Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz Vege #95895 üzenetére

Szia!
    Nekem 2x EAP610-es rendszer van itthon saját szeveren (Dockerben) futó szoftveres Omada vezérlővel. Kábelen lógnak az AP-ok jelenleg még POE nélkül. A mi házunk is 110 nm alapterületű a ház előtt is hasonló előkerttel, tetőtér beépítés nélkül. A két AP a ház két végébe van a középen végigfutó folyosó két végén, így a kertben is jelenleg elég a wifi ereje 1 tégla(fő)falon át.

Megnéztem az alaprajzokat, szerintem is kell a két AP nálad is szintenként egy.
    A közfalak elég vékonyak lesznek ahhoz, hogy jó legyen a térerő mindenütt, a vasbeton födém miatt viszont kell a kettő.
    Alsó szinten a nappali plafonjára raknám az egyiket, ha lehet közelebb a teraszajtóhoz, így a teraszon és a környékén is még jó lehet a térerő.
    A felső szinten pedig a folyosón a gardróbszoba/office-hoz közeli végébe, hogy ott is biztosan elég legyen a térerő.

Ha most kell megmondani, hogy hová mennyi kábelt húzzanak, akkor én is azt tanácsolnám, hogy ahol álmennyezet lesz, oda rakatnék be legalább plusz csöveket, akár plusz kábellel is, hogy a később felmerülő igényekre is legyen közeli, kábeles megoldás.
    Szobánként én több kábeles kiállást rakatnék, mint egy. Kettő már jobb, hárommal már egész jól be lennél biztosítva szoba átrendezések esetére is. :K

• Multibit

nagyúr

válasz Vege #95895 üzenetére

a mesh funkciókhoz kell vezérlő
    Huhh... Nézz utána jobban! A mesh-hez nem kell vezérlő. TP-Link Omada, vagy Ubuquiti Unifi rendszerhez kell vezérlő. Szoftver, vagy hardver, kinek, mi tetszik.

Új hozzászólás Aktív témák