Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz balintka #32199 üzenetére
Akkor segítek és ide is kimásolom:
Kérés:
Ha ezt a hozzászólást és a benne lévő hivatkozásokon lévő cikkeket végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ?)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?vagy autót is úgy veszel, hogy kéne egy 5 személyes, vagy egy 2000cm3-s, mit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
watador600
senior tag
válasz watador600 #32195 üzenetére
Közben olvasgattam, és sok mindenre fény derült. Csak rohanásban voltam mindig mikor ide írtam, szóval elnézést!
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
Bodor
veterán
válasz King Unique #32196 üzenetére
Nem volt ilyen szavazás...
Mellesleg jól lefikáztad a topik összefoglalóját..."dizájn terén"
[ Szerkesztve ]
-
watador600
senior tag
válasz watador600 #32189 üzenetére
Ebben tud esetleg valaki segíteni? Más alterrnatíva, vagy valami ilyesmi.
De leginkább erre a lassulásra lennék kiváncsi, hogy a 850 evonál is jelen van-e.
Köszönöm!
-
balintka
addikt
Üdv!
Milyen 240 GB-os SSD-t érdemes venni 30 ezer Ft-ig?
-
szekerszabi
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Teljesen otthoni felhasználásra szeretnék egy ssd-t vásárolni..
Rendszer, Photoshop, Artisteer ami ezen működne igazából... Esetleg még egy Office..
Holnapi Black Friday alkalmával vennék is valamit az emagról.. Mérete 120GB.. Viszont ha akcióban 20 alá becsúszna egy 240-es azt választanám.. Ezzel el is áultam, hogy amit rá szánok az ilyen 15-20.000... természetesen kevesebb lehet
Garancia legyen rajt, nekem nem szükséges 10 év, meg hasonlók... 1-2 év elég.
Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
Nem egy szép gondolattal gazdagítottam volna a világot, ha időközben el nem felejtem őket.
-
jambiyya
őstag
válasz Emperor_ #32177 üzenetére
Itt egyébként a mezőny végén kullog (szintetikus tesztekben eléggé, de a valós hazsnálatot mérő alkalmazásoknál is, csak ot nem annyira látványosan)...vagy a többi szereplő árban nem egy kategória?
"Even though the SX family hosted Adata's fastest SSDs for several years, the SX930 can be taken seriously only as a value or entry-level drive. The previous-generation SX920, a Crucial M550 clone that was identical in every way, is faster."
[ Szerkesztve ]
-
watador600
senior tag
Sziasztok!
240-250 gb-s SSD-ben gondolkozom.
Asztali gépbe lesz, egy MSI Gaming 5 z97-es alaplapba. Igazából a játékoknak szánnám, csak játékok lennének rajta, meg pár program. A keret kb. 25k, lehet kicsit több ha úgy van.
Tudnátok ajánlani megbízható, gyors SSD-t?
Mert a mostani, a rendszer SSD (Kingston) az nem igazán győzött meg, és most látom az összefoglalóban, hogy egyáltalán nem is ajánlottEzzel szemezgetek egyébként: [link]
Erről esetleg mi a véleményetek?
Samsungról is hallottam már érdekes dolgokat, hogy belassulgatnak. Már majdnem megrendeltem, mikor ez beugrott ezért is fordulnék hozzátok.Köszönöm előre is!
-
Emperor_
addikt
válasz zserrbo #32186 üzenetére
Idézet az összefoglalóból:
Azok a kereskedelemben ma is kapható típusok, melyek nincsenek az ajánlottak között, többek között az alábbiak miatt nem kerültek be (még) a többi közé.
- Indokolatlanul magas ár,
- Valamelyik jellemzőben az átlagnál kisebb teljesítmény
- Az átlagnál alacsonyabb írási terhelhetőség,
- Gyakorlati tapasztalat hiánya (nagyon új még a típus),
- Egyszerűen csak rossz ár/érték arány az ajánlottakhoz képestKicsit konkrétabb válaszom, a gyártó oldalán nagyjából semmilyen lényeges adat nincsen feltüntetve . A semmi infó és hazai tapasztalok híján nincs mit ajánlani rajta.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
RocknRoller
aktív tag
sziasztok
Egy late 2011 13" i7 MacBook Pro-ba szeretnék tenni 120gb-os ssd-t. Mit tudtok ajánlani 15 ezer forintig? köszönöm.
ÁjfÓn 13 | "A szép nők vetetik a sört, a csúnya nők pedig itatják a sört" - Al Bundy
-
Fecus19
csendes újonc
Sziasztok!
SSD-re való váltás előtt állok. Az alábbi kérdésem az lenne, hogy bár megnéztem az alaplap és bios tulajdonságait ami szerint az SSD támogatott, ám nem vagyok benne biztos hogy jól értelmeztem.
Ezért szeretném kikérni a Ti véleményeiteket, hogy az SSD megfelelően tudna-e üzemelni a gépben.
Alaplap: ASUS P5KC [link]
BIOS: American Megatrends Inc. 0804, 2007.10.30
Az SSD típusa egy HyperX Fury 120GB lenne.Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Ferenc[ Szerkesztve ]
Lázár Ferenc | https://lftech.hu/ | https://www.facebook.com/lftech.hu/
-
zserrbo
aktív tag
24-ért szereztem egy Sandisk 240GB 2,5" SATA3 SSD Plus SDSSDA-240G-G25 típusút. Most ismerkedem az SSD témával. Néztem az összefoglalót, de nincs köztük. A neten több helyen azt találtam, hogy MLC a NAND típusa, ami ajánlottabb a TLC-nél, ha a hosszabb élettartalmat nézzük, miközben a Samsung EVO 850-jaban TLC van. Miért nem ajánlott mégis?
[ Szerkesztve ]
-
Teaway
veterán
Külön köszönet az Összefoglaló íróinaknak/szerkesztőinek, akik időt és fáradtságot nem sajnálva, munkájukkal hozzájárultak a Legjobb Topic Összefoglaló címért!
[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
flatline#2
tag
Sziasztok. Közeledik a karácsony és végre szeretném magam meglepni egy SSD-vel, úgyhogy segítségeteket kérném, hogy milyet is vegyek.
Beszéltem már egy két IT területen dolgozó emberkével, az egyikük esküszik az Intel SSDkre, bár annyival drágábbak is, a másik konkrétan a következőket ajánlotta:
Crucial - 256GB 2,5" SATA3 MLC MX10 - CT256MX100SSD1
CRUCIAL 250GB CT250BX100SSD1 BX100 2,5" S-ATA3 MLC SSD
Adata 2,5" 256GB SATAIII Premier Pro SP900
Adata Premier Pro SP920 256GB
A felhasználás normál, net/játék/film nézés egy asztali gépen, az SSD-re csak az OP rendszer, a játékok, egyéb programok mennének, filmeknek van külön HDD.
Mint az ajánlásból is látszik 250 Gb körüli SSD-ben gondolkozom.
Alaplap pontos típusa: Asrock 890GX Pro3
Köszi a segítséget előre is.[ Szerkesztve ]
-
Emperor_
addikt
válasz jambiyya #32173 üzenetére
Igyekszem korrekt ajánlást adni .
Nos a v300 SandForce-os vezérlővel van.
A HyperX is egy frissebb SandForce-os vezérlővel operál. Az SX930-ban jMicron kontroller van, ami nem tömörít.
Mai árak az ipon-ról:
16158 HyperX Fury
20955 SX930Tudtommal az Oracle nem tömöríti az adatbázis file-jai /ebben lehet, hogy tévedek, kérem javítson, ha valaki jobban képben van/. Az MS-nél 2014-től van tömörített adatfile.
A videok meg gondolom eleve tömörítettek.
Azt mondom, ha a v300-al elégedett voltál sebességileg akkor overkill a SX930.
Azt kell még átgondolni, hogy a v300-at megtartod e? Lesz e az forrás video konvertálásnál? Mert oda kellhet már a SX930 nagyobb írási sebessége...
Valahogy így látom .
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz kalozhun100 #32175 üzenetére
Összefoglalóban nem találtál?
-
kalozhun100
őstag
-
jerry311
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #32168 üzenetére
Samsungra nem vágyom.
Ez a 960 GB-os SanDisk most 66k HUF. Ennyit megérhet.
Majd gyakrabban csinálok backupot.Itt elég részletesen ír róla az Anandtech
Jó lesz ez.[ Szerkesztve ]
-
mmili
tag
Sziasztok.
Milyen SSD-t ajánlanátok?
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
15-20k
2. Mekkora SSD-re van szükség?
60-120 GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali PC
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus m2n sli deluxe
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ?)
Legalább 1
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Átlagos. Rendszerindítás, programok, stbKöszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz jerry311 #32166 üzenetére
Vállalható modell, csak sokan "félnek" tőle, mert TLC-s és a Sandisk TLC NAND-okról igazi hosszútávú tapasztalat még nincs. Sajnos a gyártó sem tett közzé semmi érdemi specifikációt a TLC-ről, így -jobb híján- manuálisan próbálták meghatározni, hogy kb mennyit bírhat ki a valóságban, így jött ki, hogy ~500TB írást(vagy egy kicsit kevesebbet asszem) viselhet el a TLC NAND, ami teljesen rendben is van. Hozzáadott gyári SSD Tools is rendben van, 3 év gari jár hozzá, íráskorlátozásról (ami a garanciát érinti) nem tudok.
Mindezek fényében(meg azért még olvass utána a neten) Tied a döntés, de én személy szerint ha TLC, akkor Samsung 850 EVO-ra szavaznék inkább, itt viszont van garanciát érintő íráskorlátozás(mondjuk itt 5 év a garancia)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jerry311
nagyúr
SanDisk Ultra II (SDSSDHII-960G-G25) SSD-kről mi a vélemény?
Többször volt már kérdés ebben a topicban, de egyszer sem lett megválaszolva. -
Peterson_
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #32164 üzenetére
Pont azt néztem én is, csak így akkor van rizikó, ha gariztatni kellene.
Majd a kolléga kérdésére kapott válasz engem is érdekelne, mert hasonló megfontolásból cserélném én is a notimban SSD-re a HDD-t.Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
félisten
válasz Peterson_ #32163 üzenetére
Gondolom külföldi webshopokban (pl [link]) meg a 2 nappal ezelőtti dollárárfolyamon átszámítva forintra.
(Ilyen árakon Magyar webshop-ban nem hinném hogy lenne, max fele akkora kapacitásúak, esetleg turkálóból... )[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
jambiyya
őstag
válasz Emperor_ #32161 üzenetére
Igen, még az ajánlott korszakból van a v300.
Főleg tök általános otthoni használat (net, office, 2-3 játék), időnként adatbázis elemzés, video konvertálás.
Ahogy végiggondoltam, már sejtem mit fogsz mondani, talán tényleg overkill az sx930. Ám mégis, ha belegondolok, hogy a mobilvinyó is 120MB/s körül tud, szóval na... -
Emperor_
addikt
-
Atos23
senior tag
válasz kalozhun100 #32154 üzenetére
Ezzel vigyázz.
Nekem volt Y580, nem mSATA foglalatos volt. Azt hiszem, M2-nek hívják. Ráadásul abból sem akarta megenni a mezei Samsung EVO-t, hanem csak második körre lett jó egy A-Data-val vagy Micronnal, amit a gyártó ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
Hello, egy Lenovo y580-ba szeretnék egy ssd-t venni, mert gyárilag egy 1TB-os Samsung momentus 5400rpm van benne. Jelenleg Win10 fut rajta. Msata foglalat athiszem van a laptppban ide kéne egy sad 20eFt alatt, ha lehetséges ennyiért normálisat kapni. Szerintem 120GB elég. Mit tudnátok ajánlani? Választ előre is Köszi.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Emperor_
addikt
válasz To_Pet #32149 üzenetére
Kb ez az egy van 60 GB-os, ami ajánlott. A többi 60 GB-os olyan árban van, hogy annyiért már 120GB-osat kapsz.
Hozzácsapsz némi pénzmagot és kapsz egy ilyet: HyperX Fury
Gondold át kérlek!
[ Szerkesztve ]
-
baro32
aktív tag
válasz hagymasbab19 #32147 üzenetére
Szia
Azt tudod hogy a cseréhez ki kell venni a billentyűzetet mert csak onnan lehet elérni?
Nekem volt pár évvel ezelőtt nekem akkor egy Samsung 470 series 256GB-os SSD volt benne magamnak cseréltem mikor elsőnek szedtem ki a bill. hát paráztam mert nem nagyon engedett pedig youtube videókat is néztem hogy kell.
Mit is mondjak szinte meg táltosodott az SSD-től a gép de komolyan.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
hagymasbab19
újonc
Sziasztok!
Egy régebbi Dell Inspiron N5010-es laptopba szeretnék SSD-t venni.
Elvileg bármilyen 2.5'' legalább SATA 2-es jó kellene, hogy legyen de utánaolvasva láttam, hogy könnyen lehetnek problémák.
(nem ismeri fel a BIOS vagy éppen más gondok miatt nem működik a HDD helyére betett SSD)Azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok olyat javasolni ami tuti működni fog? (vagy éppen biztos, hogy nem...)
Tehát akinek van konkrét tapasztalata N5010-et illetően és írna egy-két javaslatot az nagyon nagy segítség lenne.Amúgy a jelöltek eddig:
- Samsung 850 EVO Basic
- ADATA Premier ProKöszönöm a segítséget!
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Egy 5 éves Toshiba laptopba szeretnék 2,5" 500GB SSD-t venni. A fő ok nem a gyorsaság, hanem a gyakori mozgatás, zötykölődős buszon való használat. Abból is látszik, hogy nem a gyorsaság a fontos, hogy SATA2 interfész van a gépben.
Az alábbi SSD-ket gyűjtöttem össze:
Szerintetek melyik a "legtartósabb" vétel, adatbiztonsági szempontból a legjobb választás?
Samsung 850 EVO mSATA 500GB
Storage memory: Samsung 32 layer 3D V-NAND Msata
Cache: Samsung 512 MB Low Power DDR3 SDRAM
37.500 Ft (+2.500 msata -> SATA ház)Samsung 840 EVO 2,5" 500GB
SSD 840 MZ-7TD500BW
1x nm Samsung Toggle DDR 2.0 NAND Flash Memory (400Mbps)
Cache: 512MB LPDDR2
40.000 FtIntel SSD DC S3500 2,5"
MLC?
39.999 FtMicron M550 MTFDDAT512MAY 512GB mSATA
NAND Flash
35.000 Ft (+2.500 msata -> SATA ház)Crucial MX200 500GB mSATA
MLC NAND
45.000 Ft (+2.500 msata -> SATA ház)Sandisk Ultra II 480GB 2,5"
MLC NAND
43.000 FtMilyen technológiásat ne vegyek meg semmiképpen?
Gyakran mozgatok fájlokat, sok a nagyméretű outlook *.pst fájl a gépen.
Köszönöm!
-
Emperor_
addikt
válasz defymoto #32137 üzenetére
Idézet az Összefoglalóból:
Azok a kereskedelemben ma is kapható típusok, melyek nincsenek az ajánlottak között, többek között az alábbiak miatt nem kerültek be (még) a többi közé.- Indokolatlanul magas ár,
- Valamelyik jellemzőben az átlagnál kisebb teljesítmény
- Az átlagnál alacsonyabb írási terhelhetőség,
- Gyakorlati tapasztalat hiánya (nagyon új még a típus),
- Egyszerűen csak rossz ár/érték arány az ajánlottakhoz képestAmiket néztél mindkettő ajánlott, 3 év, írás limitmentes garival vannak. Döntsön a szimpátia !
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Emperor_ #32133 üzenetére
Csak a Diablo3 lesz rajta. Adatot a HDD-n sem tárolok, nincs semmi fontos cucc a gépemen, mivel a warez-t teljesen elítélem, százezreket meg nem adok ki semmire, ezért gyakorlatilag csak a letöltött driverek, openoffice verziók, fényképek stb van tárolva a gépen, de ezek mind megvannak máshol is, no meg a HDD meg is maradna a gépben.
-
Emperor_
addikt
válasz diegho #32129 üzenetére
Egyértelműen a Fury.
Arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy adat tárolásra nem jó ötlet az SSD, csak abban az esetben, ha mindenről van mentésed. Ugyanis ha megmakkan a vezérlő, akkor az oda lett adataidról csak horror áron tudnak adatot menteni.
(#32130) To_Pet
Ennyiért nincs ajánlott típus . Méretet nem írtál, de 120 GB alá nem érdemes menni.
HyperX Fury az ajánlatom, jelenleg ez a legolcsóbb az ajánlottak közül.(#32132) defymoto
Cserélni érdemes, minden gyorsabb lesz.
Egyiket sem ajánlom. Fent az összefoglalót érdemes elolvasni .
Biztos, hogy HDD van benne most ? Egy E4200-et hoztak hozzám, abban SSD volt eleve.[ Szerkesztve ]
-
defymoto
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E4300-as gépem, és gondolkodtam hogy a HDD-t ki kellene cserélni egy ssd-re.
Észrevehető lesz a változás? Megéri kicserélni?
Ezt a kettő típust néztem: - Kingston 240GB SVP300S37A/240G V300 SATA 3 2.5"
- Samsung 120GB 650 Series Basic SSD (MZ-650120Z, SATA3)
A Edigitalban a Kingston kicsit olcsóbb. Megéri a Samsung a többlet pénzt?
Előre is köszi!UI: Ugye az mindegy, hogy milyen SATA ( I, II, III) csak SATA legyen ugye?
[ Szerkesztve ]
-
jlaudio
tag
Sziasztok
Szeretnék egy HP Probook g2-höz egy SSD-t de a gyári 1tb HHD azt megtartanám, mivel van m.2 port vennék egy m.2 SSD-t, kinéztem 2 modelt 128gb:
- SSD Transcend MTS400
- SSD ADATA Premier SP600NS
Kb egyforma paramáterek, ár is hasonló, a Transcend 3 év garit ad. Az ADATA JMicron JMF670H kontrolert használ, a Transcend az nemtudom milyet használ.
A másik kérdésem, hogy a Win 10 instalnál ha az eredeti HDD is a laptopban marad akkor, hogyan lehet kiválasztani, hogy a SSD-re települjön az OP? Még soha nem volt SSD-m, a HDD-nél ha 2 volt egyiket masternek kellett állitani a másikat slav-nek kis pöcökkel, de gondolom, hogy itt másképp kell mivel az SSD fényképén nem látok semmi ilyesmit -
To_Pet
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy dell inspiron 15 3000 laptopba akarok venni egy ssd meghajtót, mivel a hdd nagyon le van lassulva. Csak windows és alap felhasználói programok mennének rá. Sajnos nem tudom, hogy milyen csatoló felület van a laptopban.
Tudnátok ajánlani egy ssd-t?
A keret 12-13000 forint. -
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A PCX akció elgondolkodtatott egy újabb SSD vásárláson. Jelenleg egy 840-est használok 3 éve, 3,8 TB írással, ezen van a rendszer és egy játék, de mivel 2 játékkal tolom (WoT, Diablo3) gondoltam kellene az utóbbinak is egy SSD, hogy gyorsabban töltsön és az általános tárhely szerepét is átvenné, amit jelenleg egy régi 320-as HDD tölt be kb 50% szabad hellyel. 240-es lenne talán a legjobb. Nem akarok sokat rászánni, szerintem az én felhasználásommal ezek az olcsóbbak is jók lesznek évekig, hiszen a 840-es is bírja. A két kiszemelt az Adata SP550 és a Kingston Hyperx Fury. Melyiket vegyem?
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz Drenadar #32122 üzenetére
7-8000Ft áron lehet kintről rendelni PCIe - m.2 adaptereket. az ebay oldaláról.
Engem is érdekelne ha valaki 2-t rendelne.Hopsssz! már itthon is kapható.
Viszont itthon kapható olyan is amibe m.2 SSD kerül bele egy 2,5 házba. Természetesen ennél nem nyerő az ár.
-
Drenadar
veterán
-
Drenadar
veterán
ha ezt nekem akartad címezni azért vacilálok a m.2 sata mellett, mert már túl sok vacak van satára rákötve és ezt meg csak rá kell dugni az alaplapra.
jelenleg tovább olvasgattam a dolgokat és eddig ez a nyerő.
https://ipon.hu/webshop/product/adata_256gb_premier_pro_sp900_m.2_sata_2280_asp900ns38_256gm_c/733006tudom, drágább mint írtam és a tokozottak olcsóbbak, de akkor lehet vennem kellene még egy nagy winyót, hogy a többit kidobáljam a gépemből...
-
Bodor
veterán
Topik tetején az összefoglalót javaslom először elolvasni.
El kéne dönteni, hogy M.2-es vagy SATA3-as SSD-re van-e szükség.
15K körül a HyperX Fury, vagy Adata SP920 ajánlott.250 GB-osok ( SATA3-as) közül én az 5 év garanciás írási limit mentes ADATA 240GB XPG SX930-at, INTEL 240GB 535-öt, vagy a jó áron kapható írási limites ( 75TB) Samsung 850 EVO-t ajánlanám.
Jó vétel lehet még a szintén 5 év garis CORSAIR 240GB Neutron XT is.
[ Szerkesztve ]
-
eszgabor
aktív tag
Sziasztok,
Van egy öregecske Acer Aspire 7720-as notebookunk, amit főleg netezésre és wordhöz használunk, esetleg még youtube nézésre.
Vennék bele egy 120GB-s ssd-t, hogy éveket fiatalodjon 😄
Olyan 15eft-ot szánnék a vásárlásra.
Amit ebben az árban találtam az edigital oldalán az vagy a nem ajánlottak között van a nyitó hozzászólásban, vagy nem szerepel a felsorolásban. Van esetleg valami tipp, hogy 15khuf-ért van-e az árát megérő 120GB ssd?
Előre is köszönöm!Szerk.: vagy ha nincs, akkor mi van kicsivel többért?
[ Szerkesztve ]
Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
Drenadar
veterán
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Asztali gépembe keresnék m.2 vagy sata3-as SSD-t ami ~250-es kapacitású. Mostanában van olyan amit nagyon megéri? 30 körül szánnék rá.Eddig a gépemben csa kegy samsung pro van az is 250-es de kezd kicsi lenni, és mellé így kellene valami
Köszi előre is!
-
Zoll21
tag
Sziasztok ma vettem egy biwin 32gb ssd és ezeket a lehervasztó értékekekt hozta Ibm lenovo t61 -ben moddolt biossal.Mi lehet a probléma, hogy ilyen kevés értéket hoz? Bios SATA üzemmód bekpcsolva win7 regeditben is 0-ás?
Keress telefonon vagy email-en bármikor.
-
Gabesz87
veterán
Na jó, megrendeltem a Samsungot 3 év garival.
-
Gabesz87
veterán
Na most már nem tudok dönteni. Minél jobban nézelődöm, annál inkább elbizonytalanodom. A Samsung csak jobb név, jobban vonz, csak kicsit hátráltat az a 840-es szériával kapcsolatos sebesség probléma. A 850 EVO-t 22.350-ért meg lehetne venni, igaz 3 év garival, és akkor felmerül a kérdés, hogy akkor már miért ne 5 év garival egy ezressel többért. Viszont a Transcend meg 18e. Azért azon meg már elgondolkodom, hogy 18e, vagy 23e. Megér +5000-et?
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata ezzel az SSD vel kapcsolatban?
Sandisk 120GB 2,5" SATA3 SSD Plus SDSSDA-120G-G25Az összefoglalóban nem láttam megemlítve, így jobb, ha előbb érdeklődök
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Bodor
veterán
válasz pendre54 #32107 üzenetére
Szívesen venném, mert nagyon jó a fejes, de maradok a Beyerdynamic DT 831-nél.
(#32108) Gabesz87: Specifikációk szerinti különbséget a gyakorlatban nem éreznéd meg, ha a megbízhatóság, tartósság a fontos, akkor kicsit drágábban az 5 év garanciás Samsung 850 EVO esetleg jobb vétel lehet. LINK
-
Gabesz87
veterán
ThinkPad Edge E530 gépembe vennék Win7 alá a jelenlegi A-Data SP300 60GB-os mSATA SSD helyett egy 120GB-osat, mert kinőttem. Igazából 2 közt vacillálok:
Transcend MSA370 és ADATA SP310. A mostani ADATA-t szeretem, semmi bajom nem volt vele, Win7 nagyon gyorsan indul. De a specifikációkat elnézve a Transcend jobb értékekkel rendelkezik:Seq. Read/Write:570MB/s, 450MB/s
Max. 4k random file read:70,000 IOPS
Max. 4k random file write:75,000 IOPSszemben az A-DATA-val:
128GB Performance (ATTO) :
Read: Up to 540MB/S
Write: Up to 200MB/S
Multimedia Data Transfer (AS-SSD)
Read : Up to 500MB/S
Write : Up to 180MB/S
MAX 4K read/write IOPS up to 75/45KÁrban mindkettő ~19e, szóval a minőség, megbízhatóság, sebesség a döntő. Melyiket ajánlanátok inkább?
Samsung 840 EVO is látótérbe került, de elvetettem a 840-es sorozat sebesség problémái miatt.
-
Bodor
veterán
válasz stereodead #32101 üzenetére
Topik jobb oldala: Témához kapcsolódó anyagok: Windows 7/8/10 hogyan is?
(#32103) pendre54: Egy használt Audio-Technica ATH-AD500X ára
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv!
Érdeklődnék az itteni mesterektől, hogy egy 250 gigás Samsung EVO, 5 év garanciával, kb. milyen ártól számít jó vételnek?"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
gulac12
tag
válasz stereodead #32101 üzenetére
Fáradj át kérlek ebbe a topikba [link] és az összefoglaló elolvasásával minden kérdésedre választ kapsz, ha mégsem akkor ott kérdezz.
[ Szerkesztve ]
-
stereodead
csendes tag
Megvettem az első SSD-met, 850 samsung evo. Windows 7 fog rákerülni, és tudom, hogy be kell állítani pár dolgot rajta hogy optimálisan működjön. Van esetleg ehhez egy részletes leírás, hogy miket kell beállítani és hogyan?
A ph-n van egy cikk erről, de az 2010-es, nem tudom mennyire aktuális az jelenleg.
fgsfds!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- BESZÁMÍTÁS! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest