K felbontás, a wifi és a smart funkciók.
A keretem 150k, de nagyon komoly elvárásaim nincsenek, jelenleg is boldogan gyötrök a hálóban egy lassan 7 éves, 32"-os Sony Bravia led TV-t. Az új készülék ezt egészítené ki a nappaliban.
Kb. 1,5 és 4 méter közti távról nézném, nagyrészt filmezés, néha kis konzolos játék (bőven nem 4k-ban) lenne a legfőbb felhasználás.
Ennyi pénzből mi lenne a leginkább használható választás?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
őstag
Sziasztok mesterek!
Segítségeteket szeretném kérni. TV-t vennénk szüleimnek kariajiként. A keretünk max 125k, de nem baj ha ettől olcsóbb a dolog. Mielőtt még bárki megsértődne a kérdésen ahogy olvastam vissza leírom mi lenne fontos, max nem kapok választ.
Képernyőméret: 43"
Felbontás FullHD jobb nemigazán kell
Smart: nemfontos
Állapot: új
egyéb: ne legyen ultralassúAmi a szüleimnek fontos lenne
1. Falikábelből megy az adás nincs box.
2. Ha csatornát váltanak és 4:3 az adás akkor a kép álljon be annak megfelelően automatikusan
3. könnyű kezelhetőség (idősebb emberek)
4. látható epg (a philips tv-iben mintha fekete háttérben lenne dizájnos kék felirat ez zavarná őket az tuti)
5. ha esetleg be lehetne állítani a csatornák elhelyezkedését az is hasznos lenne pl.: 1-es M1, 2-es M2, 3-as Duna stb
6. 2db HDMI-CEC ebből az egyik ARC-s (mivel majd lesz egy olcsóbb hangprojektor is valamikor jövőre véve)
7. usb-s lejátszásNapok óta nézelődöm, kerestem youtube-on, neten és kerestem userguidot de ott ilyeneket nem írnak le hanem adnak egy általános webos 3.5 leírást pl az 594-hez.....
LG 43LH510V - 95k: tudja 1,2,3,4 (5?, 6-ost egyáltalán nem)
LG 43LJ515V - 105k tudja: 1 a többiről nem sikerült infót szereznem
LG 43LJ594V - 125k tudja: 1,6,7 a többiről nem sikerült infót szereznem[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
törölt tag
válasz d.toth91 #17266 üzenetére
Hello,
Én ilyet vettem 2 napja: Samsung UE43MU6102KXXH UHD Smart Led
Most próbálgatom és a Huawei P10-el már megy a MirrorShare is és a DLNA is. A Youtube hihetetlenül gyors, 1 másodpercet nem bufferel 4K lejátszásnál, azonnal indul. (Wifin használom)
Szerintem szuper a képe és a hangzása is átlagon felüli. A látható képmérete pedig 109.22cm! Ennyi pénzért (150-170 körül van mindenhol) én jobbat nem találtam, de szemeztem még az LG 43UJ634V -vel is, de a Samsungnak nekem jobban tetszett a képe (erősebbnek, fényesebbnek láttam). Be kell menni megnézni és amelyik tetszik, kb ugyanazokat a szolgáltatásokat tudja mindkettő.
Vannak még Philipsek is hasonló árban szép képpel, de sokan panaszkodnak a software-re.
[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Az LG mellet most talán az 5év gari szól.
-
tigor
tag
Ediginél az XE9005 le van árazva 379k-ért. Ennyiért már megéri? Vagy annyival nem jobb mint egy XE8005?
-
Bogyi007
veterán
válasz #32368896 #17268 üzenetére
Csináltál már neki online regisztrációt? Mennyit ad rá a Samsung? 1 vagy 2 évet?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Bestspiler7
tag
tudnátok olyan androidos tv-t vagy set top box mondani ami támogatja a Dolby visiont?
(tv-éknél ezekröl tudok, sony a1, x930e, x9402 és zd9, de igazából MÉG ezzek sem tudják) -
Bogyi007
veterán
A Thomson nagyon jó lenne de a hangkivezetése és a saját hangja is siralmas a neten található írások szerint. Nem tudom talán egy ilyen cucc segítene rajta?
Garanciálisan 2 év volna rá és GLS hozza-vissza a Székesfehérvári központba.
4 darab Hdmi 2.0 csati van rajta - ez is jól hangzik.A Samsung önmagáért beszél de nem tetszik hogy a Telekom az ő esetében csak 1 évet ír garanciának. Itt mindhárom Hdmi 2.0 szabvánnyal rendelkezik, viszont egyedül ő nem tud Dvb S szabványt, aminek viszont szintén tudnám hasznát venni itthon.
No meg egy icikepicikét az árát érzem soknak a többiekhez képest.Philips. Mindenhol azt olvasom hogy csodaszép képe van neki is. Viszont a 3 Hdmi csati közül csak egy tudja a 2.0-át a másik kettő 1.4-es. Kérdéses hogy a tévé tudja-e a Dolby Digital és DTS szabványt - ez a tévéközvetítések során (Forma 1 és focimeccsek) számomra fontos volna.
És igen rengeteg problémáról olvasni a szoftvere révén. A smart része kuka konkrétan - ezt még el is viselném, de a hozzákapcsolt perifériák kezelése során is akadnak gondok.
Ellenben neki van a legjobb ára a Telekomnál és Szegeden ugyanott szervizelni is tudják mint például a Samsungokat, Lg és Panasonic készülékeket is.Nem tudom hogy mit döntsek...
-
Bogyi007
veterán
A Telekomnál kapható Thomson tévéről itt vannak tesztek...
Tud arról valaki infót hogy lehetséges-e a Telekomnál az hogy kihozok egy tévét de azt visszamondanám abban az esetben ha nem tetszene és másikat hozatnék ?
És ha lehetséges akkor mi ennek a menete? Futár hozza-viszi vagy ilyenkor már én nekem kell bevinni a Telekomhoz a készüléket?
-
NoMagix
addikt
válasz Bogyi007 #17279 üzenetére
Én úgy tudtam (régebben volt nekem is hűség hosszabbítós vásárlásom amit lemondtam), hogy neten rendeled van 14 napos elállási lehetőséged, hiába írsz alá hűséget, ha visszaküldöd, akkor visszaállna az eredeti helyzeted!
Mivel nagy készülékről van szó, azt majd a futár hozza-viszi![ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Az alábbi kettő közül melyiket ajánlanátok? Nincsen semmi extra elvárásom, csak a 43 col méret, a fHD felbontás és a hdmi cec (smart tv funkció egyébként nem szükséges, arra külön eszközöm van). Hdmi médialejátszó lesz rákötve.
Let the Zone take me if I am.
-
törölt tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok.
Hosszú sztori, de került hozzám egy Samsung MU40UE6122K. Eleg fapadosnak erzem, tovabba nincs benne se Bluetooth, se 3,5mm jack igy nem tudok rakotni semmit ami nem HDMI vagy optikan keresztul csatlakozik. Igy ahelyett, hogy vennek uj hangfalat inkabb a plusz penzt radobnam egy jobb TV-re.Kineztem nehanyat:
LG 43UJ7507
LG 43UJ701V de ebbol a 49"-es alig tobb, mint a z UJ7507-bol a 43-as, szoval ezt is fontolora vettem
Philips 49PUS6561A TV-t foleg Netflix, PS4 Slim, esetleg kesobb Pro hasznalnam. Youtube, laptoprol, Plexrol filmek. TV adast szinte biztos nem fogok nezni rajta.
Ebben a kategoriaban, 150-200ezer mit ajanlanatok? Olyan is lehet, ami a listan nem szerepel.
1.5-2meterrol szoktam altalaban nezni. Ekkora meretnel es tavolsagbol szamit-e egyaltalan a 4k?
Az Active HDR/Dolby Vision megeri-e a pluszt a 7507-es LG-ben? Nagyjabol ennyivel tud tobbet, illetve magasabb a PMI erteke.A MM-ban egy ertekesito azt mondta, hogy az 7507 kepe sokkal sotetebb osszehasonlitva a listan szereplo 6561-es Philip-szel. Megneztem, valoban igy volt es szebbnek talaltam ott a Philips kepet, de nem vagyok benne biztos, hogy a hetkoznapokban is kijonne igy, illetve en egy sotet szobaban neznem, nem pedig tele halogen lampakkal kivilagitott helysegben. A panel allitolag LG a Philipsben is, talan egy kalibralas utan a kepe is jobb lesz nem?
-
törölt tag
válasz #02013952 #17287 üzenetére
Elnezest, felcsereltem a tipusszamban a betuket.
Ilyen TV-m van most:
UE40MU6122k -
ACE-
addikt
Gulyopapa az a "szaki", aki mindenféle alap nélkül ajánlgat mindenkinek média lejátszót a sok százezres TV-hez, mert az a TV-ben csak "dísz". Ennek ellenére ismerek jópár embert, köztük jómagam is, aki megelégedéssel használja 7 éve a Samsung TV-jét a saját médialejátszójával hálózaton keresztül, és max. annyi problémám volt vele, hogy néha remux-olnom kellett a videót hogy a nekem megfelelő hangsáv legyen az első (DLNA-n csak ezt lehetett a Samsungon lejátszani).
Most vettem egy LG SJ810V-t, amin még ez a probléma is meg lett oldva. A hangsávok válthatóak DLNA-n keresztül is, bírja a belső, és külső feliratokat is váltogatni, megy a HDR, és kristálytiszta gyönyörű a kép a BELSŐ állítólag szart sem érő lejátszóval.
Köszönöm szépen nekem ez tökéletes. Ha lesz egy normális házimozi rendszerem, akkor pedig majd ARC-on, vagy optikai kimeneten szépen átviszem a hangot, az is tökéletes lesz.
Szóval itt egy másik vélemény a média lejátszók ellen. A kadenciahelyesség meg tudtommal működik az LG lejátszójában, legalábbis a tulajdonságok között fel van sorolva az összes Hz, a 23,972 is a 24p is, meg a többi formátum is. Bár mérni nem tudom, és nem is írja ki éppen hány Hz-en megy lejátszás közben, de nem látok az erre utaló csíkozódást a képen, ha kikapcsolom az összes képjavító/finomító eljárást, akkor sem.
És nem mellékesen nekem az LG IPS feketéjével sincs gondom, sőt ha bekapcsolom a local dimminget, nekem még úgy kevésbé is tetszik, mert halovány lesz az egész kép. Anélkül gyönyörű a kép. Szóval ez az én véleményem.Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
törölt tag
Errol a boltrol mi a velemenyetek?
https://www.electrovision.hu -
bonat
senior tag
válasz #02013952 #17287 üzenetére
Nekem ugyanez a Philips van csak 55"-ösben.
Tökéletesen működik, 7-es Android van rajta.
Nálam nincs semmi baja, egyszerűen tökéletes!LG 2017-es család
Philips 2016-os családAz LG-k azok 2017-esek, a Philips az meg 2016-os modell.
Az LG ben a táblázat alapján 50Hz-es a panel, a Philips-ben meg 100Hz.
A Philipsben tuti az van, az LG-re nem mernék fogadni, utána kéne máshol is nézni, de ez a táblázat mindig jó szokott lenni. -
törölt tag
Koszi a valaszt, amugy vonzo az Android jelenlete. Mennyire smooth? NEm akadozik? Siman updateli magat 7.0-ra? Mert a tesztekben meg specifikacioban meg 6.0at lattam. Van valami korlatozas, vagy ugyanugy mukodik, mint egy telefon, tableten? Multitask megy?
A taviranyito jol hasznalhato?
Kozben kineztem meg egy ilyen TV-t, sokkal olcsobb, mint a tobbi, ez vonz benne. Talan nem is kell nekem a sok sallang, mint a Wide Color Gammut, Dolby Vision stb. Active HDR meg ebben is van. Hmm.
LG UJ635V[ Szerkesztve ]
-
Baritone
tag
Egy kis szubjektív vizuális teszt:
Voltam a MM-ban az imént vizuális teszten, mert adatokkal már tele van a fejem, de még egy tv-t sem láttam a saját szememmel.Konklúzió a sorrend balról jobbra 1-2-3-4:
Nagyon érdekes tapasztalás volt. Olvasottak alapján Lg mellett döntenék. 55uj670v volt a listámon. Ez nem volt kiállíva csak egy 55uj634 és 7507, ami drágább, mint a fentiek. Szóval nagyon nem győzött meg a képe. Mesterkélt színek és akadt a kép. Minden tv-n Herendi Kincsem filmjének promója futott.
Meglepődtem a Philipsen, mert az olvasottak alapján nem ajánlott, mivel már nem holland, hanem török, ha jól emlékszem. De nagyon szép képe van, több is ki volt téve és mindegyik meggyőző volt. Természetes színek, éles is a kép, de mintha egy fólia lenne rajta. Sebességgel sem volt baj. A fólia olyan, mintha egy fehér ing, sokszori mosás után, nem vakító fehér.
A Samsung nagyon nagy élmény volt, mert azt láttam meg elsőre, és eg Lg mellett volt, szemmel látható volt a különbség pozitív irányba a Samsung javára. Ami miatt nem ez tetszett a legjobban, ua., mint a Philipsnél, hogy ennél is ott van a fólia hatás. Nem annyira mint a Philips tv-n, élesebb is a kép, de ott van. Samsungból meg néztem egy nem hajlítottat is. Az is nagyon szép volt, de ott a fólia.
És a Sony, amire nem is nagyon gondoltam az olvasottak alapján. Gyönyörű tű éles kép, természetes színek, nem akadt a kép a váltásoknál, és szép a kialakítása is. Igaz 1 cm-vel kisebb, mint a fentiek, de abszolút ez volt a legszebb és legélesebb kép.
nem tudom milyen a smart funkció a fenti típusoknál, de ha a sajátja nem is jó, úgyis rajta lesz egy ps4, amin viszont jól működik minden, ami nekem kell.
Szóval csak ennyit szerettem volna megosztani veletek. Hacsak nem történik valami, akkor a Sony lesz a befutó.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Baritone #17297 üzenetére
A táblázatból az derül ki,hogy:
A Philips jobb képfrissítéssel rendelkezik és több hátlapi csatlakozással bír.
A Sony elvileg erősebb procival rendelkezik én is szebbnek látom a képét,ellenben amit hallottam arról,hogy az,hogy gyengébb média funkcióval rendelkezik..
A Samsung a legjobb média kompatibilitással bír,tehát ez vinné a legtöbbet. Itt vázoltak között a második legszebb képe van.
Az LG-nek elvileg a legjobban eltalált OS rendszerre van.Ezeknél igazán akkor derülnek ki az egymáshoz viszonyított képességek,ha egymás mellé van téve. Biztosan más lenne ha más-más helységben lenne tesztelve.
Árban gondolom a Philips a legolcsóbb.
Az LG előnye,hogy arra megkapható regivel az 5 év garancia. -
Ch4r0n
tag
Panasonic TX-50EX700B saját vélemény:
Na megvettem a TV-met, megírom a tapasztalataimat hátha segít az itt keresgélőknek. Én rengeteg időt spóroltam volna ha van egy ilyen. Rengeteg olvasgatás és kutakodás után én egy Panasonic TX-50EX700B mellett döntöttem. Gondoltam megírom a tapasztalataimat, mivel lassan három napja nyúzom és nagyon tetszik! Én 200K körül nézegettem és őrülök, hogy így döntöttem, pedig egy LG-n is nagyon gondolkoztam.
Pozitívumok:
Fekete megjelenítése:
- Szép a feketéje! Én tényleg feketének látom! Aki kékesnek az azért van, mert már túlhúzta a színtelítettséget.
- Végre látom a sötét és az éjszakai jelenetekben, hogy mi történik!Gyors mozgások:
- Jól kezeli a gyors mozgásokat: Sima PS4 van rákötve. DriveClub, Metál Gear Solid V, Just Cause 3, Batman Arkham Knight, Horizon Zero Dawn. Mindegy, hogy autóval száguldozok, vagy lovon/mounton vágtázok vagy repülök a város felett nagy sebességgel, esetleg gyorsan forgatom a kamerát, nincs szellemkép.
Itt megjegyezném, hogy ezeket direkt csináltam éjszakai sötét környezetben is (mármint a játékokról beszélek a virtuális térről) és nekem egyáltalán nem csíkozódik a kép. Főleg a DriveClub-tól féltem, de az éjszakai versenyeknél sincs semmi anomália. Akinek van az tényleg valami hiba vagy rossz beállítás.
- Én nézek animéket is és pl a Dragon Ball-ban is szépen kirajzolja a leggyorsabb mozdulatokat is.Felskálázás + HDR:
- A kisebb felbontású tartalmakat gyönyörűen konvertálja fel. Még a 720p-s videók is teljesen vállalhatóak. Az 1080p-sek nagyon szépek. A 2160p meg valami pazar!
- PS4-en 1080ps játékok gyönyörűek, 60hz-el meg reszponzívak. Szerintem nem sokkal lehet szebb 4k-ban, meg ott már lehet csak 30hz lenne.
Plusz a Horizon Zero Dawn-ban legnagyobb meglepetésemre aktiválod a HDR teljesen magától, és én tényleg szebbnek látom vele. Főleg a felhős egen, a napfelkelte, napnyugta ahol először szembeötlött a különbség.Színek:
- Szép élénkek a színei és szerintem jó a fényereje. Én próbáltam eltalálni azt az egyensúlyt, hogy világos legyen, de a háttérvilágítás még egyáltalán ne szűrődjön be a széleken. A fekete maradjon tényleg fekete, de legyenek élénkek a színek. Azonban hasson természetesnek, szerintem sikerült összehoznom, ami meglepő volt!Design: Összességében gyönyörű a készülék és jó az anyaghasználat, összeszerelés. A kerete és a lába is fém. Illetve variálható is a lába. Én a két szélére raktam ki őket, a lekerített részekkel előre. Nagyon jól mutat a fekete edzettüveg tv állványon, aminek ugyancsak le van kerekítve az elülső két sarka, így párhuzamosan futnak az ívek.
Negatívum:
Tükröződik a kijelző. Én csak elhúzott függönynél és sötét szobában javaslom. Persze az ilyen kijelző is szép, inkább üveg hatású, nem olyan mesterséges műanyag. Nekem szerencsére ez a szoba keleti fekvésű, így mikorra hazaérek már nem gond.A hangzásról nem nyilatkoznék, mert én 5.1-es hangrendszert használok többnyire. Az nekem olyan átlagosnak tűnt amennyit halottam belőle.
Összességében tényleg BestBuy 200K körül, én csak ajánlani tudom! Eddig nagyon elégedett vagyok vele, tetszik!
Elsőre 3 nap után ennyi, persze kérdezzetek ha érdekel még valami.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája