Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz Real_Necro #3799 üzenetére
dehogy lesz...a forint addigra leromlik és nézheted az áremelkedést...Nomeg év végére szépen kúszni fognak az árak felfelé...
-
Real_Necro
veterán
válasz kerekfej #3797 üzenetére
Azt hiszem akkor az SSD vásárlással várok októberig. Remélem olcsóbb lesz a 830-as majd.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
kerekfej
addikt
-
kerekfej
addikt
-
Hooper
őstag
köszi!
Pont ezt a samut néztem én is.
Lényegesen lassabb a 64es? csak mert nagyon ritka hogy akér 10GBnél nagyobb képanyag megy rá egyszerre, és szerkesztés után törölve is lenne róla mindig minden.
(meg persze az ár is döntő)
HDDnél gyorsabb ilyen esetbe is az ssd?
(képek betöltésére, mentésére gondolok) -
kerekfej
addikt
-
kerekfej
addikt
-
Bodor
veterán
Szerintem semmivel. Ugyanaz a SandForce SF-2281 -as vezérlő van benne, mint a többi hasonló SSD-ben. Samsung 830 és OCZ Vertex 3 is hozza ugyanazt a teljesítményt, sőt szerintem a többi ajánlott SSD is, csak hát itt a márkaevet is meg kell fizetni. Tényleg az ára miatt nem került bele az ajánlásba, de ha fontos az 5 év garancia, akkor megfontolandó. Legalább ez már egy bejáratott típus, nem úgy mint a szintén 5 év garis Vertex 4....
-
tka
tag
Üdv.Az Intel 520-as SSD mivel tud többet mint a társai?OCZ Samu stb?Azt láttam,hogy drágább,gondolom azért nem olyan népszerű.De van különbség?SSD vásárláson gondolkodom,de még csak okosodok.
a női hülyeség határtalan
-
jeni
félisten
válasz feco100 #3786 üzenetére
Ha lejjebb olvasol akkor az OCZ ajánlott hozzá,legyen az Agility 3/4,Vertex 3/4,
akár a Samsung 830 128GB,a Kingston +V200 120Gb,a Corsair Force és a GT sorozat.
Szinte bármelyik jó a laphoz.
Ha kell a keret akkor a Vertex, a Corsair Force és a GT amik benne vannak a csomagban.
A Samsung is van PC-s kivitelben de annak magas az ára.
Amúgy lehet kapni 2.5-3,5 átalakító potom 500 Ft a PCX boltban.[ Szerkesztve ]
-
feco100
tag
Sziasztok!
Kinéztem ezt az SSD-t [link]
Asrock B75 Pro3 M alaplaphoz lenne. Win7 64 bit op. rendszerrel.
Most egy kicsit elbizonytalanodtam, mert olvastam itt hideget meleget erről az SSD-ről. Akkor most érdemes lenne ilyet vennem? Ha nem akkor mit ajánlotok helyette?Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
Hunyus
senior tag
Amúgy érdemes 2ssd venni,és raidbe használni?Lényeges különbség van,mint 1-el?
-
Bodor
veterán
Tudom, hogy milyen ez az alaplap, átnéztem a specifikációkat, nem véletlenül ajánlottam.
A leírásban ott van, hogy : This motherboard adopts Intel® B75 chipset that supports Serial ATA3 (SATA3) hard disks for SATA3_0 connector
Tehát az SSD-t a SATA3 Connector (SATA3_0, Gray) portba dugod, akkor azt az Intel SATA vezérlő fogja igazgatni , hiba nélkül. Természetesen ha több SATA3-as SSD lesz a gépben, akkor az egy Intel vezérlős SATA3 kevés. -
Puma K
nagyúr
Az első hozzászólást vettem alapul és azért temettem az általad is írt ASROCK B75 Pro3 alaplapot mert a leírásában ezt találtam:
SATA 3
1 x SATA3 6.0 Gb/s connector by Intel® B75, supports NCQ,
AHCI and Hot Plug functions
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by ASMedia ASM1061,
support NCQ, AHCI and Hot Plug functions"Hasonlóan igaz ez az ASMedia vezérlőre is, de itt „csak” a lassabb szekvenciális sebesség okozhat leginkább fejfájást."
Ismerősnek lenne a gép összerakva aki meg érzékeny a sebességre, főleg most, hogy 110k Ft-os VGA kártya lesz a gépében...
Most már csak az alaplap témán pörgök, mert péntekre kész kéne lennie a gépnek én meg most rendelném meg az összes többi alkatrészt, hogy kész legyek az összeszereléssel és a teszteléssel, persze bármi közbejöhet, de a rendelést már ma le kéne adnom.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Bodor
veterán
vagy legyen OCZ valamelyik 25k Ft-ért vásárolható SSD-je.
Azért fontos az a 2k Ft különbség, mert ki van "centizve" a gépre fordítandó keret.
Szerintem ezt nyugodtan bevállalhatod:
OCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G 25.298 FtAlaplapból én ezt ajánlanám:
ASROCK B75 Pro3 19.444 Ft
Fiam gépében van ilyen, nemrég raktuk össze, és nagyon hasít benne az SSD, alaplapos topikban is ajánlják. -
Roxy27
tag
Bodor
Köszi! Az M.R. progit ki fogom próbálni...elég egyszerűnek tűnik. remélem gyakorlatban is ilyen simán fog menni[ Szerkesztve ]
Hogy egyszerűbb legyen...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=roxy27
-
Bodor
veterán
válasz kbalazsa #3772 üzenetére
Intel® G41 /ICH7 van a lapodon, tehát AHCI nincs, ennek tudatában telepíts oprendszert. Tehát IDE módban csak akkor működik a TRIM, ha a WIN 7 alap driver-jeit, teszed fel. Chipset és egyéb nem kell, nehogy bezavarjon.
(#3762) Hunyus: Samsung 830 64 GB most nagyon jó áron ( 14900) van , ár/érték arányban ez most a bestbuy a 64 GB-osok közül.
(#3765) DeFranco : Most kivételesen az egyik hasznos hozzászólását olvashattuk, és szerencsére nem tette hozzá, hogy ezért vegyél inkább Samsungot....
Annyira meghatott a cikk, hogy komolyan elgondolkodtam, hogy kiveszem az ajánlásból az Agility3-at és 4-et is. Annyi jó SSD van már helyettük. De majd megy egy kőrkérdés.
Egyébként rémlik valami, hogy Vertex 4-el is vannak ilyen teleírt SSD és lassulás probléma, de már nem tudom hol olvashattam.(#3766) Hooper: Ha olyan SSD-t keresel, ahol stabilan magas a szekvenciális olvasás, és írás, akkor a 128 GB-os Samsung 830-at és a 128 GB-os OCZ Vertex4-et javaslom. 64 GB hamar betelhet a sok képpel, és a 64 GB-os SSD-k írási teljesítménye sokkal kevesebb , mint a 128 GB-osoké.
(#3771) Roxy27: Pedig a Corsair Force 3 és a Corsair Force GT is jó SSD, hasonlóan a Kingston V+200-hoz, ezek kb. hasonló árban vannak,mint az Agility 3 , értem ezt a 128 GB-os példányokra.
Klónozáshoz Macrium Reflect Free programmal van egy nagyon jó részletes tutorial.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Hali!
Milyen alaplapot javasoltok LGA 1155 vonalon, amin a rossznak nevezhető Marvell, ASMedia SATA vezérlők helyett megfelelőbb van?
Tudom, hogy ez nem az alaplapos kérdések topicja de az eléggé kihalt...
Sajnos az ár eléggé ki van centizve, szóval ha kérhetem akkor ne a legdrágábbat javasoljátok!
Üdv
Puma[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #3768 üzenetére
W7 lesz rajta. Samo kiválasztva (holnap megrendelve), [cikk] a tudnivalókról elolvasva, tennivalók betárazva. Köszi!
Yep, Sata2 az igazából igen.
[ Szerkesztve ]
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Roxy27
tag
válasz Fire/SOUL/CD #3770 üzenetére
Ups! köszi, nem volt ilyen részletes az a leírás amit találtam... Köszi az infót!
Igen, ezt a linket olvasgattam már én is...ezért kicsit "fázok" a művelettől. Mind1, csinálok 1 sima Ghost-ot is...így akkor még másik vinyóra visszamehet bármikor.
Egyébként az Agility3 jó választás...? Ez még árban is elfogadható számomra. Nézegettem a Samukat is (830-as) de az már 5K+
A Crossair-ról meg lebeszéltek mások...Zsolt
Hogy egyszerűbb legyen...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=roxy27
-
félisten
Ezen a deszkán 6 db Intel vezérlő van, a Marvell a PATA eszközökért felel, ergó nem látom akadályát, hogy az Agility 3 ne működne benne rendesen.
klónozáshoz: [link]
(A Norton Ghost 15 is elbukott a teszten, ha létezik a 100MiB-os rejtett partíció is)A tesztben nem szerepelt(mert még nem volt elérhető akkor) az AOMEI szoftvere, azzal is megpróbálhatod a klónozást. [link]
kbalazsa
korábban lemaradt, de SATA2-es a deszka, nem SATA3-as (valószínűleg a SATA 3Gb/s jelölés miatt gondoltad)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Roxy27
tag
Hali,
szakértő véleményét keresem...
ASUS P5QL Pro laphoz vennék egy OCZ Agility3-as SSD-t 120GB-os elég lenne. (haldoklik a kis 160-as Samu HDD...és akkor már fejlesztenék is egyben)
Annyi még, hogy 4 magos Intel proc, meg 8Gb RAM, meg elég "sok" 5-6db külső HDD lesz a segítségére...
Szal a lényeg, hogy mivel a lap MArvell vezérlős, meg csak SATA2... attól még ez működni fog rendesen ugye?
Win7 Ultimate 64 bit...ezt a rendszert kell majd átklónoznom rá... van valami teendőm előtte? Mondjuk a firmware ellenőrzésen kívül...
Ghost 11 meg tudja csinálni? Vagy szemezgessek az SSD-s topikban megadottak közül... mondjuk ott egyedül a Paragont, meg az EASUS-t ismerem.
Köszi a válaszokat!
ZsoltHogy egyszerűbb legyen...Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=roxy27
-
félisten
-
Balage76
senior tag
válasz DeFranco #3765 üzenetére
azért mondjuk ez elég cinkes húzás... lássuk be.
Mellesleg lehetne pozitívan is kommunikálni, mint például, hogy vegyél nagyobbat és az alacsony kihasználtságot extra teljesítménnyel jutalmazzuk (upsell: vedd a nagyobbat még ha nincs is rá szükséged, de jobbat kapsz) ... csakhát ugye megint a viszonyítás a kérdés, tehát hogy a normálishoz képest kapunk extrát, vagy a normálishoz képest idővel kevesebbet.Végképp költői a kérdés: vajon Corsairtől, Inteltől, Crucialtól miért nincs ilyen?
Na megyek vissza a drágaszágomat szímogatni, hogy szép nagyra növögessen...
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
SSDt keresek a következő feladatra:
Csak Adobe Photoshop és LIGHTROOM (főleg az utóbbit használom) lenne rajta, valamint minden amit ezek lefoglalnak (scratch disk, backup, cache, gyorsítótár stb), ezen felül az éppen aktuálisan feldolgozandó képanyag a szerkesztés, mentegetés, csomagolás stb idejére
(ezek általában 10-20megás RAW képfile-ok, egyszerre akár 5-20 GB - akár 1000 külön file), aztán törölve is lenne az ssdről és menne a backup HDDre.
A lényeg hogy kb 10megás képfile-ok lennének rajta rendszeresen írva/olvasva.Rendszerlemeznek Crucial M4 64gb van, igazából nagyon bevált de hátha konkrétan ilyen R/W felhasználásra tudtok jobbat ajánlani.
(64GB elég)köszönöm!
(egyébként most 7200es samu F3on dolgozok -a program SSDn-, gyorsabb lenne ha a képanyag is SSDn lenne?)
-
kbalazsa
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #3746 üzenetére
Egy ASUS P5G41T_MLX a deszka. G41 chipset, SATA 3.
Ennek ismeretében mit mondanál?
-
Puma K
nagyúr
válasz Balage76 #3761 üzenetére
Akkor nem javasolt az OCZ SSD-k vásárlása?
Nagyon nem vagyok tisztában az SSD-vel aztán kb 2-3 napja olvasgatok erre-arra dolgokat és még mindig nem tudom, hogy vegyek egy Kingston V200-as 120GB-os SSD-t 27k Ft-ért vagy legyen OCZ valamelyik 25k Ft-ért vásárolható SSD-je.
Azért fontos az a 2k Ft különbség, mert ki van "centizve" a gépre fordítandó keret.
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék egy ssd venni a gépembe,különösebben nem tárolnék rajt,csak rendszernek kellene.Annyi féle van már...Melyiket érdemes megvenni,mire érdemes oda figyelni?Windows 7 64bites rendszert telepítenék rá.Gondolom egy 64gb elegendő lenne. -
Balage76
senior tag
Az hogy a 128-ast mondjuk félig megtöltöd az oprendszerrel és a programjaiddal és csak feleannyit tud mint üresen...?
Ha jól emlékszem akkor a storagereview-n leírták, hogy tipikusan arra jó, hogy átverje a tesztelőket, mert ők nem félig teli SSD-vel tesztelnek hanem üressel így jobb értékeket ad vissza mint normál használat közben, amikor megtöltöd adatokkal.
-
Balage76
senior tag
Az Agility4 kapcsán érdemes EZT az oldalt elolvasni.
A 1.4-es firmware-rel érkezett egy performance mód, ami akkor 50%-os telítettségig működött, azután átváltott a meghajtó storage módra. Ahogy nézem a grafikont ezt az 1.5-ös firmware-rel 3 lépcsősre finomították.
-
Bodor
veterán
válasz andrasko #3755 üzenetére
Akkor nyugodtan választhatok ár szerint az alábbi közül is?
Ige, de az Agility 3 helyett most már az Agility4-et venném, mert a vezérlője újabb, és kompatibilisebb, és talán probléma mentesebb ez a típus, annál is inkább, mert árban meg hasonló.
Többi SSD-ben is van cache, max nem annyi, mint a Samsungban, gyakorlatilag nincs nagy súlya a dolognak. -
Coolmat
őstag
válasz andrasko #3755 üzenetére
Igen, ezek mind az ajánlott típusok között szerepelnek (első hsz.). Ha szükséged van beépítőkeretre, akkor a Force3-at vagy a Vertex3-at válaszd, az Agility3-hoz nem adnak. Cache nincs ezeknél az SSD-knél, mert Sandforce vezérlőt használnak, annál pedig nincs szükség rá, a Samsung saját fejlesztésű vezérlője mellé viszont kell.
-
andrasko
senior tag
Akkor nyugodtan választhatok ár szerint az alábbi közül is? (128MB)
- Corsair Force 3 120GB (550/510MB)
- Ocz Vertex 3 120GB (550/500MB)
- Ocz Agility 3 120GB (525/500MB)Illetve még egy kérdés a Samsung 830-nak van 256MB cache.
A többinek van, mert nem találtam róla infót.ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
-
andrasko
senior tag
Azt figyeltem meg, hogy az újabb SSD-k növelték a "Random 4k IOPS" sebességét.
Ha boot/op.-rendszer-ként használom, akkor mennyire használom ezt ki?
(pl: a OCZ Vertex 3 128GB -hoz képest?)Az alábbiak jobb választás lennének boot/op.-rendszer célra?
Spec. adatok alapján ez a gyorsasági sorrend, valós felhasználásban is?1) OCZ Vertex 4 128GB: (Read/Write)
Sequential: 560/430 - Random 4k IOPS: 90.000/85.000 (max 120.000)2) Samsung 830 128GB: (Read/Write)
Sequential: 520/320 - Random 4k IOPS: 80.000/30.0003) OCZ Agility 4 128GB: (Read/Write)
Sequential: 420/300 - Random 4k IOPS: 58.000/72.000Jó választás a OCZ Vertex 4 128GB? (pl: a Samsung 830 -val szemben?)
[ Szerkesztve ]
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
félisten
Bizonyos információs funkciók működnek más SSD-kkel vagy akár HDD-kkel is, de a FW frissítés, OP, Optimalizálás, stb, szóval a célirányos szolgáltatások csak Samsung SSD-vel működnek.
(Más gyártók esetén is így van, hogy a saját pl "Toolbox"-ok nem kezelik más gyártók SSD-it)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Attici
őstag
A Samsung Magician-je más SSD-vel is működik vagy csak Samsunggal?
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
Silentfrog
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #3748 üzenetére
Hoppá! Én az ipon árakat néztem és a helyi boltokét.
2000 forintot simán megér. Ha láttam volna ezt nem is kérdeztem volna semmit!(#3749) banderasz77 Neked is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
banderasz77
addikt
-
félisten
válasz Silentfrog #3747 üzenetére
Ha úgyis 64G-ben gondolkozol, akkor esetleg ez is megfelelhet: [link]
(Erre viszont tényleg azt mondom, hogy az a 2000Ft többlet minden körülmények közt megéri)[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #3746 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Úgy megörültem a 13 ezres 64 vertex 2 -nek hogy majdnem megrendeltem egyből,ez a legolcsóbb 64gb-os újonnan és egy éve még nagyon jónak számitott.
A vertex 64 és a 120 gb-os model sebessége között van különbség? -
félisten
válasz kbalazsa #3743 üzenetére
Mindkettő jó választás lehet, viszont a deszka ismeretének hiányában nem lehet jó tanácsot adni.
Azt tudom így javasolni, hogy ha Marvell SATA3-as vezérlő van a deszkán(csak az) vagy AMD Hudson chipset-es a deszka, akkor mindenképp a Samsung-ot vedd meg, mert bár a Samunak is lehet gondja vele, de igen ritka.Puma K
Agility 4, de a FW frissítésnek, abban javított hibáknak nézz utána a gyári oldalon.
(Felépítését tekintve nincs különbség SATA2 vagy SATA3 kábelek között. Minőségben lehet különbség köztük, ami az árukban is megnyilvánul, nem 100-200Ft hanem 600-700 minimum egy jobb minőségű kábel, én csak ilyet használok)Silentfrog
Szvsz egyértelműen a Samsung 830 ez esetben. (Kivéve, ha esetleg SATA1-es még a deszka, mert ott tud rakoncátlankodni a Samsung, igaz ritkán)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Silentfrog
veterán
Gondoltam most jött el az idő,hogy lecseréljem a régi majd két éves ssd-met.
Az elhatározásban segiteni látszott ,hogy mostanában a régebbi Ocz vertex 2 ára nagyon kedvező.
A kérdés az lenne,hogy a 60 gb Ocz vertex 2 ami 13 ezerért meg lehet venni és a közkedevelt Samsung 830 ami 18.5ezer forint még mindig ér e anniyval többet?
Söt most a 120 gb-os vertex 2 egy árba van a samu 64 gb-os modellével.
Egyszóval sokkal jobb, gyorsabb a Samsung,annyival,hogy érdemes legyen érte 40-50%-al több pénzt kiadni?
A méret nem annyira mérvadó elvagyok a mostani 30gb-oson is csak már kissé öreg és lassú az ujakhoz képest -
Puma K
nagyúr
Hali!
Olyan kérdésem lenne, ha az alábbi SSD-k közül választom valamelyiket:
OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120GOCZ 120GB SATA3 2,5" Vertex 3 VTX3-25SAT3-120G
OCZ 128GB SATA3 2,5" Agility 4 AGT4-25SAT3-128G
akkor kapok hozzá megfelelő SATA kábelt? Valamint létezik-e olyan, hogy SATA II és SATA III kábel? Vagy az alaplaphoz adott alap SATA kábel is elég?
Valamint még egy kérdésem lenne, hogy ti az általam linkelt SSD-k közül melyiket választanátok?
Üdv
Puma"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
kbalazsa
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #3741 üzenetére
Köszi, ez hasznos volt
Még/már csak az eredeti kérdésre nem kaptam választ
-
thomasvold
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #3741 üzenetére
Köszi, megint tanultam valamit
-
félisten
válasz thomasvold #3740 üzenetére
-
thomasvold
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #3739 üzenetére
Nem ugyanannyit von le a 120 és a 128 Gb-osból ?
-
félisten
válasz thomasvold #3738 üzenetére
Ami nem plusz 8G, mert betartva a szabad hely fenntartását, akkor "ugyanakkora" a 2 meghajtó felhasználható kapacitása...
(pl egy 480GB-os SF vezérlős(nem feloldott) SSD felhasználható kapacitása "ugyanannyi", mint egy 512GB-os, tömörítést nem használó SSD-nek)[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
SSD beszerzés előtt állva két típusra szűkítettem a (számomra érdekes) választékot:
Kingston 120GB SSD 2,5" SATA3 SVP200S3/120G
Samsung 128GB SSD 2,5" SATA3 MZ-7PC128BUtóbbi 3k-val több lenne. A kérdés az, hogy szerintetek jó választás -e a kettő ebben a méretben/árkategóriában, illetve hogy megér -e utóbbi még 3k-t, vagy használatban úgysem veszem észre a különbséget (habár szintetikus tesztekben talán jobban szerepel).
-
Puma K
nagyúr
válasz thomasvold #3733 üzenetére
Majdnem egy percig pásztáztam a szememmel az oldalt, de nem vettem észre csak a CTRL+F --> SSD szöveg beírásával a keresőben vált számomra láthatóvá az a rész.
Köszönöm!
-
thomasvold
őstag
Az általad linkelt oldalon ott a válasz is : 3,5 inch HDD trays, compatible with SSD!
Nem kell beépítő keretet venned. Nekem Fractal Design Arc Mini van. Szépen fel lehet csavarozni alulról a kivehető kis fehér tálcára az SSD-t. Nekem egy Samsung 128 Gb-os SSD csücsül benne.
-
Puma K
nagyúr
Köszi szépen a tippeket, még egy kérdésem lenne.
Te a felsoroltak közül melyiket vennéd ha most lenne lehetőséged venni egyet?
Valamint ez a keret ez új dolog számomra, szóval ha én egy Fractal Design 3000 típusú házba akarnám szerelni az SSD-t akkor esetemben is kellene egy keretet vennem vagy van ilyen lefogatásra szolgáló keret az általam említett házban?
Vannak a a kivehető HDD keretek azokba csak lehet rögzíteni, hogy ne kelljen külön keretet vennem."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
andrasko
senior tag
Sziasztok,
120-128GB-os Sata-as SSD -t vennék. Nálam a jelenlegi sorrend:
- Corsair Force 3 120GB (550/510MB)
- Ocz Vertex 3 120GB (550/500MB)
- Ocz Agility 3 120GB (525/500MB)
(nem pont a seq. miatt)
Jól gondolom? Ajánlás, tapasztalat?
Köszi a választ.Ui: Látom a Samsungot ajánlgatják, ennyire jó?
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
jeni
félisten
Hello
Amik nagyon mennek azok a
Ocz Agility 3 120GB és a 4(új típus)
Ocz Vertex 3 120GB és a 4(új típus)-ehhez van lefogató keret
Samsung 830 128GB (28000 Ft) ezzel van a legkevesebb gond -PC változathoz van lefogató keret-de drágább is szóval az a felár már nem éri meg,inkább egy Basic változatban
Kingston +V200 120GB
Corsair GT 120GB (28000 Ft)-ehhez van lefogató keret
Corsair Force 3 120GB (26000 Ft)-ehhez van lefogató keretide vehetők még a AData termékeik,Intel is(bár ez a legdrágább)
Amelyikhez nincs keret ahhoz lehet venni a PCX boltban 500 Ft-ért egy "2,5-3,5" átalakító keretet.
-
Puma K
nagyúr
Hali!
SSD vásárlás előtt állok, és nem tudom, hogy jelenleg az adott ársávban azaz 20-26k Ft-ig melyik 120 vagy 128 GB-os SSD-t lenne érdemes választanom?
Az alaplap amiben használnám az egy AsRock B75-Pro3M lenne.
Üdv
Puma[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #3726 üzenetére
Köszönöm szépen és milyen igaz,végigolvastam már egyszer a cikkedet,de erre már nem emlékeztem...
-
félisten
válasz thomasvold #3725 üzenetére
A linkelt bejegyzésem végén pont azt találod, amit a Samsung Magician-al tudsz kivitelezni.
Igénytől függ, hogy milyen szolgáltatást tiltatsz le vele vagy, én az egyéb(néha túlzott) optimalizálásnak nem vagyok híve, de ha úgy érzed, akkor ezen topik első hozzászólásban találsz 2 cikket a témában (beüzemelés/optimalizálás)[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy Samsung 128 Gb-os SSD-t. Lenne egy láma kérdésem: ez alapján járjak el, vagy pedig amit adnak hozzá CD-t, az alapján? Adnak a meghajtóhoz egy olyan CD-t,amin már rajta vannak azok a bizonyos SSD kímélő beállítások. Akinek van Samsung SSD.je, melyik alapján állította be a rendszerét?
Köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gamesoft #3721 üzenetére
"Olvastam, hogy voltak gondok a Sandforce és az AMD párositásnál a Trimmel, ez nem Sandfore SSD, itt is lehet gond?"
Rossz helyen olvastad, vagy más összefüggésben tárgyalták a témát. Legyen bármilyen gyártó, azok driverei csak egy bizonyos verzió felett támogatják a TRIM-et(vagy a legújabb sem), így ha valaki az alaplap oldaláról tölt le driver-t, akkor belefuthat abba, hogy egy régi driver-t szed le. Másik népbetegség a chipset driverek ész nélküli telepítése, automatikusan, pusztán azért mert van... Ebben meg az a gond(sok más mellett), hogy ezek kérdés nélkül cserélik le az IDE vagy AHCI drivereket, amik nem feltétlenül támogatják a TRIM-et.Tudom, hogy csak SATA2 a lap, de AHCI van rajta, működni fog rendben? A TRIM is?
IDE-ben is működik, csak a W7 alap driver-t kell használni.
ha ez alapján jársz el és azokat az AHCI drivereket használod, akkor semmi problémád nem lesz.UI: TRIM működéséhez 3 dolog kell
1. Az OS támogassa (W7/W8)
2. Az SSD tamogassa (elég régi SSD-nek kell lennie, ami nem)
3. Az IDE vagy AHCI driver is támogassa (ez a leggyakoribb ok, ha nem megy a TRIM)[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz cashzoli #3720 üzenetére
de ha olyan egybe gyurtat kapsz amire nincs táp csati mellékelve,vagy kicsi áramfelvétele miatt nem szükséges,akkor igen.
nekem is van külső házba rakott 3,5-s winyóm,de sose próbáltam hozzá adott táp nélkül.
próbáld ki,hogy bírja-e?TaaT
2 évig biztos,hogy lesz forgalomban Agility 3 bármely változata,sikeres darab.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz gamesoft #3721 üzenetére
ha gond a kompatibilitás akkor inkább a Samsung 830 128GB-t vedd,vagy a OCZ Vertex 4-t(erre 5 év gyártói garival,és adnak keretet hozzá).
Ft értékben már nincsenek eget verő különbségek.
A Windows 7-t felrakva igen.Max 300 lesz az átlag értéked sata II-ben.[ Szerkesztve ]
-
gamesoft
csendes tag
Egy Agility 4 128-as mellett döntöttem, már csak az a kérdés, hogy jó lesz e ehhez az alaplaphoz: MSI 780GM
Olvastam, hogy voltak gondok a Sandforce és az AMD párositásnál a Trimmel, ez nem Sandfore SSD, itt is lehet gond?
Tudom, hogy csak SATA2 a lap, de AHCI van rajta, működni fog rendben? A TRIM is?"A pénz jön és megy, ám a szeretet, a megbecsülés olyan valami, amit ha egyszer elveszítünk, csak fáradságos munkával lehet visszaszerezni." Bud Spencer
-
cashzoli
aktív tag
Eddig úgy tudtam, hogy kapható 500 gigás 2,5" külső merevlemez (házban persze), aminek nem kell semmi, csak egy usb kábel. Ezzel a logikával szerinted nem működne az én 500 gigás, 5400 rpm-es (tehát nem is egy szupergyors jószág) noti merevlemezem? Azt hittem, hogyha az ssd-nek se kell külön tápcsati, akkor ennek sem kell majd.
+20 piros pont a régi oldalról. || Makulátlan, persze. No de mi az a makula?
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Meddig lehet még kapni az OCZ Agility 3 SSD-t?
Give them hell Ukraine!
-
baboss
őstag
MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET
-
cashzoli
aktív tag
Én olyan őskövület vagyok, hogy szükségem van odd-re... A családban minden filmet én archiválok, és szoftvereket is cd-n kapok. De a fő ok az, hogy a mindennapi utazgatás miatt száműzni akarom a hddt, mert sérülékenyebb, én pedig sokat hozom-viszem a laptopot.
Egyben külső merevlemezre is szükségem lenne, amin a saját dolgaim tarolhatom, ezzel megsporolnam egy külső ház árát.Tehát biztos vagy abban, hogy külön tápkábel nélkül is működni fog?
+20 piros pont a régi oldalról. || Makulátlan, persze. No de mi az a makula?
-
tvamos
nagyúr
Szisztok!
Most kaptam egy hasznalt gepet, (Dell Optiplex 210L,) amin szeretnem kiprobalni a Win8-at. Sajnos, a benne levo HDD csak 40GB, es jo regi is. Gondoltam, veszek bele egy budget SSD-t, hogy minden szaladjon rendesen, de ne kelljen penzt se sokat kolteni ra. (Meg persze ezt az SSD dolgot is ki szeretnem probalni! Tenyleg olyan szuper? Regen hasznaltam ugyan CF-ATA kombinaciot, de az nem volt azert annyira jo.) Jut eszembe... az adatokat egy NAS-on tartom, a gepen semmit.
Ezt neztem ki:
OCZ Intern SSD 60GB Vertex 2 E Series SATA II 2.5" (OCZSSD2-2VTXE60G)
Jo lehet ez a fenti feladatra?
Kosz! Tomi"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
jeni
félisten
ritka az a SSD Patriot 120GB 2,5" SATA3 Pyro series-de miért csak 1év garival?,de ugyanazt nyújtja az OCZ Vertex 3 és a Vertex 4 valamint az Agility 3 is,amivel drágább nem jobb annyival,ideértve a Kingston és az Adata és a Corsair is azonos minőségűek,és majdnem egy tízessel olcsóbbak annál amit kinéztél a Patriot SSD-nél.
-
baboss
őstag
Nekem megfelelne ez ha azt mondjátok,hogy jó cucc. És a maradék 23000Ft-on tudnék mást venni
-
baboss
őstag
Ha nem vásárlom le akkor a számlámra utalják. KP-ét nem adnak vissza. Nekem elég max 120GB a régi is megfelelt az op - nak és programoknak. A gépemben van 3 db 1TB és 1 db 2 TB HDD film játék stb.Ha marad 30k azt letudom vásárolni más dologra is .Hála istennek van választék a honlapon.És az árak is elfogadhatóak. Sokat számit ha raidba rakok össze 2 SSD-t.A gépen 80% filmnézés 20% játék kihasználás van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest