- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- A legtöbb kézikonzolra telepíthető lesz idén a SteamOS
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hővezető paszták
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, vettem egy Ocz vertex 4 128gb-os ssd-t. Valamiert lassu Kerlek nezzetek meg ezt a hozzaszolasomat: itt
-
PAtr0n
addikt
válasz DeFranco #4270 üzenetére
Jahh, végülis kár rajta agon-izélni. Nem járhat mindég jól az ember.
Amúgy valahogy én se szívesen telepítenék a Zokostélómra ilyen appot ami hozzáférhet a kártyámhoz.oettinger01:
Nem is nagyon nézegettem a honlapjukat az a baj. Ezért is kerülhette el a figyelmemet.kerekfej:
Végül is... nem lenne hülyeség.[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Bodor
veterán
válasz Balage76 #4284 üzenetére
Leírhatom a véleményemet ? Igen.
Minősítheted? Igen
Nem láttam, hogy mit írtál, mert akkor még az én hozzászólásomat írtam. Hiába jelenik meg az enyém előtt, én később küldtem el.
Ez alapján téves a következtetésed, és az állításod, mely rosszindulatúságot feltételez? Igen
Samsung alkalmazottként tudsz objektíven és elfogulatlanul ebben a topikban megnyilvánulni, és ajánlani: Nem
Ezek után etikus, és helyénvaló itt marketing tevékenységet folytatni? Nem
Zavar, hogy ha valaki a tényeket objektíven megvilágítja? Igen
Cinikus és lekezelő vagy azzal aki nem a Samsung szekeredet tolja, és rávilágít más lehetőségekre, melyek ugyanolyan jók, csak nem kerülnek annyiba? Igen
Vannak más csatornák, ahol kifejthetnéd "áldásos" tevékenységedet? Igen
Jobb lenne ott megtenni ? Igen(#4289) flash-: Mint már írtuk is itt a topikban, a Samsung 840-es SSD-ben használt TLC-s NAND Flash chipeknek az élettartama nem csak rövidebb, hanem pontosan feleannyi lesz, mint az eddig használt MLC-seknek, tehát tény, hogy az új Samsung 840-es SSD élettartama pontosan 50%-a az elődjének ( Samsung 830)
Az már más kérdés, hogy ez a tény, hogy van kozmetikázva, mondva azt, hogy a felhasználóknak ennyi időtartam is elég ( kereskedői szempontból biztosan) , attól ez még tény.Flash Chip Type (TLC, MLC, SLC) összehasonlítás
(#4295) menalcas: Az említett SSD-ken kívül még ajánlott a szintén nem Sandforce vezérlős Samsung 830, és Crucial M4 típus is. Olvass vissza kicsit, mert egy speciális akció keretén belűl, a Samsung 830 120 GB-os SSD tulajdonképpen 17900 Ft-ért elvihető az Edigitálnál.
A másik szempont pedig az, hogy gyakorlatilag nem sokan tesztelték még ezeket az új típusokat ( Agility 4 , Vertex 4) , Marvell vezérlős SATA3-al meg főleg nem, és ezért nincs sok tapasztalat, nem úgy ,mint a Samsunggal, és Crucial-lal, ez utóbbiak bevált típusok. -
menalcas
őstag
Hali olvasgattam és látom hogy a Sandforce vezérlős SSD-ket nem szeretik a Marvel SATA vezérlős lapok, az a kérdésem lenne hogy ez a hibajelenség már nem áll fenn az Indilinx Everest 2 vezérlős OCZ-éknél és itt a teljes sebességét ki lehet már használni ?
(Az olvasottak alapján ez az elképzelésem, de biztosra akarok menni)Szerk.: tehát az elképzelésem az hogy ASUS P6X58D-E lapomon Marvell® 88SE9128 vezérlő van amire kötnék egy 120gigás OCZ Agility vagy Vertex 4-et., esetleg szóba jöhet más alternatíva
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
flash-
veterán
akkor ha jól értem a 840 nek kevesebb lesz az üzemideje mint a 830nak?
-
Balage76
senior tag
válasz andrasko #4285 üzenetére
- A 840PRO-ból lesz 64GB, de egyenlőre problémák vannak vele, ezért nem lesz elérhető a többi 840PRO-val együtt.
- A "sima" 840-esből nem lesz 60GB, 120GB-tól kezdődik.
- A specifikációk nem titkosak, pár helyen már leírták (bár ezek az első fw értékei)
- Az árak tegnap délelőtt 11:15 óta a nagykereknél vannak, van amelyik már kitette a webre, 1-2 nap és a boltok is átveszik.[ Szerkesztve ]
-
andrasko
senior tag
válasz Balage76 #4282 üzenetére
(#4281) DeFranco
A fejlődés fontos. Az eszmecserénk már nem a 830-840-ről szólt, hanem elvi volt.
Egyébként vártam volna, az árakra (mind a 840-ére, mind a 830-éra), de rentábilis szempontok miatt elérkezett az idő!(#4282) Balage76
Úgy hallottam, hogy lesz 840 60/64GB-os is, de "titkosak" még a spec adatai.
Próbálok visszaemlékezni, hogy hol láttam...
Az árakról ugyanezt olvastam.ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Balage76
senior tag
Tudod hogy mire van optimalizálva az új firmware (az ami a napokban készült el és publikusan még senki sem tesztelhette)? - nem
Rosszindulatú volt a bejegyzésed - igen
Láttad, hogy azt írtam, hogy a 830-assal szemben nincs értelme várni - igen
Érdemes volt írnod - nem[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Szinte biztos vagyok benne, hogy a 840-essel nem lesz jobb, nagyobb, gyorsabb a felhasználói élmény, viszont a TLC-s NAND Flash-al biztos, hogy kevesebb írást visel el. Persze arra majd vigyáznak, hogy a garancia ideig kibírja.
Az is biztos, hogy a 830-asok ára még csökkenni fog, ahogy kijön a 840-es, de hogy meddig lesz belőle készlet, az jó kérdés.
De majd biztos jön egy bennfentes, aki aztán minderre jól rácáfol, mert ez a dolga. -
Balage76
senior tag
Tömören DeFranco-nak igaza van.
Részletesebben: a csillagok jelenlegi állása szerint november vége, december eleje felé lesz majd a 840-es kb ugyanazon az árszinten amin a 830-as van most. Számtechben arra várni, hogy valami jobban megérje, eleve egy kétes döntés, mert kevés kivételtől eltekintve idővel mindíg-minden csak olcsóbb lesz. Ha 64-est vennél akkor semmiképp sem érdemes várni, mert az nem lesz a 840-esből. -
DeFranco
nagyúr
Nem.
Amennyivel gyorsabb, azt nem fogod kihasználni, nem is tudod, a 830 kipróbált bevált modell, és attól, hogy van újabb, max az e-péniszed lesz kisebb, de ugyanolyan jó marad.
@andrasko: pedig de nagyra voltál vele, hogy a fejlődésnek nem szabad gátat szabni...
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
sziasztok
érdekelne hogy aki samsung ssd-t szeretne venni annak most érdemes kicsit várni vagy azért mert jön az új és a 830 régi lesz,vagy mert a 840 jobb lesz??
-
andrasko
senior tag
válasz DeFranco #4277 üzenetére
Ja-ja... de még nincs forgalomban 840.
Egyébként, ha megjelent volna, akkor:
- 128/120GB-os méretben a 830-at választottam volna.
- 240/256GB-os méretben ... már elgondolkodtam volna.[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
válasz Balage76 #4275 üzenetére
Számomra egyértelmű volt a számokból, hogy SATA3: (#4274) andrasko
Ezt írtam én is ... az egyik lényeg lemaradt: (#4240) andrasko
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
andrasko
senior tag
Nem a bankkártyával van gond!
Androidos "okoson" egy kalap k@ki!
A google-MCmobile szinkront 2 nap alatt sem tudtuk beállítani.
Iphone-on király, zsírul ment a push üzenetek engedélyezése után.
(a mobilbankkártya aktiválókódot viszont nem küldte a számlavezetőbank, külön kellett kérni, persze azt sem tudták miről beszélek!)Samsung 830 128GB SSD megvéve: 17900,-ért.
-
Balage76
senior tag
-
andrasko
senior tag
válasz unclefucka #4268 üzenetére
Hááát de!
A gyári sepc.-t nézd csak meg!ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Tin
veterán
néztem ezt az opciót is: samsung 128G noti verzió.
ez miben különbözik a basic verziótól?
ebben van sata3-usb átalakító. vajon ez már usb3-as, tehát teljes sebességgel megy a cucc usb-n keresztül?
illetve, megéri 4-5e többletet az átalakító? a rendes usb3-sata3 keretek ennél drágábbak...
-
Balage76
senior tag
Kártya alapú az azonosítás és a mobil alkalmazás is a kártyaszámhoz "kapcsolódik", így kártyánként egyszer veheted igénybe a kedvezményt is, nem emberfüggő...
Tényleg durva kedvezmény, ennyit ritkán szoktak adni. Persze nem mindenki a 27900-as SSD-vel használja majd, csak itt elég közel van a limit és ugye több mint 30%-ra jön ki a kedvezmény. 18000-ért 128GB, az tényleg komoly!
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Mindig ez van, nem kell ezen bánkódni. Akkor abban a helyzetben jó döntést hoztál, ez a lényeg, a többi le van ejtve... én is valahogy így jártam, ez van.
Amúgy nézegetem ezt az akciót, lehet élünk vele, de nem SSD lesz, de csak azért, mert van külön webkártyám. A főkártyámra 100 hogy nem engedném rá... okostelefon appot... tudod mikor...
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz andrasko #4240 üzenetére
Nem feltétlenül!
A SATA2 portnak az elvi maximuma 3Gbit/s.
Azon kívül létezik mérési hiba is.
Ha a kettőt összeadjuk, kijöhetett volna akár az adott eredmény is SATA2 porton.
Igaz ez a gyakorlatban nem valószínű, de lehetséges.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Tin
veterán
válasz DoItYourself #4264 üzenetére
zsír, vertex 3-at néztem. remélem tartósak
a fő kérdés, hogy milyen mobilrack-et vegyek. 2,5-es kellene, usb3-as, de a mobilrack topikban is fejvakarást láttam.
-
balpis
őstag
válasz oettinger01 #4263 üzenetére
szerintem le van írva, hogy egyszer. Most hogy ez egy emberegyszer vagy egy kártya egyszer, azt még nem tudom - hisz nekem még a regisztráció sem sikerült egyelőre
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
DoItYourself
addikt
Vertex 3 ajánlott ha jól emlékszek, más ajánlott típusok az 1-es hsz-ben. Ami kell neked, az egy 2,5"-es, USB 2-es vagy 3-as mobilrack. Típustól függően kb. 2 és 4 ezer közötti tallért készítsél elő a boltban.
Ha meguntad a cipelését, akkor kiveszed a mobilrack-ből, és mehet az asztaliba, vagy a laptopba.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
oettinger01
őstag
-
balpis
őstag
99Ft a kártyaregisztráció
De szar az alkalmazás. Elsőre kommunikációs hiba a végén. Másodikra a legvégén adjam meg a tranzakciós SMS-ben kapott kódot. De nem jött értesítés a terhelésről, pedig bankkártyás fizetésnél jön mindig.
Este újabb próba egy másik kártyával...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
grunge
addikt
Na samu 128 GB megrendelve akciósan ma át is veszem ha minden igaz. juppi.
159 SW 1.9 jtdm <3
-
Tin
veterán
sziasztok!
120/8 gb-os ssd-t vennék, sata3-ast, valami kiforrottabb, jobb félét, 20-30K között. ocz vertex 3-at néztem, az most egész jó áras.
viszont, jelenleg szeretném USB "pen drive"-ként használni egy ideig, aztán egy idő után menne a notimba (lenovo t500) rendszervinyónak, vagy az asztaliba. de első körben mindenképp usb eszközként használnám.
tudtok mondani olyan megoldást (külső rack, akármi), amivel tudnám adathordozásra használni az ssd-t, de ugyanakkor később rendszervinyónak is (nyilván akkor majd sata3-al)?
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Én is azon vagyok, mert nagyon gondolkodom egy 128 GB-oson. Hosszú távon úgyis kevés lesz nekem a mostani 64 GB. Arról nem beszélve, hogy nem sokáig lehet majd kapni szerintem ezeket az MLC-s Samsungokat, jönnek a drágább , de kevésbé tartós TLC-sek.
Csak az a baj, hogy az én Master card-om nem cv2-es kódú...
(#4247) Assdak: Tuti jó, csak ne SATA1-es legyen a noti.
(#4248) Easyl0ver : Látod mondtam én, hogy csak beállítás.
Jók az értékek, én nem nyúlnék hozzá.(#4249) oettinger01: Elolvasod az Edigitálnál. Kártyát meg ugye a számlavezető bankodnál tudsz igényelni.
(#4250) DeFranco : Szerintem sincs gond, le kell csapni rá, és kész.
ITT OLVASHATÓ AZ AKCIÓ !
-
sniphoe
aktív tag
Korábban már linkelték: [link]
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
Easyl0ver
tag
Én sem találom
"They know what is what, But they don't know what is what, They just strut. What the fuck? "
-
oettinger01
őstag
válasz DeFranco #4250 üzenetére
Nekem volt már hasonló pozitív tapasztalatom ezzel a céggel, akkor kamatmentes részletre lehetett náluk vásárolni és tényleg semmi plusz költséggel nem járt a dolog. Elosztották 1 évre a vételárat és azokat fizetgettem havonta. De ez a mostani dolog még jobb! Nem akarnám kihagyni csak nem tudom, hogy működik ez az egész igazán. Hogy igényelek kártyát stb.
A széles mosoly titka, VTEC szelep nyitva!
-
Bodor
veterán
Ezek szerint SSD szempontból szerintem az Edigitáltól a legjobb választás :
Samsung Basic SSD 128GB SATA3 MZ-7PC128B/WW (830 Series, SATA 6Gb/s)
27.900 Ft helyett 17900 FT.
(#4244) Easyl0ver: Még mindig azt mondom, hogy ez beállítás probléma, DE ha mindenáron cserélni szeretnél, akkor én az alábbiakat javaslom. 25 K-ig.
OCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G
CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force 3 CSSD-F120GB3Avagy 25K felett ( de ezekkel sem lesz gyorsabb a rendszered)
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128B/WW
A-DATA 128GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-128GM-C
CRUCIAL 128GB SATA3 2,5" m4 CT128M4SSD2
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" HyperX 3K SH103S3/120G
OCZ 128GB SATA3 2,5" Vertex 4 VTX4-25SAT3-128GÜdv
[ Szerkesztve ]
-
Easyl0ver
tag
Nagyker kb. azt hozatok amit akarok. Inkább én nem akarok sokkal drágábbat ez 21 körül van ennél sokkal ne legyen több annyi a lényeg. Ya és az is minimum 120Gb os legyen.
Bocs a rossz fotózásért itt a normális. : [link]
"They know what is what, But they don't know what is what, They just strut. What the fuck? "
-
andrasko
senior tag
válasz unclefucka #4235 üzenetére
SATA3-on volt neki, nem is kérdés!
SATA2-n max read: 280MB/s, amit a CDM-ban láttunk volna.
Ezzel szemben neki ~320-as értéke volt.Kár, hogy rosszul lett kifotózva, nem látjuk az SSD kapacitás kihasználtságát.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Easyl0ver #4233 üzenetére
Szia!
Nem gondolom, hogy az SSD-vel van a baj. Vagy az alaplapod ennyit tud, vagy helytelenek a beállításaid, vagyis user error, de elég ha egyszerre az egyik topikban teszed fel a kérdésedet, annál is inkább, mert a problémád nem ebbe a topikba tartozik.(#4230) anarchic:-nak is szól:
Idézet az egyes hozzászólásból:
Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: [Flash SSD topik].][ Szerkesztve ]
-
Easyl0ver
tag
válasz unclefucka #4235 üzenetére
Persze Sata 3
-
unclefucka
senior tag
válasz Easyl0ver #4233 üzenetére
Az első kérdése mindenkinek az lesz:
Melyik porton használod?Mert pl. SATA2-n ez teljesen jó érték!
(persze távol álljon tőlem, hogy azt feltételezzem, hogy SATA2-re dugtad és nem a SATA3-as portra )Ha SATA3-on mérted ezt, akkor persze valami nem kerek, akkor majd segítenek az "igazi profik".
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Moloch 01 #4222 üzenetére
Hali!
Én azért vettem 120-as OCZ Vertex 3-at (90-es helyett), mert:
- ár/kapacitásban sokkal jobb (+pár Ft -> +sokkal több GiB, tehát Agility-bői is inkább a nagyobbat)
- ahogy már korábban is írták: ha kell beépítő keret, akkor Vertex az Agility helyet
- a Vertex stabilan ajánlott bárkit kérdezel, az Agility-t nem mindenki ajánlja (és nem csak itt)
-és azért nem 60-asat vettem, mert a mostani belakott Win7-em már 60GiB felett van.gondolat: az új SSD-dre már Win7-et telepíts! ne aggódj semmi miatt, teljesen jó rendszer és hamarabb megszokod, mint gondolnád. Nagyon sok írás szól arról, hogy miért NE rakj WinXP-t SSD-re!
Üdv.: M
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Easyl0ver
tag
Sziasztok, napokban vetem egy OCZ Agility 3 at, olvasgattam, kérdezgettem, de ennél többet nem tudok, nem lehet kicsikarni belőle: [link] Spanommal beszéltem vissza veszi a bolt .
Érdemes vissza vigyem és ha igen mire cseréljem ki ami már hozza a gyári értékeket?
Tudom annyira a Win élmény index nem fontos ,de hogy 6.9 et adjon a Sata 3 as SSD re az tulzás...
-
anarchic
tag
Na szóval ssd tulaj lettem igaz nem azzal amivel elterveztem de megvan
Memóriáért mar kapkod a vas mennyit érdemes adni neki lapozót vagy van B variáns?
etc..
-
PAtr0n
addikt
válasz DeFranco #4226 üzenetére
Halloood, olyan szinten offline a testem, hogy eszembe sem jutott volna amit írsz.
Mekkora ötlet! De már akkor is holnapra marad, most inkább kipróbálom az új Logitech F510-es gamepadomat.... vagy mégse? Ki köllene még azt is csomagolni. Áhh... majd hónap.Mos' látom a cuccaid közt, hogy neked is ez a jóságos FSP táp van? Megnéztem valami oldalon, ott 2 sata csati szerepelt, de az Istené' se találom a másodikat. Át lettem b*szva a palánkon. Nem most, már 3 éve amikor vettem. Amúgy nagyon jó táp, már bőven kiszolgált.
-
PAtr0n
addikt
válasz Silentfrog #4224 üzenetére
Hát ja, van benne valami, már nagyon fáradt is vagyok, meg na öregszem már... régen ha valami új dolgot vettem a géphez addig nem aludtam amíg az nem működött. Most nagy ívben teszek rá, majd holnap lesz minden hozzá, és szépen nyugiban beüzemelem
-
PAtr0n
addikt
No beruháztam ma egy Samu 830 64Gb-ra. (Extremedigital, Sugár) Aztán tthon rájöttem mekkora szopóroller van, mert se sata kábelem, se plusz sata tápom nincs.
A vicc az, hogy az FSP 350 PNF tápom már így is szarrá van osztogatva, elosztózva, úgy néz ki mint egy pók terrárium
Szóval... van egy érzésem, hogy az SSD beüzemelés, telepítés napja nem ma van."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Moloch 01
csendes tag
Sziasztok!
Meghalt a winyom,és úgy döntöttem, hogy akkor legyen ssd helyette.Csak azt nem tom,hogy milyet érdemes venni.
Nem vagyok profi ezen a téren ezért kérném a segítségeteket.Előre is köszönöm a válaszotokat.Amihez kellene:
-Gigabyte H55M-USB3 rev.2
-Intel Core i3-550 proci
-Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz
-Sapphire HD6790
-Táp 450w, de lehet,hogy le kellene cserélnem?
-WD 500GB sata2 winyo melléKb. egy 90-120GB ssd-re gondoltam ami elég gyors és jó na és persze megbízható.Árban most úgy 30e körül,max 35e.
Jelenleg XP lenne rajta egy darabig még,de később Win7-re cserélném.És egy-két játék is lenne rajta, meg videót szerkeszteni kellene.Amit néztem az egy OCZ Agility3 sata3 120GB. De ahogy böngészem nem írnak róla sok jót.Vagy csak a rosszakat találtam meg.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #4220 üzenetére
Akkor várok. Most úgy se lenne időm újrarakni a windowst meg beállítgatni stb.
Majd ha lesz egy leheletnyi időm ünnepekkor akkor körülnézek és ha úgy látom, akkor veszek egy SSD-t.
-
félisten
válasz Vasinger! #4219 üzenetére
Ezt nehéz most megjósolni, mert más szempontok is közrejátszanak egyszerre.
1. Olybá tűnik, hogy a Samsung 830 64GB-os SSD-k ki lesznek árulva, de ez nem jelenti, hogy a 128GB-os is
2. Jön az év vége, az ünnepek, ezt nem szokták a cégek minden esetben árzuhanással egybekötni, sőt...
3. Jön a Samsung 840 a piacra
4. (és bár lehet, hogy úgy gondolod, hogy ez nem tudja megbolondítani a piacot), de a Windows 8 is ebben hónapban lesz kapható hivatalosanÉn ezek alapján még csak tippelni sem merek, azt tudom mondani, hogy hozzád hasonlóan sokan várakozóálláson vannak, hátha egy hirtelen felindulásból elkövetett "hurrá 840, hurrá W8, hurrá év vége, hurrá elmentek otthonról" akció keretében varázsol valamit a Samsung, és a 830-asokhoz lesz valami tekintélyes akció.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Vasinger! #4214 üzenetére
A garanciáról itt már kifejtettem a véleményem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #4183 üzenetére
Ja igen, félreértettem, tudom, hogy van ilyen HDD keret is.
Igazából most 4 SSD között vacillálok.:
OCZ Vertex 3
OCZ Agility 4
Samsung 830OCZ Vertex 4 ezen azért akadt meg a szemem, mert 5 év garancia van rá. Gondolom ez csak jelenthet valamit, nem?
Ki mit mond? Melyik legyen 128 GB-os méretben?
B-L-A-C-K ajánlása miatt a Vertex 3 mellett állok most, de igazából mindegyik szimpatikus, csak más más okból.
Mint írtam első a megbízhatóság.
-
Balage76
senior tag
Látom megint elővetted a legszubjektívebb énedet és tényként állítod be azt amit gondolsz.
Tudod ha figyelmenkívül hagysz minden hibát akkor végülis minden termék tökéletes. Csak azt nem értem, hogy akkor más termékkel miért nem vagy (legalább ennyire) elnéző...Megint milyen sárbadöngölésről beszélsz? Erről a problémakörről, erről a termékről beszélgettünk, de ha én leírom hogy OCZ, akkor az egyből sárbadöngölés... vicces...
Igazságszerint hosszabb volt ez a komment, de aztán kitöröltem jó részét, nincs kedvem szemellenzős emberekkel vitatkozni...
-
ricky731
tag
Sziasztok!
128/120 as SSD szeretnek venni en is az asztali gepembe...OCZ Agility 3 vagy OCZ Vertex3 megbizhatobb/konnyebben kezelheto/beallithato?
Most ido hianyaban nem olvastam meg el az elso hozzaszolast(meloban vagyok) sem de igerem bepotolom amint hazaerek Csak hirtelen felindulasbol jott a dontes hogy picit felgyorsitsam a gepem.... -
balpis
őstag
válasz Silentfrog #4200 üzenetére
ugyanez volt az érzésem kedden este a Mammutban a boltjukban.
Először nem értettem, ha van az extra garancia akciójuk, az eladó miér nem említi meg egyáltalán. Mikor mondtam, hogy azt is szeretnék, akkor jó, legyen. Aztán megértettem. Kb. 10 perces papírmunka. Utána mivel cetelemes hitelkártyával fizettem (10% fix engedmény náluk mindenből, ez az egy dolog, ami esetleg megéri...), így a pénztárnál már csak nyomtatni kellett volna egy számlát. Na erre bő 10 percet vártam, mert a pénztáros csaj eltűnt. Aztán mikor másodszor hívták telefonon, méltóztatott visszasétálni....Lehet, csak ez a boltjuk ilyen, nem tudom, de ez elég gáz. Egy éve vettem már itt valamit, akkor se volt sokkal jobb a helyzet....
(Igaz, ingyen ki is hozták volna, vagy máshonnan is rendelhettem volna, de nekem épp porszívóvásárlási kényszerem volt kedd délután )
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
grunge
addikt
válasz Silentfrog #4205 üzenetére
Okaj köszi!! Megéri ezért kiadni a pár ezressel többet, vagy tökéletes lesz a Samu 830 120 GB is?
159 SW 1.9 jtdm <3
-
grunge
addikt
Ezt a torrentezést nem értem, a többi téren már kitisztult a világ Nos ha teszem azt fut a utorrent miközben filmezek / netezek (HDD-re töltök nem SSD-re) akkor az nem tesz neki jót vagy hogy értsem? Köszönöm!
159 SW 1.9 jtdm <3
-
DeFranco
nagyúr
Linkelni akartam, mert nem az én állításom, viszont az állítás valóságtartalmában (a samsungra vonatkozóan) jelenleg megbízok, amíg nincs más infó, tekintettel, hogy azért ő csak tudná, ha máshogy lenne.
Ráadásul andrasko kollégánál nem látom okát, hogy miért ne azt írná, amit olvasott. Én meg azt olvastam, hogy az alkoholos filc almát okoz. Ez akkor most igaz?
Igazad van, objektíven van egy pozitív és egy negatív állítás, azonos súllyal, de én az előbbinek adok igazat, mert így itéltem meg legjobb belátásom szerint.
A hozzászólás második fele ebből a szempontból irreleváns, ebben is igazad van, de részhozzászólást nem tudtam linkelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- INTEL SSD DC S3610 Series 1,2 TB
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest