- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
amúgy létezik olyan router amit lehet új használni repeater-nek hogy nem feleződik a netsebesség?
tehát hogy mondjuk 2,4GHZ N wifinél 2antennával csatlakozik egy routerhez mondjuk 300mbit-en amiből 120-140megabit átmegy majd másik 2 antennán ad tovább a rá csatlakozott eszközre
sajnos amiket próbáltam routert eddig (841ND V9.x és 1043ND V2.x) Gargoyle mellett is feleződött meg DD-WRT mellett is
gondoltam hátha van olyan amiben dupla vevő van és akkor nem kell feleznie a sebességnek -
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi a részletes választ. Igen ezt tudom, hogy a rálátás a lényeg. Igazából házon belül mindenhol van kellő jel, de pl ha kimegyek a hátsó vagy az első teraszra, és mondjuk a telefonon van ütésálló tok, akkor már gyenge a jel, és egyszer van egyszer nincs. Igazából az is lehet, ha csak leváltom az antennákat a Routeren is megoldja a dolgot. (árban ez kedvezőbb, csak a megfelelő teljesítményű antennák meglehetősen méretesek, de legalább csak egy helyen kell "nézegetnem")
Én is néztem ezt a Poweline megoldást, de nem vagyok sajnos képben vele, milyen elven működik, mi az előnye hátránya. Ez egy új építésű ingatlan, elég jól átgondolt hálózati megoldással. Utánaolvasgatok egy kicsit a neten.
Alapvetően szeretnék sok okos otthon megoldást vezérelni, ezért sem mindegy, mennyire rakok össze egy egyenletesen jó jelű lefedettséget. (távolról vezérelhető termosztátok helységenként, rolók, izzók, meg egyéb dolgok pl robotporszívó...)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Revolut
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gaming notebook topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Dr.NX