- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple asztali gépek
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a javasolt példányokat, továbbítom haver számára az infókat

-
Frod
addikt
Sziasztok!
Egy cimbora nevében kérdeznék, én sajnos nem vagyok annyira benne, hogy segítsek neki.
Érzése szerint sokkal kisebb sebességű jel jön át a modemjén, mint ami indokolt lenne, ezért gondolkodik rajta, hogy egy jobb fajta routert még beiktatna a sorba, hátha az pl tudja azt szabályozni, hogy amelyik eszköz épp nem használ annyit, akkor automatikus átadja a több sávszélt… Na szóval ilyen céllal van értelme routert venni?
(Én laikusan csak simán egy jel megosztása többfelé működési elvről tudtam, de lehet ez az én szegénységi bizonyítványom)3-4 laptop, ugyanennyi telefon, és egy játékkonzol lóg vezeték nélküli kapcsolaton Fiber Power 500-as mellett, csak az alapkészülékkel, amit a szolgáltató nyújt. Egy szó mint száz, a fenti problémára érdemes lehet egy plusz routert iktatni a sorba? (Ha igen, max 15e-ig van javasolt típus/márka?) Előre is köszönöm!
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Úgy alakult, hogy nem kell újat beszereznem, mert elhozom a régi, bevált WDR 4300-ast. És mivel szerintem a gari időn már túl van a készülék, így amint a költözés engedi, rá is csapom egyből a cfw-t ha azt mondjátok azzal csak még erősebb lesz.
Ehhez a típushoz melyik cfw ajánlott, és tudtok dobni linket hozzá?
Köszi! -
Frod
addikt
-
Frod
addikt
válasz
woodworm
üzenetére
Szerintem félreértés lesz, nem azért sajnálom, hogy nem kapni mert akarok rá cfw-t tenni. Van egy, jól működik, de költözés miatt ott hagyom, így most egy méltó utódot keresek.
A többinek sem a sebességosztályát adtam meg, az egyiknek tényleg ez a neve, hogy AC1200.
Ezen kívül az AC5 és az AC59-et nézem, de akárhogy hasonlítgatom a specifikációkat, nem látok érdemi különbséget. (USB száma és antenna szám tér el) Árban mégis 14e vs 20e. -
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ohh a fenébe, ezt nem is láttam

A javasolt Asus N56U viszont nem tudja a 802.11ac protokollt, inkább már akkor a legújabbat venném.
Esetleg ezek mennyire bevált típusok?
TP-LINK Archer AC1200 / AC1350Vagy ha ez mégsem szempont és elég a 802n, akkor pedig inkább WR1043ND-t választanám az ára miatt.
-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bocsi a késői válaszért:
Régi típusú társasházban lenne használva. (vékony téglafalak)
A szomszédok között nagy az idősek túlsúlya, elképzelhetőnek tartom, hogy még a 2.4-es tartomány sincs teleszemetelve az éter.
Valószínűleg Fiber 240-es, vagy ahhoz hasonló sebesség mellé.
Beszerzésre 20e lenne maximum VAGY még mindig el tudom hozni a korábbi TP-t ha az megoldás!?Dual band-es jó lenne, viszont a javaslatod alapján jól látom, hogy a TP Link WDR4300 már nincsen az ajánlottak között?
Bónusz kérdések:
1, ha rögtön third party firmware-t teszek rá, az jár-e garancia vesztéssel?
2, ha szekrénybe kerül az eszköz az mennyire árnyékolja le a jelet?
(ismerős szakmában dolgozik, most szereli a kábelezést a lakásban, és állítja, hogy nem fogja zavarni, hogy ha berakjuk egy szekrénybe -
Frod
addikt
Sziasztok!
Eddig egy - fórumtársak által is javasolt - TP-LINK TL-WDR4300 szolgált minket derekasan, viszont költözés esete forog fent.
Mivel úgy látom a UPC is már háromantennás, wifis modemmel támad, így arra gondoltam, hogy ezt otthagyom a családnak, nekem meg elegendő lehet az új, szolgáltatótól gyárilag kapott Connect Box?!Amit bírnia kéne: kábelen 1 pc, 1 Ps4 + wifin jópár telefon, 1 laptop
Nem szívesen vennék megint ~20e-ért egy újat, ha már alapból ilyen jár. Mit mondtok? -
Frod
addikt
Megjött az új WDR4300-as router, ég és föld a különbség így - nálam lazán ment a letöltés 14(!!!) megával, míg öcsém online játszott mellette. (Korábban sose ment 1,5-2 mb fölé, és ha én töltöttem öcsémnél laggolt) Köszönöm a javaslatokat mindenkinek!
A gyári firmware cseréje minden esetben indokolt, lényegesen mégtöbbet lehet kihozni belőle? Mert akkor elgondolkodom rajta, de nekem már így is "Ladából Ferrari" lett

-
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a választ!
Igazából aludtam egyet a dologra, és úgy voltam vele, hogy most is 3-4 éves bőven megvan a jelenlegi kis TP-Link, így az "egyszer veszek, de akkor jót és évekre-elvet" követve bevállaltam a 4300-ast.
Elvileg holnap mehetek is érte - majd custom firmware-rel kapcsolatban úgyis írok az idevágó topicba.
Következőre meg legfeljebb kihagy az ember 3 sört, és meg is van az az 1500 Ft amivel többe került.
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Már többször írtam ide és vázoltam az elképzeléseimet (4 pc + xbox csatlakozás / wifi / gyors torrent) viszont most jött össze a pénz, és rendelném is az új készüléket!
A kérdésem most az volna, hogy a TP-Link 4300-as a 3600-assal szemben írd-és-mond 1500 Ft különbséggel bír. Megéri-e rászánni ezt a többletet, vagy gyakorlatilag a plusz antennán kívül semmi különbség nincs köztük? -
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Na, jó, hogy erre akkor rákérdeztem, erről nem is tudtam

Akkor amint megvásároltam valamelyiket, a firmware-ért majd újra jelentkezem!
Köszi, még egyszer! -
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A 4300-as akkor az ára miatt kiesik, akkor a 1043 v2.1 és a 3600 között döntök majd, még alszok rá!
Köszönöm a segítséget!ui: gyári firmware-el érdemes használni, vagy ezekre a típusokra van valami egyéb opció (bár erre majd visszatérhetünk vásárlás után is)?
+1: ha eddig semmi gond nem volt a gyári, upc-s modemmel akkor ilyen nagy sebességnél érdemes oda is inkább saját eszközt venni a router mellé, vagy annyira nem létszükség?
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Most szeretnék routert váltani, egyrészt mert netben is feljebb lépünk (UPC Fiber 60 - > Fiber120) továbbá a telefonok miatt is kellene egy wifis szerkenytű
Amit most váltanánk le: TL-R8604 pc-re kellene, jelenleg ha az egyik gépen megy a torrent, a többin teljesen lehal a net. Egy olyan készüléket szeretnék, ahol töltés mellett a többi gépen is mehet zavartalanul a net, esetleg online játék.
Mit ajánlotok? Előre is köszi!
Amiket néztem eddig: TP Link 1043ND / TP Link WDR 3600 / WDR 4300
de nem igazán tudom mik a különbségek, így remélem tudnátok segíteni. Árban jó lenne 15e alatt maradni. -
Frod
addikt
Sziasztok!
Itthon hálózat megosztására szeretnék új, wifis routert, összesen 5 eszköz lenne rá csatlakoztatva, de ebből általában 2, (nagyon max 3) az ami rajta lenne egyszerre a hálózaton. A net ha minden igaz Fiber 120-as.
(Az 5. csak ftp másolás miatt van az xboxon)
A mostanival az a gond, hogy ha az egyikünk torrentezik, akkor mindenki más elől leszívja a netet, de van, hogy két pc-n van és a harmadikon már a böngésző se jön be.Mit ajánlotok ilyen középkategóriában? (Nem kell a legcsúcsabb, csak legyen stabil és megbízható!)
A leírásban szereplő TP-Link 941ND az még továbbra is egy jó vételnek számít?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- Byski Áramláskijelző.
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Dr.NX