-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Redplee #79684 üzenetére
Sokkal többre tartok egy jó 2,4/5GHz AC-s routert mint egy most még kevésbé elterjedt AX-est ami gyengébb N/AC-n. A MESH pl. megoldható OpenWrt alatt is és az AC65P nálam egy közel 100nm-es lakásban is bőven jól teljesít, igaz 1 szintes, de úgy, hogy a router a lakás egyik végében van és a lakás legtávolabbi pontján is jól teljesít. De ezt mindig csak a saját tapasztalat mondja meg, hogy az adott helyszínen miként működik. Én is gondolkodtam egy AX58U-n, de nem tudom kihasználni és nincs értelem az AX-nek, 2-3 év múlva lehet, hogy értelme lenne ha az eszközeim 60%-a képes lenne rá.
-
-
vargalex
félisten
válasz
Redplee #79684 üzenetére
Nekem egyébként az Asus RT-AC65P-nek nagyon jó a lefedettsége mindkét sávon. OpenWrt-ről tudok nyilatkozni, gyári firmware-val nem használtam. 82 m2 ház, bőven van az udvaron is még 5 GHz-es wifi is. Szóval, én megpróbálnám először az RT-AC65P-t, aztán legfeljebb elállsz a vásárlástól. Vagy OpenWrt-vel akár Mesh hálózatot is össze lehet rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest