Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zola007 #82529 üzenetére
Most újra megnéztem és tényleg nincsen VPN funkció benne.
sima, U és P végűek közt mi a különbség?
Sima: Csak 100-as portokkal rendelkezik
U: MediaTek alapú eszköz, ugyan az mint az AC57Uv1
P vagy +: Broadcom alapú eszköz, hibás SoC-ra épül, nagyon nem ajánlottTP-Link Archer C7 AC1750 lehet alternatíva?
Inkább az AC65P legyen. -
-
válasz
Zola007 #82502 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosan az Asus AC65P/AC1200GU/AX58U/AX92U lenne az ajánlott eszköz.
Az AC1200GU kezd kifutni így érdemes gyorsan megvenni. -
norba69
senior tag
válasz
Zola007 #82502 üzenetére
A vpn-t milyen sávszéllel szeretnéd?
Zabálja a processzort, mint a nyavaja, középkategóriás routerrel behatároltak a lehetőségeid.
Router az router, nem vpn szerver, nem fájlszerver, és főleg nem torrentszerver, ha teljesítmény; sávszélesség kell, akkor dedikált eszközre van szükséged, egyébként csalódás lesz a vége.
Ha tisztában vagy a korlátaival, és nem vársz rendes teljesítményt, akkor még akár jó is lehet. -
-
válasz
Zola007 #45095 üzenetére
Igen érdemes frissíteni, de a menüje ugyanaz marad.
Viszont ezeket a kérdéseket már inkább a saját témájába írd.
Köszi!
-
-
válasz
Zola007 #37799 üzenetére
nem ugrálnak azok, jellemzően manuálisan változtatgatják, mert állandóan problémába ütköznek a (túl)telített 2.4 GHz sáv miatt, de inkább próbáld ki, hogy a legtöbb router esetén a csatorna módosításához a router újraindulása szükséges, annak meg csak nem örülne senki, ha csak úgy újraindulgatna a router bármikor, amikor épp másik csatornát lát jónak használni...
esetleg a sok akadás miatt sokszor újraindítják a routert, és akkor auto módban is változik a használt csatorna, de menet közben, újraindítás nélkül nem.
vannak olyan routerek, amik valóban képesek auto módban a környezetnek megfelelő csatornát használni, de azok nem az olcsó t-link és d-link routerek. -
flegga92
senior tag
válasz
Zola007 #37721 üzenetére
Én ilyet vettem, angliabol itt volt pár nap alatt. Kb 2 selejt volt benne ami egyből szétesett de tökéletesen működik a többi. Sebességben nem tapasztaltam semmi lassulást. Szóval szerintem bármelyiket megveheted. A rosszakat szétszedtem és csak réz drótok vannak szigeteletlenül.
-
TeeJay
félisten
válasz
Zola007 #37702 üzenetére
nevében is benne van hogy toldó
magyarul átvezeti az ereket tovább... kétlem hogy lenne külön CAT5e vagy CAT6 mivel mindkettőnél ugyanazok a színkódok és ez csak tovább vezeti és kész, akár össze is lehetne forrasztani az UTP kábel ezeit ugyanazt kapnád mintha mintkettő végére krimpelsz csatlakozót és bedugod ebbe
annyi hogy így megszakad a csavart érpár és gondolom egy picivel több zajt tud felvenni valamint az egy toldás csökkenti kicsit a jel/zaj értéket is de én pl tekerek egy 40centi alufóliát és összedugás után rá szoktam tekerni erre hogy árnyékolja bőségesen a toldót aztán ne kapjon ott zajt -
válasz
Zola007 #37695 üzenetére
Bár én is az RT-N18U-t javasoltam volna, de ha az az ára miatt kiesik, akkor kali-val egyetértésben szintén WDR3600! Én is azt mondom, hogy WiFi-vel zsúfolt környezetben jól jöhet még az 5GHz, viszont 100/50-es, 200/50-es, de még 500-as net esetén sem fogsz semmit érezni a 1043ND erősebb SoC-jából, mert a WDR3600 ugyanúgy megfelel még a Gbit-es DIGI csomaghoz is!
-
válasz
Zola007 #37692 üzenetére
szia,
mindegyik jó, amennyiben van 5 GHz képes ellenoldalad, úgy a tl-wdr3600, mivel az dual band képes, ellenkező esetben a másik kettő is megfelelő.
panel esetén szempont lehet a túlzsúfolt 2.4 GHz sáv is.
nekem jelenleg tl-wdr3600 van a digi 100/50 alá, stabil és néma - a másik kettőnél sem figyeltem meg hangoskodást vagy más problémát.
a csavarok távolsága passz, arról csak hétfőn tudok nyilatkozni. -
bambano
titán
válasz
Zola007 #17236 üzenetére
lehet, hogy kipróbálnék egy olyan mikrotiket, amibe lehet venni nagyobb teljesítményű kártyát és rendesebb antennát.
az, hogy látja az önkormányzatit, szerintem nem jelent semmit, mert nem vagyok biztos benne, hogy ugyanazzal a modulációval megy az essid broadcast, mint az adatátvitel.
-
-
válasz
Zola007 #17208 üzenetére
Szerény véleményem szerint a mai napig nem készült olyan WiFi-vel bíró router, mint a Linksys WRT54G szériában van, csak hát ez már nem egy mai darab, és a tudásához, teljesítményéhez képest félelmetesen drága! Ettől WiFi-n maximum 20-22Mbps valós sebességet várhatsz, mivel az 54-es szabvány szerint készült, a LAN portjai pedig 100-asok. A linkelt oldalon is találsz róla sok hozzászólást, az értékelés menüben.
-
bambano
titán
válasz
Zola007 #17208 üzenetére
nem vagyok túl tapasztalt wifiben, de kizártnak tartom, hogy a wifi tervezői 2x50 centi kőfalról álmodoztak volna. Ha át tudsz húzni rézkábelt, akkor azt kell csinálni, az biztosan jobb eredményt hoz.
Magán a tplinken szerintem cserélhető az antenna, de a notebookon vagy telefonon, amit rá akarsz csatlakoztatni, nem.illetve még az is jobb eredményt hozna szerintem, ha a padlásra raknád a wifit, egy 50 centis fallal kevesebbet kellene átnyomnia.
-
válasz
Zola007 #17203 üzenetére
80-100mbit-es nethez első hozzá szólás felső kategória + olvass vissza egy-két oldalt, ajánlanak elég sok típust.
- stabil jelet tudjon 3db 50cm-es kőfalon át (itt-ott talán akad benne egy kis vas is): Válasz
- 1 asztali gép, 2 notebook, 2 mobil: Összes mai kapható tudja
- nyomtatókezelés: USB-vel felszerelt összes típus de lehet, hogy kell valamilyen 3th party firmware a teljes funkcionalitáshoz.
standby módba tehető vagy távirányítható: Ez alatt mit értesz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest