-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
válasz z123456789 #17197 üzenetére
Miért nem ajánlasz neki is egy Plazmát, van pár jó használtan, és azzal járna a lehető legjobban, a média lejátszást meg böngészés a tévén, ilyenbe még nem hiszek, mert nem arra való, az vagy megy vagy nem.
-
z123456789
addikt
válasz Dave567 #17205 üzenetére
Azt már mondtam, de mindenképp fontos lenne az okos rész is. Kb 50 %-ban olyan fontos mint az FHD. Kevés alkalommal lenne FHD tartalom nézve. Valószínűleg többet menne a YouTube. Egyébként ezekben én sem hiszek, nem erre való egy TV.
Mindegy, olyan kell.
Az LG-k szimpatikusak, lehet nézünk egyet.
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Lemérné nekem valaki ,hogy hány centi van a két talp között az LG 43UJ6307 tévénél.
Egyébként lg oldalon összehasonlítottam ezzel LGUJ634V .
A különbség a talp típusa valamint az
LG 43UJ6307 javára Analogot is tud itt.
Felvétel Funkció / Time Machine
Digitális + Külső jelforrás (Kompozit) Digital + Analog -
Dave567
addikt
válasz z123456789 #17206 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok segíteni.
-
A214
aktív tag
válasz Krisszalai #17209 üzenetére
köszi
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Vannak ezek a CHANGHONG TV-k. Valaki már látta élőben milyen a képe?
Most én itt nem az UHD-hez meg a kristálytiszta híper szuper tv-hez akarom hasonlítani, hanem, hogy egy átlagos FHD tv-hez képest szép képet ad e?!?!
Köszönöm előre is!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
sutyesz96
őstag
-
senior tag
Hali!
Úgy néz ki, ezt az LG LG 55UJ6307 TV-t veszem meg. Filmezésre valamint PS4-hez használnám. Mik a vélemények a TV-ről? Milyen rajta a 4K és a HDR?
Your car, your life ;)
-
zsoxd
csendes tag
Hali mindenki! rendeltem Emagról samsung ue58mu6122 tv -t. Miutan àtvettem eszrevettem hogy a tipusszàm nem egyezik (mu6100) utana neztem de nem sok leirast talalta errol sőtt magyar leiras nincs is rolla . szerintetek mit tegyek? jeleztem mar Emagnak de nem valaszoltak mèg semmit
-
törölt tag
HDR+ módban a motion plus beállítás átállítódik automatikra és így szép, folyamatos lesz a kép.
A többi képüzemmódnál is be lehet állítani, ha nem az lenne az alapértelmezett.
Nekünk fura volt nagyon, mintha színházi előadást néznék , de hamar hozzászoktunk, ill. sport közvetítésnél ill. játéknál kifejezetten előnyös ez a funkció.
Viszont HDR+ módban szerintem rosszabb a kép mint előtte Valahogy fakóbb vagy nem tudom, nehéz leírni.
[ Szerkesztve ]
-
01
tag
Szóval azt akartam ezzel, hogy nem szèpen folyik át egyik kèp a másikba, hanem mintha valaki rángatná a kamerát, vagy ilyesmi. Mondjuk lehet van vmi beállítás erre, de mèg nem jutottam idáig...
Esetleg ha valaki tud ebben segíteni, hogy van-e vmi manuális beállítási lehetősèg erre...megköszönnèm, ha segítenètek. -
törölt tag
Bemész a menübe->képbeállítások->kikeresed azt a mode-ot amiben vagy (normál, kiemelt, természetes, film)->legörgetsz a beállításainál, kikeresed a HDR+ opciót és kiveszed a kijelölést a körből.
Majd néz meg, hogy a motion plus (felette van pár sorral) ki legyen kapcsolva.
szerk: most nézem, hogy ez LG lenne, én Smsungra írtam, de szerintem ott is így van
[ Szerkesztve ]
-
bonat
senior tag
Sziasztok
Tegnap vettem ajándékba egy Navon N39TX276FHDOSW SMART LED Televíziót!
Leírnám a tapasztalataimat, hátha segít ez valakinek a továbbiakban.A TV jól működik, teljesen felülmúlta az elvárásaimat ennyi pénzért!
Van rajta CI+ modul, WiFi, LAN, HDMI, minden amit akarsz.
DVB-T/C van benne, a T2-őt és az S-t sajnos nem tudja, de ez a legtöbb helyen teljesen elég is szerintem!
Szerintem szoftveresen is rendben van, YouTube is hasít rajta!
Ugyan az a YouTube kinézet, mint az androidos 55"-ös 4K-s Philipsemen!
USB-ről is szépen megy minden, legyen az fénykép nézegetés vagy FullHD-s mkv video.Egyetlen egy negatívumot tudok kiemelni, az a képfrissítése ami zavarhat valakit!
Szerintem biztos hogy 50Hz-es panel van benne, de aki nem műszaki guru, és csak tv csatornákat néz, annak ez teljesen tökéletes!
A műszakis kollégáktól megtudtam, hogy a Vestel gyártja magát a vasat, és megbízható, nem szokott elromlani!Szóval szerintem ennyi pénzt teljesen megért, ajánlom másnak is!
Ha teszteltek egy bizonyos TV-t akkor az alábbi YouTube-os videót ajánlom, mert ez tényleg jó anyag!
Ezt azért írom le külön, mert rengetegen csak felmennek a YouTube-re és az első talált FHD vagy 4K-s videót lejátszák, ami nem biztos hogy tutira szép anyag!
[4K Hisense Test Video]
Persze ez is gyönyörű a fenti TV-n![ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz sutyesz96 #17230 üzenetére
Mivel csak helyi boltokban vásárolok ezért kérdeztem rá! itt ez a legolcsóbb. Sőt van FHD kivitelben is ott csak 339eu. Azért köszi a tippet. Konkrétan ezt a márkát néztem. YT megnéztem nincs vele gond a kép is szép.
Benevezek rá. Ennyi pénzért nagyon megéri!
Mennyi pénz a szállítás németből ilyen TV-nek?[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
Valaki próbált már screen mirroringot Huawei P10-ről Samsung UE43MU6102 -re?
Ha igen hogy a viharba lehet? A telón lévő mirrorshare nem látja.
[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
-
Goldelf
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlását tervezem, kellene egy kis segítség. Árban 300 körül gondolkodom, ha kicsivel több még belefér.
UHD legyen és 55-60as átmérőben gondolkodom. Ha tudnátok segíteni, hogy kb melyik modellek után kezdjek el olvasgatni, mert elég nagy a választék. A másik kérdésem az lenne, hogy mikor érdemes venni egyáltalán. Karácsony utáni leárazáskor, vagy esetleg január március közti időszakban, amikor pang a piac? Nekem nem sürgős a dolog, szóval időm az van.A válaszokat (ha lesznek) előre is köszönöm!
-
Bogyi007
veterán
No indulhat a Telekomos rendelésem. Eddig már volt egy elgondolásom hogy mit vennék, de azt a készüléket sajnos nem tudtam sehol szemrevételezni. Van egy másik azt végre láttam volt aki itt tesztelte is, neki nem tetszett - nekem most bejött. Aztán volt egy tuti favoritom, de annak meg a topicjában mostanság rengeteg szoftveres bajról írnak.
Így hát csak kérnék segítséget tőletek is, hogy ezen készülékek közül mi az ami ajánlott, mi az ami nem.
Ezek lennének a versenyzők:PHILIPS 43PUS6162/12 - itt olvastam sok szoftveres problémáról
THOMSON 49UC6406 - az egyik favorit csak sehol sem láttam még.
PANASONIC TX-55EX600E - ezt személyesen látva tetszett, miközben sokan írták, hogy nekik nem tetszett a képe.
Itt vannak összehasonlítások:
PHILIPS 43PUS6162/12, LG 43UJ635V, PANASONIC TX-49EX600E és THOMSON 49UC6406
PHILIPS 50PUS6162/12, SAMSUNG UE43MU6102, LG 49UJ635V és PANASONIC TX-55EX600E
SAMSUNG UE43MU6102 és SAMSUNG UE50MU6102
Régiómban a Szegedi Szuper-Elszó 57 Kft a Márkaszervize a Thomson kivételével az összes típusnak - A Thomson esetében a GLS futárszolgálat által ingyen viszik és hozzák a tévéket Székesfehérvárra a Conelser Kft, akik átlagban 2-3 hét alatt intézik a javítást (eddig nem volt sok dolguk nekik)
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Mr President
senior tag
Sziasztok
A jövőben tervezek 55ös tv-t vásárolni. És kicsit előre szeretnék utána nézni, hogy melyiket kell majd nézegetni, és amikor jó akcióban lesz megvásárolni
Amiket kinéztem: LG 55SJ850 | Samsung 55MU8000 | Panasonic 58EX780
Leginkább filmek, sorozatok nézésére használnám, valamint sportműsorok (tenisz, foci, f1), alkalmanként ps4. Ezek közül a legjobb képminőségű mellett szeretnék dönteni.
Melyiket vennétek? Esetleg más?
Előre is köszönöm.iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
bonat
senior tag
válasz Bogyi007 #17235 üzenetére
Az utolsó 3 hozzászólásból kiderül, hogy minimum 3-an szeretnétek új TV-t venni
Én 1 éve vettem egy Philips 55PUS6561-eset és előtte 2 hónapig csak kutakodtam én is a neten.Az egyik hozzászólásban olvastam az alábbit:
"ezt személyesen látva tetszett, miközben sokan írták, hogy nekik nem tetszett a képe."
Ez alapján nem lehet eldönteni, hogy melyik TV a jobb, mert nem tudjuk hogy van beállítva a TV, persze valakinek ennyi elég a választáshoz.
Először ki kéne választanotok egy megfelelő tesztvideót (1080p vagy 2160p) és azt végignézni minden TV-n ami közül válogattok! És e mellett még személyre lehet szabni minden TV-ben a képi beállításokat. Na ezek után lehet levonni a következtetést, hogy az adott tesztvideó akadás mentesen gyönyörűen futott a TV-n és szép a képe.Szerintem az is tisztázandó kérdés, hogy szeretnétek e KODI-t használni, mert ha igen, akkor érdemes lenne az Androidost is megnézni. Persze lehet ezt külön boxal is megoldani.
Szóval a főbb kérdéseket el kell dönteni:
méret
1080p v 2160p
HDR
8bit v 10bit
a panel maga 50Hz v 100Hz .... végtelen Hz
stb.....Majdnem minden TV gyártónak vannak fórumai, ahol össze vannak hasonlítva az adott évjáratú modelljei!
Ezeket érdemes megnézni és ott kiderül miben jobb az egyik a másiknál!
Az egyik szerintem legjobb oldal ahol a nagy gyártóknak több évre visszamenőleg fent vannak ezek az infók azt itt lent megtaláljátok:
Philips 2017
Philips 2016A többihez ezt írjátok be google-ba (írjátok át az évet és a gyártót és megtalálja az adott oldalt):
lcd compare gamme samsung 2015 line up[ Szerkesztve ]
-
J00hnny
aktív tag
válasz Mr President #17236 üzenetére
A Panasonic mar felsobb kategoria, most 5 ev garancia, 3D (szemuveg nem mellekelt), forgathato talp, DE egy kulso medialejatszo ajanlott hozza, mert a belso lejatszo kepessegei limitaltak, raadasul ez 3"-al nagyobb mint a tobbi
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
Mr President
senior tag
válasz J00hnny #17238 üzenetére
Köszi a választ. Szóval akkor annak szebb a képminősége? Árban, kb hasonló, viszont ahogy nézegettem a az lg rendszere a legszimpibb valamint jelenleg is egy samsung tv van azt megszoktam. Plusz egy eszközt semmiképp nem szeretnék használni.Olyan tv kellene aminek jó a rendszere és a médialejátszója is rendben van és használható. Az nem hiányzik hogy az a...zásból álljak ki amikor elindítani akarok valamit vagy megnyitni a youtube appot és lejátszani valamit. Szóval azért legyen elég szmárt
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
Majom19
tag
-
J00hnny
aktív tag
válasz Mr President #17239 üzenetére
A beepitett lejatszo elegendo egy atlagos user-nek, de gondolom ha mar ilyen TV-t veszel igazi minosegre vagysz, ahhoz meg ajanlott egy kulso lejatszo, legyen az LG, Panasonic vagy barmilyen TV
[ Szerkesztve ]
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
Mr President
senior tag
válasz J00hnny #17241 üzenetére
Ez a része nem tiszta. Szóval ha ugyan azt a tartalmat, médialejátszón játszom le akkor miért lesz jobb minőségű? Vagy arra gondolsz hogy bd 50es filmet nem tud lejátszani a beépített lejátszó? és illene min olyan tartalmat küldeni rá?
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
J00hnny
aktív tag
válasz Majom19 #17240 üzenetére
SONY 49XD7005 teszt elefant tollabol
-
J00hnny
aktív tag
válasz Mr President #17242 üzenetére
Hogy miert erdemes kulso lejatszo mar sokszor ki lett itt vesezve a forumon. pl:
- kadencia helyes lejatszas
- szeles koru video, hang es felirat formatum tamogatottsag
- kepminoseg
- etc, etc"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
rolland88
tag
Üdv.
Ez a tv mennyire lenne jo ps4hez, meg filmezni, valaki használ ilyet tudnátok pár sort irni róla?
samsung UE40J5100 -
jeni
félisten
Szia!
Ezekről tudsz valamit mondani?
Thomson a kép alapján UHD vagyis 4K! A Toshiba meg FULL HD bár a logó hiányában nem merném mondani,hogy az is UHD.
Az öcsém kérdezte melyik a jobb vétel? Siófokon van a Tescoban kihelyezve.
120000Ft körül vannak az árak . Az UHD-s az 5000Ft plusz lehet.
Mindkettő okos TV.
Csatlakozását sem tudom melyikből mennyi van rajta.Típust nem tudok írni mert nem fotózta le.
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...