Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Üdv!
Ha már szóba került a Macrium Reflect Free, lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatosan. Épp mostanában telepítettem fel, mert én is a közeljövőben tervezem a jelenlegi 60 GB-os Samsung 830-as lecserélését egy 240 GB-os SSD-re, és felmerült a klónozás lehetősége ezzel a progival.
Viszont, amikor elkezdeném a bootolható lemez készítését a Windows AIK-kal Win 10-alatt, eljutok eddig a pontig:Na most a gondom az, hogy én egyelőre nagyon nem szeretném ezeket frissíteni, ráadásul kötelező jelleggel, mert a pipákat nem lehet kivenni, és jó eséllyel lehetnek gondok az ilyen programok frissítésekor, volt már tapasztalatom sajna. Ráadásul az eszközkezelő is naprakésznek látja ezeket, és amúgy minden rendben működik Win 10 alatt, ezért nem szívesen piszkálnék bele.
Kérdésem, hogy próbálva lett-e már, és mennyire megbízható Win 10 alatt ez a progi, és egyáltalán valami ötlet, javaslat ezzel a kötelező frissítési dologgal kapcsolatosan?
Előre is köszi a segítséget."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
gabeunit
tag
Sziasztok, egy gyors kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Hp envy 15 laptopom amibe előre volt a HDD-re telepítve a win8.1
és szeretném lecserélni a Hdd-t egy ssd-re.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható, hogy az ssd-re felvigyem azt a win10 ami most van nekem, és jogtisztán az én tulajdonom?
Kicsit unom már, hogy nem annyira gyors a gépem, és felakarom túrbózni.
Remélem sikerül majd, Valaki részletesen írja le, hogy mi ilyenkor a procedúra.
Valamint ha valakinek van jó tippje milyen ssd-t vegyek az írjon.
Minimum 512-es kell de ha van jó áron 750-es azt is szívesen megveszem.
Válaszaitok, illetve segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.:Gabi -
Bodor
veterán
válasz micafighter #31385 üzenetére
de jópár óra elmenne a rendszer lementésével és áttelepítésével.
Macrium Reflect Free 10 perc alatt átklónozza a rendszeredet, nem kell pár óra...
(#31387) pete_21: Samsung 850 EVO ( 5 év garanciával) még pont belefér a keretbe.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
csak akkor tudom elképzelni a cserét ha régit amit lecserélsz arra már csak 1 hónap gari van és az új Hyper Fury-ra meg megkapod a 3év garanciát! Így eltudnám képzelni és érdemes cserélni ily módon.
-
rocket
nagyúr
Szurkeimportos cuccoknal a Samsung nagyon koszivu, pedig ugye szabadkereskedelem van az EU-n belul, de ez nem erdekli oket.
A Samsung a legtobb IT termekre 1 ev garit ad (SSD eddig nem tartozott bele), a tobbit regisztralni kell (ami raadasul nem garancia, hanem jotallas, hiaba annak irjak a boltok a vevo csalogatoban), amit csak a Magyarorszagon hivatalosan forgalomba hozott termeknel lehet, a szurkeimportos cuccoknal nem.Magyar gyari garancia papir ami volt hozza es kitöltetlen? ha igen akkor nagy valoszinuseggel nem szurkeimport, es fog mukodni a gyartasi datum alapjan a garancia. (persze ha biztos infot akarsz, akkor hivd fel oket.)
Vannak cegek akik papir nelkul, a gyartasi datum alapjan vallaljak a gyari garancia idot, es az se erdekli oket, ha kukutyinban vetted a termeket, es nem Magyarorszagon a hivatalos forgalmazotol 20+% felarral.[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
ló úr
őstag
válasz Kolondrum #31386 üzenetére
Olvasd el is mielőtt írsz. "Ingyen tudná cserélni, pénzbe nem kerülne"
Szerintem simán megéri ingyen a jó ideje használtat újra cserélni, pláne ha ingyen van
SSD nél a kor am is sokat számít és a ráírt adat. Winyónál nem ennyire, de itt szerintem megér pár óra szöszölést a dolog[ Szerkesztve ]
"Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni"
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és szeretnék tanácsot kérni.
Úgy gondolom, hogy ha már új gépet veszek (hosszútávra), akkor inkább M2-es SSD-t veszek, nem pedig SATA-sat. Laikus szemmel nézegetve, 1-2k-val drágábbak csak az M2-esek. És kényelmesebb lenne egy M2-es, kevesebb kábel, kevesebb helyet foglal a házban stb.Válaszolok az összefoglaló kérdéseire:
1. 30-35k
2. 240/256 GB
3. Asztali gép, és inkább M2-ben gondolkodom
4. Még nem 100%, hogy ez lesz, de ez a legesélyesebb befutó: Gigabyte GA-Z170-HD3P
5. Nem feltétel az 5 év
6. Átlagos használat, oprendszer, programok, 1-1 játékTehát nincs szükségem semmi extrára, általános használatra lenne csak. Ha tényleg csak 1-2k-val drágább egy M2-es SSD, akkor inkább ilyet vennék. Mit ajánlotok?
Köszönöm a választ! -
Bocsi, nálad jött ki nálam, de minek ha megy? MEg fogod érezni a változást? Gondolom most is villámgyors. Megérteném ha SSD - SSD között menne az adat, de nem így van sejtésem szerint. Pénzkidobás.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
micafighter
nagyúr
Sziasztok! Jelenleg egy 120GB-s Kingston Hyperx-em van (sh100s3120g). Ez jópár éve szolgál már mint rendszermeghajtó, egész pontosan erről van szó:
Most ingyen tudnám cserélni egy teljesen új, szintén 120GB-s HyperX Fury-ra, egész konkrétan erre:
Az lenne a kérdésem, szerintetek megérné-e a cserét? Mint említettem pénzbe nem kerülne, de jópár óra elmenne a rendszer lementésével és áttelepítésével. Internetes tesztekben úgy olvastam mindkettő SF-2281 vezérlős, de ez nyilván csak a sok paraméter egyike.
A válaszokat előre is köszönöm
-
marton.m
tag
Sziasztok! Eljött az idő, hogy beruházzak egy SSD-re.
Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
20 ezer Ft, +- egy két ezres.
Mekkora SSD-re van szükség?
120GB.
Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, sata3.
Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Gigabyte GA-MA770T-ES3.
Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos, rendszer alá.A 850 EVO-t és a HyperX Furyt nézegettem eddig, viszont kíváncsi lennék, hogy esetlegesen megérné-e a felárat egy HyperX Savage?
Pluszban egy hülye kérdés, ezekhez jár sata kábel, vagy azt külön kell beszereznem? Nem mindegy, mivel falun élek.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz kalozhun100 #31381 üzenetére
Van ilyen oldal, de szinte semmi értelme az alapján SSD-t választani
Általában, érzésre, használat alatt ugyanolyan gyors mindegyik ajánlott típus.[ Szerkesztve ]
-
Balli
őstag
válasz rocket #31380 üzenetére
Semmi gond vele, most vettem és bizonytalan vagyok hogy a garipapír egyáltalán érvényes-e.
Első körben én is így gondolkodtam, mint Te, de valami csak nem stimmel ezzel, mert ha hirdetéseket megnézed rengeteg olyan van ott, hogy van egy hónap személyes gari, pár OEM változatnál egy év gari, vagy nincs is gari stb... pedig ez alapján mindenegyikre lenne egy rakatAthens 2004
-
kalozhun100
őstag
Nincs valami oldal, ahol a népszerű SSD-k sebessége össze van hasonlítva? Esetleg egy diagramon?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Balli
őstag
Pontosan milyen dokumentumokkal lehet érvényesíteni egy dobozos Samsung SSD (850 PRO) garanciáját, és milyen módon?
Ha egy informatikai szervíztől van egy hivatalos grancialevél, bizonylatszámmal s rajta a megfelelő sorozatszámmal és a hozzátarozó garancia érvényességi dátommal az elég? Azaz nincs hivatalos számla, illetve a dobozhoz csatolt Samsung Warranty kártya sincs kitöltve.[link] honlapon csak annyit írnak, hogy "Amennyiben nem áll rendelkezésre a vásárlást igazoló, érvényes dokumentum, a korlátozott garancia időtartamát a Termék gyártásának dátuma határozza meg."
[ Szerkesztve ]
Athens 2004
-
Bodor
veterán
válasz King Unique #31374 üzenetére
Ha Atto-val méred, akkor hozza az SF a gyári 4-500 MB-ot.
-
King Unique
titán
"SandForce vezérlők csak a tömöríthető adatokkal hozzák a gyári szekvenciális értékeket"
Fentebb említette a fórumtárs, hogy nem túlzottan jó ez a vezérlő, ami a Fury-ban van, illetve lassabbak is? Nekem fontos lenne, hogy tesztelés céljából is hozza a 4-5xx MB/s értékeket. Más ajánlottabb ilyen szempontból, Samsung?
-
S-IW
tag
válasz -FreaK- #31371 üzenetére
Segítség a választáshoz.
[lhttp://www.johnnylucky.org/data-storage/ssd-database.htmlL] -
-FreaK-
veterán
Most néztem csak meg, hogy a Fury Sandforce vezérlőt használ. Nekem az nagyon nem szimpi. Árban mi a következő amit ajánlott és nem ilyen vezérlőt használ? 850 EVO?
Korábban már kérdeztem, hogy az NVMe-s M.2 SSD-nek van-e érzékelhető sebességbeli előnye hétköznapi használat mellett? Mondjuk gondolom még kevés a tapasztalat az ilyesmivel.
-
King Unique
titán
Értem. Csak mert van egy rakás más modell, amik az ajánlóban nincsenek benne és azért is kérdeztem.
Illetve az még szempont lenne, hogy olvasásban-írásban hozza azt a ~4-500 MB/s értéket, mert láttam van, amelyik írásban jóval gyengébb. HyperX-nél mindkettőre 500 MB/s van megadva és ára is tetszetős, szal eddig az a befutó, de még nézelődöm kicsit. -
Bodor
veterán
válasz King Unique #31368 üzenetére
annyira szemét és megbízhatatlanok, hogy abszolút nem is érdemes megvenni
Ezt azért nem merném kijelenteni, de az ajánlóban lévők ár/érték aránya jobb, illetve több a tapasztalat velük kapcsolatban. Valahol határt kellett húzni.
-
King Unique
titán
HyperX Fury árban is jó, ahogy nézem. Az Intel, Samsungok, illetve az összefoglalóban ajánlott többi, már egy kicsit drágábbak.
A többi olcsó, mint pl. olcsó 15k-s Adata, Silicon Power, Sandisk, Kingston V300 annyira szemét és megbízhatatlanok, hogy abszolút nem is érdemes megvenniKöszönöm a választ.
-
Bodor
veterán
válasz King Unique #31360 üzenetére
HyperX Fury, vagy ha érdekel az 5 év garancia, akkor Intel 530 vagy Samu 850 EVO.( bár az a bolt nem adja meg szinte semelyik SSD-re a gyári 5 évet )
TRIM nélkül előbb-utóbb ezek az SSD-k is be fognak lassulni. Használj O&O Defragot vagy Diskeepert.(#31361) atesss: A Samsung 830 nem igazán a kiemelkedő írási terhelhetősége miatt annyira népszerű - bár az is sokat jelent - hanem azért mert nagyon megbízható, kevés vezérlő meghibásodásról hallottunk.
Mindegyik típusnál érdemes odafigyelni a kondícióra, hiszen elég meghatározó adat, az élettartamot tekintve.
Hozzá kell tenni, hogy leírt 64 GB-os példány terhelése teljesen normális. Ha csak így csökken továbbra is a kondíció, akkor is nagyon sokáig használható lesz. -
jeni
félisten
válasz Kolondrum #31364 üzenetére
Annyit,hogy az SSD nem olyan mint a kocsinál a fékpofa,hogy ha kopott akkor cserélni kell.
Az SSD használata más és ott igazán nem lehet különbséget tenni egy több 10 TB lefutott SSD és egy épen most kibontott SSD közt, másképp romlik a teljesítőképessége,sőt észre sem veszed igazán.
Az SSD-re az jellemző inkább,hogy szinte hirtelen pukkannak ki végleg. Nem jelez,hogy már csak ennyi van bennem vagy esetleges működési zajából ki lehetne venni is egyáltalán valamit is. A HDD más,ott zajban is jelentkezik a probléma és nem egyből dobja be a törülközőt. Amellett az SSD most amolyan divat hardver lett mostanság. -
Nem tudom megérteni miért nem írja ki senki, hogy mennyit írt az SSD-re. Működési idő a HDD-nél számít, itt írt adat a fontos. A HDS 100/100 sem mérvadó, mert nekem is 100-as az SSD, de közel 7Tb van benne. Ez olyan mint a motor. Szép szép, de 16X futotta körbe a földet.
El vannak szállva a használt SSD árak, mit képzelnek páran? Épp az SSD az amit ha kibontasz már esett az ára nem is keveset.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Emperor_
addikt
válasz sylvia_1988 #31357 üzenetére
Azt gondolom, hogy ez még az átlagos felhasználás kategória. Ha kicsik a video file-ok és kevéske rekord van a db-ben.
Intel 535, EVO 850, OCZ Vector 180 közül valamelyiket venném, ha van rá keret akkor Intel 530. Mindegyikre 5 év gari van, olyan helyet kell keresni, ahol a kisker meg is adja!
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
atesss
addikt
Tényleg ennyire megbízható a 830-as ?
Mennyire számít hogy milyen a HD-Sentinel kondíciója ? Vagy mely típusoknál kell erre odafigyelni ?
(Nem tervezek használtan venni SSD-t, de azért érdekel a téma, meg nem árt képben lenni.)MOD: Pont nézem apám gépében a 64GB-os 830-ast.
93% kondíció, 405nap működési idő, 3,53TB írt adat. Nem igazán értem átlagos irodai felhasználásban hogy jött össze neki ennyi...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Üdv!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
15-20k. Vsz innen.2. Mekkora SSD-re van szükség?
120/ 128 GB jön ki ennyiért, ahogy nézem.3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Laptop, SATA3, de külső USB 3.0 házban lesz használva főleg.4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
LENOVO Emerald Lake 2 (CPU Socket - U3E1) Intel Sandy Bridge5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ?)
3 elég, de ha van ennyiért 5 év, az még jobb.6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Általános, főleg tesztelgetés, OS futtatás (Linux, Windows), adattárolás. Illetve, ha esetleg USB 3.0-án nem megy a TRIM, akkor se menjen tönkre hamar, ne lassuljon be nagyon. Ha van ilyen egyáltalán?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Dinasti #31353 üzenetére
Szerinted két SATA csatlakozó van egymás felett?
A kérdésedből ítélve nincs tapasztalatod,tudásod e-téren.
Bután tetted fel a kérdést,inkább egy szakít kérjél meg,hogy csinálja meg neked.
Azt meg lehet tenni,hogy a mostani HDD helyére tedd az SSD-t,és az optikai meghajtót kiszerelve annak a helyére egy OPTIBAY-t betenni és abba kerülne a HDD.
Feltehetőleg neked a 9mm vastagságú optikai meghajtó van beszerelve.
Az a kérdés van-e benne msata ,illetve m.2. csatlakozási lehetőség? Amennyiben van akkor nem kell kiszedni a HDD-t. -
sylvia_1988
tag
válasz Emperor_ #31342 üzenetére
Nem nagyok a videók, minimális, viszont mindennapos vágási tevékenységről van szó, ShadowPlay-jel felvett, 4-6 perces vidik a nyersanyagok.
Valóban nincs sok rekord a MySQL adatbázisban, ált. 500-1000 közötti a rekordok száma.*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***
-
addikt
válasz adika4444 #31333 üzenetére
Üdv!
Engem érdekelne, hogy találtál olyan üzletet, ahol alig 700 Ft-os különbség van az Intel 530 és 535 között.
Én is SSD vásárlás előtt állok, és Intel 530-asban gondolkozok első körben, de akár merre nézelődők, az árdifi a két típus között több ezer forint. Az árgépen rákeresve a 240 GB-os Intel 530-as jelenleg a legolcsóbb a Hardverkernél 42,6 e Ft, míg itt az 535 -ös 35,5 e Ft, de máshol is hasonló arányokat látok.
Előre is köszi az infót."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
MrSealRD
veterán
Köszi. Ahogy látom mostanában a HyperX Fury-t nagyon viszik.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Dinasti
senior tag
Sziasztok!
Asus n550j laptopba szeretnék a benne lévő 1 terás hdd mellé 250 gigás ssd-t.
Esetleg 1 megbizható tipust tudna valaki ajánlani?
És a másik kérdésem a benne lévő vinyót ki kell vennem hozzá vagy elfér benne a 2? -
poci76
aktív tag
válasz kalozhun100 #31349 üzenetére
Hyperx Fury.
-
MrSealRD
veterán
válasz Dealer95 #31348 üzenetére
Mennyit kellene minimum rákölteni minimum 128-as méretre, ami 100/100-as?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kalozhun100
őstag
Hello egy lenovo g500 ba szeretnék ssdt venni. Mit ajánlanátok? Minél olcsóbb annál jobb. 120asat néztem.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
MrSealRD
veterán
-
worxland
addikt
válasz MrSealRD #31345 üzenetére
Két definiciót adtál meg, alternatív opciók nélkül. Pontos választ kaptál, miszerint a megadott paramétereknek megfelelő elemek halmaza üreshalmaz. Ezek után pedig beszólsz. Segítsen neked a részf@szú bagoly ezek után.
Idéznék viszont valamit, mert ide illik:
""Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage"[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
MrSealRD
veterán
válasz worxland #31344 üzenetére
Ezt kifejtenéd? Árban mennyit menjek fentebb? Használt kategóriában maradva vagy újban?
Vagy ennyi pénzért kisebbet? Vagy ne vegyek használtat?
Talán kevés kritériumot adtam meg?Szóval érted, nem akarok hálátlannak tűnni, de ez nem segítség max hozzászólás gyűjtögetés részedről... Inkább ne írtál volna...
-
MrSealRD
veterán
Üdv,
10K-s limittel milyen 128GB-os SSD ajánlott most? (Akár alig használt is szóba jöhet típus. Ténylegesen alig használt...)
-
Emperor_
addikt
válasz sylvia_1988 #31339 üzenetére
Azt add meg kerlek, hogy a videok hany gigabajtosak?
Mennyire rendszeres ez a tevekenyseg?
A mysql db-ben ugye csak par teszt rekord van avagy tobb millio rekord eles adatokkal?Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Emperor_
addikt
válasz whited #31310 üzenetére
A magasabb árért hosszabb garancia idő, tartósabb kivitel jár.
Szinte mind MLC-s, a mostanában kapható típusokban, kivéve a Samsungot (pld 850 EVO: TLC V-NAND, 850 PRO: 3D V-NAND MLC).
Természetesen van eltérés a sebesség adatokban is, jellemzően az írás szokott alacsonyabb lenni az "olcsóbb" modelleken. A "drágább" modelleken közel azonos az olvasás és írás sebessége.
Röviden ennyi a lényeg. Bővebb infót az ajánlóban lelsz, fent.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
sylvia_1988
tag
Köszi. Ez ugyanúgy megfelelő videóvágáshoz és a XAMPP (ez által tesztelem a webes alkalmazásaimat) futtatásához?
*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***
-
jeni
félisten
válasz sylvia_1988 #31337 üzenetére
azon a 128 GB 850 Pro áron kapsz egy jó 250GB cuccot is. pl.:850 EVO 250GB
[ Szerkesztve ]
-
sylvia_1988
tag
válasz sylvia_1988 #31334 üzenetére
Egy 128 GB-os Samsung 850 Pro milyen választás?
[ Szerkesztve ]
*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***
-
hdekakas
senior tag
Aki M.2-t használ: Kell valamit beállítani? Mert nekem ha bekapcsolom a gépet, akkor kb 10 másodpercig "Nincs jel" képernyőm van, utána jön csak be az Asus logó, és kezd elindulni a gép.
Amúgy nagyon gyors az m.2, az Asus logó ahogy megjelenik, utána néhány mp, és már minden be is töltődött a Windows-ban. De először az a "Nincs jel" üresjárat az nem tudom miért van. -
sylvia_1988
tag
válasz sylvia_1988 #31332 üzenetére
25-30K lenne maximum és boltból szeretném az SSD-t.
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Melyik lenne jobb?
Intel 530 vagy 535 SSD? Pro és kontrák?
Melyik bírja jobban a kiképzést? Melyik most a javasoltabb? Összefoglaló miatt 530 felé húzok, mennyire jó ötlet? Árban alig 700 Ft különbség van.üdv, adika4444
-
sylvia_1988
tag
Sziasztok!
Szeretnék SSD-t venni az alábbi konfigurációba. Eddig nem érdekelt az SSD téma, ennél fogva sajnos nem értek hozzá, az árakat sem igazán tudom. Ti milyen SSD-t választanátok a helyemben? Sokat használok XAMPP-ot (Apache, PHP, MySQL) és szintén sokat használom az Adobe programcsaládot (Premiere Pro, Illustrator, Photoshop, esetleg Flash). Operációs rendszerből a Windows 8.1-et preferálom.
Alaplap: Gigabyte GA-B85M-D3H
CPU: Intel Core i5-4570 3,2 GHz
RAM: 2 * 8 GB Kingston 1600 MHz CL10 DDR III
VGA: Gigabyte GeForce GTX 970 G1 Gaming 4 GB GDDR5
HDD: Toshiba 1 TB 32 MB cache SATA III
Táp: FSP Raider 550Nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Nem érdekel akkor is tartom amit írtam.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
necrobin
tag
Véletlenül nyomtam a "válasz"-ra.
Nem tudom, mi a mérvadó egy SSD-nél. Gondolom az írási/olvasási sebesség elsősorban.
Először a Corsair Force LS 240GB-ot néztem ki, mert 560mb/s olvasási sebessége van maximum, és 535mb/s írási.Aztán összehasonlítottam ezt az SSD-t egy oldalon a Samsung 840 Pro 256GB-ossal, és az pedig a Samsungot javasolta, mert hogy jobb az írási és olvasási sebessége, holott elvileg nem, de tesztekben pedig igen. Viszont a Corsairnál sokkal gyorsabban boot-ol az OP rendszer.
Mindenképpen most kicsit utána olvasok az SSD-knek jobban.
Mivel gondolom értesz hozzá, ha megkérhetnélek, elmondanád, hogy miket érdemes nézni, ha venni akarok? Nem vagyok teljesen hülye ezekhez, hobbiból magamnak és másoknak szoktam PC-ket összerakni, viszont SSD-hez most fogok először nyúlni, eddig nem volt alkalmam. Nekem ez még "Új". -
-
4264adam
veterán
Térjünk vissza a topic céljára:
Sziasztok!
Szeretnék SSD-t vásárolni GTA5 illetve Batman: Arkham Knight miatt. Intel 320-am van több mint 1 éve nagyon meg vagyok elégedve vele mint oprendszer tárhelynek. Mivel csupán ezekre kellene egy külön álló SSD így arra gondoltam, hogy használtan nézek egy Intel 320 160GB-ot. Ezt a szériát nem látom az ajánlottak között, de szerintetek erre a célra megfelelő lenne, vagy egy Sata3 lenne az igaz? -
StLui
veterán
válasz Kolondrum #31317 üzenetére
"És ha tudnád még mi van. "
Ezzel csak azt bizonyítottad, hogy sokkal több felesleges dologra, sokkal több pénzt elszórtál már. Így végképp érthetetlen a kritikád. Pláne, hogy még szükségét is érezted ennek a mondatodnak, de ez már más téma
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
worxland
addikt
válasz Kolondrum #31317 üzenetére
Volt pár céges Blackberry-m (3 vagy 4 talán), munkából csak a levélolvasást pótolta, írásra már utáltam, ahogy a mostani ájfonon is iszonyatosan nehézkes a pötyögés. Telefonálni meg bármilyen teló jó. Így a "munkára használom az okostelefonom" nálam mindig idézőjelek közé kerül. Öcsém tényleg a telefonjával keresi a betevőt már vagy 20 éve, most rendesen odacsapott és egy 20-30 ezres Androidot használ.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
válasz worxland #31315 üzenetére
Lehet párhuzamot vonni a kettő közé, de nem érdemes. Még a telefon olyan cikk amivel az ember esetleg dolgozik, vagy intézi a dolgait és most nem épp a fb-t értem, addig a GTA5 egy játék amit az ember elvonulva a világtól játszik, közben semmi hasznosat nem nyújtva a világnak. Igen öregszem.
És ha tudnád még mi van.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Bodor
veterán
Specifikációja és a jó ára miatt bekerült az ajánlásba az OCZ Vector 180!
[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Sziasztok
Ha buta a kérdés, kérlek jelezzétek, és igyekszem majd máskor körültekintőbb lenni de mi a különbség egy teszem az 15e ft-ba kerülő 120gb ssd és egy 24e ft-os, de ugyanakkor tárkapacítással rendelkező között?
A gyártástechnológia más?
Jobb az I/O sebesség?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Szeretnék SSD-t vásárolni GTA5 illetve Batman: Arkham Knight miatt. Intel 320-am van több mint 1 éve nagyon meg vagyok elégedve vele mint oprendszer tárhelynek. Mivel csupán ezekre kellene egy külön álló SSD így arra gondoltam, hogy használtan nézek egy Intel 320 160GB-ot. Ezt a szériát nem látom az ajánlottak között, de szerintetek erre a célra megfelelő lenne, vagy egy Sata3 lenne az igaz?
-
Bodor
veterán
válasz Dzsozi56 #31299 üzenetére
OCZ-nek elég rossz híre lett a hibás SSD szériák ( Vertex 2, Agility 3) miatt, ezért nem találod az ajánlottak között a márkát. Nehéz visszaszerezni a bizalmat. Látom, hogy specifikációk szerint nem rosszak , és amióta a Toshiba felvásárolta a céget, biztos, hogy oda is figyelnek a minőségre, és az OCZ's ShieldPlus Warranty is vonzó szolgáltatás egyes típusoknál.
Körbenézek, és 1-2 típust talán be is teszek, de hasonló áron, vagy inkább olcsóbban, van sok jó , kipróbált és megbízható típus az ajánlóban így is. Ettől függetlenül, szerintem nem jártál rosszul a Vector 150-el.
(#31303) Skilly: Mindkettő jó, de én az Intelt venném , már csak az 5 év garancia miatt is.
(#31306) Dealer95:
"a SATA2/SATA3-s SSD-k mind 7mm-esek tehát nincs vastagabb."
Ez így ebben a formában nem igaz, mert vannak 9 mm-es 2.5" -es SSD-k is ( pl. Samsung 470), az viszont igaz, hogy az újabbak többnyire 7 mm-esek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem igazán értem, hogy mire értetted a "Fizikai méretben ..." "kifejezést", de hát van...
Kapacitásban is van különbség, meg csatlakozó felületben is...
Mire gondolsz konkrétan? (elnézésed kérem, ha csak vissza kellet volna olvasnom)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
2 ssd-t neztem ki magamnak, ebbol persze csak az egyik lenne a befuto.
INTEL 120GB 530 SATA3 2,5" SSDSC2BW120A401 vagy HyperX 120GB 3K SATA3 2,5" SH103S3/120G
Melyiket ajanlanatok?
Elore is koszi!
HyperX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest